bana yardım edin çıldırmama az kaldıı

sensiz_olmazki5

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
238
0
0
İzmir
arkadaşlar kendimi bildim bileli hiçbir şeyim yolunda gitmiyo.baştan anlatayım sizlere..yargılayacaksanız hiç okumayın!!
ufak yaşta bazı sağlık sorunları yaşadım o gündür hiçbir şeyim yolunda gitmiyo..
13 yaşındaydım psikolojik bir sorun yaşadım ve o gündür kafam yerinde hiç değil!!
zaten yaşadığım ev çok kötü.heryerden böcekler fışkırıyor sinir oluyorum
anneme diyorum konuşmalarına,giyime dikkat et ama hiç etmiyo
mesela bir kıyafet giyiyo eteğinin arkası kalkıyo yada alttan taytı çıkıyo hiç bakmıyo üstüne başına
saçlarına bakmıyo türban takıyo ama türban bile yamuk yumuk takıyo
düğünlerde filan dalga geçiyolar annemin bu tavırlarıyla
annenize hiç bakmıyomusunuz kızlar böyle geziyo diyolar
gururum inciniyo
onunla beraber gezmeye bile gidemiyorum bu yüzden
bende annemle gurur duymak isterdim inanın(şimdi diceksiniz kılık kıyafetlemi oluyo ama benimde gururum rencide oluyo)
kardeşimle aynı yatağı paylaşıyorum yıllardır
kendime ait hiçbir şeyim yok
odam bile yok kafamı dinleyebileceğim
maddi durumumuz da pek iyi değil
istediklerimi bile alamıyorum
kendi sağlık sorunlarım var
psikolojik sorunlarım var altından kalkamıyorum
babam da bir garip zaten.o da hiç bişeyine dikkat etmez
burada hiç arkadaşım yok ondan dolayı kafayı yicem
zayıfım zaten çok ona kafam takılıyo,giydiklerim olmuyo üstüme
derdimi anlatacak kimse bulamadım sizden başka...
herşeye çabucak sinrleniyorum bu yüzden
kırıp döküyorum
elbiselerimi parçalıyorum anneme saldırıyorum babama bağırıyorum
sevgilimden yeni ayrıldım aldatıldım
söylesenize ben bu dünyaya çile çekmek için mi geldimmm((

Sınav dünyası bu...
Hep en çok önem verdiklerimizle sınanıyoruz aslında.
İşine ya da okuluna neyle meşgulsün bilmiyorum ama hayata asıl,asılmak zorundasın zaten.
Çok bunaldığım dönemlerde annene ya da kendine saracağına kalk abdest al ve bol bol dua et.
Rabbim elbet en güzelini bizler için bilir.

biraz klasik olcak ama elinizdekilerle mutlu olmayı bilmelisiniz bence. annesi olmayanları düşünün veya ne biliyim başını sokacak bi evi olmayanlar, hatta yetiştirme yurdunda büyüyenler var. kendi isteklerinizi ve kendi hayatınızı istediğiniz gibi yaşamaya çalışın ve bunun için mücadele edin bence. kendi hayatınızı kurduğunuzda kendi isteklerinize göre yaşarsınız zaten

annene hiç bakmıyorsun ne demek ki?? annen hep böyle değil miydi zaten? sonradan mı herşey gözüne batmaya başladı?

kızların ''annenize hiç bakmıyor musunuz '' demesıni çok garip buldum.

bunalmışsın sen, kendıne iş bul veya kurslara falan git.
en azından evdekılere sarmassın.

Son düzenleme:
önce sabretmelisin isyan etmek bişey kazandırmıyor
annende elbet daha iyi giyinmek istiyordur ama maddi durumdan o da en az senin kadar etkilenir
bende sadece 1 yaş küçüksün insan giyinmek istiyor gezmek istiyor çok çok haklısın
yaşıtlarını görünce heves etmek çok zor bişey
eğer okuyorsan okulunu bitir evdeysen araştır mutlaka işe gir
bak herşey nasıl farklı olacak
tek kurtuluşun işe girmek hayatını kendin kazanmak
Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
Az önce profiline göz attım... evet, bazen herşey üstüste ters gider ve malesef bazende hayat denen maratona yüzlerce adım geriden başlarız... Ama unuttuğun birşey var; yada görmek istemediğin, HAYATTA ÖNEMLİ OLAN KARŞILAŞTIĞIN FIRTINA VE FIRTINANIN ŞİDDETİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN O FIRTINADA GEMİNİ NASIL LİMANA GETİRECEĞİNDİR.... Çoğumuz öyle filmlerde rastlanılan örnek ailelerin çocuğu olamadık ama çoğumuz anne ve babalarımızın kusuru var diye kara bahtım kör talihim olmadık... uzuzn uzun yazmak isterdim ama çok zamanım yok... söyleyeceğim tek şey; hemen silkelen kendine gel.. yaşın daha 23.. okadar gençsin ki... kendini her anlamda geliştir... ve inan bana zaman sana şunuda öğretecek; başın derde girdiği an en beğenmediğin ailenin dışında çevrende hiç kimse olmayacak... bol şans......

canım işkurun kurslarını araştır hem kursa gidiyorsun hem para alıyorsun
kurs bittiğinde meslek edinme şansın olur profiline baktım lise mezunusun sanırım bu kurslara katılmanı tavsiye ederim pek bilgim yok ama kurslar hakkında
anlattığın şeyleri anlıyorum yaşamayan için belkide uzaktan çok zor gelmeyebilir ama çok zor bende yaşadım zamanında çok çok zor
işe girmelisin başka çözüm bulamıyorum ben

Son düzenleme:
önce kötü günler gelir....
sonra güzel günler gelir.....
sen kendini bırakma salma sakın,
ayrıca içindeki öfkeni kendine ,annene, babana değil o düğünlerde annene bakmıyomusun falan diyenlere yönlendir.

evde oturup sızlanacağına git bir iş bul çalış..
hem annene yeni giysiler alıp istediğin gibi giydirirsin hem o kötü dediğin evden bir kademe daha iyi eve çıkabilirsin.
ailende istemez sizi zor durumda büyütmeyi dimi??

Çok dolmuşsun sen , bazen olur böyle.

Bence buaralar evdekilere, evin kendisine, kendi vucuduna takmış olmanın nedeni evde fazla zaman geçiriyor olman. Bir işe girme imkanın var mı? Eminim çok iyi gelir sana hem istediklerini alabilme açısından yardımcı olur hem kafanı dağıtırsın.

Annenin olayına çok şaşırdım ne haddine insanların gelip annenize dikkat etmiyor musunuz kızlar vs. demek, ne kadar saygısız oldu artık insanlar. Herşeye burunlarını sokuyorlar çok ilgilendiriyormuş gibi.

Yalnız rahatsız olduğun şeyler varsa düzeltmeyi dene bence bir de. Kendi kendine sinir olmak yerine mesela evdeki böceklerden rahatsız oluyorsan evdekilere söyle, otur temizleyin beraber. Eğer üstünü başını düzeltmesini annenin istiyorsan evden çıkmadan önce düzeltmesini söyle, eşarbın kaymış, taytın gözüküyor vs. diye.

İyi akşamlar arkadaşım senin sinirlerin çok yıpranmış ama sinir taşkınlıklarını anne ve babandan çıkarma anne ve babanızda sizlerin iyi yere gelmesini istiyordur ama bazen maddi imkanlar el vermiyor o senin anne ve babana laf söyleyen arkadaşların emin ol onların tırnagı bile olamazlar çünkü senin başına bir iş geldiginde o arkadaşların yanında olmayacak anne ve baban yanında olacak kendini geliştirmek adına işkurların kursuna başvuru yapabilirsin o kurslarda hem kendini geliştirir hemde harçlıgını çıkartırsın daha 23 yaşındasın kendini bu kadar yıpratma arkadaşım, Her gecenin sabahı, her kışın baharı var.

bende 23 yaşındayım. annem babam ayrı liseden beri aileme çalışarak ben bakıyorum. kardeşimi okutuyorum. evi geçindiriyorum. yeterki annem kardeşim rahat etsin diye. üstüme giyecek hiç bişeyim yokkende mutluydum 1 kuru ekmek yerkende. hiç bir zaman annemden kıyafeti konusundada çekinmedim. Ailemle gurur duyuyorum. İyiki o benim annem iyiki ondan doğmuşum. yaşama sebebim o benim. Ölene kadarda olsa kardeşime ve Anneme bakarım. Hemde gururla.

hayatta herşey her zaman istediğimiz gibi olmayabilir kendimizi bazen çok çaresiz hissedebiliriz ama umutsuz olmamak gerek şükretmeyi bilmek gerek.sen çalışıyormusun okuyormusun bilmiyorum ama dersine yada işine odaklan arkadaşlarda yazmış kurslara katıl hırsını ailenden çıkarma aksine onlara destek olmaya çalış kimsenin ailene laf söylemesine izin verme onlardan utanma canımbir an önce toparlan umutsuzluğu üstünden at

insan annesınden babasından bir şekilde utanır oda ahlaksız ınsanlarsa sen bence başında oldukları için bolbol şükret bende kızlara katılıyorum iş bul kendıne yada uğraşıcak bişiler

Sana kısacıkda olsa çocukluğumu anlatayım.

Biz 2 odalı evde 6 kişi yaşadık, hamam böcekleri, fareler. Bende kızkardeşimle aynı yatağı paylaştım, odamız ne kelime ütü masasında ders yapardık. benimde annem kapalıydı makyajsızdı, diğer annelere özenirdim. Babam içkici ve kumarcıydı döverdi bizi ve annemi hep. İstediğimizi alamaz giyemezdik. şimdi kocaman bir evde yaşıyoruz. Ama kötüde olsa insan o günlerini arıyor, şöyle arıyor. Eskisi gibi hayatın tadı yok neden yok. Annemin elini değil şuan toprağını öpüyoruz....

Biz 2 odalı evde 6 kişi yaşadık, hamam böcekleri, fareler. Bende kızkardeşimle aynı yatağı paylaştım, odamız ne kelime ütü masasında ders yapardık. benimde annem kapalıydı makyajsızdı, diğer annelere özenirdim. Babam içkici ve kumarcıydı döverdi bizi ve annemi hep. İstediğimizi alamaz giyemezdik. şimdi kocaman bir evde yaşıyoruz. Ama kötüde olsa insan o günlerini arıyor, şöyle arıyor. Eskisi gibi hayatın tadı yok neden yok. Annemin elini değil şuan toprağını öpüyoruz....

evet işte sözün bittiği yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…