Bana resmen çirkin dedi :(

Seninugruna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
106
2
26
İstanbul
Her akşam aynı şeyler. Çaylar içilir. Baba uyumaya gider. Kardeş ya pc dedir ya da gider uyur. Bende annemle takılırım çoğu zaman.
Espriler yapar,eglendiririm. Ama bugün bana öyle birşey dedi ki.. Tam bögrüme oturdu sanki.
Söz nasıl olduysa döndü dolaştı güzelliğe geldi. Mahallede iki kız kardeş var. Allah için güzel kızlar dedi.
Ben de güzel görmesem neyse.. hiçte güzel degiller bence dedim. Aaa niye güzeller işte. Neyleri var gibisinden dedi.
Sinirlerim bozulmaya başladı ama belli etmemeye çalıştım. Zaten dışarıdaki herkes çok güzel dedim.
Onlar çok güzel ama ben çok çirkinim degil mi anne ? dedim.
Kızım , sen benim evladımsın. Nasıl söyleyeyim öyle birşeyi? dedi ya..
Resmen çirkinsin ama söyleyemiyorum dedi.
Tamam bende biliyorum bütün tipsiz erkeklerin bana baktığını..
Yakışıklı olanların bir kere bile kafalarını döndürüp baktığı bir kız degilim, tamam.
Bütün 3-4 sene boyunca amcamın kızını dilinden düşüremedi.
Ne gösterişliliği kaldı,ne güzelliği.. Aramızda sadece bir yaş var.
Bana göre hiçte güzel degil. Suratı delik deşik olmuş. Neyin güzelliği bu ya?
Ha bir de tabi teyzemin kızı var. Bir de bu çıktı başıma.
Amcamın oğluna ayarlamadıkları akraba yakışıklı çocuğu kalmadı.
Biri de çıkıp demedi ki bu da kız?!
Neyse bende odama giderken dedim ki : Mahallenin kızları güzel,amcamın kızı güzel,teyzemin kızı da güzel.. Bir bu kız çirkin.. Daha birşey demiyorum. Ama bir daha dediğin hiçbirşeyi yapmıcam dedim. Yapmıcam da.
Çalıştığı dükkana gidip günlerimi çürüteyim, yardım edeyim, müşterileri yüzünden aklımı oynatayım, arkadaşlarım gezip tozarken ben yemek pişirip ona taşıyayım o bana çirkin desin diye mi..
Feci moralim bozuldu.. Annem bile böyle derse kimse bakmaz benim suratıma artık..
Ağlamaktan suratım şişecek olan o olacak.

canım benimm annene birşey söylemek istemem ama yaptığı yanlışş
ama yaşın sanıyorum birazcık genç
evet bazen hayatta güzelliğin ön planda olduğu zamanlar oluyor onlar hayata 1-0 öndeler bunu kabul etmen gerek ben kendim içinde söylüyorum ama
yaşadıkça öğreneceksin ki hepsi bir yere kadar
eğer insan güzellik haneesinin yanına daha başka şeyle ekleyemiyorsa bir hiç olarak kalıyor
şunu bilmen gerekki bir kızın en güzel şeyi kendine olan güvenidir
eminim güzel bir kızsındır ve kendine göre güelliğin vardır
yapıcağın tek şey sendeki hanelerini güzel özelliklerle becerilerinle ve başarınla doldurduktan sonra gerisi kimsenin umrunda olmayacak
ama önce kendine güvenini güçlendirlmelisin geri sonra patır patır gelicektirrr

Annen seni kızdırmak için söylemiştir içinde kötülük yoktur yani anne sonuçta sana karşı fesatlık olmaz içinde...
bence sen güzellik kompleksi yapıyosun..herkesi kendinle yada başkalarını birbirleriyle güzellik-çirkinlik kıyaslama huyun var
ne bilim annen yani huyunu bildiği için kızdırmak istemiştir seni :)

yaşın küçük sanırım :)
'onlar güzel tabi, ben çirkinim' demişsiniz
annenizde
insan evladına çirkin diyebilir mi demiş

yani benim anladığım .anneniz 'onlar güzel sen çirkinsin demiyorum insan kendi çocuğu için böyle bir şeyi düşünmez' demiş
anneniz sizi çirkin bulmuyordur ama acı bir gerçek var o da sizin çok kompleksi olduğunuz.
Birine güzel denilmesi sizin çirkin olduğunuzu göstermez.
Yada birine iltifat etmek sizi çirkin kılmaz.
'nesi güzel, çirkin, yüzü deli deşik vs.' bu laflar kompleks belirtileridir.
Önce siz kendinizi beğenin ,insanların güzel olmalarının sizi çirkin yapmayacağını bi anlayın .zaten güzel hissederseniz etrafınızda sizi öyle görür.

Eğer cidden çok çirkinsen de
imaj falan değiştir , çirkin ama en azından bakımlı ya da havalı bir kız ol
sanırım çok çirkinsin
şaka.

ağlama ya zaten çirkinmişsin bide gözlerin şişerse tam olur .. :)

annen takılmış sana ama senin bardak doluymuş zaten çok ufak bişide taşmış

bünyende zeka barındırmıyorsan otur ağla başına gelecekleri için ama şuan ağladığın şey çok değmez bişi...

fesatlıga yormussun işi. annen sana kötü bişey dememiş insan evladına çirkin dermi ya sende bi alemsin. bide herkese sen çirkin demişsin sana kimse laf etmiyorken

yanlış anlama ama, ben senı kurdugun cumlelerden dolayı

fazlasıyla kıskanc gordum .annen sana çirkınsın falanda dememıs

aksine anneci bi cevap vermıs ; "sen benım kızımsın nasıl cırkın

derım sana ben "demıs.dogru demıs .bundan sana cırkın dedıgını

cıkarman bıle kalbını fesatlıga yordugunu gosterıyor .

bu arada kaç yaşındasın ?

Son düzenleme:
çirkin dese bile ki ben öyle bir anlam çıkarmadım,çirkin mi olacaksın.Bu göreceli bir şey.İnsanların lafına bu kadar takılma.Yaşın itibariyle dış görünüşünü fazla umursuyor olabilirsin ama bu sana sadece üzüntü getirir.Kendine güven,bakımlı ol,herkesten güzel görünürsün.

annen sana çirkin dememiş bundan emin ol...
hem hangi anne evladını çirkin görebilir...
sen yanlış anlamışsın....

Sen de baya bir abartmışsın canım. Herkes çirkin, sen güzelsin bir tek sanırsam.. Annen de gayet şefkatli bir cümle kurmuş.

Kendinize dert arıyorsunuz sanırım... Güzelliğe neden bu kadar takıldınız

Ayrıca anneniz yanlış bir şey dememiş ki :26::26:

Son düzenleme:
bana annenm dahil herkes çirkin diyodu. o kadar inanmıştım ki çirkin olduğuma . madem nazar değmesin diye diyolarmış. bende takıntı başlamıştı o derece. görücülere bile çıkamıyordum. çirkinim beni beğenmicekler diye düşün. 29 yaşına kadar evlenemedim. erkek arkadaşım bile olmadı. o kadar utanıyordum ki çirkinim diye. aynaya bakıyordum her gün bi çirkinlik allahım yarabbim. taki eşim karşıma çıkıncaya kadar. o dedi seni nasıl bıraktılar bu tokatlılarda hiç akıl yok diye ... güzellik göreceli . kimseyi takma. eminim çok güzellsindir.
allah hayırlı eş nasip etsin. güzellik çirkinlik boş .

Sana çirkin dememiş ki annen ama 'sen benim gözümde hepsinden güzelsin' dese daha iyi olurmuş sanki belki de bir kızın güvenini yerine getircek tek söz annesinin ki bile olabilir çünkü :)
Ayrıca sen kendin hakkında aynaya bakarken ne düşünüyorsun? Boşver diğer düşünceleri...
Bu arada bu kadar kıskançlık başa bela canım aman dikkatli ol sonra komplekse çevirir kendini.

Son düzenleme:
Bence sen içinde biriktirmişsin tüm bunları..

En ufak birşey de patlamışsın..

Takıntı haline gelmiş hatta, kuzenlerime ya da komşu kızlara yakışıklılar bakıyor bana bakmıyor diyorsun..

Ve yine de güzel de görmesem deyip o kızları sen beğenmiyorsun..

Yaşın küçük galiba..

Annenle alakalı bir durum değil..

Son düzenleme:
annemde ben liseye giderken abimle konuşurken bu şekilde bir cümle kurmuştu ben duymuştum tam da ergenlik çok kafama takmıştım gerçekten yıllarca aklımdan çıkmadı halada unutamıyorum. ama şimdi manken gibisin filan diyor. anladı asıl güzelliğin içerde olduğunu. insan sevince ne olursa olsun çok güzel geliyor

Evet takıntılıyım biliyorum ve bu takıntılarım bile akrabalarım yüzünden oldu.
Annemin beni savunmaması yüzünden oldu.
Bıktım valla ya. Aynaya baktığımda artık bir kız degil salak bir çirkin görüyorum ve aynaları da kapattım.
İnsanın annesi bile böyle derse.. Neyse ya çirkinsem çirkinim çokta fifi.
Arada aglarım,içimi boşaltırım. Yoluma devam ederim.
Hele hayallerimdeki üniversiteye ve bölüme kavuşayım moralimi bozanlarla bir daha asla görüşmeyeceğim.

Son düzenleme:
çirkinmisin bilemem ama bence sen hastasın

kıskançlığı resmen hastalık haline getirmişsin seni beğendiklerini dile getirmiyor diye annene bile düşman olacaksın neredeyse

yaptığın çok ayıp istediğin bölümü ve üniversiteyi kazanıp gidince oradaki hocalarında güzelsin demezlerse sen Allah bilir okulda isyan çıkarırsın heralde

kadın ne güzel bir dille konuşmuş ama sen öfkenden burnunun ucunu göremeyecek kadar sinirlisin ki patlamışsın en sonunda.

ergenlik döneminde olur böyle taşkınlıklar kendine biraz özen göster bakımlı ol dikkat çekmeyi başarırsın emin ol

bence annen; senin, onu yanlış anlayarak sana çirkin dediğini düşündüğün için
ben nasıl sana çirkin derim demiş.evet öylesin ama kızım olduğun için yüzüne söyleyemiyorum demek istememiş.

annen teyzenin kızını beğeniyorsa,yada komşu kızlarını güzel buluyorsa ki olabilir, neden kıskanıyorsun?sana her daim
güzelsin mi demesi gerekiyor.yada demediği için dükkanında yardım etmeme kararı alman mantıklı mı sence?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…