Bana sormadan evime mevlüt almış

Amaç kuran okumak, okutmaksa dediklerini çağırır olur biterdi.

Illa yakınlar gelmek zorunda değil ki , bahara bir daha yapardınız .

Normalde çok naif biridir ben davet etmeden asla evime gelmez siz gençsiniz habersiz gidilmez öyle ben çektim sen çekme der böyle nasıl korur kollar beni şimdi bu davranışıyla hepsini çöpe attı nasıl sinir oldum

Normalde naif biriyse ve ilişkileriniz iyiyse bozulacağınızı düşünememiştir, bu kadar kafanıza takıp bilenmeyin, her şeyi büyütmeyin,mesele çözülmüş zaten

Mevlüt dini bir olay değil miydi ya? Bir kirli halı koltuk için bir anneyi kırmaya değer miydi? Çok garip gerçekten. Bilmediğim şeyler sanırım bunlar. Mevlüt okutalım madem insanları da kıralım o arada 3 yanlış 1 doğruyu götürürse kârda oluruz 🤦🏼‍♀️ Bir kaç kişide terslerim demiş. Tersleyin arkadaşlar kırın herkesin kalbini nolcak sanki adı kaynana değil mi zaten.

Bulunduğum yerde mahalledeki kadınlar kendi aralarında perşembe akşamları toplanıp kuran okuyor mevlüt yapıyorlar.Dün akşam okumayı kayınvalidem almıştı mevlüt bitti meyve suyu ve kek ikram etmiştik bir çoğu kaldı kayınpederimle mutfakta konuşurken kulak misafiri oldum haftaya ben de öbür eve(benim ev oluyor bu) mevlüt aldım dedi bana kesinlikle sormadı müsait misin diye.Ben de duyunca mutfağa girdim anne bana sorsaydın keşke belki kışın müsait değilimdir bana neden sormadın dedim.Ki gerçekten müsait değilim evim sobalı ve tek odada soba yanıyor evimde mevlüt olduğunda kendi yakınlarımı çağırmazsam olmaz onları da çağırdığımda sobalı odaya sığmayız bunu gayet iyi biliyor ayrıca soba pisliğinden halılarım koltuklarım kirlendi baharı bekliyorum yıkatmak için bunu bildiği halde evime mevlüt almış ben istiyordum ama yaza istiyordum daha önce konuştuk.Ben anlatınca tamam kızım iptal ederiz baharda alırız dedi biraz bozuldu farkındayım ama siz olsanız siz de aynı tepkiyi vermez miydiniz ? Eve gelince biraz vicdan yaptım bi mevlüt yüzüne kalbini mi kırdım diye 😑
İyi yapmışsın hiç üzülme. Senden habersiz evinde niye böyle bişey yapacak ki. Ben Müsait olsamn bile değilim derdim bir daha böyle bişey yapmasın diye😃

Söylediğinden geri dönüş yapma temizliğini yap hazırlan çok da yazı beklemeden 2-3 hafta sonraya kendin söyle bu hafta alabilirim de o şekilde al şimdi vicdan yapıp alırsan hep bu şekilde olur önce seninle konuşursa senin müsait olduğunda gerekeni yapacağını anlar okumada sen de varsan insanda kendini baskı altında hissediyor belki kayınvalidende öyle düşünmüştür

Olmuyor elbette, düşünsenize kayınvalideniz durmadan öbür evine yatılı misafir çağırıyor... Veya öbür evin mobilyasını kafasına göre değiştiriyor. Buna itiraz etmez misiniz.

Aynı evde yaşadığımız kişiler içinde geçerli olan nezaket kuralları Onlar içinde geçerli olmalı. " ortak karar, fikir alma , evin yükü en çok kimdeyse müsait olup olmadığını sormak gerekir.

Bunun ihlalinde zaten iletişim zorluğu yaşanır.

Benim karşı durduğum "öteki ev demek çok abes " sözü. Neden olmasın ki, Benim evim onların öteki evi, onların evi benim öteki evim.

Cenaze , davet , düğün zamanlarında açılır kapılar.

Yaptığı tabiki ayıp size sormadan evinize nasıl birilerini çağırır. Hiç üzülmeyin, herkesle konuşup iptal etsin. Yaz kış farketmez size sormadan karar vermemesi lazım

Sabah beni kahvaltıya çağırmıştı gittim ama çekik çekik konuşuyor bana kızmış olabilirsin anne ama senin de bana sormadan kabul etmen beni rahatsız etti evime ilk defa gelecekler halılarımı koltuğumu pis mi görsünler dedim.Ben sen zaten istiyorsun diye alayım dedim öyle olduğunu bilemedim hem meyvesuyu kek arttı ziyan olacağına okuturuz diye düşündüm kabul et sen de fevri davrandın biraz dedi

Back
X