Devlete borc vocuklara kalmoyor diye biliyorum ama emin mi esin?ÜZerine bir mal varlığın yoksa muhtemelen birşey olmaz dedi eşim (muhasebeci) ama o borcu eninde sonunda ödeyecekmişsiniz devlete olan borcundan bahsediyorum hatta maalesef çocujlarına bile kalırmış bu borç çocuklarınız reddi miras yaparsa kurtulabilirmiş ancak :/
Şirket hala açıksa vergi dairesi tarafından resen kapatılmış olabilir ama ticaret sicilde açık kalırmış.
Evet arastırdım bunları ve çok üzüldüm.Bana oldu olan ama çocuklarıma kalan mirasa bakÜZerine bir mal varlığın yoksa muhtemelen birşey olmaz dedi eşim (muhasebeci) ama o borcu eninde sonunda ödeyecekmişsiniz devlete olan borcundan bahsediyorum hatta maalesef çocujlarına bile kalırmış bu borç çocuklarınız reddi miras yaparsa kurtulabilirmiş ancak :/
Şirket hala açıksa vergi dairesi tarafından resen kapatılmış olabilir ama ticaret sicilde açık kalırmış.
Evet eminmiş canlı bilgi :)Devlete borc vocuklara kalmoyor diye biliyorum ama emin mi esin?
Üzerinize birşey yoksa birşey olmaz diyor eşim reddi miras yaparlar diyorEvet arastırdım bunları ve çok üzüldüm.Bana oldu olan ama çocuklarıma kalan mirasa bak
Saka gibi yahuEvet eminmiş canlı bilgi :)
Maalesef canımSaka gibi yahu
Hukukta sucun bireyselligi ilkesi vardir ama devlete islemiyor demek ki
O cocuklarin ne sucu gunahi var
Çok zor, üzücü, yıpratıcı, bir süreçtesinizEşimin babası yok amnesi de 74 yasında bir emekli maası var sadece.Benim babam da ancak yetiyor bize evde 7 kişi oldu kardeşim ünv.okuyor benim 2 çocugum okula gidiyor ve bunların hepsini babam karşılıyor.
Işin içinde devlete gidecek olan para olduğunda, nesillerce aktarılır.Saka gibi yahu
Hukukta sucun bireyselligi ilkesi vardir ama devlete islemiyor demek ki
O cocuklarin ne sucu gunahi var
Çok geçmiş olsun, umarım en az hasarla kurtulursunuz bu işten... O adam inşallah geceleri uykusuz kalıyordur, vicdanı en büyük hapishanesi olur umarım! Allah yardımcınız olsun.Merhaba Arkadaşlar
Kısa tutmaya çalışacağım.Eşimin aklına uyup 2010 yılında üzerime şirket açmasına müsaade ettim.3- 5 kuruş kazanmaya başladı.Kızım yeni doğmuştu bu arada oglumda 1. Sınıf eşim sürekli şehir dılında işinden dolayı onunlada tek başıma ilgilenmek zorundaydım.İş ile ilgili hiç bir şeyden haberdar degilim.İlk başta yavaş yavaş gidelim temkinli olalım diye karar almamıza ragmen biraz kazanmaya başlayınca eşim har vurup harman savurmaya başladı.Her şeyi mahvetti.2013 yazında battı.
Ben bu işlerden hiç anlamam kapanmayla ilgili hiç bir şey yapmamış muhtemelen.Birde yetmezmiş gibi şu an ceza evinde.Bir kuruş vergi ödememiş pirim borcu ödememiş,malzeme aldığı bir sürü yer, şirketi dolayısı ile beni icraya vermiş durumda.Kabaca hesaplıyorum 400 500 bini bulur.
Şu an ailemin yanıdayım 3 tane evladım ile birlikte.Öyle bir çıkmazdayımki bazen ölmek istiyorum.Çok çaresizim.
Ha birde dava açılmış üstüme.Onuda bir yol çevirmesinde öğrendim.Üzerimde yakalama varmış.Jandarmayla birlikte karakola ve adliyeye gidip hakime ifade verdim.Şoka girdim resmen hakim bana soruyor tek bir bilgim dahi yok.Adamcagız bile acıdı halime aglamaktan gözlerim şişmiş bir halde karsısın da durunca.Ve ben hala yargılanıyorum bu dava dan.Ne olacak en ufak bir fikrim yok.
Şimdi arkadaslar ben ne yapmalıyım.Korkumdan e devlete dahi bakamıyorum.Fakat bir yerden başlamam gerek.Şirketi kapatıp kapatmadıgını bilmiyorum,belkide caşışanların sigorta çıkışları bile yapılmadı.İşe gireceğim maaşım kesilecek 3 kuruş maaş alacagım zaten.Düşünmekten delirmek üzereyim.
Bir insan bunları düşmanına yapmaz ama adam bana yapmış üstüne birde peş parasız ortada bıraktı.Çok şükür ki ailem var.
Daha bir yıgın şey var ama çok sıkmayayım sizleride.
Şirketin türü ne siz imza vermeden kapanmaz bence eşinize vekalet mi vermiştiniz işler yapılırken ve iflas istemeyi araştırın.Evet arastırdım bunları ve çok üzüldüm.Bana oldu olan ama çocuklarıma kalan mirasa bak
Kocası resmen eşini dolandirmis ..Şirketin türü ne siz imza vermeden kapanmaz bence eşinize vekalet mi vermiştiniz işler yapılırken ve iflas istemeyi araştırın.
Şahıs canım o yüzden direk herşeyle ben muhattabım.Birde eşim şahıs firmasımı ltd veya a.ş mi diye soruyor
Bu işleri araştırıken muhasebeciden gelen maili gördüm.Adam ödeme alamadığı için sözleşmeyi fesh etmiş.Aramaya yüz bırakmamış ki.Allah yardimciniz olsun
Sirketin muhasebecisini bulup butun faturalari , vergi sgk vs dokumanlarindan bir kopya alin , sirket kapatilmamissa kapatilmasi icin islemleri baslattirin
Ltd yada aş ise iflas aciklatin
Uzerinize birsey yoksa zaten yapacak birsey yok , col zor isler..ve herseyden onve bosayin o adami
Bu işleri araştırıken muhasebeciden gelen maili gördüm.Adam ödeme alamadığı için sözleşmeyi fesh etmiş.Aramaya yüz bırakmamış ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?