• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana fikir verir misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi eyyam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

eyyam

Ziyaretçi
selam ben 1 yıldır evliyim ama bu yıl içinde galiba çok beklentiyle evlendğim için keşkelerim çok oldu çevremedki insanlar evliliğin ilk yıllarının çok sancılı geçtiğini söylüyolar.....
ilk zamanlar beni daha önce isteyen aileimn istediği kişilerle eşimi çok karışlaştrdım bunu yapmamam gerekiyo ama acaba dedim bunula evlensem böyle olur muydu şununla evlensem böyle olur muydu....
benim eşim beni yalnız bi yere gönderir akşam da olsa kıskanmaz,ama giydğim her şeye karışır kıskanıyomuş öyle diyo....31 yaşında ama olgunlaşmamış ufacık tatışmada bile kapıyı çarpıp gider ve gece yarısı döner...evlenmeden önce böyle değildi sanki sihirli bir değnek değdi....
eve geldiği saat belli değildir bilimyorum sizde nasıll ama ben bekarken bizim bi yemek saatimiz olurdu babam mutlaka o saate gelirdi...
yani düzen isityorum kapıyı çarpıp elinde alkol şişeriyle gelir odanın kapısını kitler sonra bitirdkten sonra gelir banabi şeyler söyler ve yatar tabii ben sarhoşken üzerine gitmyorum evlendğimiz ilk zamanlar gittim iki odanın camlarını kırdı biblolarımı kırdı...
sinirlendğnde yere yatıp resmen titriyo yani çok korkuyorum bazen...psikoloğa gidelim diyorum ben deli miyim diyor...
ne yapabilirm bana akıl verin çok hityacım var.....

Son düzenleyen: Moderatör:
eyyamcım Allah yardımcın olsun,inşallah düzelir evliliğin....ben 6 aylık evliyim,çok şükür ufat tefek şeyler dışında bi sorun yaşamadım...iyikilerle dolu diyebilirim hayatıma,ikimizin hayatına da bi düzen geldi,ben yalnız yaşıyordum,eşim ailesiyle.ben her haftasonumu kendi ailemin yanında geçiriyordum,dağınıktı hayatlarımız.şimdi çok şükğr,her şey yoluna girdi.

allah yardımcınız olsun..
esınızde henuz evlılıge alısamamıs olabılır
sızınde karsılastırmalarınız ıle esınzıe ters davranmıs olabılırsını..
esınıze guvenın ve bunu ona gosterın zamanla ısteklerınız ve kurallaranız olcaktır buna emın olun ama karsılastırmalar yapmayın..o evlılıgı super hale getırebılırsınız olmadı sız ılk etapda bı evlılık terapıstınden destek alın ve onunda talımatları ıle esınızle ıletısımınızı yenıden duzenleyın..

Allah yardımcın olsun. inşallah düzelir her şey...

eyyamcım Allah yardımcın olsun,inşallah düzelir evliliğin....ben 6 aylık evliyim,çok şükür ufat tefek şeyler dışında bi sorun yaşamadım...iyikilerle dolu diyebilirim hayatıma,ikimizin hayatına da bi düzen geldi,ben yalnız yaşıyordum,eşim ailesiyle.ben her haftasonumu kendi ailemin yanında geçiriyordum,dağınıktı hayatlarımız.şimdi çok şükğr,her şey yoluna girdi.

inş benmki de girer....tşk ederim canım..

allah yardımcınız olsun..
esınızde henuz evlılıge alısamamıs olabılır
sızınde karsılastırmalarınız ıle esınzıe ters davranmıs olabılırsını..
esınıze guvenın ve bunu ona gosterın zamanla ısteklerınız ve kurallaranız olcaktır buna emın olun ama karsılastırmalar yapmayın..o evlılıgı super hale getırebılırsınız olmadı sız ılk etapda bı evlılık terapıstınden destek alın ve onunda talımatları ıle esınızle ıletısımınızı yenıden duzenleyın..

evet sağol cnm tavsiyelerin için...

canım işin zormuş ama eşinin psikoljik sorunları olabilir evlenmedn önce yaşadığı ağır olayla yada evlilğe alışmaış olabilr bende 6 aylık evliyim yani herkesin eevlilğinde çatlamalar olur ama büyümeden üstesinden gelirsin umarum...

Allah yardimcin olsun eyyam inanki yasadigin durumu cogu cift yasiyor sadece gormuyoruz ve duymuyoruz ki zaten hiç bir evliligin 4 4 luk gittigini söyleyemeyiz ufak tefek sorunlar hep yasaninilir onemli olan ustesindengelebilmektir bende bundan bir ay oncesine kadar bosanma asamasina gelmistim esim evden gidecekti kaynanamin biraktigi izler yuzunden her sey guzel giderken bir anda uzerimize kara bulutlar cöktü 5 ay iletisim kurmadan birbirimizin gozlerine bakmadan yasadik ve bir ay once kendiliginden geldi benim onca cabam ise yaramadi ama sonunda anladi beraber olacaksak baskalari icin degil kendimiz ve kizimiz için olmaliydik ve çok sukur Allahima oldukta..
Sana söyleyebilecegim tek sey sakin iletisimi koparma egerki koparirsan umursamadigini ve ilgilenmedigini dusunecektir konusmayi dene gec gelince ara merak ettigini söyle davranislarinin seni mutsuz ettigini ve cok etkiledigini bir sekilde ona anlatmaya calis hatta gerekirse bir tatile cikmak yada yasadiginiz evden uzaklasmak belki size iyi gelecektir ..

selam ben 1 yıldır evliyim ama bu yıl içinde galiba çok beklentiyle evlendğim için keşkelerim çok oldu çevremedki insanlar evliliğin ilk yıllarının çok sancılı geçtiğini söylüyolar.....
ilk zamanlar beni daha önce isteyen aileimn istediği kişilerle eşimi çok karışlaştrdım bunu yapmamam gerekiyo ama acaba dedim bunula evlensem böyle olur muydu şununla evlensem böyle olur muydu....
benim eşim beni yalnız bi yere gönderir akşam da olsa kıskanmaz,ama giydğim her şeye karışır kıskanıyomuş öyle diyo....31 yaşında ama olgunlaşmamış ufacık tatışmada bile kapıyı çarpıp gider ve gece yarısı döner...evlenmeden önce böyle değildi sanki sihirli bir değnek değdi....
eve geldiği saat belli değildir bilimyorum sizde nasıll ama ben bekarken bizim bi yemek saatimiz olurdu babam mutlaka o saate gelirdi...
yani düzen isityorum kapıyı çarpıp elinde alkol şişeriyle gelir odanın kapısını kitler sonra bitirdkten sonra gelir banabi şeyler söyler ve yatar tabii ben sarhoşken üzerine gitmyorum evlendğimiz ilk zamanlar gittim iki odanın camlarını kırdı biblolarımı kırdı...
sinirlendğnde yere yatıp resmen titriyo yani çok korkuyorum bazen...psikoloğa gidelim diyorum ben deli miyim diyor...

bende 8 aylık evliyim eşim 32 yaşında çok kıskançtır tek başıma bir yere pek çıkmamı istemez. giysilerime karışır. da olmasına değilde dekolte olmasına kızar. işteyken bile sık sık arar bende onu ararım ne var ne yok diye. üzerime titrer. yemek saati belli değildir geliyorum derse hazırlarım çünkü esaf eleman bulursa gelebiliyor. yoksa gelemez.
kavga edince konuşup anlaşırız kesinlikle odaya girip kapanmaz içcekse yanımda içer yada beraber içeriz.
çok fazla eleştirmem ve işlerine hiç karışmam belki de bu yüzden tartışma yaşamıyoruz maddi manevi onun hiç bir işine karışmam yorum yapmam. erkekler b tür konularda strese girer. özellikle evliliğin ilk zamanları çok hassas dönemlerdir. kötü geçinmeye alışmamalı.
sık sık seni seviyorum sözcüklerini kullanırız. sarılmadan uyumayız. kavga ederken yada morelim bozuk bir şey anlatıyorsam ilaki kucağına oturup anlatırım küçük çocuk gibi saçımı okşar dinler.:kedi:

bazı kurallar koyup benimsetmek lazım.olumunekankayizsmile

Allah yardımcın olsun canım inşallah düzelir kolay değil uğraşmak ........bilmiyolar evliliklerinin değerini işte ne var güzel güzel geçinsen dimi :( yardım alması şart bide alkol var işin içinde bu dahada zorlaştıyo durumu tabi ........... benim keşkelerim yok iyiki evlenmişim eşimle ..........tek keşkem olabilir keşke daha önce tanışıp daha önce evlenseydik :)

eşiniz ne iş yapıyor? kavgalarınız hangi sebeplerden çıkıyor? kendisi evdeyken sizin dışarı çıkmanıza birşey demiyormu? siz dışarı çıkınca sizi evde mi bekliyor yoksa o da arkadaşlarıyla filan dışarda mı takılıyor? alkol alma alışkanlığı ne sıklıkta?

eşiniz ne iş yapıyor? kavgalarınız hangi sebeplerden çıkıyor? kendisi evdeyken sizin dışarı çıkmanıza birşey demiyormu? siz dışarı çıkınca sizi evde mi bekliyor yoksa o da arkadaşlarıyla filan dışarda mı takılıyor? alkol alma alışkanlığı ne sıklıkta?

eşimde benim gibi eğitimci yani işten çıktığı saat belli,evde oturmaktan sıkılyor 1 yıldır evliyiz bir gün bile tatiller dahil tam gün evde kalmadı hayır bide çok istedi evlilii çok ısrar etti evlilik için sevimyor musun diyorum hayır çok seviyorum der,beraber dışarı çıksak bile bi kaç saat kalırız ben eve gelrim o yine arkdaşlarıyla kalır yani beraber dönelim diyor bi gün de çıkma dışarı benim kızdığım bunu hayatındda kural haline getirmesi yarım saat geç kalmayı bile kendine kar sayıyo inanr mısın evlliğimizn ertesi günü arkdşaı şehir dışından geldiği için dışarı çıktı çok şaşırdım,üzüldüm...
bunlar yetmiyormuş gibi bir de alkol alıyor alkol alıp eve geldiğinde çok dengesiz davranıyo hiç suratımı asmicam yemek yerken yanında beklicem her dediğini yapıcam amabenim içimden gelmiyo bide sarhoşken söyledği sözlerin farkında değil,ertesi gün sen bunları söyledin dediğimde ben sarhoştum her şeyi söylerim farkında değilim der...
önceleri üstüne gittiğim zamanlarda yani sıkıntıda olduğu için alkol alır sanırdım ama son zamanlarda sorun olmadığı halde keyfine içiyor sonra bi sürü param gitti diyor....
bence ailesi yanış yetiştirmiş biz evlenirken kendisi hiç bir eşyaalmadı ev eşyalrı erkek tarafının alması gereken her şeyi babası aldı altındaki arabayı bilr babası almış yani bi erkeğe aile sorumlululk vermeli demi sıkıntı çekmeli biraz erkek zor günler görmeli demi?
çok korkuyorum alkolilk bi eşim olmasından çok istedğim halde çocuk bile yapmak istemiyorum yrn çocuğumun yanında da böyle davranır dünyaya mutsuz bi birey getirmek istemiyorum....
hattta boşanmayı bile düşünüyorum çok zor durumdayım,bir de yaptığı dier gün unutuyo hiç bi şey olmamış gibi gelip öpüyo sarılıyo...en çok zoruma giden şeyde her tarışmada saat kaç olursa olsun evden çıkıp gitmesi ben senini namusunum yaa kız ama evin içnde kal demi?
belki abartıyorum ama gerçekten zor durumdayım son iki haftadır 3 saatlik uykuyla duruyorum sabah beşlerde altılarda uyuyorum....
keşke annemi babamı dinleseydim..........

Son düzenleyen: Moderatör:
canım eşini ikna edebilirsen psikiyatra götür ve daha fazla alkol almasını önlemeye çalış yoksa dediğin gibi alkolik bir kocan olacak o zaman daha çok sorun yaşarsınız
bencede eşin yaşına göre hiç olgunlaşmamış sorumluluk almayı öğrenmemiş inşallah zamanla öğrenir ama bu alkol olayına dikkat et canım
ve çocuk içinde acele etme bence evliliğinin daha oturmamış
bazı şeyler yerine otursun sonra düşünürsün çocuğu

diger seyler duzelir dicem ama alkol olayı zor

Canım senin eşin alkolik buna emin olabilirsin,

anlattıklarını 20 sene önceden yaşamış bir kişi olarak sana söyleyeceğim tek bir şey kesinlikle düzülmez,,,,,,,,,,,,

hep umut edersin bir gün düzelir diye ama nafile, gittikçe de dozu artar hem şiddetin, hem içkinin, sana tavsiyem sakın çocuk yapma, ve boşan,,,,,,,,

belki arkadaşlar beni burada kınayacak yada kızacak, ama ne yazık ki hiçbir şekilde böyle kişilere ulaşamazsın, hep arkadaşları ön planda olur, sevinirler içerler, üzülürler içerler, yani bir şekilde sebepleri vardır.,,,,,,,,,

Sen onu düzeltmeye çalıştıkça inadına yapar, içince kendini bilmiyor diyorsun, şuna emin ol benim eşim ve eşin gb tipler içkiliyken babasını kesse farketmez bu iş böyle, tecrübeyle sabittir.

istersen 1 senelik, istersen,20 senelik evli ol farketmiyor. Üzgünüm,,,,,

ya psikilojik yardım almayı kabul edecek ya da mahkeme yolu görünecek size.. başka türlüsünü düşünemedim ben..

şu an o kadar üzgünüm ki annme gitmek isityorum ama iş var rapor alıp gidecem galiba hatta bunları yazarken gözyaşlarımı tutamıyorum çok şey mi istedim düzenli bi evlilik kimseyi dinlemedim sana yakışmıyo mutlu etmez dediler ama ben yine de güvendim...galiba haklısınız değişmiyecek hiç....üzülüyorum da bazen onu böyle bırakıp gitmek zor geliyo ama bütün ömrümü mutsuz bi şekilde geçiremem...bi de işin tuhafı ne bilyomusunuz annesi babası bilmiyo çok muhafazkarlar duysalar evlatlıktan redederler o derece....sürekli bu yüzden kavgaedyoruz bu özelliğin aliesi bilmedğinden bende söylemiyorum sonuçta öyle bi durum olsun istemem ailesi sürekli beni suçulyo bu çünkü çocuklarının alkol aldığını bilimyolar onlar sürekli akşam yemeklerine geç kaldığı için kavga ediyorum sanıyolar yani anlıyacağınız çok karışık bü durumn içerisndeyim....

canım aynı bizim gibisiniz. Benim eşimin babası imam düşün artık, onlarda bilmiyorlardı. 4 sene önce öğrendiler eşim siroz olunca anla işte.....

bilseler bile hiçbir etkileri olmuyor canım.....

kendini fazla yıpratma,,,,,,

Eğer eşler evlendikten sonra eski hayatlarına devam edeceklerse evlenmemeli. Eşinin arkadaşlarına ayırdığı zamandan çok sana ayırması lazım. Bir insan evlenmeden önce bütün zamanını arkadaşlarıyla geçirebilir ama evliyken bunu yapma hakkı yok bana göre. O zaman evlenmeseydi ve keyfine baksaydı. Sana sorumlulukları olduğunu unutmamalı.

ışin en önemli tarafı alkol. Alkol belası çok kötü. Bir aileyi çökertecek kadar önemli. Alkol kullananlara lafım yok, herkes istediğini yaşar ama ,alkol alan bir erkeğin alkol aldıktan sonra aynı kalmadığını, huzursuzluk çıkardığını, eşine şiddet uyguladığını, alkol alan bir babaya sahip çocuğun psıkolojısıni bilirim. Benim babamın eskiden çok içmediği halde nasıl değiştiğini görürdüm, şu bile yetiyordu, bir aile gibi aynı sofrada oturup yemek bile yiyemezdik, babam içki kullandığı için aynı masada oturmak istemezdi. En ufağından bu bile yetiyordu, diğerleriyse cabası. ( Babam bu içki belasına vefat etti,bütün organlar tükenmişti ve ben buna üzüliyim mi üzülmiyim mi bilemedim o zamanlar, tabi şimdi üzülüyorum)

Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Back
X