Bana yapışık gezen kızım ve değişen durumlar

yildiztozuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
189
380
103
Geçenler de burada acımasız toplum diye konu açmıştım.Senelerce sınava girdiğimi, kazanamadığımı ve toplumun aşağılayıcı tavırlarını vs vs. O konumdan 1 hafta sonra son girdiğim memurluk sinavini kazandığını öğrendim çok şükür Şimdi de o acımasız toplum sorup duruyor.Karar verdin mi işe başlayacak misin?Çocukla çok zor.Yok sen tam memur sayılmazsın sözleşmeli olarak kazandın.:) vs vss. Neyse asıl konuya geleyim.Kizim bana çok fazla düşkün 5 dakka görmesin kıyameti koparıyor.Kayinvalidem gelecek bir süre o bakacak sonra kreşe vermeyi düşünüyorum. Eşim doğuda jandarma personeli 1 sene sonra yanımıza gelecek.Kayinvalidemi de en son 1 sene önce görmüştür kızım. Bu süreci nasıl en az hasarsız atlatabilirim kızım 23 aylık 2 saat evde bıraksam hemen tırnaklarını yemeye başlıyor ağlıyor sonra kendini kusturuyor.Onceden eve gelsin beraber vakit geçirin alışsın derseniz de evi ancak işe.basladiktan sonra tutabileceğim oyuzden oda mümkün değil.Tecrubeli annelerden fikir bekliyorum

Hayırlı olsun

Alışır

Gideceğiniz yer il ise kreş daha uygun olabilir

Anne işe çocuk okula vs derken alışıyor

Hep bir arada olduğunuz için gidip geleceğinizi bilemiyor

Babaanne gelsin mevcut evinizde ona bırakın yarım saat yarım saat artırarak bırakın

Yani hem ev değişip hem anne gitmesine alışmak daha zor

Oğljm 25 aylık kreşd başladı az sıkıntı yaşadı

Bence bir anda bırakmayın siz işe başlamadan kayınvalideniz gelsin o ilgilensin mesela siz yanında durun o yemeğini yedirsin oynatsın sonra kısa aralıklarla misal 10 dk başka odaya geçin onlar vakit geçirsin sonra süreyi uzatın daha sonra market pazar olabilir çıkın sizin evde çıkıp gelmenize alışsın böyle böyle süreler uzasın başlamadan önce de sabah gidice akşam burdayım gibi konuşabilirsiniz elbet alışacak

Ben sizin yerinizde olsam, ise başlamak durumunda olmasam bile, çalışmasam bile mutlaka çocuğumu özgüvenini kazanması ve sosyalleşmesi için kreşe gönderirdim.
Çocuğunuzun verdiği tepkilere bakılırsa alışması çok zor olacak, bir yakinimdan biliyorum.
Ama siz kararlı durun, pes etmeyin.
Bu ona yaptığınız büyük bir iyilik olacak.
İsterseniz bunu pedagog eşliğinde yapın ki zarar görmesin minik ☺
Kolaylıklar dilerim

ben olsam kresten baska hıcbırsey dusunmem
en azından oyunlar eglenceler aktıvıteler yas grubu derken daha guzel oyalanır hemde gelısır enerjı de atar
kayınvalıdenızle evde sıkılır sızı daha cok arar

Bence direk kreşe başlatın, siz işe başlamadan önce yarım gün yarım gün gider alışma dönemi olur sonra tam güne çevirirsiniz

Öncelikle tebrik ederim gözünüz aydın. Evli-çocuklu olsanız da işin peşini hiç bırakmamanız takdir edilesi. Etraf kem gözlülerle dolu o lafları edenler sizi deli gibi kıskanıyordur emin olun:) İşe de başlıyorum çocuğuma da bakıyorum ben çok mutluyum huzurluyum darısı başınıza diyin geçin sinir olsunlar :)))

Kızınız da alışır bir süre sonra. İlk ayda zor olur belki.
Bir uzmandan yardım alsanız bu kadar kıyamet koparacak kadar kendini kaybediyorsa?
Kreş için yaşı uygunsa o da çok mantıklı.

Hiç belli olmaz ne olacağı, belki babaannesine çok alışacak rahatça bırakacaksınız. 23 aylık kreşe hazır olmayabilir. Bir süre babaanneyle belki güzel vakit geçirir. Canınızı sıkmayın daha yaşamadan.

Tırnak yemek ve kendini kusturmak 23 aylık bir çocuk için çok zor davranışlar kesinlikle psikaytra gidin ihmal etmeden.

Onun dışında çocuğa anlatmanız gerekiyor. Her zaman yanındayım ama bazen işlerim için gidip geleceğim seni bırakmıyorum ben asla gibi telkinler vermelisiniz şimdiden yavaş yavaş. Anlamıyor demeyin anlarlar o üslubu siz belirleyin. Babaannesi de gelecekmiş birlikte ne güzel yemekler yapacakmış sana gibi... Bana kalırsa kreş en mantıklısı tam da 2. Dönem başlayacak daha iyi olmaz mı

Ben ise baslamadan once 21 aylik cocugum bensiz 1 dk bile durmuyordu.tuvalete banyoya bile yanimda girmek istiyordu.ben cikana kadar agliyordu.ise baslayinca yavas yavas alisti babanneyle durmaya sizinkide alisir pes etmeyin illaki alisacak ben kayinvalideme ilk gunlerde belki aksama kadar aglayabilir oyalamaya calis diyordum(demesem birak isi durmuyor gibi bahanelere siginacagini biliyordum cunku bi yastan sonra zor geliyor).zamanla normale donuyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…