Bana göre dert konu oğlum.

boga_hatunu

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
935
1.109
113
Selam kk.
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi konu 4 yasındaki oğlum dert mi eğitemedim mi huysuz mu nasıl bir çocuk bilemedim ben..

Mahalleye çıkartırım çocukları ısırır ittirir parka götürürüm kum atar taş atar dışarı çıkamıyorum onu istiyo bunu tutturuyo ordan yürümüyo en son kendini yerlere atıyo geziyo muyuz yoksa eziyet mi oluyor belli değil..

Bana ananeye babaya herkeze vuruyor tırnaklıyor olmadı ısırıyor bir uyarıyorum iki kızıyorum üçüncü eh artık patlatıveriyorum ama sonrada çok üzülüyorum cezalandırdım bir kaç kez odaya falan kapattım yok çok ağlıyor özür dile diyorum çok inatlaşıyor bir kaç kez öcü geliyor falan dedim pişman oldum anlattım sonradan yok öcü falan diye ama nafile odadan odaya gidemiyor korkuyor nasıl yapacağım ben bu çocukla a dostlar kimse istemiyor bizi..

Çocuk gelişimcisine çıkarayım dedim izinliymiş pedagoga mı götürsem diyorum kreşede gitmiyor çişi yapmıyor tuvalete de lazımlığa da..

Yemekte problemli hiçbir şey yemiyor yediremiyorum resmen aç aç dolaşıyor ne oyuncakla oynar ne de oynatır bunalıma girdim resmen çok üzgünüm uzun oldu kusura bakmayın ama nasıl eğitebilirim ben bu çocuğu inanın çok yoruldum..

Evde eşinizle aranız nasıl
Yada önce nasıl bir hamilelik geçirdiniz

Çok kötü bir olay falan mı geçti başından ve bu onda tramva mı yarattı? Bebekliğinden beri mi böyle huysuz? Allah kolaylık versin hiç kolay değil huysuz çocuğa bakmak.

Selam kk.
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi konu 4 yasındaki oğlum dert mi eğitemedim mi huysuz mu nasıl bir çocuk bilemedim ben..

Mahalleye çıkartırım çocukları ısırır ittirir parka götürürüm kum atar taş atar dışarı çıkamıyorum onu istiyo bunu tutturuyo ordan yürümüyo en son kendini yerlere atıyo geziyo muyuz yoksa eziyet mi oluyor belli değil..

Bana ananeye babaya herkeze vuruyor tırnaklıyor olmadı ısırıyor bir uyarıyorum iki kızıyorum üçüncü eh artık patlatıveriyorum ama sonrada çok üzülüyorum cezalandırdım bir kaç kez odaya falan kapattım yok çok ağlıyor özür dile diyorum çok inatlaşıyor bir kaç kez öcü geliyor falan dedim pişman oldum anlattım sonradan yok öcü falan diye ama nafile odadan odaya gidemiyor korkuyor nasıl yapacağım ben bu çocukla a dostlar kimse istemiyor bizi..

Çocuk gelişimcisine çıkarayım dedim izinliymiş pedagoga mı götürsem diyorum kreşede gitmiyor çişi yapmıyor tuvalete de lazımlığa da..

Yemekte problemli hiçbir şey yemiyor yediremiyorum resmen aç aç dolaşıyor ne oyuncakla oynar ne de oynatır bunalıma girdim resmen çok üzgünüm uzun oldu kusura bakmayın ama nasıl eğitebilirim ben bu çocuğu inanın çok yoruldum..
4 yasındakı cocuk cısını lazımlıga da tuvalete de yapmıyorsa hala beze mı yapıyor ?
neden kı

Oğlunda sosyal gelişim bozuklugu olabılır mı arkadasım bı arastır ve uzerıne dus muhakkak. Pedogog sıze cozum bulur ama öcü falan deyıp odaya asla kapatma ve asla patlatma sonra guvensız bır cocuk olur

Bence aynayı şöyle bir çevirin kendinize illaki bir yerde hata yapıyorsunuz diye düşünüyorum
Acaba ilgisizlikten mi diyorum hani ilgisiz kalınca agresif olurmuş ya çocuklar ama ilgileniyorum da bilemiyorum nerde hata yapıyorum..

Ilk cocuksa ikinciye tovbe etmişsinizdir eminim.
Benim kuzenimin oğlu da boyleydi ve ona ozel egitim almasi lazim dediler. Anasinifinda sizin bu anlattiklariniz gibiydi.malesef istemediler ve ozel eğitim okullarina gitti. Ama simdi cok duzeldi akillandi. Isiniz zor valla.
Bir kadin vardi super dadi diye programi vardi hani,netten onu izleyin bi belki bi faydasi olur

Yemek konusunda bence hiç zorlamayın illaki acıkınca yiyecek fakat diğer konularda bence en önemli etken ; tutarlı olmamanız .
Neyi nasıl yaparsınız bilmiyorum ama tutarlı olun , söylediğinizin arkasında durun . Diğer türlü çocuk sizi ciddiye almaz , almıyorda belliki . Kreşe niye gitmiyor? O da çok önemli bir etken , durumunuz varsa bence mutlaka gönderin .

Acaba ilgisizlikten mi diyorum hani ilgisiz kalınca agresif olurmuş ya çocuklar ama ilgileniyorum da bilemiyorum nerde hata yapıyorum..
Çocuğunuza davranış biçiminiz gözün önünde yaşananlar çocuğun karakterini biçimlendiriyor
İlk size ben rehabilitasyon öneririm
Eviniz normal olamaz bu şekildeyse çocuk

Bence aynayı şöyle bir çevirin kendinize illaki bir yerde hata yapıyorsunuz diye düşünüyorum
Ya bunun anne babayla ilgisiyle felan alakasi yok. Yorum olsun diye yorum yapmayın. Boyle durumda olan cok cocuk var. Ki boyle cocuklara genelde aileleri daha fazla tolerans gösteriyor,ilgileniyor. Disardan biri gorse belkide anne babasi simartmis diyecekler. Yani bu tedavi olunmasi gereken bir sey.
Hemen aynayi kendinize cevirin ,kendinize bir bakin lafi yapmayın allah askina

Siz şu an çocuğunuzla döverek iletişim kuruyorsunuz.(!)
Çocuğunuz da ona göre davranıyor.
Etkiye tepki.
Korkutmak, patlatmak..
Çocuğa çok üzüldüm.
Keşke kadınlar anne olmadan önce manevi yeterlilik testi olsa.O testi geçemeyenler anne olamasa.

Yazık olmuş çocuğa.
Nur topu gibi travmaları olacak.

Yemek konusunda bence hiç zorlamayın illaki acıkınca yiyecek fakat diğer konularda bence en önemli etken ; tutarlı olmamanız .
Neyi nasıl yaparsınız bilmiyorum ama tutarlı olun , söylediğinizin arkasında durun . Diğer türlü çocuk sizi ciddiye almaz , almıyorda belliki . Kreşe niye gitmiyor? O da çok önemli bir etken , durumunuz varsa bence mutlaka gönderin .
Tuvaletten dolayı almıyorlar..
Hayır deyip 10 dk sonra tükürdüğümü yalıyorum maalesef..

Size bir sorum olacak acaba başlarda falan çocuğa önce bir kaç kez hayır deyip sonra evet dediğiniz olaylar oldu mu? Mesela cips almak istiyor siz sebep söylemeden hayır diyorsunuz tutturuyor tekrar hayır diyorsunuz ve en sonunda bezip al tamam bıktım al diyorsunjz bunun gibi??

Benim kızım da oğlunuzun tam tersi.hassas düşünceli, uyumlu, kibar mı kibar insanlara karşı.6 yaşında teşekkürler rica ederimler düşmez dilunden.sevgi pıtırcıgı kelebeğim. ama bu özellikleriyle ne yazıkki eziyorlar kızımı.bütün çocuklar uyanık bir garip olmuşlar.valla beni bile kandırırlar.ben neredeyse özendim oğlunuza.keşke biraz da benimki ittirse kaktırsa.beter biri olsa ya...
Digerlerine önerim yok ama yemek problemini de peşinden koşmayın zorlayıp 8natlaşmayın bakayım ne yapacak.

Back
X