bana yardım edin

mim mam

Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
465
334
18
37
28yaşında lise mezunuyum.2cocugum var istanbul da ascilik akademsi diye bir yer var 8aylık süren bir eğitim ücreti 15bin civarında girmeli miyim bitirdikten sonra iş bulabilir miyim not ıstanbul dışında oturuyorum kayıt yaptirirsam bir süreliğine ev tutup annemle kalacağım cocuklarada annem bakacak fikirlerinizi bekliyorum

Neden iş bulamayasın, benim düşüncem yiyecek alanında her daim iş bulunur... önemli olan sen bunu yapmak istiyormusun sevdiğin bir dalsa bence yap

bu devirde onun için 4 yıllık okuyanlar da var onu da düşün. bir de aşçıları genelde erkeklerden seçiyorlar çünkü ağır tencereleri vs kaldırıp indirmesi vs sebeplerden böyle bir gerçeklik de var malesef

Ben ekmekcilik pazarcılık eğitimi almak istiyorum 4ay istanbul da yaşayacağım tek degilim ki birde çocuklar var yapabilir miyim birde maddi gideride var istanbul da kiralar çok yüksek

Bu eğitimin amacı uluslararasidiploma ve 5yıldızlı bir yerde staj imkani

Çocuklarınızı bırakıp, şehir değiştirip, 15000 ödeyip, 8 ay eğitim almak herkesin cesaret edebileceği birşey değildir. Bence çok azimlisiniz kesinlikle gidin, iş bulacağınıza eminim. Ayrıca bu eğitimleri alan ve kendini geliştiren ünlü şeflerin olduğunu duymuştum.

Ben benzer biryerde eğitim aldım. Çalışma şartları çok ağır olduğu için kendi mesleğime geri döndüm( öğretmenlik). İçimde kalmasın diye eğitimi almış oldum. Ben Avrupa yakasında bir kursa gitmiştim. Kısa süreli diye eşyalı ev kiralamıştım 2000tl den fazla kira vermiştim. Bunun yemesi içmeside var. Ve açık konuşayım 28 yemek sektörü için geç bir yaş. Arkadaşım yurtdışında dünyanın en iyi diye adlandırılan okullarından birine gitmişti 26 yaşındayken o bile gecikmişim diyor. İyi düşün. İş bulabilirsin ama sadece büyük şehirlerde. Maaşlarda en fazla 1800 yeni başlayanlar için. O da şanslıysan.

Çalışma şartlarının uzunluğu önemli değilde bunda yetenek önemli diye düşünüyorum hem çocuklarımın da geleceği var esim çalışıyor memur durumumuz iyi ama neden daha iyi olmasın ki bilemiyorum kararsızım istee

Bir tek kursla iyi bir yerde iş bulman imkansız bence.
Burayı bitirdikten sonra bu işe baya emek vermen lazım istediğin gibi bir iş bulman için.
Bu tür işler de biraz çevre işi aslında.
Beklentilerini vermeyebilir bence.

Yiyecek de her zaman iş olur
önemli olan lezzeti kullandığın malzemelerin kalitesi
ama bence ücretsiz 1 yıl neredeyse devam eden ismek kursları var aşçılık eğitimiyle ilgili onları bir deneyin ücret çok yüksek geldi bana
evet yiyecek alanı her zaman var olacak birşey ama ne bileyim önce minumum tutarak ödemelerinizi yapmayı tercih ederdim. Bir de (orada da aynı olur mu bilmiyorum ama) kullanacağın malzemelerin maliyeti var (ismekte malzemeler kursiyer götürüyor)

benim eski sevgilim aşcıydı ondan biliyorum özel olduğu için çok işe alım yapmıyorlarmış genelde üni. mevzunu daha çok tercih ediyorlar o kursu biliyorum sanırım onlarda iş imkanı sağlıyor diye biliyorum 15bin tl yi kursa vereceğine üni. git derim hem iş bunman acısından hem maaş konusunda daha yüksek alıyorlarmış

Yetenek önemli ama tek başına yetersiz olduğunu söylemeliyim. Vücut kondisyonunuz bile önemli. İş bulma konusunda nerede yaşadığınız çok önemli. En çok imkan büyük şehirlerde. Büyük şehirlerde de yaşam çok pahalı. Gerçekten iyi düşünülmesi gereken bir konu. Bana maddi açıdan bir sıkıntı yaratmadığı için pişman olmadım gittiğime. Hakkınızda hayırlısı.

Bu eğitimin amacı sanırım kac yıl alaylı olupta ise giremeyenleri bu eğitimle 5yıldızlı otellerde staj imkanı sunması hijyen belgesi uluslararasi gecerlilige ait diploma yani sonuç ise yaramaz milli diyorsunuz

bence ücret çok fazla..ve aşçıların gecesi gündüzü yazı kışı ve bayramı yoktur...

aşçılık ıcın ustelık ıs garantısı olmayan bırsey ıcın 15.000 tl bence sokaga atılacak para gıbı gelıyor...
ben olsam vermezdım

İki çocuk diyosun
Başka şehir diyosun
15 bin diyosun
Risk bana göre ama denemeye değer buluyorsan olabilir

Beni riskler düşündürürdü sanırım denemezdim, bulunduğum şehirde normal bir işe girerdim 15 binimde cebimde kalırdı
Yemek sektörü zor ve izinler genelde haftasonu verilmez
Çocuklar ne kadarlık bilmiyorum ama haftaiçi de onlar okula gidiyor desek, zor her anlamda..

Çocuklu biri için aşçılık mesleği pek uygun değil bence. Biliyorsunuz, yemek sektörü tatil günlerinde daha bir yoğundur. Aileniz tatildeyken siz hep çalışıyor olacaksınız. Buna hazır mısınız?

15 bin kurs 8 ay ev masrafı filan 15 bin de öyle desek en düşük.30 bine yeni iş bile kurarsınız yani risk almayın derim.Dediğiniz kursu biliyorum çok ünlü ve popüler.ve evet iş bulursunuz akademi çıkışı ama alıcağınz maaşla o ödediğiniz parayı cok zor cıkarırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…