- Konu Sahibi Seninugruna
-
Her akşam aynı şeyler. Çaylar içilir. Baba uyumaya gider. Kardeş ya pc dedir ya da gider uyur. Bende annemle takılırım çoğu zaman.
Espriler yapar,eglendiririm. Ama bugün bana öyle birşey dedi ki.. Tam bögrüme oturdu sanki.
Söz nasıl olduysa döndü dolaştı güzelliğe geldi. Mahallede iki kız kardeş var. Allah için güzel kızlar dedi.
Ben de güzel görmesem neyse.. hiçte güzel degiller bence dedim. Aaa niye güzeller işte. Neyleri var gibisinden dedi.
Sinirlerim bozulmaya başladı ama belli etmemeye çalıştım. Zaten dışarıdaki herkes çok güzel dedim.
Onlar çok güzel ama ben çok çirkinim degil mi anne ? dedim.
Kızım , sen benim evladımsın. Nasıl söyleyeyim öyle birşeyi? dedi ya..
Resmen çirkinsin ama söyleyemiyorum dedi.
Tamam bende biliyorum bütün tipsiz erkeklerin bana baktığını..
Yakışıklı olanların bir kere bile kafalarını döndürüp baktığı bir kız degilim, tamam.
Bütün 3-4 sene boyunca amcamın kızını dilinden düşüremedi.
Ne gösterişliliği kaldı,ne güzelliği.. Aramızda sadece bir yaş var.
Bana göre hiçte güzel degil. Suratı delik deşik olmuş. Neyin güzelliği bu ya?
Ha bir de tabi teyzemin kızı var. Bir de bu çıktı başıma.
Amcamın oğluna ayarlamadıkları akraba yakışıklı çocuğu kalmadı.
Biri de çıkıp demedi ki bu da kız?!
Neyse bende odama giderken dedim ki : Mahallenin kızları güzel,amcamın kızı güzel,teyzemin kızı da güzel.. Bir bu kız çirkin.. Daha birşey demiyorum. Ama bir daha dediğin hiçbirşeyi yapmıcam dedim. Yapmıcam da.
Çalıştığı dükkana gidip günlerimi çürüteyim, yardım edeyim, müşterileri yüzünden aklımı oynatayım, arkadaşlarım gezip tozarken ben yemek pişirip ona taşıyayım o bana çirkin desin diye mi.. Feci moralim bozuldu.. Annem bile böyle derse kimse bakmaz benim suratıma artık..
Ağlamaktan suratım şişecek olan o olacak.
Güzel desin diye mi yapıyordunuz, o kısmı anlayamadım?
Ayrıca yakışıklı erkek- güzel kadın çizgisi mi var, onu hiç anlayamadım?
Ya da size iki yaşıklıklı erkek dönüp bakınca kendinizi mi güzel hiisedeceksiniz?
İnanışıma göre, bana içinde hiçbir katkım olmayan Allah'ın lütfu ile verilmiş bedenime kanarak yanımda olacak, övecek ya da sevecek bir insan olacağına yalnızlıktan öleyim daha iyidir.
Bunu benim bilgime, görgüme, karakterime, edep ve adabıma kısaca bugüne kadar getirdiğim ve her geçen gün biriktirdiklerimle büyüttüğüm ruhuma hakaret sayarım, onurum o zaman kırılır.
Biri bana çirkin dediğinde değil...
tabi ki sağlıklı olduğumuz için şükretmeliyiz ama güzel olanların 1 adım önde olduğu yadsınamaz bir gerçek ki bayanız hiç kendini olduğu gibi kabul eden çirkinliğiyle mutlu olan birileri olacağını sanmıyorum bunun yaşla ilgisi yok ergenlikte biri de güzel olmak ister yaşı 40ı aşmış biri de.
keşke annem de bana beğenilmeyen noktalarımı söylese de düzeltmeye çalışsam ama kızı olduğum için hiç çirkin demiyor bana ama kendini eleştirdiği nokta kalmıyor mesela kendi burnu gayet düzgün ama hafif eğrilik var bi yandan hafif kalkık diğer yandan kemerli gibi duruyor bunu beğenmiyor ama benim burnum iki yönden de kemerli hem de onunkinden daha büyük ama burnumu yaptırma isteğime karşı sürekli seninki çok güzel diyip duruyor halbuki külliyen yalan bu burun onda olsa sürekli kendini eleştirirdi veya başkasında olsa burnu hiç güzel değil derdi.
ayrıca benim de yakın akrabalarım hep başkalarını beğenip överler sanki ben genç bir kız değilmişim gibi 5-6 sene önce de abim yandan fotoğrafımı çekip ıyyyy ne çirkinsin demişti hiç unutmam ben de aynı senin gibi düşünüyorum kendi yakınlarım beni beğenmezken elalemin oğullarına nasıl güveneyim:)
konu eskiymiş azcık ama düşünceniz değişmemiş sanırım.
ben de ilkokul ortaokul lise yıllarımda çok çirkin bişiydim ecüş büzüş hiç beğenmezdim kendimi beni de beğenen olmazdı dediğiniz gibi akrabalar konu komşu arkadaşlar.. genel olarak beğenilmeyen biriydim ve bunun psikolojinisi çok iyi anlıyorum.
ama şimdi öyle mi dersin değil elbette şimdi de beğenmeyen yoktur. alımlıyım çekiciyim hoşum..
yani diyeceğim şudurki bi noktadan sonra zamanla hayat size değişim fırsatı sunuyor tarz olsun bakım olsun giyim kuşam olsun değişiyorsunuz.
yaşınız kaç bilmiyorum ama siz de değişebilirsiniz yenilenebilirsiniz kendinize inanın güvenin kafi..
karıştırdınız sanırım bu konuyu açan ben değilim ilk mesajım bu:) şu anda aslında ben de başkaları tarafından beğenilen biriyim hatta hiç tanımadığım biri durup dururken çok güzel bi yüzünüz var demişti aslında kendimi gayet seven ve beğenen biriyim ama kendi yakın çevremdekilerin sürekli başkalarını beğenip beni beğenmiyo tavırları yüzünden başkalarına da güvenemiyorum:)
Merak etme bana da diyorlar. Kardeşin daha güzel diye.
Kızım olacağını filan hiç zannetmiyorum. Bu tiple kimse bana bakmayacak, bakmaz zaten.
Aman dogruyu söyleyeyim derken beni daha da mahvediyorlar haberleri yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?