sevgilimle 2 yıldır çıkıyoruz yeni çıkmaya başladığımızda benimle evlenmek istiyordu ben de biraz daha zamana ihtiyacımız var dedim, tam 2 yıl oldu ben bi ara evlilikten bahsettim seninle evlenmek istiyorum dedim oda bende seninle evlenmek istiyorum dedi. ve bi daha hiç bu konuyu açmadı. bekliyorum evlenme teklifi edecekmi diye evlilikten bahsedecekmi diye ama hiç o taraflara basmıyor. son bir aydırda çok ilgisiz ben konuşursam konuşuyor.. bana neden soğuk davranıyorsun diye sorduğumdada işlerim çok yoğun açığa alındım mahkemelerim var onlarla uğraşıyorum diyor
ayrıcada geçen sene tayini çıkmıştı başka bi şehre. hiç aramıyor beni.. ben ararsamda meşgule alıyor
nerdeyse 1 yıldır hiç yüz yüze görüşemedik başka şehirde o.. msnde karşılaşınca soruyorum niye 1 aydır telefonlarımı açmıyosun diyorum işlerim oluyor açamıyorum diyor
bu günde dedimki hafta sonu yanına geliyim biraz gezeriz kafan dağılır hem seni çok özledim dedim, ne dedi biliyormusunuz, kızlığınımı verecen bana dedi. ay bu demek şimdi yaa
beni sevmiyormusun diyorum seviyorum diyor
gidiyimmi yanına gitmeyimmi bilmiyorum bi akıl verin
Bu kadar uzun süreli ilgisizliğin "kaçınılmaz" sonucu ayrılıktır, bu iş kesinlikle bitecek...
Söyediği çok çirkin ama siz onu seviyorsunuz ve ayrıldıktan sonra önce "İlgisizlikten kurtuldum, beni sadece cinsel obje olarak görmüş, ahlaksız adam!" diyecek, zamanla da "İlk başlarda benimle evlenmek istiyordu, belki yan yana olsak farklı olurdu. Alttan alsam değişir miydi?..." şeklinde gelgitler yaşayarak onu çok özleyeceksiniz... Ayrılıklarda bu sıralama değişmez, önce rahatlama ardından pişmanlık ve özlem...
O nedenle ben ayrılık sürecinden sonrasına değinmek istiyorum:
"Çıkmaya başladığımızda benimle evlenmek istiyordu" demişsiniz, bu sözleri hatırlayarak onu gözünüzde yüceltmeyin... "Beklentileri" olup da "Evlenelim" demeyen adam yoktur. Hiçbiri "Ben seninle evlenmeyeceğim ama gel bana yaklaş..." diyecek kadar mert olamaz o tip adamların... Hele ki ilerleyen dönemlerde siz de onunla evlenmek istediğinizi söylediyseniz (söylemişsiniz) adım atardı ciddi niyeti olan adam... Aslında sizinki siz evlenmek istediğinizi söylediğinizde bahane uydurmayarak dürüst bile davranmış... Siz istediğiniz halde işi resmiyete dökmeyerek "Ben seninle evlenmeyi düşünmüyordum ki" demiş bir nevi... Bu "çok açık mesaj"ı vaktiyle alsaydınız size o cümleyi kuramazdı, canınız da sıkılmazdı... Erkeklerin ağzına sakızdır evlilik kurumu... Ciddi olan da evlenmeye niyetli görünür gayri ciddisi de... İş kadınlara düşüyor burada... Böylelerinin niyetini belli edecek kadar az çalışıyor kafaları yahut Allah yardım ediyor adamın iç yüzünü gösteriyor bir şekilde... Tabii anlayana...
Allaha şükredin ki lafta kalmış söylediği, icraate dökülmemiş... Fakat siz "Kızlığını mı vereceksin?" sorusuna hala "Beni seviyor musun?" diye sorarak, "Yanına gitsem mi?" tereddütleri yaşayarak adam niyetini gerçekleştirsin diye ısrar ederseniz, ona giderseniz kaçınılmaz son yaşanacak... Bunu siz de biliyorsunuz ama şunu da bilin... Tüm bu söylenen ve yaşananların ardından bu son yaşandığında kimseye hesap soramazsınız çünkü her şey ayan beyan ortada ve siz de gönüllü davranmış olursunuz... Şu an sizinle ciddi düşünmeyen adam, yıllanmış ilgisizliğinin üstüne yaşayacağınız birliktelikten sonra bunu hiç düşünmez...
"Her şey kısmet", başımıza bir sıkıntı geldiğinde "Kaderimde bu da varmış, çekiyorum" diyoruz... Böyle bir adama bu şartlarda boyun eğip sonra da "Bunlar neden benim başıma geliyor!" denilebilir mi? Allah sinsi bir adamı değil, niyetini açıkça söyleyen birini çıkarmış karşınıza... Her şey bu denli ortadayken kendi ayaklarıyla ateşe yürüyen birini yanmaktan kim kurtarabilir? Allah açsın gözlerimizi, korusun bizden bizi...
son defa onunla konuşsam diyorum nasıl bir konuşma olsun bu bilemiyorum ne diyim bilmiyorum.. ama son defa konuşmak istiyorum. neden bana kızlığınımı vereceksin dedi?? ilk defa böyle bi cümle kullandı bana.. öncedende bu konuyu açmıştım yani senin yanına gelmek istiyorum demiştim ve dediki bana tamam gel sadece gezeriz sen istemediğin sürece sana asla dokunmam aşkım falan demişti.. şimdi neden böyle bişey dedi. süreklide beni sevdiğini söyleyen biri.. onu çok seviyorum ve çok özledim
Bu kadar uzun süreli ilgisizliğin "kaçınılmaz" sonucu ayrılıktır, bu iş kesinlikle bitecek...
Söyediği çok çirkin ama siz onu seviyorsunuz ve ayrıldıktan sonra önce "İlgisizlikten kurtuldum, beni sadece cinsel obje olarak görmüş, ahlaksız adam!" diyecek, zamanla da "İlk başlarda benimle evlenmek istiyordu, belki yan yana olsak farklı olurdu. Alttan alsam değişir miydi?..." şeklinde gelgitler yaşayarak onu çok özleyeceksiniz... Ayrılıklarda bu sıralama değişmez, önce rahatlama ardından pişmanlık ve özlem...
O nedenle ben ayrılık sürecinden sonrasına değinmek istiyorum:
"Çıkmaya başladığımızda benimle evlenmek istiyordu" demişsiniz, bu sözleri hatırlayarak onu gözünüzde yüceltmeyin... "Beklentileri" olup da "Evlenelim" demeyen adam yoktur. Hiçbiri "Ben seninle evlenmeyeceğim ama gel bana yaklaş..." diyecek kadar mert olamaz o tip adamların... Hele ki ilerleyen dönemlerde siz de onunla evlenmek istediğinizi söylediyseniz (söylemişsiniz) adım atardı ciddi niyeti olan adam... Aslında sizinki siz evlenmek istediğinizi söylediğinizde bahane uydurmayarak dürüst bile davranmış... Siz istediğiniz halde işi resmiyete dökmeyerek "Ben seninle evlenmeyi düşünmüyordum ki" demiş bir nevi... Bu "çok açık mesaj"ı vaktiyle alsaydınız size o cümleyi kuramazdı, canınız da sıkılmazdı... Erkeklerin ağzına sakızdır evlilik kurumu... Ciddi olan da evlenmeye niyetli görünür gayri ciddisi de... İş kadınlara düşüyor burada... Böylelerinin niyetini belli edecek kadar az çalışıyor kafaları yahut Allah yardım ediyor adamın iç yüzünü gösteriyor bir şekilde... Tabii anlayana...
Allaha şükredin ki lafta kalmış söylediği, icraate dökülmemiş... Fakat siz "Kızlığını mı vereceksin?" sorusuna hala "Beni seviyor musun?" diye sorarak, "Yanına gitsem mi?" tereddütleri yaşayarak adam niyetini gerçekleştirsin diye ısrar ederseniz, ona giderseniz kaçınılmaz son yaşanacak... Bunu siz de biliyorsunuz ama şunu da bilin... Tüm bu söylenen ve yaşananların ardından bu son yaşandığında kimseye hesap soramazsınız çünkü her şey ayan beyan ortada ve siz de gönüllü davranmış olursunuz... Şu an sizinle ciddi düşünmeyen adam, yıllanmış ilgisizliğinin üstüne yaşayacağınız birliktelikten sonra bunu hiç düşünmez...
"Her şey kısmet", başımıza bir sıkıntı geldiğinde "Kaderimde bu da varmış, çekiyorum" diyoruz... Böyle bir adama bu şartlarda boyun eğip sonra da "Bunlar neden benim başıma geliyor!" denilebilir mi? Allah sinsi bir adamı değil, niyetini açıkça söyleyen birini çıkarmış karşınıza... Her şey bu denli ortadayken kendi ayaklarıyla ateşe yürüyen birini yanmaktan kim kurtarabilir? Allah açsın gözlerimizi, korusun bizden bizi...
Neden ilk kez bunu dedi?
Cevap çok basit:
Önceleri ilişkiniz devam ediyordu, karşılıklı ilgi ve saygıyla... Fakat bahsettiğiniz, ilgisizlik diye adlandırdığınız süreçte haberdar değil gibi davransanız da ilişkiniz onun kafasında bitmiş... Siz aramasanız aramayan, aradığınızda da bundan hoşnut olmayan bir adam var artık karşınızda... O cümleyi kuracak kadar rahat olmasının sebebi de bu, normal olan sizin bunu fark etmeniz ve her şeyi bitirmenizdi... O da öyle yapacağınızı düşündü, artık ya yerli yersiz aramayacaktınız ya da madem o artık sizinle ilgilenmediği halde onu aramaya devam edecek kadar çok seviyorsunuz, cinsellik başta olmak üzere dediklerine rıza gösterecektiniz... Seven adam bunu bu kadar açık söylemeye korkar, kaybetmekten, kırmaktan korkar sevdiğini ama artık o bundan endişelenmiyor. Ne de olsa erkekler duygusal olarak bir şey hissetmemeye başladıklarında, karşılarındaki onlar için sadece bir "dişi"den ibaret oluyor...
Son bir kez konuşmanızla hiçbir şeyin değişmeyeceğini ve gerçekleri siz de biliyorsunuz aslında... Tek sorun kabullenmek...
Neden hala sevdiğini söylediğine gelince... Israrla onu sevdiğinizi söyleyip arıyorsunuz, onun umursaması gerekirken siz yanına gitmekte kararlısınız, o da "Ne koparsam kar zihniyetiyle" "Ben de, ben de..." diyerek sizden faydalanmaya çalışıyor... "Madem seviyorsun, ispatla..." diyor bir nevi... İspat da teslimiyetiniz... Daha sonra hak iddia edememeniz için de arayı soğutmuş, "Hani evlenecektik?" sızlanmalarınıza önlem olarak o konuyu çoktan kapatıp mevzuu "kızlığınıza" getirmiş... "Ayaklarınla geldin" demek için zemini hazırlamış... Bu arada kalmışlığınızdan, tereddütlerinizden istifade edecek... Tabii izin verirseniz...
o lafi ederken ciddimiydi acaba? saka yapmis olabilirmi? durduk yerde bunu dermi? oyle dusun birde, ha seni oyalamasi hic dogru degil, belliki seninle ciddi degil. ama bir insan bunu derken PAT diye dememeli, sizin ''yanina geleyimmi'' demenize karsilik olarak demis fakat aranizda hic samimiyet yasanmadanmi oyle dedi acaba? siz sonucta 2 yildir berabersiniz, hicmi opusmediniz ?....ben boyle bir durumu yasamis olsam (-ki esimden dakka 1den itibaren yogun ilgi ve alaka goruyordum evlenmeden evvel kiristirirken,evlenincede sagolsun beni ilgisinden yoksun birakmadi bitanem benim) bana boyle birsey demis olsa onun aramizdaki samimiyetten ileri geldigini,ve bunun ciddiyetle hicbir ilgisi olamiyacagini , saka yaptigini bilir,bende ona karsilik '''sende erkekliginimi vercen'' deyip kakarakikiri ederdim...cokta eglenirdik!...
Fakat sizde bunun tam tersini anladim, cok uzucu....size layik biri degil kanimca.
sevgilimle 2 yıldır çıkıyoruz yeni çıkmaya başladığımızda benimle evlenmek istiyordu ben de biraz daha zamana ihtiyacımız var dedim, tam 2 yıl oldu ben bi ara evlilikten bahsettim seninle evlenmek istiyorum dedim oda bende seninle evlenmek istiyorum dedi. ve bi daha hiç bu konuyu açmadı. bekliyorum evlenme teklifi edecekmi diye evlilikten bahsedecekmi diye ama hiç o taraflara basmıyor. son bir aydırda çok ilgisiz ben konuşursam konuşuyor.. bana neden soğuk davranıyorsun diye sorduğumdada işlerim çok yoğun açığa alındım mahkemelerim var onlarla uğraşıyorum diyor
ayrıcada geçen sene tayini çıkmıştı başka bi şehre. hiç aramıyor beni.. ben ararsamda meşgule alıyor
nerdeyse 1 yıldır hiç yüz yüze görüşemedik başka şehirde o.. msnde karşılaşınca soruyorum niye 1 aydır telefonlarımı açmıyosun diyorum işlerim oluyor açamıyorum diyor
bu günde dedimki hafta sonu yanına geliyim biraz gezeriz kafan dağılır hem seni çok özledim dedim, ne dedi biliyormusunuz, kızlığınımı verecen bana dedi. ay bu demek şimdi yaa
beni sevmiyormusun diyorum seviyorum diyor
gidiyimmi yanına gitmeyimmi bilmiyorum bi akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?