Bence bi sorunuuz yok kendi üstüne fazla gidiyorsun cildin gayet temiz herkeste olacak ufak tefek sivilceler var aynısı bendede var hatta pürüssüz bi cilde sahip kim var ki zatenİşte herkes böyle söylüyor zvjezdan. Bunaldım artık. Ne benim sorunum?
Takıntı yapmışsınİşte herkes böyle söylüyor zvjezdan. Bunaldım artık. Ne benim sorunum?
Aslında biraz kızarık gibi. Fotoğrafta çok belli değil.Komedon mu ne deniyordu buna...deri alti sivilce
Basıcam roaccutane’ı yağ falan kalmasın. Bir ara böyle yükseliyorum ama getirisi götürüsünden daha fazla. Ne yapabilirim bu yağ dengesini ayarlamak için?Minik kabarcıklar var. Tahmin ettiğiniz kötü hastalıkla pek alakası olduğunu düşünmüyorum. Yağlı ciltten muzdaripsiniz bence sadece :)
Obsesif durumunuz için psikolojik destek alın bence, hayat böyle geçmez. Bir süre sonra kendinizi hasta edersiniz düşüne düşüne.
Allah yardım etsin valla onlara. Benimki de benden çok çekiyor.Takıntı yapmışsın
Bende eşimin canını yedim tanıştığım günden beri
“Bak yanağımda çökme var nasıl düzeltebilirim”
Birgün tüm aynalarımı kaldırdı kilere
O gün kesildi takmamayı öğrendim
Sana şöyle diyebilirim ki buraya üye olma sebebim yüzümü nasıl gençleştirebilirim di
İlk msjım bile o konuyaydı
23 yaşındaydım bu takıntı olduğunda
Şimdi bakıyorum da bebek gibiymişim
Takma es geç ben elimde ayna dolanıyordum
Ya da kabul etmekle aşabilirsinAllah yardım etsin valla onlara. Benimki de benden çok çekiyor.
Basıcam roaccutane’ı yağ falan kalmasın. Bir ara böyle yükseliyorum ama getirisi götürüsünden daha fazla. Ne yapabilirim bu yağ dengesini ayarlamak için?
Bence çok bişey yok hepımızde çıkıyor o kadar sivilce.Çok takarsanız her tarafınızda çıkar .O yuzden bence takılmayın.Gerekırse tedavı olun.Psıkolojık.Merhabalar. Başlık ilginç farkındayım. Şöyle başlayayım açıklamaya:
Birtakım psikolojik sıkıntılarım olduğunu söyleyebilirim. Obsesif bozukluk gibi... Buna içsel birtakım korkular da eşlik ediyor. İçsel korkuları da açacak olursam; belli aralıklarla herhangi bir şeye takılı kalır, işkence edercesine düşünür huzursuzluk veririm kendime. Yine kendi içimde halledene kadar uğraşırım, hallederim de ama sonrasında başkası başlar. Böyle bir döngü. Genelde bu soyut şeyler oluyor. Oluyordu. Kabullenmiştim yani. Üstesinden gelebiliyordum kâh uzun kâh kısa sürüyordu ama, halledebiliyordum.
Neyse asıl konuya gelecek olursak; geçen kış sağ yanağımda iki sivilce çıktı ve geçmek bilmedi. Ki vücudum çabuk yenilenir benim. Sivilce izi olur ama geçer. Neyse ben kolları sıvayıp internetten ‘bunun aslı nedir?’ diye araştırmaya başladım. Zührevi hastalık zührevi hastalığı açtı ve ismini telaffuz etmek istemediğim bir hastalığa çok benzettim kendiminkini. Tabii sonra doktorlar. İlgisiz doktorlar. Bir şey bilmeyen doktorlar. Gösterdiğim yeri atlayıp (belki de olmadığı için) geçecek sivilce izine ilaç yazan doktorlar, serüveni içinde bocalayıp durdum. Bir şey çıkmadı yani. Yazdığı ilaçları falan da kullanmadım ne yalan söyleyeyim. Baştan savma geldi ve kremler deriyi inceltiyor da inceltiyor. Esas olan yer ise şu: Yakınlarım suratımda bir şey olmadığını suratımın kendi yapısının o olduğunu iddia ediyor. Başlarda benim aklımla dalga geçtiklerini düşündüm. Ama bunu yapmaları için bir neden yok. Her gün ilk işim aynaya bakmak. Var görüyorum. Soruyorum anneme, arkadaşıma yahut sevgilime. Yok. Artık insanlar bıktı. O kadar darladım ki onları. Ama kendime engel olamıyorum. Aklımdan şüphe etmeye başladım ‘bak varsa söyleyin, çünkü aklından şüphe ediyorum diyorum’ cevap yine olumsuz. Böyle bir şey yaşayan var mı? Biliyorum çok egzantrik ve saçma bir olay ama artık işin içinden çıkamıyorum. Sevgilim falan düşündükçe daha kötü olacak diyor ki haklılar da. Beyin güçlü bir organ biliyorsunuz. Ne yapmalıyım ben? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Ps; Çaresiz hissetmeseydim bu konuyu açmazdım. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
Kendimi zorlayıp iyi ürünler almaya çalışıyorum ama tonic kullanmıyorum. Şu an kullandığım ikili bu memnun sayılırım. Sizin öneriniz var mı marka?Benim de cildim yağlıydı, seninkine benzer. Düzenli olarak bir temizleyici ile yıkayıp clinique arındırıcı tonik ile de temizledim. Nemlendirmeyi de atlama, cildin nem dengesini korumak da yağlanmaması için önemli. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, tonikten çok memnunum, ilk haftada etkisini göstermişti.
Sen de, eğer şuanda kullanmıyorsan, karma ciltler için uygun bir tonik alıp kullanabilirsin. Roaccutane kullanmanı gerektirecek bir durumun yok ve o ilacın götürüsü getirisinden kat kat fazla.
Sivilceden ziyade cidden ismini telaffuz etmek istemediğim bir rahatsızlık yüzünden takıyorum. Ki benim yanağımda lisede bile çıkmamıştı sivilce? Şu an çıkması absürt.Şimdi sivilce var ama belli bile değil. Hem belli olunca ne oluyorda takıyorsunuz bu kadar? Sivilcedir gelir geçer. Allah başka dert vermesin.
Sivilceden ziyade cidden ismini telaffuz etmek istemediğim bir rahatsızlık yüzünden takıyorum. Ki benim yanağımda lisede bile çıkmamıştı sivilce? Şu an çıkması absürt.
Yukarda fotoğraf paylaştım loccitane kullanıyorum ama tonik kullanmıyorum. O adım bana angarya geliyor nedense ama dikkate alıcam.Roaccutane kullanacagin bir sorunun yok. Hatta yuzunde sivilce diyebilecegim, ciddi bir durum da yok. Tamamen psikolojik sizinki. Minicik seylere ben sivilce gozuyle bile bakmiyorum. Ergenlikten sonra ceviz buyuklugunde yuzumu saran kistik aknelere bile ben bu kadar takilmamistim. Roaccutane zor bir tedavi ve doktorunuz zaten bu cilde vermez onu. Oncelikle yuzunuzdeki yagi dengeleyecek guzel bir temizleme jeli yada kopugu alin. Ardindan matlastirici bir tonik ve yagsiz nemlendirici bir krem... bu arada yuzunuz yagli olmasina ragmen gayet iyi gozukuyor. Bu adimlari uygulamaniza ragmen kendinizi iyi hissetmiyorsaniz bir psikologa gorunun derim. Vesvese ve okb olabilir. Bir de lutfen kendinizi sevin.
İşte ben de bundan bahsettim uzun uzun. Ters giden bir şeyler var cildimde mi tenimde mi anlayamadım. 6 aydır savaş veriyorum.Bence acilen psikolojik tedavi görmeniz gerekiyor. Düşünceleriniz tavırlarınız gerçekten normal değil.
Birde beslenme sekline 15 20 gun dikkat etmeye calis bakalim... yagli yiyecekler, tatli ve asiri tuzlu yiyecekler yememeye ozen goster. Muhtemelen beslenme duzeninden kaynakli minik pütürcükler ☺ icten duzgun beslenilmezse disardan alinan onlemler, bakimlar pek ise yaramiyor cunku. Dermatologum soylemisti...Yukarda fotoğraf paylaştım loccitane kullanıyorum ama tonik kullanmıyorum. O adım bana angarya geliyor nedense ama dikkate alıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?