Bana sormadan evime mevlüt almış

Herkes sırayla alıyorsa sizde katılıyorsanız mevlütlere sıra sizde diye demiş olabilir hem komşular arasındaymış yakınlarınız neden gelsin ki herkesin evi de dört dörtlük değildir ne kadar sürecek ki kek meyve suyu vermiş kayınvalidende geçmiş gitmiş ayrıca kayınvaliden de ısrar etmemiş tamam kızım o zaman çağırırız demiş ee daha ne dert ettiniz düşünemedi demek ki
Ben katılmıyorum bu hafta kayınvalidemde olduğu için gittim yoksa bir kere gitmişliğim yok bundaki sadece benim evde de mevlüt okutmak.Tamam iyi düşünüyor hoş düşünüyor da kış ortasına sıkıştırmak zorunda değildi başka odada sobam yok

Sanki temizlik diye delirirken yardım edecek bana 🙄 Gerçi ben de ona gidip yardım etmedim ama o kendini mevlüt var diye ayarlamıştı ben bu bir haftada koltuk ve halı yıkayamam bu kışta kıyamette he 200 tl ateşleyip ben yıkatırım derse o ayrı.Hamile olma ihtimalim de var daha adetime var ama olur mu olur zaten bekliyorum bi kaybım var öyle bir durum olsa kalkıp temizlik yapamam pat pat bunu da söylemek geldi içimden de zaten yeterince özelimizi bildi geçmişte şimdi bari hamile olma ihtimalim olduğunu bilsin istemiyorum

İstemiyorum derken sebeplere dayandırmanız gerekmez zaten. Sırf size sormadan planlandığı için bile itiraz edebilirsiniz.
Şahsen ben hiç böyle emrivakiye gelemem.

Bu hafta onun evinde ise haftaya sizin evi neden ayarlamış

Kimse neden iki hafta sende dememiş

Onu da geçtim o ev ayrı bu ev ayrı neden olsun Mevlüt kv de okunmuş sen de gitmişsin yeter işte

Bu hafta onun evinde ise haftaya sizin evi neden ayarlamış

Kimse neden iki hafta sende dememiş

Onu da geçtim o ev ayrı bu ev ayrı neden olsun Mevlüt kv de okunmuş sen de gitmişsin yeter işte
Bizim evde okunması ayrıymış ayrıca kendi evim değil ha kiradayım ev alsam da mevlüt yapsak neyse

Bulunduğum yerde mahalledeki kadınlar kendi aralarında perşembe akşamları toplanıp kuran okuyor mevlüt yapıyorlar.Dün akşam okumayı kayınvalidem almıştı mevlüt bitti meyve suyu ve kek ikram etmiştik bir çoğu kaldı kayınpederimle mutfakta konuşurken kulak misafiri oldum haftaya ben de öbür eve(benim ev oluyor bu) mevlüt aldım dedi bana kesinlikle sormadı müsait misin diye.Ben de duyunca mutfağa girdim anne bana sorsaydın keşke belki kışın müsait değilimdir bana neden sormadın dedim.Ki gerçekten müsait değilim evim sobalı ve tek odada soba yanıyor evimde mevlüt olduğunda kendi yakınlarımı çağırmazsam olmaz onları da çağırdığımda sobalı odaya sığmayız bunu gayet iyi biliyor ayrıca soba pisliğinden halılarım koltuklarım kirlendi baharı bekliyorum yıkatmak için bunu bildiği halde evime mevlüt almış ben istiyordum ama yaza istiyordum daha önce konuştuk.Ben anlatınca tamam kızım iptal ederiz baharda alırız dedi biraz bozuldu farkındayım ama siz olsanız siz de aynı tepkiyi vermez miydiniz ? Eve gelince biraz vicdan yaptım bi mevlüt yüzüne kalbini mi kırdım diye 😑
kadin size danismadan size misafir davet edecek kadar, sizin evi “öbür evi” olarak gorecek kadar cizgiyi asmis zaten. ya kadin adabi muasereti bilmiyor ya siz cok yuz verdiniz.

ben sessiz kalip beklerdim bana soylemesini. o soylemeden o gune plan yapardim bir yere gitmek gibi.

ya da hemen soylerse bir kek bir cayla alirdim misafir sobali ev sonucta tertemiz tutmak zor. ayibina bakmak kuran okumaya gelen.. ama kv yi de paylardim.

Bulunduğum yerde mahalledeki kadınlar kendi aralarında perşembe akşamları toplanıp kuran okuyor mevlüt yapıyorlar.Dün akşam okumayı kayınvalidem almıştı mevlüt bitti meyve suyu ve kek ikram etmiştik bir çoğu kaldı kayınpederimle mutfakta konuşurken kulak misafiri oldum haftaya ben de öbür eve(benim ev oluyor bu) mevlüt aldım dedi bana kesinlikle sormadı müsait misin diye.Ben de duyunca mutfağa girdim anne bana sorsaydın keşke belki kışın müsait değilimdir bana neden sormadın dedim.Ki gerçekten müsait değilim evim sobalı ve tek odada soba yanıyor evimde mevlüt olduğunda kendi yakınlarımı çağırmazsam olmaz onları da çağırdığımda sobalı odaya sığmayız bunu gayet iyi biliyor ayrıca soba pisliğinden halılarım koltuklarım kirlendi baharı bekliyorum yıkatmak için bunu bildiği halde evime mevlüt almış ben istiyordum ama yaza istiyordum daha önce konuştuk.Ben anlatınca tamam kızım iptal ederiz baharda alırız dedi biraz bozuldu farkındayım ama siz olsanız siz de aynı tepkiyi vermez miydiniz ? Eve gelince biraz vicdan yaptım bi mevlüt yüzüne kalbini mi kırdım diye 😑
Vicdan yapmayın ev sızın eviniz size sormadan karar alınmaz. Kendi annenizde olsa sormalı kv olsa da

Ya yaşı da genç yaşlı olsa düşünemedi derim daha 43 yaşında halden anlaması lazım hiç böyle biri değildir beni de çok sever ben de onu severim ama bu hareketi çok manasız

Mesafe olmaz ise, senin evine "öbür ev" diyebiliyorsa bu daha baslangici. Belli ki daha genç, toy ve yeni evlisin. Daima saygili fakat mesafeli olmalisin.

Burda vicdan yapilcak birsey yok. Yapilan din ile alakasida yok. Senin evini ve fikrini yok sayiyor kv'de. Ve bunu bilerek yapiyor. Kadinin derdi mevlüt degil ya, hükmetmek. O "öbür ev"de benim demek istiyor. Aklini kullan ve böyle seylere asla izin verme. Ve kendinden emin bir sekilde bunlari yap.

Başlıktan belli kaynana konusu olduğu :kızgın: hadsiiiiz münasebetsiiiz . İyi yapmışsın geri adım atma afferin sana :KK60:

Sanki temizlik diye delirirken yardım edecek bana 🙄 Gerçi ben de ona gidip yardım etmedim ama o kendini mevlüt var diye ayarlamıştı ben bu bir haftada koltuk ve halı yıkayamam bu kışta kıyamette he 200 tl ateşleyip ben yıkatırım derse o ayrı.Hamile olma ihtimalim de var daha adetime var ama olur mu olur zaten bekliyorum bi kaybım var öyle bir durum olsa kalkıp temizlik yapamam pat pat bunu da söylemek geldi içimden de zaten yeterince özelimizi bildi geçmişte şimdi bari hamile olma ihtimalim olduğunu bilsin istemiyorum

Paraniz yok, eviniz sobali. Bebegi erteleseniz daha iyi olmaz mi? Mobilya bile toz duman oluyorsa, kirleniyorsa, o bebegin hali ne olacak? Bu sekilde astim olur. Temiz hava olmadigindan çesitili nefes yollari hastaliklari geçirir.

Onu geçtim, onun bezi, mamasi, oyuncaklari,.. birsürü para.

Önce hayatinizi düzene sokup, maddi konuda birikim yapip sonra bebek yapsaniz daha iyi olur.

Hayır sakın sakın geri adım atmayın. Hatta o güne temizlik yapın dip bucak tüm gün.

Yooo kalbını kırmamışınız.Size dorması gerekirdi.

İyi yapmışsınız, aslında mevzu sobalı olması veya kış olması falan değil. Şu açıdan iyi yapmışsınız, bir kez izin verirseniz her zaman sizin adınıza karar verilecek. İnsanoğlunun doğası bu. Bu durum ilerde sizi çok daraltır. Okumayı siz ne zaman isterseniz o zaman konuşup ortak bir kararla yine evinize alırsınız. Bazı durumlarda sınır çizmek ıyidir. Benim kayınvalidem önceleri bir iki yokladı beni, baktı ben hiç yanaşmıyorum, konu kapandı olduğu gibi. Kafam rahat. Vicdan azabına gerek yok.

Eşimle danışıklı dövüş yaptılar gibi oldu demişsiniz. Eşiniz de evinizin ve sizin sınırlarınızı bilsin bence. Erkekler bazen böyle şeyleri düşünemiyorlar. Basit geliyor onlara. Gerekirse eşinize de güzel bir dille bunun ayıp olduğunu anlatırsınız ki bu durumlara mahal vermesin.

Back
X