• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana dedi ki..

Sanırım ailenizi zorla bu evliliğe ikna edebilmenizi koz olarak kullanıyor...
Bunca şeyden sonra beni bırakamaz dediğimi yaptırırım gibisine...
Fazla tepenize çıkarmışsınız sonrasın düşünemiyorum ... vay vay vayyy diyorumm ...şimdiden rest der gibi...

ne sevdigi kadinindan bahsediyoruz ki burda. Arkadaslar romantik filmler gibi deyil hayat. Gerceklere donelim bence. Sonucta arkadas anlamis, sevgilisinin ve ailesinin nasil dusundugunu. Sevgilisi dogal olarak ailesiyle konusuyordur, hepsi yakin yerde oturmasini istiyordur, arkadas ta istemeyince sevgilisi oyle tepki vermis iste. Sevgilisinin kendi hayat anlayisi belli olmus. Kizi istiyor ama kendi sartlarinda. Canim sende sevgiline zaten taviz vermissin. Muhtemelen dusundun, ki isi orda iyi bizim yuvamiz icin maddi yada manevi imkanlar orda iyi olucak diye fedakarlik yapmissin ama belli ki o oyle gormemis. Birde aileni yeri gelmis karsina almissin, bu beyefendi sanmis ki bulunmaz hint kumasiyim. Eyer bu sartlarda yapamiyacagini dusunuyorsan, yol yakinken basini yakma. Sonra evlenince daha cok ugrasirsin.

canım ben sana Canan Tan'ın Piraye isimli romanını okumanı öneriyorum. Hem kafan dağılır hemde belki bu kitap sana karar vermende yardımcı olur

Adam Türk-Kürt Çatışması Gibi Algılamış Bu Evlilik Olayını :37:

bacim adam degil seni iki sokak oteye ayni eve gelin getirirse hic sasirmaaa daha evlenmeden ailesini savunmaya gecmis akilli bir bayansan yarin birgun evlendiginde nelerin olucagini simdiden gorup bir kez daha napiyorum diye dusunursun yada soyledigi lafa goz yumup evlenir ben ne yaptim diye dusunursun....

Ama biz çok iyi anlaşıyoruz ve kişisel hiç bi problemimiz olmadı. Aslında ben evlenip oraya gitmeyi hiç isemiyorum fakat şuanki şartlarımız bunu gerektiryor.
tek sorunsa ailesi. Erkek arkadaşım ailesinin yanındayken herşeyime müdahale ediyor. yok şöle yapmadın yok böyle davranmadın. yani içinden sanki başka bi o çıkıyor. Ve bu ara isteme durumu gündemde ben ise aile apartmanında oturmak istemiyorum. Oda bunu kabul etmiyor. Sanki orada oturusam çok mutsuz olacağım ve sürekli kavga edicez.

Bu sene yazın ilk defa vana gittim
müdahalesi kıyafet konusunda genel olarak.
ben oraya gitme konusunda hala cesaretlı değilim şuan tamamen dibe vurmuş durumdayım. Benim hayatımda bu kadar emeği olan birne üstelik sevdiğim insana ben orda yaşayamam ailenle barınamam demek hiç kolay değil :(
burdaki hayatım cehennem zaten ordaki tecrubeyle sabit cehennem olacak. bu durumda ben ne olucam ne yapıcam :(

not: canım biraz uzun yazdım ama lutfen atlama oku

-coook farklı yonlerden benzer soru isaretleri yasadıgım icin- konularını tek tek okudum ama aranızda bu sorun kroniklesmis,
hatta kararlı olmakta neden zorlandıgını anlayamadıgımdan senin diger cevaplarına da baktım.
surekli aynı sorundan yakınmıssın, hic ilerleme yok, yukarıdaki cumleler senin.
yarın veya birkac gun sonra erkek arkadasın sana yalvarsa yine barıssanız sorunun cozulmus olacak mı sence?

senin fedakarlıgına onun kayıtsız kaldıgının gayet farkındasın,
fakat ailenle yasadıgın sorunlardan kaynaklı bir kacıs yolu arıyorsun,
bu adam sana hep destek olmus el ustunde tutmus olabilir fakat bugun tavrı farklı.
insanlar davranıslarını olumlu hale donusturebilecegi gibi kotu yonde de degisimler gosterebilir,
sizinki daha evlilik arifesinde başgöstermiş, yol yakınken ac gozlerini.

ancak son kararı, beraber oldugun kisinin kurdugu cumlelere gore verebilirsin.
2aydır aynı sorundan müzdaripsin tartısıyorsun ve ne yazık ki bu kisi seni ikna edip dil dökecegi yere bölemezsin bizi diyor.

sen hayata karsı ne kadar dik durur kendini ezdirmezsen, o derece karsındaki de daha usturuplu davranmayı ogrenir.

ailesi seni begenmemis olabilir, cocugu doldurusa getirmis olabilirler,
kultur farkından sorun yasayan da cok insan var, aynı sehirden olup farklı adetler nedeniyle bile iliskisi bozulanlar vs.
fakat tum bunlara ragmen gayet mutlu evliliklerini surdurebilenler de var...

senin verdigin mucadeleyi o vermedikce iliskinizde bir adım bile ilerleme kaydedemezsiniz.
sorunu aileye kulture yukleyip onu mantıgında-yureginde aklamaya calısmaktan vazgec,
aslında iyi biri falan diyorsun ya hayır canım degil.

adamdan vazgecmen icin daha ne yapmasını bekliyorsun?
bu sekilde devam edersen yasadıkların sozlu siddetle de sınırlı kalmaz.
yarın nasıl bosanacagım cocuklarım var vs yazmak yerine, bugun agla ama pisman olacagın adımlar atma.

Aileyle birlikte yaşanılır mı ya ,hele oranın adetleri çok ağır olurmuş galiba yeme içme konusunda bile dayanabilicekmisin:53:
Hahaha adam bide bölmeye çalışıyosun diyor,hey Allahım ya bunlar hep Amerika'nın oyunu:27:

bir önceki konunu da okudum da baştan zaten bu tür sorunlarınız olmuş evlenmeden önce.ailen onay vermemiş, belli ki senden
daha öngörülü olup şuan yaşadıklarını zaten kestirmişler.insan sevdiği için taviz verebilir ama dayatmalar, suçlamalar hoş olmuyor.
şu saatten sonra sen altı yılın hatırına yine yiyip yutsan ve evlensen çok daha fazla zorluk yaşarsın.taviz vermeme vaktin gelmiş zaten.

Günaydın
Konu kürtlerle mi evlenmeli Türklerle mi değil ki
Bu adamın tavrı yanlış, İstanbul kökenli de olsa yanlış yani..
Arkadaşın konusunu sabote etmeyin lütfen

Fedra merhaba, nasılsın ?
Ayrılman gerek sende biliyorsun
Ama yıllarım, emeklerim, duygularım ne olacak diye düşünüyosun anlıyorum
Fakat zararın neresinden dönülse kar

Şimdiden birçok ipuçu belliyken lütfen bile bile lades deme
Oraya gidince herşey daha çekilmez olacak
2 sokak ötede olmak asla çözüm olmayacak, erkek arkadaşın kabul etse bile
Lütfen çok iyi düşün

doğu batı hiç farketmez eşler birbirini sevdikten sonra her yer cennet olur sen fedakarlık yapmışın fakat karşındaki eş adayım dediğin insan bırak fedakarlk yapmayı zorbalık la karşılık vermiş bence evlenmeden önce biraz düşün ve dene ilerisi hiç güzel görünmüyor sevgiler

Fedra sana özetle yaşayacaklarını sıralayayım yalnışsam düzeltsin arkadaşlar beni.

-Yemeği hergün onlarla yemek zorundasın.

-Yatmadan yatmaya evinin yüzünü görmeni isteyecekler..

-Evine gireni çıkanı sorgulayacaklar.

-yedi göbek sülalesine hizmet edeceksin.

-kayınvalidenin bütün genel işlerini yapman sana dikte edilecek.

-Ev gezmelerine götürüleceksin,gitmeyi tercih etmezsen arkandan denilmeyen kalmayacak

-Eşin olacak bu adamla sürekli kavga edeceksin,ailesi dolduruşa getirecek..

-Sosyal bir hayatın anca eşinle siz dışarı çıkarsanız olacak o da nereye gittiginize kadar akşam döndügünüzde bir bir ifadesini vereceksiniz.

-Hamilelik sürecin burnundan getirilecek

-Çocuğuna isim verme hakkın bile elinden alınacak..

-İnan bana bu tipler ailesiyle yaşayacagın herhangi bir olumsuzlukta asla sana hak vermediği gibi üzerine gelip şiddet bile uygulayabilir..

-Kılık kıyafetin sürekli eleştirilecek

-Kendi ailen evine teşrif ettiğinde onlara dahi seni şikayet edeceklerdir..

Ha dersen ki Kontes hayır bu tip şeyleri bana yaşatacak insan değil,sen bilirsin der kenara çekilirim..

Uyanık ol adam sana sinayelleri vermiş,tartışmalarınız hep bu yönde.

Pişman olmadan evlenip bu adamla hayatını karartmadan şimdiden ağla daha iyi

Ha şunu da yazayım Fedra karışmak isteyen aile degil 2 sokak öteden yuvanı bozmak,fizanda olsan da gelir bulur seni .))

Yani sen hâlâ 2 sokak ötesindesin mevzunun.

Mesele sokak değil ki ya da ayrı bir yerde oturmak senin asıl sorunun sevgilin..!

yani erkek arkadaşının ailesi nasıl insanlar bu da çok önemli ,
beli de yakınlarında olmak senin için daha iyi olacaktır ,bu açıdan bak birde ,
ama tabii ben evlendikten sonra her iki aileye de uzak olunması fikrindeyim ,
kendi hayatınızı yaşayabilmeniz için bu çok önemli ,
eğer ailenin sizi rahat bırakacağına inanıyorsun sorun yapma bu konuyu ,
aksi fikirdeysen tüm gücünle itiraz et,
hakkınızda hayırlısı olsun

Kızımın okul arkadaşı evlendi bu yaz doğum yaptı,kızı oldu ..
İsim olarakta k.validesinin adı verildi..
Gıkı bile çıkmamış isim konusunda..
Bu sadece bir örnek..

Konu yalnızca yazdıklarınızdan ibaretse haklısınız elbette ama bugüne kadar yaşananlar ve pat diye "Ben senin ailenle aynı yerde oturmak istemiyorum." lafı vatandaşı irite etmiş olabilir.

Aileyle çekişmeleriniz oldu mu? Neden böyle bir düşünce oluştu karşı tarafta? Ayrıca siz eşiniz için değil birlikte kuracağınız yuvanız için Van' a gideceksiniz olayı tek taraflı bir fedakarlık olarak görmek makul değil.

Karşı taraf sizin için bulunduğunuz şehire gelse bu durumda aynı tepkiyi verme hakkına sahip olur ki bu aile birliğini zedeler.

Tüm yazılanları okumadım ama birlikte oturma fikrine karşıyım, insanın özeli olmaz bir kere. Bu konuyu konuşmalısınız yalnız olayı senin ailen yok senin yüzünden zemininden taşımalısınız.

Ayrıca sorun gerçekten aileyse çözülmez çünkü insanlar ailelerini atamazlar...

konu yalnızca yazdıklarınızdan ibaretse haklısınız elbette ama bugüne kadar yaşananlar ve pat diye "ben senin ailenle aynı yerde oturmak istemiyorum." lafı vatandaşı irite etmiş olabilir.

Aileyle çekişmeleriniz oldu mu? Neden böyle bir düşünce oluştu karşı tarafta? Ayrıca siz eşiniz için değil birlikte kuracağınız yuvanız için van' a gideceksiniz olayı tek taraflı bir fedakarlık olarak görmek makul değil.

Karşı taraf sizin için bulunduğunuz şehire gelse bu durumda aynı tepkiyi verme hakkına sahip olur ki bu aile birliğini zedeler.

Tüm yazılanları okumadım ama birlikte oturma fikrine karşıyım, insanın özeli olmaz bir kere. Bu konuyu konuşmalısınız yalnız olayı senin ailen yok senin yüzünden zemininden taşımalısınız.

Ayrıca sorun gerçekten aileyse çözülmez çünkü insanlar ailelerini atamazlar...

ailesiyle hiç bir sorunum yok hatta çok iyi insanlar. Kardeşleri beni görünce kız erkek farketmio hemen toparlanırlar mesela annesi babasıda başımızın tacıın emrindeyiz diyip duruyolar.

Bu düşünce oluştu çünkü ben ona aynen şöle dedim. Ben oraya gelicem tamamen yalnız kalıcam birde çalışmazsam aynı bahçe içinde hapis gibi olucam en azından biraz uzak olalım canım sıkıldığında çıkar annene giderim yürürüm havam değişir. Oda bana benim evim var elalem ne der kız istanbuldan geldide beğenmedi bunları gitti der ben ne söyliyim evdekilere de ayrı yere çıkalım vs vs

son konuşma ise şöle gelişti, dedim ki ben ona evi nerden tutmayı düşünüyorsun bi ara benim gelip bi ön araştırma yapmam gerek, oda köpürdü tabi böyle bişi olmayacak sen bizi bölmeye çalışıosun ama bunu müsade etmem die bunun üsütüne bende, bu benim net kararımdır bu konuda asla taviz vermemem, ayrılık sebebimiz olur, hatta düşün benimle aynı düşüncede olursan beni biraz düşünürsen ara yoksa arama dedim, ve kapattık. Zaten aramadı bugün 3 gün oldu. Demekki daha önemliymiş milletin ne diyeceği ailesi.

Birlikte oturmaktan kastım aynı bahçe içinde olmak. Aynı çatı altında değil yani. Bence sorun onun ailesinden kaynaklı değil ailesinin birşey söylediğini düşünmüyorum. Sorun onda o böyle düşünüyor sadece eminim bundan.

ailesiyle hiç bir sorunum yok hatta çok iyi insanlar. Kardeşleri beni görünce kız erkek farketmio hemen toparlanırlar mesela annesi babasıda başımızın tacıın emrindeyiz diyip duruyolar.

Bu düşünce oluştu çünkü ben ona aynen şöle dedim. Ben oraya gelicem tamamen yalnız kalıcam birde çalışmazsam aynı bahçe içinde hapis gibi olucam en azından biraz uzak olalım canım sıkıldığında çıkar annene giderim yürürüm havam değişir. Oda bana benim evim var elalem ne der kız istanbuldan geldide beğenmedi bunları gitti der ben ne söyliyim evdekilere de ayrı yere çıkalım vs vs

son konuşma ise şöle gelişti, dedim ki ben ona evi nerden tutmayı düşünüyorsun bi ara benim gelip bi ön araştırma yapmam gerek, oda köpürdü tabi böyle bişi olmayacak sen bizi bölmeye çalışıosun ama bunu müsade etmem die bunun üsütüne bende, bu benim net kararımdır bu konuda asla taviz vermemem, ayrılık sebebimiz olur, hatta düşün benimle aynı düşüncede olursan beni biraz düşünürsen ara yoksa arama dedim, ve kapattık. Zaten aramadı bugün 3 gün oldu. Demekki daha önemliymiş milletin ne diyeceği ailesi.

Birlikte oturmaktan kastım aynı bahçe içinde olmak. Aynı çatı altında değil yani. Bence sorun onun ailesinden kaynaklı değil ailesinin birşey söylediğini düşünmüyorum. Sorun onda o böyle düşünüyor sadece eminim bundan.

Canım öncelikle haklısın ama kırmızı lafın üzerine biri bana ee nerden tutuyoruz evi deseydi, ben ne diyorum sen ne diyorsun derdim. Ben sana bundan önceki konuşmamızda anlatıyorum sonra bi sonrakinde sen bana ne diyorsun derdim. Madem konuyu bir öncekinde bağlayamadık o konuşmayı bir daha yapalım ama sanki ben başçavuşun eşeğiyim de en son konuşmamızda ne dediğim önemli değilmiş gibi biri bana ee evi nerden tutuyoruz derse sinirler tepeme çıkardı.

Sana bunca zaman hep ayrı ev söz verip caydıysa çok ayıp ama sana her istediğin olacak dediyse muhtemelen ayrı ev isteyeceini kestirememiş olabilir. Hani altındır düğün salonudur ya da mobilyadır gibi düşünmüş olabilir. Kendi adetlerinde bahçede ev varken başka bir yere taşınmak hoş karşılanmayabilir. Doğru demiyorum ama ona çok çok ters gelebilir. İşte ben de tam olarak bu yüzden 6 yılda hiç mi birbirinizi tanımadınız diyorum. Örf ve adetlerdeki farklılıklar bu yıllarda kendini belli etmeliydi. Hadi ilk bir iki yıl aşktan insanın gözü görmez ama 6 yılda artık bir şeyler oturmuştur.

Benim sana tavsiyem iyice ne istediğinden emin ol. Sakın mutsuz olacağın bir evliliğe evet deme. Hem de mutsuz etme. Hadi çalışsan neyse ne. En azından günün 9 saati evden çıkıp başka bir ortama girip kafanı dağıtırsın. Ama bu şartlarda eşine sarman olası.

Canım bence müstakbel eşine kendinize ait bir hayatınız olursa daha mutlu olacağınız fikrini benimsetmelisin, haklısın çünkü herkes mutlu ve huzurlu olmak ister :31:.

Nişanlın bana çok sabit fikirli geldi, bencede bu konuda kararlı durmalısın, istediğin kötü birşey değil ki...

Son düzenleme:
verici değil sadece şartlara göre davrandım. Ben zaten farklı bi kültürüm dibdibe ailenle olursak sorun yaşarız diyorum, mutlaka ters düşeceğimiz şeyler olacak bunu yaşamayalım diorum. Oda bana senin niyetin belli sen bizi bölmek istiyosun die cevap veriyo :(

yol yakınken sen bu adamı yolla gitsin sonradan çok pişman olursun cnm

Back
X