Sosyal ilişkilerinizden endişe duyduğunuz için üniversiteyi bırakmışsınız. Ciddi bir sıkıntınız var belli ki. Bu tarz sorun yaşayan bir yakınım var. Olayları sadece kendi bakış açısıyla değerlendirdiği için her şeyi yanlış anlıyor, ben artık bir araya gelmek istemiyorum. ( bir yerde karşılaşınca üç kişiysek, en son bana selam verdiyse defalarca özür diliyor, önümde öbürleri vardı seni mecbur sona bıraktım yanlış anlama vs vs. Sonra da tutturuyır sen bana kırıldın Değil mi falan diyerek defalarca arıyor ... gibi )
Yani sizin olayları değerlendirmenizde de sorun olabilir, erkek arkadaşınız belki de öyle demek istemedi aslında.
Sağlam bir tedaviden geçin çok yorucu
İlişkinden yarar değil zarar göreceksin. Yarın Bırgun birini bulur seni bırakırsa şaşırma. Ona bel bağlama. Ayrıca maun bunu yapamaz çünkü kolunu kaldırmaya hali yok, intibasi bırakmışsın. Bunun için başkaları sana yapamazsın diyince buna kendin sebep oluyorsun. İlaç kullandığını söylemişsin. Sosyal anlamda da aktif olup ozguvenini geliştirmen gerekiyor. Acaba depresyon sıkıntın sevgilin yüzünden mi başladı? Sevgilinle tanışmadan önce de böyle miydin?merhaba size biraz içimi dökmek istiyorum. ben 24 yaşındayım ve üniversitedeyim. depresyon ve takıntılı düşüncelerim sebebiyle okula ara verdim. herkesi ve her şeyi gözümde büyütüp kendimi yapamayacağıma inandırdım. halen ara sıra endişe nöbetleri geçiriyorum. antidepresan kullanımına başladım bir nebze normalleştirdi ve duyarsızlaştırdı beni. bu da ayrı bir başlık konusu tabi ama değinmek istediğim konu bugün farklı olacak.
benim 2 yıllık bol ayrılıp barışmalı bir ilişkim var. bu kişinin bana birçok yamuğu oldu oraları şimdilik es geçiyorum. canımı sıkan mesele şu. beraber olduğum kişi genel olarak pasif ve depresif biriydi. onu değiştirmeye çalıştım diyebilirim. mezun oldu hiçbir şeyden ümidi kalmadığında hep destekçisiydim ona inandığımı ve güvendiğimi gösterdim iş bulmasında yardımcı oldum. resmen adamı zorla işe soktum hayatı düzene girdi ve şimdi gelmiş beni küçümsüyor.
onun çalıştığı yerde staj yapma ve işe alınma ihtimalim var bu konuda danıştım gelip çalışmak istiyorum yapabilir miyim dediğimde bana dediği şu yalnız burası bir iş yeri 1 gün geleyim 2 gün gelmiyim yapamazsın gibi şeyler söyledi. tam hatırlamıyorum hangi kelimeleri kullandı ama vermek istediği mesajı aldım. resmen benim sorumsuz olduğumu ima etti bunu da batıracaksın der gibiydi. çok gücüme gitti bana inanan kimse kalmamış resmen kendimi bu hale sokmuşum şimdi de adam ettiğim heriften küçümseyen şeyler duyuyorum ağrıma gitti. zamanında onu cesaretlendirmek için o kadar uğraştım didindim ki gerçekten çok kötü hissediyorum. aynı şeyi çok yakın bir arkadaşım da yaptı. sadece paylaşmak istedim öyle çok içime atmışım ki
Anlatamayacağım kadar çok şey var bu konuyla ilgili, yorucu dediğim kısım kendileriyle ilgili zaten, böyle yaşamak çok zordur eminim.O yakınınız gibi olanlara fazla ince düşünceli derdik biz. Çevremdeki hemen hemen tüm insanlar bu davranışı bir kez yapmıştır. Ama çok olması durumunda haklısınız çevresi için yorucu.
Anlatamayacağım kadar çok şey var bu konuyla ilgili, yorucu dediğim kısım kendileriyle ilgili zaten, böyle yaşamak çok zordur eminim.
Örneğin tepsiyle çay dağıtıyorsa ya sağdan ya soldan başlanır değil mi, illaki öncr birine vereceksin sonuçta. Vermediği taraftan günlerce özür diliyor kasıtlı değildi gibi sebeplerle.
O sebeple toplum içine giremiyor pek, herkesin kendisi hakkında kötü şeyler düşündüğünü sanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?