Bana sormadan evime mevlüt almış

İleride olacak emrivakiler için önlem olmuş. Kırıcı bir tepki vermemişsin, geçerli sebeplerini de anlatmışsın, sorun yok bence.

Bulunduğum yerde mahalledeki kadınlar kendi aralarında perşembe akşamları toplanıp kuran okuyor mevlüt yapıyorlar.Dün akşam okumayı kayınvalidem almıştı mevlüt bitti meyve suyu ve kek ikram etmiştik bir çoğu kaldı kayınpederimle mutfakta konuşurken kulak misafiri oldum haftaya ben de öbür eve(benim ev oluyor bu) mevlüt aldım dedi bana kesinlikle sormadı müsait misin diye.Ben de duyunca mutfağa girdim anne bana sorsaydın keşke belki kışın müsait değilimdir bana neden sormadın dedim.Ki gerçekten müsait değilim evim sobalı ve tek odada soba yanıyor evimde mevlüt olduğunda kendi yakınlarımı çağırmazsam olmaz onları da çağırdığımda sobalı odaya sığmayız bunu gayet iyi biliyor ayrıca soba pisliğinden halılarım koltuklarım kirlendi baharı bekliyorum yıkatmak için bunu bildiği halde evime mevlüt almış ben istiyordum ama yaza istiyordum daha önce konuştuk.Ben anlatınca tamam kızım iptal ederiz baharda alırız dedi biraz bozuldu farkındayım ama siz olsanız siz de aynı tepkiyi vermez miydiniz ? Eve gelince biraz vicdan yaptım bi mevlüt yüzüne kalbini mi kırdım diye 😑
Keşke hayır demeseydin evin için iyi olurdu

Niye vicdan yapıyorsunuz kırılırsa kırılır bozulursa bozulur. Kime sormuş.İyi yapmışşınız

esınız kac yasında en buyuk cocugu esınızdır sanırım
43 yasında kv ben sok:KK57:
Çok ta şaşılacak birşey değil
18 yaşında doğurmuş olsa kocası 25 yaşında olur
Ki 16 yaşında anne olan çok kadın var bizden önceki nesillerde
Bunu tekrardan normalleştirmeye çalışıyorlar
Oda ayrı mesele

Yoo çok doğru ve yerinde davranmışsınız bence herkes sınırını bilmeli cidden ev sahibine sormadan mevlut ayarlamak ne demek ayıp bi kere bu .hiç vicdan yapmayın ki bu bir çizgidir bugün kıyamayıp tmm dersiniz yarın her hafta evinizde misafir ağırlanır bi bakmışsınız . Iptal edinki anlasın ev sahibine sormadan mevlut yapmayı . Kotu biri değildir muhakkak kv fakat düşüncesiz orası kesin

Bulunduğum yerde mahalledeki kadınlar kendi aralarında perşembe akşamları toplanıp kuran okuyor mevlüt yapıyorlar.Dün akşam okumayı kayınvalidem almıştı mevlüt bitti meyve suyu ve kek ikram etmiştik bir çoğu kaldı kayınpederimle mutfakta konuşurken kulak misafiri oldum haftaya ben de öbür eve(benim ev oluyor bu) mevlüt aldım dedi bana kesinlikle sormadı müsait misin diye.Ben de duyunca mutfağa girdim anne bana sorsaydın keşke belki kışın müsait değilimdir bana neden sormadın dedim.Ki gerçekten müsait değilim evim sobalı ve tek odada soba yanıyor evimde mevlüt olduğunda kendi yakınlarımı çağırmazsam olmaz onları da çağırdığımda sobalı odaya sığmayız bunu gayet iyi biliyor ayrıca soba pisliğinden halılarım koltuklarım kirlendi baharı bekliyorum yıkatmak için bunu bildiği halde evime mevlüt almış ben istiyordum ama yaza istiyordum daha önce konuştuk.Ben anlatınca tamam kızım iptal ederiz baharda alırız dedi biraz bozuldu farkındayım ama siz olsanız siz de aynı tepkiyi vermez miydiniz ? Eve gelince biraz vicdan yaptım bi mevlüt yüzüne kalbini mi kırdım diye 😑
Size sormaliydi cok iyi yapmissiniz kalp kirmak degil sizinki doğru olan geri adim atmayin sakin herkes kendi evinden sorumlu.

Çok ta şaşılacak birşey değil
18 yaşında doğurmuş olsa kocası 25 yaşında olur
Ki 16 yaşında anne olan çok kadın var bizden önceki nesillerde
Bunu tekrardan normalleştirmeye çalışıyorlar
Oda ayrı mesele
Aynen eşim 25 yaşında 16 yaşında evlenip 18 yaşında anne olmuş benimle kayınvalidem arasında da 17 yaş var.Allah için bana karşı iyidir zararı olmaz ama bazen düşüncesizce davranışları oluyor rahatsız oluyorum

Keşke hayır demeseydin evin için iyi olurdu
Ama gerçekten kışın yapmaya evim müsait değil 50 kişiyi ben bir odaya sığdıramam ki doğalgazlı ev olsa hiç sorun değil sobalı ev benim kendi taragım kalabalık annemler 8 kardeşler ve 8 i de yakın mesafelerde zaten biz kendimiz bir mevlütlük varız bir de kayınvalidem 50 kişilik mevlüt grubunu alacak eve sıkılan ben olacağım.Halılarım koltuklarım soba pisliğinden mahvoldu o şekilde hiç uygun değil misafir çağırmak

Ama gerçekten kışın yapmaya evim müsait değil 50 kişiyi ben bir odaya sığdıramam ki doğalgazlı ev olsa hiç sorun değil sobalı ev benim kendi taragım kalabalık annemler 8 kardeşler ve 8 i de yakın mesafelerde zaten biz kendimiz bir mevlütlük varız bir de kayınvalidem 50 kişilik mevlüt grubunu alacak eve sıkılan ben olacağım.Halılarım koltuklarım soba pisliğinden mahvoldu o şekilde hiç uygun değil misafir çağırmak
Yok canım sobalı evse olay değişir çok haklısın hiç vicdan yapma.

Yok canım sobalı evse olay değişir çok haklısın hiç vicdan yapma.
Evlendiğimizden beri bi mevlüt yapma hevesi var zaten alacam alacam hep erteledik bi bahaneyle eşim bi ara işsizdi o bahaneyle erteledim hamileydim düşüktü kürtajdı derken şimdi bi boşluk oldu vallahi daralıyorum çok mu lazım ben sevmiyorum öyle işleri kadınlar bir okursa beş evi didik didik evip etrafa bakıyorlar hoşlanmıyorum

Ne vicdan yapması? Öbür ev demelerinden belli zaten "oğlanın evi bizimdir" diye düşündükleri.

Kimse sizin isteğiniz ve izniniz olmadan kendi kendine böyle bir şey yapamaz.

Ne vicdan yapması? Öbür ev demelerinden belli zaten "oğlanın evi bizimdir" diye düşündükleri.

Kimse sizin isteğiniz ve izniniz olmadan kendi kendine böyle bir şey yapamaz.
Sanki temizlik diye delirirken yardım edecek bana 🙄 Gerçi ben de ona gidip yardım etmedim ama o kendini mevlüt var diye ayarlamıştı ben bu bir haftada koltuk ve halı yıkayamam bu kışta kıyamette he 200 tl ateşleyip ben yıkatırım derse o ayrı.Hamile olma ihtimalim de var daha adetime var ama olur mu olur zaten bekliyorum bi kaybım var öyle bir durum olsa kalkıp temizlik yapamam pat pat bunu da söylemek geldi içimden de zaten yeterince özelimizi bildi geçmişte şimdi bari hamile olma ihtimalim olduğunu bilsin istemiyorum

Vicdan yapacağınız bir durum yok ortada. Gerekeni söylemişsiniz haklısınızda. Kimse kimsenin evine böyle habersiz planlar kurmamalı. Böyle yapmasaydınız daha cok yapardı alıstıkca.
Bosuna dert edinmeyin. Öğrensinler.

haftaya ben de öbür eve(benim ev oluyor bu) derken, sizin evi de kendi evi sanıyor galiba.

Sırf bu cümleye bile itiraz edilir. Her koşul uygun olsa bile bu dayatma ile kabul etme. Tavrınızda kötü birşey yok. uygun bir dille de söylemişsiniz zaten. Rahat olun.

Ayrıca 43 yaşında kaynana mı olur. :KK45:Yani benim yaşımda. Ben hala sokakta seksek, saklambaç oynuyorum kızımla. Benden küçüklerin abla demesine alışamadım henüz bir de anne diyecek. Sanırım ben kabullenemiyorum büyümeyi.

Herkes sırayla alıyorsa sizde katılıyorsanız mevlütlere sıra sizde diye demiş olabilir hem komşular arasındaymış yakınlarınız neden gelsin ki herkesin evi de dört dörtlük değildir ne kadar sürecek ki kek meyve suyu vermiş kayınvalidende geçmiş gitmiş ayrıca kayınvaliden de ısrar etmemiş tamam kızım o zaman çağırırız demiş ee daha ne dert ettiniz düşünemedi demek ki

haftaya ben de öbür eve(benim ev oluyor bu) derken, sizin evi de kendi evi sanıyor galiba.

Sırf bu cümleye bile itiraz edilir. Her koşul uygun olsa bile bu dayatma ile kabul etme. Tavrınızda kötü birşey yok. uygun bir dille de söylemişsiniz zaten. Rahat olun.

Ayrıca 43 yaşında kaynana mı olur. :KK45:Yani benim yaşımda. Ben hala sokakta seksek, saklambaç oynuyorum kızımla. Benden küçüklerin abla demesine alışamadım henüz bir de anne diyecek. Sanırım ben kabullenemiyorum büyümeyi.
Normalde çok naif biridir ben davet etmeden asla evime gelmez siz gençsiniz habersiz gidilmez öyle ben çektim sen çekme der böyle nasıl korur kollar beni şimdi bu davranışıyla hepsini çöpe attı nasıl sinir oldum

Back
X