- 23 Ağustos 2012
- 51.872
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.618
- 898
Herşey maddiyatta bitiyor canım.İyi bir avukat iyi para demek.Bir süre çalışmak zorundayım.Elime bir miktar para geçmesi için.Nasıl olacak bilmiyorum.Bir 10 yıl atlasa diyorum kendimce yaşamaktan yoruldum artık.Ağlamak , sizlamak çözüm değil.. .
Bakın, icra iflas kanunlarında şirketler özel olarak korunur ...
Kapanmasın diye çok imtiyazlidirlar...
Iyi bir icra iflas avukatı sizi bu işten en az zararla kurtarabilir ...
Sizin için çok üzüldüm..
Çok.
Şahıssa kapanıs işlemleri daha kolaymış. Borçtan dolayı vergi dairesi kapatmak istemezse postayla atsın diyor eşimŞahıs canım o yüzden direk herşeyle ben muhattabım.
Evet bende bunu merak ediyorum.Ama iyi gezmeyi ,iyi giyinmeyi ,iyi yemeyi,iyi arabalara binmeyi çok severdi.Acaba başka bir hayatımı vardı diye de düşünmüyor da değilim ki artık onunla ilgili tarafı fazla düşünmeme kararı aldım.Yoksa tamamen ipi koparacagın.Yardım alıyorum psikolojik fakat emzirdiğim için dr verdiği ilacı kullanamıyorum.Kendimi düşünmemeye çalışaarak teselli ediyorum.Okadar para kazanmis bu paralari napmis acaba hic bi yerede odeme yapmamis anlasilan.
Eşinize sorabilirmisiniz eve bir ara vergi memuru gelip bir kagıt imzalatmıştı bana.iş yerine gitmiş faaliyette olmadıgı için eve gelmiş sanırım kapanışla ilgiliydi.Son ne zmn fatura kesildiğini fln sormuştu.Bu durumda kapanmışmıdır acaba.Şahıssa kapanıs işlemleri daha kolaymış. Borçtan dolayı vergi dairesi kapatmak istemezse postayla arsın diyor eşim
Allah yardımcın olsun...Merhaba Arkadaşlar
Kısa tutmaya çalışacağım.Eşimin aklına uyup 2010 yılında üzerime şirket açmasına müsaade ettim.3- 5 kuruş kazanmaya başladı.Kızım yeni doğmuştu bu arada oglumda 1. Sınıf eşim sürekli şehir dılında işinden dolayı onunlada tek başıma ilgilenmek zorundaydım.İş ile ilgili hiç bir şeyden haberdar degilim.İlk başta yavaş yavaş gidelim temkinli olalım diye karar almamıza ragmen biraz kazanmaya başlayınca eşim har vurup harman savurmaya başladı.Her şeyi mahvetti.2013 yazında battı.
Ben bu işlerden hiç anlamam kapanmayla ilgili hiç bir şey yapmamış muhtemelen.Birde yetmezmiş gibi şu an ceza evinde.Bir kuruş vergi ödememiş pirim borcu ödememiş,malzeme aldığı bir sürü yer, şirketi dolayısı ile beni icraya vermiş durumda.Kabaca hesaplıyorum 400 500 bini bulur.
Şu an ailemin yanıdayım 3 tane evladım ile birlikte.Öyle bir çıkmazdayımki bazen ölmek istiyorum.Çok çaresizim.
Ha birde dava açılmış üstüme.Onuda bir yol çevirmesinde öğrendim.Üzerimde yakalama varmış.Jandarmayla birlikte karakola ve adliyeye gidip hakime ifade verdim.Şoka girdim resmen hakim bana soruyor tek bir bilgim dahi yok.Adamcagız bile acıdı halime aglamaktan gözlerim şişmiş bir halde karsısın da durunca.Ve ben hala yargılanıyorum bu dava dan.Ne olacak en ufak bir fikrim yok.
Şimdi arkadaslar ben ne yapmalıyım.Korkumdan e devlete dahi bakamıyorum.Fakat bir yerden başlamam gerek.Şirketi kapatıp kapatmadıgını bilmiyorum,belkide caşışanların sigorta çıkışları bile yapılmadı.İşe gireceğim maaşım kesilecek 3 kuruş maaş alacagım zaten.Düşünmekten delirmek üzereyim.
Bir insan bunları düşmanına yapmaz ama adam bana yapmış üstüne birde peş parasız ortada bıraktı.Çok şükür ki ailem var.
Daha bir yıgın şey var ama çok sıkmayayım sizleride.
Merhaba. ..çok üzüldüm yasadiklariniza keşke daha önce uyansaydiniz bunlara. ..bir arkadaşım bunları yaşadı ve zamanaşımı ni bekledi...teferruat bilmiyorum bir avukat daha iyi bilir ama ticari davalarda belli bir zamanaşımı var 5 yıl mi bir bakın derim. ..biran evvel itirazlara başlayın. .geçmiş olsun şimdiden. .Merhaba Arkadaşlar
Kısa tutmaya çalışacağım.Eşimin aklına uyup 2010 yılında üzerime şirket açmasına müsaade ettim.3- 5 kuruş kazanmaya başladı.Kızım yeni doğmuştu bu arada oglumda 1. Sınıf eşim sürekli şehir dılında işinden dolayı onunlada tek başıma ilgilenmek zorundaydım.İş ile ilgili hiç bir şeyden haberdar degilim.İlk başta yavaş yavaş gidelim temkinli olalım diye karar almamıza ragmen biraz kazanmaya başlayınca eşim har vurup harman savurmaya başladı.Her şeyi mahvetti.2013 yazında battı.
Ben bu işlerden hiç anlamam kapanmayla ilgili hiç bir şey yapmamış muhtemelen.Birde yetmezmiş gibi şu an ceza evinde.Bir kuruş vergi ödememiş pirim borcu ödememiş,malzeme aldığı bir sürü yer, şirketi dolayısı ile beni icraya vermiş durumda.Kabaca hesaplıyorum 400 500 bini bulur.
Şu an ailemin yanıdayım 3 tane evladım ile birlikte.Öyle bir çıkmazdayımki bazen ölmek istiyorum.Çok çaresizim.
Ha birde dava açılmış üstüme.Onuda bir yol çevirmesinde öğrendim.Üzerimde yakalama varmış.Jandarmayla birlikte karakola ve adliyeye gidip hakime ifade verdim.Şoka girdim resmen hakim bana soruyor tek bir bilgim dahi yok.Adamcagız bile acıdı halime aglamaktan gözlerim şişmiş bir halde karsısın da durunca.Ve ben hala yargılanıyorum bu dava dan.Ne olacak en ufak bir fikrim yok.
Şimdi arkadaslar ben ne yapmalıyım.Korkumdan e devlete dahi bakamıyorum.Fakat bir yerden başlamam gerek.Şirketi kapatıp kapatmadıgını bilmiyorum,belkide caşışanların sigorta çıkışları bile yapılmadı.İşe gireceğim maaşım kesilecek 3 kuruş maaş alacagım zaten.Düşünmekten delirmek üzereyim.
Bir insan bunları düşmanına yapmaz ama adam bana yapmış üstüne birde peş parasız ortada bıraktı.Çok şükür ki ailem var.
Şu anda uyuyor yarın yazarım olur mu? Zaman aşımına güvenme dediğin gibi ödeme yapıyorlar devlet o parayı alır alamazsada anca reddi miras şeklinde olur.Vergi borcu 5 yılmış zaman aşımı fakat vergi memurları ceplerinden 1 kaç tl yatırıp zaman aşımını engelliyorlarmış.
biz de yaklaşık 10 yıldır bu sorunu yaşıyoruz.Merhaba Arkadaşlar
Şu an elimden bişe gelmiyor zaten ödeme imkanımda yok malesef.Ben eşimin bana bunu yaşatmasını hazmedemiyorum.Ödeme imkanı vardı o ne yapmış yemiş içmiş gezmiş.biz de yaklaşık 10 yıldır bu sorunu yaşıyoruz.
200 bin civarında borç, bir sürü dava, haciz kararı vs var.
ve ne oldu dersen, hiçbir şey.
hapis cezası kalktı, haciz kalktı.
sadece üzerine taşınmaz varsa onlara ipotek koyarlar.
işe gireceksen sigortasız çalışmaya razı olursan, maaşın da kesilemiyor.
Allah yardımcın olsun. ilk zamanlar biz de telaşlı, ne yapacağımızı bilemez haldeydik. şimdi alıştık, umursamıyoruz.
bize de kardeşimle annem yaptı. olan eşime oldu.Şu an elimden bişe gelmiyor zaten ödeme imkanımda yok malesef.Ben eşimin bana bunu yaşatmasını hazmedemiyorum.Ödeme imkanı vardı o ne yapmış yemiş içmiş gezmiş.
Sizin ki de zor muş insan bu devirde kimseye güvenmeyecek.bize de kardeşimle annem yaptı. olan eşime oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?