Bana görünen diğerlerine görünmeyen şey.

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Olmayan bişeye netten bakıp tanı koymak sonrada ilgisiz drlar bilmeyen drlar siz psikiyatriye gidin bence

Başlığı görünce ruhlu, hayaletli konu sandım, heyecanlandım ya.
Fotoğrafınıza baktım, keşke neyden bahsettiğinizi kırmızı daire içine alsaydınız, zira bence gayet pürüzsüz, güzel bir cildiniz var. İki üç minik çıkıntı var, dert ettikleriniz onlarsa eğer, kimin cildinde yok ki o kadar yakından gözlerinizi oraya odaklayıp bakınca? Porselen değiliz neticede. Bir de ben fotoğraf atayım, yüzümdeki çil ve pütürlerden yıldız haritası çizin, rahatlayın. =)) Şuncacık şeyden zührevi hastalığa nasıl vardınız, vallahi fantastik bir iş olmuş. Biraz kendinizi rahat bırakmanız lazım ama o iş nasıl olacağın cevabı ya sizde ya bir uzmanda.

Fotoğrafınızı gördüm gerçekten sorun haline getirecek düzeyde bir durum söz konusu gibi durmuyor.

Bir takım ruhsal-psikolojik problemlerinizin, takıntılı yapınızın olduğundan bahsetmişsiniz,sanırım yüzünüzdeki sivilce benzeri şeyi farklı düşünmeniz bir hastalığa yormanız bundan kaynaklanıyor. İnternetten araştırma yapıp teşhiş koymak, doktorlara inanmamak, kötü bir hastalığa yakalandığınızı düşünmek bunlar psikolojik kaynaklı düşüncelerdir. Ve bu ruh hali insanı çok yoruyor, ben de hemen hemen aynı dertten muzdaribim hipokandiriyazis(hastalık hastalığı) hatta yanında takıntılı kişiliğim ve anksiyetem var. Bunların hepsi birleşince hayatı kendime zindan ettiğim zamanlar çok fazla.

Psikiyatristten yardım almanızda fayda var ama öncelikle sorununuzun psikolojik kaynaklı olduğunu kabul etmeniz gerekli yoksa psikiyatrist de fayda sağlamıyor.

Son düzenleme:
psikoloğa gitmelisiniz bence ciltteki sivilce kızarıkolık vs psikolojik durumla bağlantılı olabiliyor ayrıca sizin farkında olmadığınız bir depresyon yaşıyor olabilirsiniz. Yardım almayı deneyin derim.

Basıcam roaccutane’ı yağ falan kalmasın. Bir ara böyle yükseliyorum ama getirisi götürüsünden daha fazla. Ne yapabilirim bu yağ dengesini ayarlamak için?
Benimde cildim yağlı bi ara kocaman iltihaplı sivilceler çıkıyordu o kurumaya başladığı anda ikincisi çıkıyordu hep yüzümde bi sivilce vardı ki eşim falan bunlar normal sivilceler değil diyorlardı. Lavantalı sabun ile yıkamaya başladım yüzümü baya toparladı. Bide sirke toniği yaptım kendime bir ölçek sirke iki ölçek su olacak şekilde yaptım. Aklıma geldikçe kullanıyorum ama en fazla bir haftada iki kere kullanılabiliyor. Sürüp 10 dk bekletiyosun sonra yıkıyosun yüzünü gerçekten işe yarıyor. Bir deneyin ama ölçülere dikkat edin .

Üstüm başım için kusura bakmayın hanımlar bir yandan finallere kasıyorum
Yüzünde normal minik sivilce var, hatta tam sivilce gibi bile değil yağ bezesi gibi duruyor.Bu normal niye bu kadar büyüttün olayı ben de anlamadım.Gayet güzel yüzün

Bunlar sivilce değil bence yağ bezesi gibi bişey.bende de olur ama bişeye alerji olursam.çok çikolata,çilek,yumurta vs bende bunları yapıyor ya da sıcak hava.siz De dikkat etseniz belki böyle bir sebep vardır

Gorunen kizariklik diger yanaktada varmi .
Yanma oluyormu ..Roza denilen bir mantar var onun kremide ayni isimde .
Sanki yanaginizda bu var gibi .Sadece yagli yiyecekleri kesin sivilce gibi görunen yag bezeleri icin .

En yakın zamanda psikiyatriste gidin diyeceğim de o muhteşem yargılamanızla ilgisiz ve hiçbirşey bilmediklerine emin olduğunuz için doktorların siz şarlatan hocalara gidin bence

flu goruyorsun

bana görünen diğerlerine görünmeyen şey olunca konu aklıma neler geldi benimde, iyi ki gece görmemişim demiştim ki olay çok başkaymış

obsesifsin belki de ondandir. Bende de var. simdi buna taktin bu gececek baska sey bulacaksin..bundan kurtulmanin yolu ondan kacmamak akilna gelse de aynada baksan da ondan kacmamak...
Aynen bende de var cocugum otizmmi diye delirdim ikinci bebwgi cok istiyorum sacma sapan otizm olurmu acaba diye korkuyorum olmayan cocugu dusunuyorum kendimi telkin etmeye calisiyorum hicbirseyin garantisi yok saglikli cocugumunda bi anda basina bise gelebilir hersey Allahtan Allaha siginmaliyim diye kendimi telkin etmeye calisiyorum ama yok cikmiyor aklimdan ama temizlik takintim falan yok sadece evi temizledigimde heryerin tertemz mukemmel olmasini istiyorum onun disinda bazn eriniyorum yapmadigim bile oluyor takmiyorum ama bu cocuk konusunda cok hassasim tedavi goruyorum gecer insallah

ben de korkmustum otizmden.

ben de korkmustum otizmden.
Omrumu yedi bazen Allahim kanser olsaydim da bu hastalik olmasaydi diye dusundugum bile oluyor cok yoruldum bide takinti hastalrinin cocuklarinda daha riskli diyorlar o yuzden odum kopuyor cok bekleme gibi ihtimalimde yok esim 36 yasinda 40 yas erkeklerinde risk fazla diyorlar nasl cesaret edecm hic bilmiyorum yoruldum...

evet yüzünüz kırmızı ve pütürlü. ama her zaman bu halde ise başkaları e senin yüzün böyle diyebilir, normaldir.

benim anlamadığım şey şu. meseleye çok takıyorsunuz. doktor ilaç veriyor kullanmıyorsunuz. neden?

Bence yüzünüz normal, o kadar ufak pürüz vb herkesin yüzünde oluyor ama siz sivilce değil google a bakıp hastalık takıntısı yapmışsınız. Bence bu konuda muhakkak psikolojik destek almanız lazım, bir arkadasimiz vardı iyice hastalık hastasıydi burnu aksa nazofrenks kanseri mı olmusumdur diyordu Google ile teşhis olmaz lütfen bunu unutmayin. Benim tek ergenlik sivilcem olmadı üniversitede de olmadı . Şimdi 30 yaşında hamile kalınca suratımi iltihaplı kocaman iz bırakan akneler bastı bazen olabilir sivilce, kuruluk falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…