• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana da yol gösterir misiniz? Çok sıkıntıdayım

Bende 4 yıl çalıştım özel bir şirkette 4 yılın sonunda pes edip işten ayrıldım. Tabi ne tazminat ne bir şey geçen 4 yılıma verdiğim emeğe yanıyorum benim iş yerimde sanayi sitesindeydi, az çok bilirim çekilen sıkıntıyı patronum saolsun öğlen yemeklerinde bile paydos yaptırmıyodu oda yetmezmiş gibi yemek esnasında sürekli iş verip yemeği bile burnumdan getiriyodu.:kızgın:Hepsine sabrettim birde ilk işe girdiğimde çıkan elemandan daha az bir maaşa çalıştırdı beni izinlerimi kullandırtmadı.Benim sosyal hakkım 15 gün iznim var dediğimde burası fabrika değil işine geliyorsa diyordu:bbo:. Bence iş rahat diye oturup senelerinizi ziyan etmeyin derim 4 yıl çalıştım en son yaptığı zamla aldığım maaş 800 tl onunda zaten yol parası filan derken bişey kalmıyordu çıktım kurtuldum çok şükür sizde iş bakın bence bir an önce zam yapar diye boşuna günlerinizi de kendinizide ziyan etmeyin orda, kriz filan bahane kriz var deyip bizede zam yapmayan patron maaşallah kendine gelince hiç kriz filan kalmıyordu hepsi oyalama taktiği başkada bir şey değil...:1closedeyes:

Bende 4 yıl çalıştım özel bir şirkette 4 yılın sonunda pes edip işten ayrıldım. Tabi ne tazminat ne bir şey geçen 4 yılıma verdiğim emeğe yanıyorum benim iş yerimde sanayi sitesindeydi, az çok bilirim çekilen sıkıntıyı patronum saolsun öğlen yemeklerinde bile paydos yaptırmıyodu oda yetmezmiş gibi yemek esnasında sürekli iş verip yemeği bile burnumdan getiriyodu.:kızgın:Hepsine sabrettim birde ilk işe girdiğimde çıkan elemandan daha az bir maaşa çalıştırdı beni izinlerimi kullandırtmadı.Benim sosyal hakkım 15 gün iznim var dediğimde burası fabrika değil işine geliyorsa diyordu:bbo:. Bence iş rahat diye oturup senelerinizi ziyan etmeyin derim 4 yıl çalıştım en son yaptığı zamla aldığım maaş 800 tl onunda zaten yol parası filan derken bişey kalmıyordu çıktım kurtuldum çok şükür sizde iş bakın bence bir an önce zam yapar diye boşuna günlerinizi de kendinizide ziyan etmeyin orda, kriz filan bahane kriz var deyip bizede zam yapmayan patron maaşallah kendine gelince hiç kriz filan kalmıyordu hepsi oyalama taktiği başkada bir şey değil...:1closedeyes:

Yok benim ki o kadar sıkı değil. karışanım yok hiç
Patron yerinde durmaz hiç, Allah hayırlısını versin napıyım böyle devam edecek herhalde
Patronla konuştuk, durumumuz ortada dedi, fazlada iş yok ben vermek istemezmiyim diyor, ama gitmemide istemiyor, muhasebeyi gectim, burdaki işinde nasıl işlediğini bildiğim için işin başında birileri durmasada ben işleri hallediyorum. Ama çok bunaldım çok, kalbim güp güp böyle tarif edilmez bir sessizlik hakim odamda:Saruboceq:

iş araştırmaya başla canım.yeni iş bulunca ben çıkıyorum şartlarınız böyle çünkü diye ÇAT git..nie gidemeyeceksin ki..?yüz üstü mü bırakmak istemiyosun?bırakta bunları patronun düşünsün..acaba nie çekti gtti diye...o sni düşünüyor mu hayvan gibi üç kuruşa çalıştırırken.....iş hayatında vicdan duygu olmaz..bi kriz olsa o da seni çıkarmak mecburiyetinde,çocuğun içinde para yetmediği için sen de çıkmak zorundasın

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, ben sitede daha çok yeniyim, ilk mesajım bu.. özel bir sektörde ön muhasebede çalışıyorum. Tabi müşterilerlede yakından ilgileniyorum. Benim sıkıntım maaşımla ilgili, 4 yıldır burada çalışıyorum. En kötü zamanlarında bile çıkmayı düşünmedim. Maaşımı düzenli alıyorum ama genelde bir hafta on gün gecikmeyle alıyorum. 600+agi alıyorum, girdim gireli daha bir kere zam aldım. Güya 6 ayda bir zamn olacaktı. Ama mali krize girdiler 3 yıldır sıkıntılar büyük, ben herşeye rağmen çıkmak istesemde, işimde bana karışan görüşen yok, istediğim zaman izin alma rahatlığı, yeme içme rahatlığı vs.. var.

Muhasebede kendini yetiştirmiş biriyim, 4 tane muhasebe programı biliyorum, bilemediklerimide hemen çözebilecek kapasitedeyim. Bir kaç tanıdığım kişi var onların maaşı 900 den aşağ değil. Benim birde çocuğum var ayrıyım eşimden, sizce artık harekete gecmenin zamanı geldimi, yoksa hiç kıpırdama daha iyi iş bulamazsınmı diyorsunuz.
:kedi:

Her zaman şükrederim bulunduğum her durum için. Ama şunuda hiç sevmem "aman yerimden kıpırdamayım". Neden bulamayacaksın ki, istersen herşeyi yaparsın. Çıkmadan ar-ge yap. İlanları takip et, git görüş.
Tecrübelerinden bahset. 600 tl da çok az gerçekten. Çocuğunun geleceği için ne yapabilirsin ki bu parayla?

Her zaman şükrederim bulunduğum her durum için. Ama şunuda hiç sevmem "aman yerimden kıpırdamayım". Neden bulamayacaksın ki, istersen herşeyi yaparsın. Çıkmadan ar-ge yap. İlanları takip et, git görüş.
Tecrübelerinden bahset. 600 tl da çok az gerçekten. Çocuğunun geleceği için ne yapabilirsin ki bu parayla?

Öyle çocuğumla kendime anca yetiyorum. Ev masrafım yok ailemleyim
Ufkumuda geniş tutamıyorum böyle olunca, evi ayırmak istiyorum, kendi düzenimizi kurmak gibi düşüncelere kapıldığım oluyor. Ama durum böyle olunca geri çekiliyorum

Sizcede illa ünv. bitirmek mi lazım, adam gibi bir maaş almak için, benim yaptığım işte öyle az uz değil yani, bir diplomam yok

iş bulmadan çıkman büyük gaflet olur tabii.bende ön muhasebede çalıştım o dönme çok da şey öğrendim ama genel muhasebe anlamında bişiy katmadı bana ve büyük sıkıntısını çekiyorum.ön muhasebe ilanı çoktur,iyi para verende bana gelen teklifleri ben geri çevirdim çünkü artık daha fazla şey öğrenmem gerek şu aşamada..ve en büyük hatan! iş yerinde duygusal davranma aslaa...yok ben gidersem ne yaparlar bilmem nee..ben de aynı şeyleri yaşadım,ister istemez bir vefa duygusu oluşuyor ama inan istediklerinde de tak diye kapının önüne koyuyorlar..bencil olucaksın yani,bir çok faktörü değerlendirip o şekilde bana göre iş arayışlarına girişmelisin..600 çok çok az bir para,krizi bahane etmesinler şimdi ....o çark dönüyo bi şekilde öyle yada böyle..insan 50 tl olsa zam yapardı..biraz bu açılardan bak ve hakkını ara..patronun senin baban değil,akraban değil..daha fazlası senin elinde..bu memlekette kimse sessini çıkarmadığı için muhasebe işleri ayaklar altına alındı..en çok işi biz yaparız en azını biz alırız..:oklava:

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle çocuğumla kendime anca yetiyorum. Ev masrafım yok ailemleyim
Ufkumuda geniş tutamıyorum böyle olunca, evi ayırmak istiyorum, kendi düzenimizi kurmak gibi düşüncelere kapıldığım oluyor. Ama durum böyle olunca geri çekiliyorum

Sizcede illa ünv. bitirmek mi lazım, adam gibi bir maaş almak için, benim yaptığım işte öyle az uz değil yani, bir diplomam yok

Malesef bu ülkede üniversite bitirsende adam gibi maaş kolay kolay alınmıyor. Ayrıca benim tanıdığım muhasebeciler var, maaşları gayet iyi. Bence seni bulmuşlar, senelerdir sesini çıkarmadan ne güzel çalışıyor diyerek.

canım yeni iş bulursan arkana bakmadan çık git, kimse senin evinde neye ihtiyacın olduğunu bilmiyor, bilemez de. herkes kendi hesabına 3-5 lira kar yapayım diye bakar.emin ol daha mutlu olacaksın. sonuçta aynı zamanı diğer iş yerine de harcayacaksın ama az biraz da olsa standartlarını yükselteceksin. okul durumuna gelince, muhasebe işinde okulun çok da önemi yok bence. ben y. lisans yapmış biriyim ama 2 senedir çalıştığım yerde 680 yol parası dahil ücret alıyorum. komik bir rakam değil mi. eğer ki çocuğundan ayrı belli saatleri iş yerinde geçireceksen en azından yüksek bir para için harca bu zamanı. ben ne yazık ki başarılı olamadım bu konuda. eğitim seviyemi duyan daha başta çok para istersiniz, sizin taleplerinizi karşılayamayız deyip geri çeviriyor benim başvurularımı.

ha bu arada senin yaşadıklarının aynısını sigara hariç bire bir bende yaşıyorum. sabah 8.30 da odama bir giriyorum akşam saat 6,00 da çıkıyorum. yemek de odama geliyor. bu odanın dışında bir yaşam alanım yok ne yazıkki haftanın 6 günü böyle. üstelik benim işim oto yedek parça- servis. bayan göremezsiniz bu sanayi sitesi içerisinde. bana da firmanın smmm 'si seni yeni bir işe yerleştiricem dedi ben de 1 yıldır sabırsızlıkla bekliyorum.ama sanırım koca bir yalan. benim bu işyerinde biraz daha çalışmam için bir oyalama takdiği.Hoş bireysel yaptığım hiç bir başvuruya da olumlu cevap gelmeyince bende mecburen burada tıkıldım kaldım. Allah heppimize gönlümüze göre versin.

ha bu arada senin yaşadıklarının aynısını sigara hariç bire bir bende yaşıyorum. sabah 8.30 da odama bir giriyorum akşam saat 6,00 da çıkıyorum. yemek de odama geliyor. bu odanın dışında bir yaşam alanım yok ne yazıkki haftanın 6 günü böyle. üstelik benim işim oto yedek parça- servis. bayan göremezsiniz bu sanayi sitesi içerisinde. bana da firmanın smmm 'si seni yeni bir işe yerleştiricem dedi ben de 1 yıldır sabırsızlıkla bekliyorum.ama sanırım koca bir yalan. benim bu işyerinde biraz daha çalışmam için bir oyalama takdiği.Hoş bireysel yaptığım hiç bir başvuruya da olumlu cevap gelmeyince bende mecburen burada tıkıldım kaldım. Allah heppimize gönlümüze göre versin.

Senin durumunda benden vahimmiş.. y.lisans yapıpta 680 tl alman çok şaşırtıcı
Profilinde mesleğin farklı yazıyor, inan senin çalıştığın yerden daha iyi olamaz benimkisi
Ya birde iş aramazsın iş olur, iş bakınırsın burun kıvırırlar,
Ben şunu anladım, bu işleri yapacak tecrübesiz bayan elaman çok,
İşverenlerin işine geliyor, 2 ay biri 1 ay biri durup gidiyor, onlarda kolayını bulmuş
Ben tic. lisesi bitirdim, bildim bilelide bu işlerin içindeyim, dışardan izlediğim kadarıyla bu

evet doğru, profilimde yazan meslek hayalimdeki meslekti. insan tek başına çok fazla zaman geçirmeye başlayınca, iç hesaplaşmaya giriyor. kendimi psikolojik konulara çok yakın hissettiğim için böyle.

Öncelikle şuna kara vermelisiniz;para için mi çalışıyorum yoksa rahat bir ortam için mi?
Gönül ister ki herkes çok para kazansın ve rahat olsun..fakat gerçek dünya o şekilde değil
Kendinizi yetiştirdi iseniz ve mesleki anlamda kendinize güveniyorsanız iş bakmaya başlayın derim ben
Anladğım kadarı ile işvereninizle de konuşmuşsunuz fakat kendisinden hiç feragat etmek istememiş;bunca yıllık güvenilir bir elemanına cüzi de olsa bir zam vermiyor ise arkasında iyi bir niyet aramam ben.Size yapacağı o miktar ile işyeri kurtulacak diyorsa o ayrı :kahve:
Neticede tek tarafın memnuniyeti ile yürümez bu iş hayatı
Zaten mutsuzmuşsunuz..bahaneniz olur,hiç yoksa bile bu paraya yeni bir iş bulabilirsiniz vereliniortak
Cesaretinizi toplayın ve harekete geçin sengözlerimebaksanab

o kdr program biliyosan kaç yıldır aynı pozisyonda ve bu maaşa kendini harcıyosun bence..

Back
X