bana bir yol gösterin

Başka bir analizde bazı erkekler mükemmel sevgili ama kötü koca olurlar
çok güzel söylemişsin. sevgili iken ne adamdı şimdi ne hale geldi. deli dolu aşık oldu odun odun odun artık yüzüne de söylüyorum zaten odunsun diye oda kabul ediyo
aynen öyle. yemeği yap evi topla annesine canım cicim ol sesinide kes birşey isteme ooooh sende ala karı yok
yok benimkinin o huyu yok hele bir kadınla konuştuğunu falan duyayım dünyayı zindan ederim. eski okul arkadaşı falan görmeye gelirken bile haber verir bayan arkadaşım gelecek gelsin mi diye. o konuda tutucuyum. benim nasıl erkek olan arkadaşlarımı tanıyo biliyor ise bende onunkileri bilecem ve onay vermediğim ile görüşemez. bu konuda despotum kabul ama aldatılmak en büyük korkularımdan biridir.
böyle birinin aile danışmanını kabul etmesi imkansız zaten canım.sorunlarını konuşarak halletmeyi sevmeyenler böyle şeylere yanaşmazlar zaten.
ay evet bana sen doktora git dedi. gittim ağır depresyon dedi ilaç falan verdi. ama çözüm için eşinizle de görüşmek lazım dedi ee hali ile 3 ay kadar gidip bıraktım doktoru. iki kol da yaralı ise birini sarmak diğerini tedavi etmez ama gel bunu erkeklere anlat.

of of Allah sabır versin bize. dün akşam hiç konuşmadım zaten. sporumu yaptım duşumu aldım saat 10 gibi geçtim yattım. sabahta iki kelime konuşmadan geldim işe. iyi günler bile demedim sitemden değil içimden gelmiyo. ama odun anladı mı bakalım.
ah be güzelim sana yol göstere göstere bi hal olduk burda :)
senin koca umutsuz vaka..
bence sen, o seni farkedinceye kadar o yokmuş gibi davran.
noluyo desin. belki kaybolan ilgiyi geri çekmek için o sana yanaşmaya başlar.
ay yok benimkinin odunluğu başka bir boyutta anlamaz. ona kendi arkadaşları ve hobileri yetiyor ben fazlalığım evde...
yok anlatmaz kuzum ya ... surat yapar susar bir kaç gün sonra da hiçbirşey yokmuş gibi yine güler. ama bu olayın kokusu elbet çıkar ortaya. yine bana söyleyemediği karıştırdığı bir halt var ama hadi hayırlısı

anlıyorum seni ya. bende makineye döndüm işe git eve gel yemek bulaşık ev işi arkadaş yok konuşacak kimse yok buraya da takılmasam ne yapardım bilmiyorum. iki dır dır edip rahatlıyorum burada valla

bazen şeytan diyorki aç telefonu akşam eve gelmene lüzum yok hayatım ayrılıyoruz bir ara gel eşyanı al de. tek kelime de konuşma ver dilekçeyi o düşünsün bu kadın niye benden ayrılıyo diye. 31 yaşındayım daha hayatla şansım var bu adam la bitiriyormuyum ne bu hayatı.....

Ya bırak allasen ne hali varsa görsün amma naza çekmiş kendini ha, bak güzelim ben senden büyüğüm beni bir abla gibi gör oldumu, Şu hayatta senin için senden daha önemli hiç birşey olmasın, inan bana kimse için kendini üzdüğüne, yıprattığına değmez. Bırak konuşmazsa konuşmasın, dertleşmezse dertleşmesin gittiği yere kadar gider, sen ye iç yat gez keyfine bak. Allah korusun böyle yapa yapa kendini hasta edersen o seni anlayacak mı sanki? Ve yine Allah korusun böyle bişi olursa değermi ona ha söyle değermi. Boşver be güzelim ağlarsa anan ağlar gerisi yalan ağlar.

Hiç uğraşma, geri çek kendini, kendine hobiler bul (beyefendinin arkadaşları ve hobileri varmış ya) onlarla uğraş, sen ilgisiz davrandıkça o kafasına dank eder de akıllanırsa ne ala, akıllanmaz hala aynı devam ederse de yol ver gitsin daha önünde nice güzel yıllar var ve o yılları sağlıklı mutlu huzurlu geçirmek senin en doğal hakkındır.

ay koptum yaa çok güldüm ne sıkıcı ya erkeğin sorunları okadar basitki benim eşim

işinden çok önemliymiş gbi bahseder çoğu zaman dinliyomuş gibi yaparım bende işimden sorunlardan falan bahsetmem
çalışan biri olarak ben zaten gün içinde işyerinde eğer sorunlu birgün geçiriyorsam ogünü unutup kapatmak isterim evime gelince
eşimle hi,ç konusmak istemem çünkü orası benim evim ya rahatlamama gerekiyor işi düşünüp kendimi sıkarsam hem ben hemde eşim mutsuz olur.Eşimide çok bu konuda yani işinden bahsetsin diye teşvik etmem.Gerçekten boşverin anlatmasın siz onun kfasını boşaltmasını sağlayın daha mutlu olucaksınız emin olun

canım saol da onun kiler iş yeri sorunu değil. iş problemi olsa sorunca söyler zaten. yine bizle ilgili birşey ondan susup sinir ediyo beni. birşeye kızıyosun madem ne olduğunu söyle bizde anlayalım. ya o kadar saçma sapan nazları varki anlatamam. erkeğin nazlısını hiç sevmem bu düştü bana da kısmet. erkek dediğin ağır olur yok bir lafa harekete bozulup surat yaparmı. ya da neyse kızdığın söylersin düzelt bunu dersin biter. ya da belli etme bari ne o bir karış surat. ben tahmin ediyorum olayı da beklemedeyim bakalım söyleyecek nasıl olsa. geçen akşam aramızda bir olay geçti kesin o mevzuda açıkca söylemeyip naz yapıyo. hayır işin komik yanı en son sözü söyleyen oydu lafı aynen yazıyorum "manyak mısın sen be" yani manyak lafını yiyen biziz biz tavır yapmıyoruz beyimiz naz yapıyo...

aynen benimkide öyleydi meğer başkalarına anlatırmış.benide şöyle suçlamıştı sen çok huysuzca davranıyodun senınle konustuğumda benı hep eleştırıyosun benı dınleyıp bana hak vermıyosun dıyodu belkı senınkıde oyledır.eşine karşı önyargılımısın okonuştuğunda sende haklısın dıyebılıyomusun..

AHH BE CANIM;

Kahretme sakın kendini,senden bir tane daha yok ve gelmeyecek bu dünyaya

eşinde olsa bunun sebebi katiyen değmez,

beklentilerini anlayabiliyorum normal olanı istiyorsun ancak kişiler ve algılar farklı

eşin senin gibi düşünmüyor bakış açısı farklı bunu kabullenmelisin

muhakkak bu evlilikte eşinin de senin de farklı beklentileriniz var

bende ilk evlendiğim sene senin gibi düşünüyordum

zamanla eşimi daha iyi çözmeye başladım

eşim çok konuşmayı sevmez ve sorunların büyütülmesinden hoşlanmaz

evet bence konuşarak çözülmeli ama ona göre konuşuldukça büyüyor

eşimi tanıdıkça beklentilerim azaldı

beklentilerim azaldıkça içim daha az acır oldu

kendimle daha çok ilgilenmeye başladım,kendi düşüncelerime daha fazla önem veriyorum

ve biliyorum ki eşim benim gibi düşünmek zorunda değil

evliliklerdeki en büyük yanılgı eşlerin birbirlerini değiştirmek isteme çabası

oysa mutlu olmak içim kabullenmeyi bir noktaya kadar bilmek gerek...

sen beynini farklı yönlere çevir

uğraşlarını arttır...

eşinin her suratı asık olduğunda senle alakalı olduğunu düşünme

bazı şeyleri akışına bırak

erkekler çok detaylı düşünemiyor..

hım şimdi dürüst olalım ben de melek değilim. agresif huysuz bir insanımdır ve ani çıkışlarım vardır. ama bu huylarımın farkındayım ve ona göre konuşmalarımı tartarım ve önce düşünüp sonra güzel bir uslupla konuşmaya çalışırım. bir de empati yateneğim gelişmiştir. karşımdaki insanı anlamaya olaylara onun gözü ile bakmaya da çalışırım. yani konuşmalarımızda hayatım şu şu konularda sende haklısın diye giriş yaparım hep. bu konuda titizim o yüzden benimle konuşmaması sebebini bu olarak gösteremez.

canım bak aslında ben kocamı biliyorum yay burcudur kendisi ve sıkıştırılmayı hiç sevmez. o rahat vurdum duymaz umursamaz bir insan. ve hiç birşey için ona hesap sormayacaksın. onu sıkmayacaksın öyle konuşalım falan deyip bunaltmayacaksın.kendiside diyor zaten ben sıkılmaya gelemiyorum beni rahat bırak diyte. evliliğimizin ilk yıllarında bende aman çok sıkarsam bunalır beni bırakır korkusu ile hep rahat bıraktım bu hale geldi işte. başta nasıl davranırsan evlilik öyle devam ediyo sıkmazsan alışıyolar gevşekliğe hep bunu istiyorlar. tabii biz aptal aşık hiçbirşey istemedik hep verdik hep verdik şimdide böyle sinir hastası olduk işte.. suçlu benim aslında ya ne yüz verip tepene çıkarıyon. bakıyorum etrafıma ne cazgır kadınlar var kocaları bir dediklerini iki etmiyo. bizde aman iyilik olsun aman aramız bozulmasın diye diye bu haldeyiz.

canım, eşin senle bir sorunu olduğunda seni karşısına alıp, "bu bu.... hareketin beni kırdı" diyeceğine surat asıyor çocuk gibi. Amann ne zekice plan. sen de belki gerçekten bir hatan varsa haberin bile olmuyor. belki de eşin konu sana gelince fazla mükemmeliyetçi ve eleştirici, kendine gelince her zaman anlayış bekleyen bencil bir insan.... ortada bir sorun varsa ya konuşur çözüm ararsın, ya yolları ayrırısın, yolları ayıramayacak kadar bağlıysan da hataların üstünü örtersin. adam ne ayrılıyor ne konuşuyor bir de üstünü örteceğine surat asarak iyice gündeme getiriyor...

hangi sebeplerle yapıyorsa yapsın.... benden sana tavsiye, çek kendini. umursama. bildiğin şımarmış seninki.... ilgilenme hiç ama öyle kızma da... onun gibi surat da asma... tamamen nötr davran. iyi ya da kötü bir ilgi gösterme.... senin ona ihtiyacın olmadığını sözlerinle değil hareketlerinle belli et. mesela nedir, işini yaparken onla ilgilenme. işin bitince git yanına otur ama az uzağa... kesinlikle sen mevzu açma. o açarsa dinle ama çok da merakla değil... sana yaklaşmak isterse tersleme, hafif tebessümle bak, kalk başka işine bak...

evlenmeden önce kovalıyordu tabi o masaya oturtabilmek için. şimdi ne gerek var dimi?? madem öyle sen de koştur. asla sinirli olma. o da bir ilgi türü. nötr ol. ilgisiz ol.

biliyorum canım söylediklerine de hak veriyorum ama o kadar yalnızım ki beni bu halleri ile daha da yalnız bıraktı
birde suratı asıksa bana asıktır başka olayların acısını benden çıkarmaz iş falan yada başka mevzu olsa söyler zaten bunu özellikle söylemiyor

saol canım çok güzel özetlemişsin kocamı...ah ah çok takıntılıyım. umursamayayım diyorum yapamıyorum. dedim ya çok yalnızım burada onun dışında kimse yok etrafımda iki kelime edecek. akşama kadar bir çaycı çalıyo kapımı akşam evde de varsa tabii o başka insan yüzü görmüyorum ki...

aslında erkeklerin çoğu böyle canım.evde sus pus olurlar fazla konuşmayı sevmezler bazen başka şeylere kızıp surat yaparlar.bayanlar da hep ilgisizlikten yakınırlar.senin eşin sadece olayı biraz daha abartmış ama anladığım kadarı ile genel olarak yapısı böyleeşini değiştirmen çok zor maalesefsende biraz vurdumduymaz ol onu çok umursama surat asma sert konşma ama çok da ilgili olma.belki senin bu tavırların onu biraz yola getirir

ah be güzelim sana yol göstere göstere bi hal olduk burda :)
senin koca umutsuz vaka..
bence sen, o seni farkedinceye kadar o yokmuş gibi davran.
noluyo desin. belki kaybolan ilgiyi geri çekmek için o sana yanaşmaya başlar.

canım bende boyle düşünüyorum ya hıc umursama o gelsın sana bı şaşırt bakalım onu yada tam tersı al karsına rest çek boyle gıtmez ya acıkca soyle yada ben bu sekılde devam etmek ıstemıyorum felan de bakalım ne yapacak yanı bu tarz ınsanları sasırtmalısın kı tepkı alasın ben boyle düşünüyorum.birde genel olarak erkekler boyle zaten benım esım de pek ayrıntıya gırmez ısınde gücünde ama genel olarak konusuruz ama konusmak ta yetmıyorkı bazen anlasılmakta onemlı yanı konustuktan sonra senın soyledıkelrını anlamıyor kabul etmıyorsa hıc önemı yok daha da sınır olursun bu sefer

sadece ilk mesajı okudum ona istinaden yazıyorum
benim böyle bir sorunum yok ama
ben yazmayı çok seven bir insanım bazen içimdekileri hemen yazıya döküveririm
eşimin görebileceği bir yere bırakırım

sende bu içindekileri tüm detaylarıyla dök yazıya
birazda soğuk davran kırıldığını üzüldüğünü anlamasını sağla
belki yazıyı okuyunca etkilenir dinler seni anlamaya çalışır

Bence sen biran önce at başından bunu koca gibi birini bul hayatını paylaş böyle nereye kadar arkadaşım sana yazık değilmi 5 yılın bu adama gitmiş yazık günah değilmi bence aklını başına al kendine yol çiz ya evet ya hayır

küçük kağıtlara notlar yaz...ewin orasına burasına yapıştır sölemek istediklerini öle anlat madem bu adam sorunlardan bukadar kaçabiliyor sıkma artık tatlı canını bence...bırak ne hali varsa görsün..hiç umursama ben böle başettim şimdi arada bazen uykudan kalkınca falan suratı asık oluyor,hastamısın diyorum yok başım ağrıyo diyo ağrı kesici istermisin diyorum cewap yok bend hiç oralı olmuyorum...5 dak.sonra ayyy aşkım hasta oldu ben diye dökülmeye başlıyo hastaysan doktora gidelim diyince hemen iyileşiyo o hasta bitkin adam naz yapıyolar akılları sıra ah canım vah canım yapınca koltuğa uzanmalar ahh ölüyorum demeler...gerçekten hasta olmadığını şıp diye anlıyorum bir bakışta hastayken genelde ilgi bekler benimkisi hasta değilse surat asıp hastayım der...bendekide böle niye hasta numarası yapıyosun diyincede benimle ilgilenmiyosunda ondan der ayol bu neyin nazı yaww ezo gelin diyorum bazen kocama

yeni bŞLIK AÇMADIM buradan anlatayım derdimi bana bir akıl kızlar.
dün gece eşim 2 gibi geldi. arkadaşları ile içmiş yarı sarhoş halde. ben onun bu dışarı çıkma ve erkek erkeğe içki huyundan inanın bıktım. hiçbirşey söylemedim ama içim çok dolu . konuşmak istiyorum ama ne zaman bu konular açılsa sonu kavga bağrışma ile bitiyor.bana bir akıl verin nasıl konuşayım
kısaca durumu anlatayım. eşim akşamlar arkadaşları ile dışarı çıkmayı evliliğin başından beri huy edindi. ve ben aile evimde alışık olmadığım için bu bana çok ters. insan eşini bırakıp arkadaşları ile akşam dışarı çıkarmı ya. hafta da 2-3 akşam işte en az 2 akşam da arkadaşları ile gezmede. nerede ne halt karıştırdığı ayrı bir konu.bu şehri bilmiyırum arkadaşlarını tanımıyorum aklıma binbir türlü şey geliyor. sözde erkek erkeğe içip sohbet ediyorlarmş ama ben ne bileceğim ya nasıl bir ortam .
hem ben anlamıyorum eşin evde yalnız sen dışarda gez. benim babam saat 6 dedi mi evdeydi ve kahveye bile gitmezdi ve şimdi eşiminbu huyları iyice bıktırdı beni. yanlış anlamayın içip içip sarhoş gezen yada bağırıp çağıran falan bit insan değil eşim. içkisini umursamıyorum alıştım zaten ama içecekse evde içsin ya tanımadığım insanlarla tanımadığım ortamlarda ne işi var.
sormak istediğim bu konuyu nasıl konuşabilirim. ne zaman konuşmaya kalksam sen beni çok bunaltıorsun çok sıkıyorsun diye başlıyo surat yapmaya. ki hiçbir kadın benim kadar esnekte bırakmaz. daha 2 hafta önce gitti 1 hafta tek başına arkadaşlarının yanına gezdi geldi ses etmedim. taviz vere vere ben getirdim bu hale. ama bekarkende böyleydi aklı fikri erkek erkeğe bar cafe gezme kağıt oynamada falan. birde ailem çocuk diye baskı yaıyor. ben bu adamdan nasıl çocuk yapayım ben evde çocuk bakarken o arkadaşları ile mi gezecek nasıl güveneyim bu adama

canım anladıgım kadarıyla esın alkole duskun once bu sorunu ortadan kaldırman gerekıyor.. tamam ıcılır ama ayda bır ya da 2 kez senın esın anladıgım kadarıyla cok ıcıyor.. bırde sanırım senın muhabbetlerın onu sıkıyor yanı erkekler ıckı masasına oturdugu zaman ordan burdan konusur guler eglenırler.. bır de esının sadece erkek arkadaslarıyla ıctıgınden emın ol cunku bı erkek tamam arkadaslarıyla ıcer ama bunu sureklı tekrarlamaz esını oraya ceken bır sebep olmalı bence bunuogrenmeye calıs esıne de baskı yapmadan hallet bunu cnm umarım hersey yoluna gırer ve asla uzun bır sure cocuk dusunme aranızdakı problemlerın bıttıgınden emın olduktan sonra cocuk yap

sağol canım cevap için, eşimin aşırı alkol alışkınlığı yokta, devamlı arkadaşları ile takılma huyu var. her çıktığında alkol almaz ama dün çok içkili idi canım sıkıldı. birde o halde araba kullunıyor çünkü. devamlı dışarda ya işte ya arkadaşları ile inanın çok bunaldım. bunları başkası yazsa benin yorumum bırak gitsin o adamı sana ondan hayır gelmez olurdu ama insan başına gelince olmuyor.
dayak yok aldatma yok ya öyle bir hale geldim ki elle tutulur boşanma sebebim olsa da ayrılsam diye düşünüyorum bazen, eşim istiyorki hiç karışma olmasın hayatını bekar gibi yaşasın ama evli bir insanın daha dikkatli olması gerekmez mi? bu kadarda özgür evlilik olur mu yaa. baskı yapma demişsin canım inan sıkmıyorum zaten bir laf etsem hemen beni çok bunaltıyorsun diye başlıyor söylenmeye. bu şehirde yalnızım ailem çok uzakta arkadaşım yok hiç. evde tek başımı otur düşün düşün kafayı yiyeceğim ya

caniimm ailende böyle birsey görseydin bile kabul edemezdinki bunu yani bu kabulllenilicek birsey degil kaldiki sen fazlasi ile esnek davranmissin :26: yani haftada 2 arkadaslari disari cikmak baska sehirlere gitmek evli olan bir insana yakismaz ister kadin olsun ister erkek evliligin bir sorumlulugu vardir kurallari vardir bunada uymazsan uymamayida aliskalik haline getirirsen olmaz ..bilmiyorum ama alismis esin keske basdan buna müsade etmeseydin :26:

cocuk yapinca bilmiyorum ama daha zorlanicaksin ..
sana daha öncede söylemistim kesinlikle ailenle konusman lazim biliyorum onlari üzmek istemiyorsun ama artik cözüme ulasamiyorsunuz ve esin salmis ipini gidiyor bence kesinlikle ailenle konusmalisin hatta onun ailesi ilede belki onu savunurlar ama olsun ailelere duyurmalisin bunu
hem oda olayin ciddiyetine varir belki
bey efendi istedigini yapiyo sen belki biraz söyleniyorsun bir iki gün küsüyosun ama sadece kendini üzüyosun o yine devam keyfine bakiyo cok üzgünüm ama bunca zaman bir parca degismemis bu bundan sonrada kendin cözemezsin konus canim konus ailenle hatta git yanlarina kal 1 2 gün konus iyice ailesinide ara oradan ara hemde ..
hic onunla konusmadan yapardim hemde ben senin yerinde olsam bunlari coookdaaan hakketmis cünkü ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…