Bana moral verir misiniz :(

incirkusum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
625
369
Merhaba kk hatunları, bugünde ben size içimi dökmek istiyorum.
Benim 4 yıl süren bir ilişkim var. Ve sonunda evlenmeye karar verdik. Hem çok mutluyum hemde çok mutsuz...
Benim annem ve babam 10 yılı geçkin ayrılar. Ve birbirleriyle muhatap bile olmazlar. Bende babamlarla görüşmüyorum zaten. Yani düğünümde babam ve ailesi olmayacak. Hatta konusu geçtiğinde ben belki çağırırım dediğimde annem sen bilirsin dedi ama surat yaptı. Şu da var abim babamın yanında ve çağırmazsam babamları niye çağırmadın diye kıyamet kopacak.
Anne tarafım ise hep uzak şehirde ve 6 kardeşler ikisiyle küsler. Yani anlayacağınız anne tarafımda pek yok.
Geçen gün teyzemle konuşuyordum düğün zamanı için kuzenimi evlendirmeye karar vermiş siz sonra kışın yapın yoksa kimse gelemez dedi. Oysa ki biz ondan önce karar vermiştik evlenmeye :KK61: Birde onlar 2-3 aylık sevgililer zaten neden ben sonraya atılıyorum?
Nişanlımda beni istemedikleri için ailesini silmişti. Anne babası dışında akrabalarıyla görüşüyoruz ama annesinin korkusuna kimse gelmez.
Oysa benim ne hayallerim vardı. Kalabalık, bütün sevdiklerimin olduğu bir düğün istemiştim sadece ama hayallerim hayal oldu :KK61:
Birde annem beni bir an önce evlendirip göndermek istiyor. Her fırsatta boşver her şeyin tamam olmasa da olur, düğüne gerek yok kendimiz eğleniriz olur biter diyor. Aslında ben nedenini biliyorum ama bir şey diyemiyorum işte...
Bazen şeytan diyor ki bas nikahı git ne bekliyorsun? sonra da düşünüyorum o günün benim için biraz özel olması lazım ama hiçbir şey yapamıyorum kızlar. Kimsesiz hissediyorum kendimi :KK61:
Daha yazardım ama çok uzun oldu farkındayım başınızı fazla ağrıtmak istemiyorum.
Biraz karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın kafamı toplayamadım.

Benim 4 yıl süren bir ilişkim var. Ve sonunda evlenmeye karar verdik. Hem çok mutluyum hemde çok mutsuz...
Benim annem ve babam 10 yılı geçkin ayrılar. Ve birbirleriyle muhatap bile olmazlar. Bende babamlarla görüşmüyorum zaten. Yani düğünümde babam ve ailesi olmayacak. Hatta konusu geçtiğinde ben belki çağırırım dediğimde annem sen bilirsin dedi ama surat yaptı. Şu da var abim babamın yanında ve çağırmazsam babamları niye çağırmadın diye kıyamet kopacak.
Anne tarafım ise hep uzak şehirde ve 6 kardeşler ikisiyle küsler. Yani anlayacağınız anne tarafımda pek yok.
Geçen gün teyzemle konuşuyordum düğün zamanı için kuzenimi evlendirmeye karar vermiş siz sonra kışın yapın yoksa kimse gelemez dedi. Oysa ki biz ondan önce karar vermiştik evlenmeye :KK61: Birde onlar 2-3 aylık sevgililer zaten neden ben sonraya atılıyorum?
Nişanlımda beni istemedikleri için ailesini silmişti. Anne babası dışında akrabalarıyla görüşüyoruz ama annesinin korkusuna kimse gelmez.
Oysa benim ne hayallerim vardı. Kalabalık, bütün sevdiklerimin olduğu bir düğün istemiştim sadece ama hayallerim hayal oldu :KK61:
Birde annem beni bir an önce evlendirip göndermek istiyor. Her fırsatta boşver her şeyin tamam olmasa da olur, düğüne gerek yok kendimiz eğleniriz olur biter diyor. Aslında ben nedenini biliyorum ama bir şey diyemiyorum işte...
Bazen şeytan diyor ki bas nikahı git ne bekliyorsun? sonra da düşünüyorum o günün benim için biraz özel olması lazım ama hiçbir şey yapamıyorum kızlar. Kimsesiz hissediyorum kendimi :KK61:
Daha yazardım ama çok uzun oldu farkındayım başınızı fazla ağrıtmak istemiyorum.
Annenizin niye sizi göndermek istediğini merak ettim. Belki yanlış anlıyorsunuzdur. Durum böyle olduğu için size moral vermek adına söylemiş olabilir.

Düğüne gelince canım tabiki özel olmalı hayallerini yaşamalısın o gün ama bazen daha azıyla da yetinmemiz gerekir. Boşver sen geleni gideni sen sevdiğinle yeni bir hayat kuracaksın bunu düşün başka şeyleri hiç kafana takma onlar da nazar boncuğu olsun. İnşaallah çok mutlu bir yuvan olur :KK36:

Oncelikle annenden etkilenmemen lazım baban konusunda. Bir gün Allah gecinden versin baban çekip giderse bu senin içine ok gibi saplanir.. Annenle konuşarak onun gönlünü de ederek baba tarafini çağırmani öneririm. Ayrica düğününuzu istediğiniz zaman yapin teyzenizin söylediği tarihte yapmak da nedir ki?

Bir kere evleniyorsunuz. Hersey gönlünüzce olmalı bence. Acele etmeyin sizi en mutlu edecek şekilde planlayin ve istediğiniz gibi yapın.

Şimdiden hayırlı olsun inşallah:KK73:

Annenizin niye sizi göndermek istediğini merak ettim. Belki yanlış anlıyorsunuzdur. Durum böyle olduğu için size moral vermek adına söylemiş olabilir.

Düğüne gelince canım tabiki özel olmalı hayallerini yaşamalısın o gün ama bazen daha azıyla da yetinmemiz gerekir. Boşver sen geleni gideni sen sevdiğinle yeni bir hayat kuracaksın bunu düşün başka şeyleri hiç kafana takma onlar da nazar boncuğu olsun. İnşaallah çok mutlu bir yuvan olur :KK36:
Annem benim en kıymetlim, benim iyiliğimi düşündüğüne eminim. Fakat göndermek isteme sebebi hayatında biri var birkaç aydır. Ben giderken kardeşimi de götüreceğim yanımda. O da ben gittikten bir süre sonra evlenmeyi düşünüyor. Şu an kimse bilmiyor bu durumu. İkisi de benim gitmemi bekliyor yani.
Bu arada çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Çoook içten bir amin dedim :)

Anneniz ya çok kötü şeyler yaşamış veya çok bencil.

Neden olmasın ki babanız düğününüzde?

Konuşun, yapın gönlünü annenizin, babanız davetli olarak gelsin en kötü.

Oncelikle annenden etkilenmemen lazım baban konusunda. Bir gün Allah gecinden versin baban çekip giderse bu senin içine ok gibi saplanir.. Annenle konuşarak onun gönlünü de ederek baba tarafini çağırmani öneririm. Ayrica düğününuzu istediğiniz zaman yapin teyzenizin söylediği tarihte yapmak da nedir ki?

Bir kere evleniyorsunuz. Hersey gönlünüzce olmalı bence. Acele etmeyin sizi en mutlu edecek şekilde planlayin ve istediğiniz gibi yapın.

Şimdiden hayırlı olsun inşallah:KK73:
Babamla barışmayı denedim ama olmadı. Yine her şeyi batırdılar. İnanın baba sıfatını hak etmiyor. Çocıkluğum ondan korkup kendim odaya kitlemekle geçti :KK43:
Kendi istediğimiz tarihte yaparsak düğünde 10 kişi anca olur herhalde :KK43:
Ama ne olursa olsun hiçbir şey istediğim gibi olmayacak...

Anneniz ya çok kötü şeyler yaşamış veya çok bencil.

Neden olmasın ki babanız düğününüzde?

Konuşun, yapın gönlünü annenizin, babanız davetli olarak gelsin en kötü.
Yok bencil değil çok kötü şeyler yaşadık. Bende davetli olarak gelebilir diye düşündüm en azından o gün yanımda olsun bir kerecik babalık yapsın dedim ama çağırsam bile gelir mi gelirse olay çıkarmadan durur mu bilemiyorum...

Babamla barışmayı denedim ama olmadı. Yine her şeyi batırdılar. İnanın baba sıfatını hak etmiyor. Çocıkluğum ondan korkup kendim odaya kitlemekle geçti :KK43:
Kendi istediğimiz tarihte yaparsak düğünde 10 kişi anca olur herhalde :KK43:
Ama ne olursa olsun hiçbir şey istediğim gibi olmayacak...

Çok üzüldüm çocuklugunuzda olanlara:KK43:

Ama annenize babanizi çağırmak istediğinizi söylemişsiniz..

Babaniz yaptığı babalıkla kalsın, siz evlat olarak üzerinize düşeni yapın bence. Gelsin yada gelmesin o da babanızın boynunda kalsın..

Istediginiz tarihte olunca 10 kişi bile olmayacaksa ve bu durum sizin için çok önemliyse ki anlayabiliyorum; o zaman acele etmeyin, en uygun ve en mutlu olacağınız zamanda düğünunuzu yapin..

Yok bencil değil çok kötü şeyler yaşadık. Bende davetli olarak gelebilir diye düşündüm en azından o gün yanımda olsun bir kerecik babalık yapsın dedim ama çağırsam bile gelir mi gelirse olay çıkarmadan durur mu bilemiyorum...

Böyle bir ihtimal varsa tabii haklısınız, düşünmek gerek.

Teyzeniz anlayış göstermez mi tarih konusunda?

Hem niye kimse gelmesin ki, çok mu uzak akrabalar?

Çok üzüldüm çocuklugunuzda olanlara:KK43:

Ama annenize babanizi çağırmak istediğinizi söylemişsiniz..

Babaniz yaptığı babalıkla kalsın, siz evlat olarak üzerinize düşeni yapın bence. Gelsin yada gelmesin o da babanızın boynunda kalsın..

Istediginiz tarihte olunca 10 kişi bile olmayacaksa ve bu durum sizin için çok önemliyse ki anlayabiliyorum; o zaman acele etmeyin, en uygun ve en mutlu olacağınız zamanda düğünunuzu yapin..
Bu defa da annem geç olmasını istemiyor. Acaba en sade az kişiyle düğün eğlence tarzı nasıl bir şey olabilir ki? En azından o günün gelinliğimin tadını çıkarmak istiyorum :KK43:

Böyle bir ihtimal varsa tabii haklısınız, düşünmek gerek.

Teyzeniz anlayış göstermez mi tarih konusunda?

Hem niye kimse gelmesin ki, çok mu uzak akrabalar?
Evet 12-13 saatlik yol var :KK43:
Zaten teyzem bunu nerden çıkardı anlamadım ki gitti geldi olmayacak zamana soktu düğünü.
Anneme bazen hak veriyorum aslında oda çok çekti mutlu olsun yuvası olsun bende isterim. Ama bunu benim bir an önce gitmemi isteyerek yapması kırıcı oluyor. Bir kere şaka yollu kardeşimi götürmeyeyim vazgeçtim kocamla zaman geçireyim biraz dedim yok yok götür sizin önünüzde uzun zaman var bende biraz keyfime bakayım dedi :)

Bu defa da annem geç olmasını istemiyor. Acaba en sade az kişiyle düğün eğlence tarzı nasıl bir şey olabilir ki? En azından o günün gelinliğimin tadını çıkarmak istiyorum :KK43:

Bence iki seçenek var önünde. Annenle oturup konusup ben düğünüm kalabalik içinde olsun istiyorum ama sen acele ettirdikce benim hevesim kalmıyor acele ettirme yapma bunu diyebilirsin.. Ya da ; iki tarafında arkadas cevresi vardir illa ki, salonda herkesin önünde nikahinizi kiydirip daha sonra en yakinlariniz ve cook samimi arkadaşlarınız, cagirmayi istediğiniz herkes ile yemekli bir davet, bir lokal tarzi yerde, bir mekanla anlasip, yiyip içip eğlenebilirsiniz.. Cok nezih ve cok sade bence..

Bence sade bir nikah ve ardından kokteyl olacak şekilde küçük bir organizasyon yapın, babanızı da çağırın her şeye rağmen. Gelirse gelir gelmezse hiç sorun yok. Ben de babamla aynı durumda olduğum için evlensem nasıl olur diye düşünüyorum ama çağırım diyorum sonunda. Kalabalık olup olmamasına hiç takılmayın düğününüzün, gereksiz bir kalabalıktan daha iyidir bence. Onun asrafı yerine güzel bir tatil yapıp her şeyi unutursunuz.
Şimdiden mutluluklar...

Hani demişsiniz ya o günün özel olmasını istiyorum diye, gelenlerle özel olmazki o gün , sizin o güne sığdırdıklarınızla özelleşir.
Herkesin toplanıp yiyip içip , oynayıp evine gittiği bir düğündense ; nikah yapıp , dış mekan çekimlerinden sonra, yakın arkadaşları toplayıp akşama kadar gezip eğlenmeyi tercih ederim.
Motorla , gemiyle, arabayla v.s , o günü unutmayacak heyecanlı bir gün geçirirsiniz..
Üzülmeyin bunlar için. Klasik hayalleri boşverin :)
Hep diyorum ; kimse senin yanındaysa, adı herneyse, o senin anne babandır , kardeşindir. Olmak isteyen olur , olmayan kendi kaybeder.

patlat nikahi madem kimse seni takmiyor ailede sen de guclu ol ve kimseyi takma..hayatinin basrolunde kendin ol...millete de davetiye gonder nikah icin gelen gelir gelmeyen gelmez...guclu olmayan insani ailesi bile eziyor gordugum kadariyla..(istisnalar kaideyi bozmaz tabiki de)

teyzen çok yanlış yapıyor..en azından birkaç hafta sonra yapsın düğünü...nişanlının ailesiyle barışın babanla barışın..bir şekilde gönüllerini alın..inşallah herşey hayal ettiğin gibi olur..

ah ah nasıl iyi anlıyorum sizi :KK43: bende de öyle olmuştu, bütün sülalem ırakta, erkek tarafında bi kaç kişi vardı zaten, nikah günü okadar aksilik oldu ki, sabah kuaföre gittim sular kesik, eski eşim kuafördeyken arabanın farlarını açık unutmuş aküsü bitmiş, o araba bulup aküyü şarj edene kadar gelin arabası falan yapamamış, geldi beni aldı fotoğrafçıya uçarak girdik, bir çıktık rezalet bir yağmur! istanbul trafiği tabi 2 dakkalık yere o yağmurda 1,5 saatte gittik. tam 5 dakika kala içeri girdik, ne annem yetişebilmiş ne ablam ne nikah şahidim ne bir arkadaşım.. zaten yetimim yetim gibi de evlendim. takı falan zaten yok, sonra annem geldi nikah bitmiş hoopp kalp krizi geçirdi.. yani siz işin "kimse gelmeyecek" kısmını düşünmeyin, siz o gün mutlu olmaya bakın derim. benim birsürü şey içimde kaldı birdaha evlenirsem hiç bişeyin içimde kalmasına izin vermicem yani :)

X