Bana bir tavsiye verir misiniz?

carmina000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
504
166
23
Arkadaşlar geçen sene eşimin annesi ve kardeşiyle birlikte 2 gün benim köyüme sonra 2 hafta yaklaşık eşimin memleketi olan rize ye gittik.bana oraları göstermek istediler.sonra bunlar sürekli beğendin mi , eşin çok seviyor sende sev buraları akrabaları sevmek zorundasın vs gibi saçma sapan psikolojik baskı uyguladılar.çok rahatsız oldum.sevdim yemyeşil çok güzel yerler ama bu tavır ve tutumlar beni çok rahatsız etti.eşimin annesi ve kızkardeşi ile bir daha tatile gitmek istemiyorum.eşim ev açmayı öğrenmek zorundasın gibi birşey söyleyince bundan yaklaşık 4 5 ay önce bende hiçbirşey öğrenmek zorunda değilim memleketini sevmek zorunda da değilim bana bu şekilde baskı uygulamadan çok sıkıldım dedim.kızdı tartıştık ben tavrımı net bir şekilde ortaya koydum. Şimdi annesi biliyorum her sene eşim onu arabayla götürsün istiyor tüm masraflarına eşimle karşılıyoruz birlikte çalışıyoruz.Bu sene antalyada baş başa tatile gitmek istediğimi belirttim.önceden olabilir aslında diyordu.çok masraf oluridvan öyle filan diye gevelemeye çalışıyor.şimdi ben nasıl bir tavır takınmalıyım . Kayınvalide Dün telefonda kendi babamın aldığı arabayı övüp Eşine de dedim öyle araba al yaylaya çıkarız rahat rahat dedi.bende küçük araba seviyoruz biz dedim.hala kafası orda .kaldı ki bu sene antalyada gitmek istediğimizi laf arasında görümce me söylemiştim.kayınvalidem duymamış gibi yapmıştı.çok uyanık ve sinsi buluyorum.bazende diyorum ki acaba haksızlık mı yapıyorum.
 
gelmezse tek başınıza gidin ciddiyim. madem annesiyle kardeşiyle tatil yapmak istiyor ne evlenir ki anlama
Öyle yapacağım ama eşim seviyor diye oralara gitmek zorunda mıyım ? Bir sene denize bir sene oraya gitsem diyorum ama hiç istemiyorum ailesiyle tatil yapmak .eşime de haksızlık yapmak istemiyorum.
 
tabi ki siz haklısınız eşiniz ve ailesi sizin kararlarınıza önem vermeyip sizin onların istediği gibi bir insan olmanızı istiyorlar. bu haksızlık..
 
bütün bir yıl çalışan para kazanan bir insan istediği gibi bir tatili hak ediyordur. herkesin de tatil zevki uyuşmayabilir. eşin anlayışlı olmalı, annesi yaylaya çıkacak, kendisi seviyor yayla turizmini diye sen gitmek zorunda değilsin. seninle gelmiyorsa bile en azından senin onsuz bir tatile gitmene karışmamalı. tabi öyle de pek tatsız olabilir. kocanla yapacağın bir tatil gibi olmaz ama ille de istemiyorsa bu konuda diretmelisin. ben asla katlanamazdım.
 
Sakın taviz verme benim esimde koy sevdalısı hele kaynanama kalsa gidip orda yasamaliyim o derece bana hep işte kaynanam benim oğlum her sene tatilinde köye gelir söyle böyle biz köye gideriz der aynı sizinki gibi bide köye gidicegi zaman oğlu bıraksın ister bende hayatımda koy görmüş bi insan değilim tavrimi net koydum ve köye gittiğimde hiç birine 2 içinde huzur vermedim öf çok pis aman çok kötü kokuyo insanlarinida sevmedim zaten eşimin burnundan getirdim şimdi ben yalvarsamda o götürmez çünkü biliyo ne çekicegini inekler le aynı evde yasiyolar koyde aman Allahım
 
Eşimin oraları çok sevdiğini biliyorum oralardan mahrum bırakmakta ona mı haksızlık olur sizce.
 
benim eşimin kökeni de karadenız
biz bursada yasıyoruz esımın aılesı ıst da yasıyor
kv sürekli karadenıze gıdın bı tatılınızde bırlıkte gıdelım
işte sızı gormek ıstıyorlar vs vs dıyıp duruyor
senede zaten bır kere tatılım var onu da karadenızde aılesının memleketınde gecıremem acıkcası

ama benım eşim de annesını dınlemıyor
siz haklısınız,eşiniz sizin düşüncelerınıze deger vermıyor
bır de bu sekılde baskı yapıldıkca ınsan daha da soğur uzaklasır
yanlıs yoldalar
 
Evlilik =paylaşım
Bu paylaşım özellikle duygusal olmakla birlikte her manada .
Paylaşımlar olmazsa iş ev arkadaşlıgından farksız olur .

Bundan dolayı eşinize orta yolu bulmasını söyleyin . Kimse istemez sonuçta annesi veya eşi arasında tercih yapmak ...

Eşinizin durumu zor bence çünkü annesi psikolojik baskı yapıyor.Bence bu raundu kazanmak için ılıman bir tavır sergilemelisiniz. işler istediğinizin dışında ilerlerse dominant bir yaptirim uygulaya bilirsiniz :)

Allah yardımcınız olsun .
 
erken rezervasyon indirimlerinden alın antalyada 1 hafta tatil, eşiniz gelirse gelir gelmezse bir arkadaşınızla falan gidersiniz.
tamam bir insan memleketini çok seviyor olabilir ama gider 3-4 gün hasret giderir döner, 2 hafta kalmak ne demek? her sene bunu yaparsanız ne ara tatil yapacaksınız siz?
 
aynı sorun bende de mevcut. her sene cümbür cemaat tatile gidiyyoruz. ve yaşlıların parası aramızda pay ediliyor. ben çocuğum olmadan baş başa tatil geçirmek istiyorum. nefret ediyorum bu düşüncesiz annelerden
 
Ben bu şekilde alıştıramam.kayınvalideye de yeri gelsin soracağım neden her sene sizle köyde tatilimi geçirmek zorundaymışım gibi baskı uyguluyorsunuz? Diye
 
Ben bu şekilde alıştıramam.kayınvalideye de yeri gelsin soracağım neden her sene sizle köyde tatilimi geçirmek zorundaymışım gibi baskı uyguluyorsunuz? Diye
bende bazen böyle rest çekeyim diyorum anam sonra bunlar başlıyo dövünmeye vaayyy biz bu kıza ne yaptık vs vs vs. gerekirse ben gitmeyeceğim onlar ne halt yerlerse yesinler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…