• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana neler oluyor ???

MervisH

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
32
0
96
Herkese Merhaba...
Ben sessiz sedasız okurum ama bugün bende yazmak istedim..
İki gecedir uyuyamıyorum içime sıkıntı doluyor olmadık şeyler geliyor aklıma..
Dertsizlikten kendime dertmi arıyorum yada rahat batıyor deyimimi bana göre..
Kuruntumu yapıyorum bilemiyorum ama uyuyamıyorum sabah ezanı okunuyor sanki o zaman biraz rahatlıyor ve uykuya dalıyorum..
Uyumadan önce dinlendirici herhangi bi yöntem warmı paylaşalım kızlar..
Yada benim gibi olanlar varmı..
Hepinizi teker teker öpüyorum güsel cevaplarınız için
:54:

Uykuyu kolaylaştırmanın yolları var tabii.En önemlisi saat 11'de herşeyi kapatıp yatmak lazım.
Bu anne kuralı değil :) Bilimsel temellere dayanıyor.Gece uykusunda, vücut kendini yenilemeye alır ve melatonin salgılar.Ne kadar erken uyunursa,yenilenme o kadar çabuk başlar.
En verimli uyku özellikle 12'den önce başlayandır.12'yi geçirince uyku kaçar ve sabahlamak işten bile olmaz.12'den önceki uyku,asla sabah uykusuyla telafi edilmez.Geç yatıp geç kalkmakla yenilenme sağlanmaz çünkü vücudumuzun doğayla uyumlu bir saati vardır.

Akşam yemeğinde ağır yemekler yenmemeli,geç saatlerde çay-kahve tüketilmemeli.
Televizyon,ceptelefonu,radyo gibi elektronik hiçbir şey yatakodasında bulundurulmamalı.
Aynı şekilde yatakodasında yatağa bakan ayna veya metal yatak başı bulunması da uyku kalitesini bozar.

Yatmadan önce sıcak duş yapmak da faydalıdır.Abdest almak,dua etmek ruha huzur verir.
Yattıktan sonra güzel düşüncelere odaklanmak,hayal kurmak, uyumayı kolaylaştırır.

Bence mutlaka bir derdin var. Dertsizlik değil, belki de başkalarının dert olarak görmeyeceği bir konuda kendini çok sıkıyorsun ve anlatamıyorsun. Bence ilk önce o can sıkıcı konunun ne olduğunu belirle, ne de olsa sinek bile mide bulandırır :)

Bi anda kendini kötü hissediosan,için sıkılıosa ortada bi sorun yokken sanki kötü bişey varmış ya da olcakmış gibi hissediosan,panik atak olabilirsin.tedavi gereken bi rahatsızlık iş stresi,günlük koşturmacadan olan sıkıntılar yorgunluklar tetikliomuş öyle okumuştum...

Back
X