Bana resmen çirkin dedi :(

Güzel desin diye mi yapıyordunuz, o kısmı anlayamadım?
Ayrıca yakışıklı erkek- güzel kadın çizgisi mi var, onu hiç anlayamadım?
Ya da size iki yaşıklıklı erkek dönüp bakınca kendinizi mi güzel hiisedeceksiniz?
İnanışıma göre, bana içinde hiçbir katkım olmayan Allah'ın lütfu ile verilmiş bedenime kanarak yanımda olacak, övecek ya da sevecek bir insan olacağına yalnızlıktan öleyim daha iyidir.
Bunu benim bilgime, görgüme, karakterime, edep ve adabıma kısaca bugüne kadar getirdiğim ve her geçen gün biriktirdiklerimle büyüttüğüm ruhuma hakaret sayarım, onurum o zaman kırılır.
Biri bana çirkin dediğinde değil...

tamam annenin dolaylı yoldan ima etmesine bozulmus olabilirsin ama seninde amcanın kızı hakkında neresi guzel yuzu delik desik demende hosmu sence dusunmus olabilirsin guzelde gelmiyebilir ama bunu burda bu tarz cumlelerle belirtmis olman kıskanclık belirtisi gibi geldi

ne kadar da güzel söylemişsin canım ya

tatlım annen sana çirkin dememiş ki
ama benim annemde sürekli kusurlarımı söylerdi ya da ben öyle algılardım bilmiyorum senin agzın söyle senin gözün böyle diye lise çağlarında bende takardım başkaları çocuklarını över sen niye böyle yapıyosun derdim ama şimdi hiç takmam annemle de çok iyiyizdir

Çirkin ördek yavrusu bile annesinin gözüne güzel gözükürmüş.
Ama gelip bunu söylerse ay kızım sen güzelsin ay sen şöylesin böylesin bence ilginç olur.
Ben kendimi beğeniyorum suratım mayın tarlası gibidir ama insanların dikkatini çekerim suratımdır, fiziğimdir falan değil hal hareket tavır illa bir şeyler bulunur.
Takma bu kadar abimler de bana bu çirkinlikle seni 2 güne geri yollarlar diyorlar ama öyle düşünmüyorlar.
Senin içinde toplanıp taşmış galiba boşver alınma sen bakımlı ol dillerden düşmezsin

Yorumları okudum yardım edecekleri yerde fesatta, kıskançta bilmem ne demişler ne alakası var ki bununla insan ailesinin düşüncelerini önemseyebilir, yanlış da anlayabilir, kıskanabilir de bu o kadar doğal ki. O yanlış anlamış ki öyle diyor. Kendini çirkin bulduğu için annesinin öyle demek istediğini düşünüyor olabilir. Bende bu durum yok, kendimle barışık biri değilim, ama çirkin olduğumu da düşünmüyorum. İnsanına göre değişir bu durum.Annen senin çirkin olduğunu söylemiyor, ama tam olarak anlatamamış sanırım sana.. Senin çirkin olduğunu ima ettiği yok, sadece bilinçaltın bunlarla dolmuş o yüzden öyle düşünüyorsun. Kendine bak, bakımlı ol, güzel giyin kendini güzel bulmuyorsan. Ama şunu bil ki önemli olan dış değil iç güzelliğidir. İçin nasılsa dışına da o yansır. Sen kendin olmaya bak. Her şeyi kafaya taktığından böyle olmuşsun, ben bu durumu çabucak atlatmaya bak derim.

Son düzenleme:
Canım benim seninde bir sürü güzel yönlerin vardır, hayatta herşey dış görüntü demek değil ki. Kaldı ki annene yardım etmen ona yemekler götürmen senin düşünceli bir insan olduğunu gösterir. Hiç sıkıntı etme güzel yüzlü olup insanları iteceğine az biraz gösterişsiz ol ama güzel huyların insanları sana çeksin )

Son düzenleme:
Konuyu fazla abartmışsın, kendi kendine anlamlar üretmişsin tatlım...
Annen emin ol ki seni çirkin görmüyor, bende 17 yaşında genç bir kızım, güzel miyim? Kimine göre çok güzel, ama ablamlara ve annemlere göre çirkinim. Hatta bunu yüzüme bile derler. :)
Hiçbir zaman onlara darılmadım,küsmedim. Küsersem bu çocukluk olur.... Ben onların gözünde çirkin ve sevimli bir kızım :) İnsanlar beni dış görünüşümle değil, içimle değerlendiriyorlar.
Ve herşeyden önemlisi, seni en çokta şu noktada kınıyorum...
Allahın verdiği yada yarattığı bedeni beğenmıyorsun. Bak çevrene kolu olmayan, yürüyemeyen, ve daha nice hastalıkları olan insanlar, senin yaşında kızlar var... Onların duyguları yokmu, ama senin gibi insanlar haline şükretmesi gereken yerde, yok annem teyzemin kızını beğeniyor yok şunu bunu övüyor.. Yok bana çirkin dedi vs. saçma sapan şeyleri kendine dert edip çocukça hareketlere kalkışıyorsunuz.
Bu arada sen insanların önünde ben çirkinim, kendimi beğenmıyorum dersen.. Onlarda sana çirkin der.. Sen kendine çirkin diyorsunda başkası diyince neden üzülüyorsun..?

tabi ki sağlıklı olduğumuz için şükretmeliyiz ama güzel olanların 1 adım önde olduğu yadsınamaz bir gerçek ki bayanız hiç kendini olduğu gibi kabul eden çirkinliğiyle mutlu olan birileri olacağını sanmıyorum bunun yaşla ilgisi yok ergenlikte biri de güzel olmak ister yaşı 40ı aşmış biri de.
keşke annem de bana beğenilmeyen noktalarımı söylese de düzeltmeye çalışsam ama kızı olduğum için hiç çirkin demiyor bana ama kendini eleştirdiği nokta kalmıyor mesela kendi burnu gayet düzgün ama hafif eğrilik var bi yandan hafif kalkık diğer yandan kemerli gibi duruyor bunu beğenmiyor ama benim burnum iki yönden de kemerli hem de onunkinden daha büyük ama burnumu yaptırma isteğime karşı sürekli seninki çok güzel diyip duruyor halbuki külliyen yalan bu burun onda olsa sürekli kendini eleştirirdi veya başkasında olsa burnu hiç güzel değil derdi.
ayrıca benim de yakın akrabalarım hep başkalarını beğenip överler sanki ben genç bir kız değilmişim gibi 5-6 sene önce de abim yandan fotoğrafımı çekip ıyyyy ne çirkinsin demişti hiç unutmam ben de aynı senin gibi düşünüyorum kendi yakınlarım beni beğenmezken elalemin oğullarına nasıl güveneyim:)

konu eskiymiş azcık ama düşünceniz değişmemiş sanırım.

ben de ilkokul ortaokul lise yıllarımda çok çirkin bişiydim ecüş büzüş hiç beğenmezdim kendimi beni de beğenen olmazdı dediğiniz gibi akrabalar konu komşu arkadaşlar.. genel olarak beğenilmeyen biriydim ve bunun psikolojinisi çok iyi anlıyorum.
ama şimdi öyle mi dersin değil elbette şimdi de beğenmeyen yoktur. alımlıyım çekiciyim hoşum..
yani diyeceğim şudurki bi noktadan sonra zamanla hayat size değişim fırsatı sunuyor tarz olsun bakım olsun giyim kuşam olsun değişiyorsunuz.
yaşınız kaç bilmiyorum ama siz de değişebilirsiniz yenilenebilirsiniz kendinize inanın güvenin kafi..

karıştırdınız sanırım bu konuyu açan ben değilim ilk mesajım bu:) şu anda aslında ben de başkaları tarafından beğenilen biriyim hatta hiç tanımadığım biri durup dururken çok güzel bi yüzünüz var demişti aslında kendimi gayet seven ve beğenen biriyim ama kendi yakın çevremdekilerin sürekli başkalarını beğenip beni beğenmiyo tavırları yüzünden başkalarına da güvenemiyorum:)

Son düzenleme:

evet sonradan farkettim komik olmuş düzeltemedim de

neyse güzeliz sonuçta çevrenizdekilerde hasetinden öyle yapıyo olabilir artık aklıma başka da bir şey gelmedi

Annen şunu demiş:

"Sen benim evladımsın. İnsan evladına nasıl çirkin diyebilir, onu çirkin görebilir. Sen benim için en güzelsin."

Merak etme bana da diyorlar. Kardeşin daha güzel diye.
Kızım olacağını filan hiç zannetmiyorum. Bu tiple kimse bana bakmayacak, bakmaz zaten.
Aman dogruyu söyleyeyim derken beni daha da mahvediyorlar haberleri yok.

Hey Allah'ım ya..
Kardeş bu kıskanılır mı yuh artık..
Benimde kız kardeşim var maşAllahı var inşAllahta dahada güzel olur yüzüde kaderiyle beraber.
Annem bana hep güzel kızım der bende aman aman çok güzel değilim ama sempatiğim :
Bazen kendimi çok kötü hissettiğimde olur sallarım kendimi sonrada toparlarım
Kız kardeşime geleyim benim kendi arkadaşlarım bile der kardeşin senden güzel diye bende göğsümü gere gere evet tam cimcime maşAllahı var benden çok süsleniyor görüyor güzelliği tabii diyorum.
Kıskançlık olmuyor hatta bi yere giderken ben salarsam kendimi ona derim şunu giy güzel olur bunu giy hoş olur diye. veya kendi gelir sorar ama çoğunlukla kafasına göre giyiniyor yakıştırıyorda.
Kardeşini falan kıskanma.

Kıskançlığı kenara bırak bak nasıl bir güzellik geliyor yüzüne hem bu fesatlık giderse içinde güzelleşir

Konuyu okudum fakat annenin sana çirkin dediğini göremedim. Sen annenin dediğini yanlış anlamışsın canım.annenle konuştuğunu bir daha düşün ön yargılı olmadan. eminim sende çook güzelsindir😉

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…