Bana fazlasıyla yardım gerek ne olur akıl verin

erenefe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2010
237
154
123
Merhaba Arkadaşlar
Kısa tutmaya çalışacağım.Eşimin aklına uyup 2010 yılında üzerime şirket açmasına müsaade ettim.3- 5 kuruş kazanmaya başladı.Kızım yeni doğmuştu bu arada oglumda 1. Sınıf eşim sürekli şehir dılında işinden dolayı onunlada tek başıma ilgilenmek zorundaydım.İş ile ilgili hiç bir şeyden haberdar degilim.İlk başta yavaş yavaş gidelim temkinli olalım diye karar almamıza ragmen biraz kazanmaya başlayınca eşim har vurup harman savurmaya başladı.Her şeyi mahvetti.2013 yazında battı.
Ben bu işlerden hiç anlamam kapanmayla ilgili hiç bir şey yapmamış muhtemelen.Birde yetmezmiş gibi şu an ceza evinde.Bir kuruş vergi ödememiş pirim borcu ödememiş,malzeme aldığı bir sürü yer, şirketi dolayısı ile beni icraya vermiş durumda.Kabaca hesaplıyorum 400 500 bini bulur.
Şu an ailemin yanıdayım 3 tane evladım ile birlikte.Öyle bir çıkmazdayımki bazen ölmek istiyorum.Çok çaresizim.
Ha birde dava açılmış üstüme.Onuda bir yol çevirmesinde öğrendim.Üzerimde yakalama varmış.Jandarmayla birlikte karakola ve adliyeye gidip hakime ifade verdim.Şoka girdim resmen hakim bana soruyor tek bir bilgim dahi yok.Adamcagız bile acıdı halime aglamaktan gözlerim şişmiş bir halde karsısın da durunca.Ve ben hala yargılanıyorum bu dava dan.Ne olacak en ufak bir fikrim yok.
Şimdi arkadaslar ben ne yapmalıyım.Korkumdan e devlete dahi bakamıyorum.Fakat bir yerden başlamam gerek.Şirketi kapatıp kapatmadıgını bilmiyorum,belkide caşışanların sigorta çıkışları bile yapılmadı.İşe gireceğim maaşım kesilecek 3 kuruş maaş alacagım zaten.Düşünmekten delirmek üzereyim.
Bir insan bunları düşmanına yapmaz ama adam bana yapmış üstüne birde peş parasız ortada bıraktı.Çok şükür ki ailem var.
Daha bir yıgın şey var ama çok sıkmayayım sizleride.

Aman allahım ya ne kadar zor bir durum. Ama bir yerden başla cnm düzeltmeye. Hiç bişey aşılamıycak gibi değil sağlığın yerinde olsunda.

Allah yardımcınız olsun çok çok üzüldüm.. Eşinizle görüşün bence, o söylesin yediği naneleri. Borcunuz nedir, diğer yaptırımlar nelerdir öğrenin. Avukat tutamaz mısınız, aile desteğiniz ne durumda?

Sizin durumunuz nedir eşinin ailesi yardım edebilir mi bunları bilmiyoruz.
Zor durum babana bile kefil olmayacaksın dedikleri bu işte.
Korkmaya gerek yok avukatlara danışın haklarınız öğrenin kaçmakla o borçlar daha da büyür.
İpin ucunu kaçırısınız.

Eşinizin şuan da sizi düşürdüğü durum inan çok üzücü
Burada ona saydırmakla şuanda yaşadınız gerçeği değiştiremez
İlk yapmanız gereken üzerinizdeki şirketi kapatmak
Sonra borç bilançosunu çıkarmak ve eşinizin ailesine bildirmek.
Eger.onlar yardımcı olmazlar ise

iş başınıza kalıyor ödemede

VE eşinizin yularını serbest bırakıp evlilikten emekliye sevk etmek

Aman allahım ya ne kadar zor bir durum. Ama bir yerden başla cnm düzeltmeye. Hiç bişey aşılamıycak gibi değil sağlığın yerinde olsunda.
Bu olaylar basladıgında bebegim 40 gunluktu ve ben çok agır şeyler yaşadım.Psikolojim berbat herkese teselli vermek zorundayım birde.Kendi derdim azmış gibi.

Off ya cnm bebiş bile nasıl etkilenmiştir ya. Üç çoçuktan ya kocan nasıl teklif etmiş senin üstüne yer açmayı. Hadi kadın kocası cocukları için tamam der ama kocan bunu nasıl yapıyo ya inşallah orda akıllanırda bi daha bu durumlara düşmezsiniz. Cnm cocukların için dik dur bir avukata sor bişeyler yap cabala vardır bir cıkış yolu muhakkak

Önce açılan davaları öğrenmen gerekli. Sonra vergi dairesine git. Hasar tespiti yapman gerekli kısaca. Adım adım ilerle.

Boşanmayı düşünüyor musunuz? Eşinizin yaptığına dost kazığı, sırtından vurma vs daha birçok şey denebilir. Bu adama bir daha güvenmeyin sakın. Önce çözüm yolu bulup sonra defedin.

400-500 bin mı? Ne işi açmış bu koca kişisi? Bilerek yapmış gibi görünüyor.
Hiç birşey yoksa üzerinde neden cezaevine girdi?
Yazık size gerçekten durumunuza çok çok üzüldüm. Yapılabilecek hiç birşey yok görünüşe göre olanları olduğu gibi anlatın madur olduğunuzu anlatın. Kp kv yardım edebilir durumda mı? Karşı tarafa dava açabilirsiniz ama adam 5 parasız ne yapılabilir ki...

Eşimin babası yok amnesi de 74 yasında bir emekli maası var sadece.Benim babam da ancak yetiyor bize evde 7 kişi oldu kardeşim ünv.okuyor benim 2 çocugum okula gidiyor ve bunların hepsini babam karşılıyor.

Doğruyu söylemez ki zerre inanmam artık.Ama iş işten geçti.

ÜZerine bir mal varlığın yoksa muhtemelen birşey olmaz dedi eşim (muhasebeci) ama o borcu eninde sonunda ödeyecekmişsiniz devlete olan borcundan bahsediyorum hatta maalesef çocujlarına bile kalırmış bu borç çocuklarınız reddi miras yaparsa kurtulabilirmiş ancak :/
Şirket hala açıksa vergi dairesi tarafından resen kapatılmış olabilir ama ticaret sicilde açık kalırmış.

Alacaklı oldugu birileri varmış tehdit etmiş adamları o yuzden cezaevinde.Ne kadar yatar ne olur artık hiç bir planım yok onunla ilgili.

Allah yardimciniz olsun
Sirketin muhasebecisini bulup butun faturalari , vergi sgk vs dokumanlarindan bir kopya alin , sirket kapatilmamissa kapatilmasi icin islemleri baslattirin
Ltd yada aş ise iflas aciklatin
Uzerinize birsey yoksa zaten yapacak birsey yok , col zor isler..ve herseyden onve bosayin o adami

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…