Bana yardımcı olun neolur tüp bebek yaptıracaklar gelin dertleşelim

MadamCocosh

iki küçük dut.......
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
3.221
55
358
çok korkuyorum ya tutmazsa........ya yine olmazsa........kaygılar kaygılar hep aynı çok korkuyorum...boşa giden o ilaçlar......

çok korkuyorum ya tutmazsa........ya yine olmazsa........kaygılar kaygılar hep aynı çok korkuyorum...boşa giden o ilaçlar......

canım hiç morelini bozma bende ikinci tüp bebek denememde 8 yıl aradan sonra bebeğime kavuştum..
ikinci denememde çok rahat oldum tutmazsada tekrar denerim dedim rahat olmaya çalıştım ...tabi benimde kaygılarım vardı hala bile doğum yaptığıma inanamadığım zamanlar oluyo..
senin durumun ne nekadardır uğraşıyosun allah çabalarını boşa çıkarmaz inşallah.

7 yıllık evliyim polikistik over nefret ediyorum bu isimden hepaynı hep aynı kelime bu ay doktorum bana tüp bebegi tavsiye etti ama çok korkuyorum kaygılarım çok

7 yıllık evliyim polikistik over nefret ediyorum bu isimden hepaynı hep aynı kelime bu ay doktorum bana tüp bebegi tavsiye etti ama çok korkuyorum kaygılarım çok

ah canım bende sperm morfoloji hareektli sayı bu laflardan nefret ediyorum..
sen sanırım ilk dfa yaptırıcaksın ama hiç ilaçlardan falan tedirgin olma zaten bi start verdinmi çorap söküğü gibi geliyo devamı..

bak o nefret ettiğin şey benim eniştemin yeğeninde vardı onada tüp dediler soğan kürü incir falan derken hamile kaldı doğurduda kızı 15 aylık..saraçoğlunun sitesindede yazmış hatta..bunları denedinmi bilmem ama başlayana kadar yap .

arkadaşlar bende önümüzdeki ay tüp bebekk yaptırıcam şu anda iğnelerimi kullanıyorum.o kadar zor ki kadın olmak,anne olmak aile olmak...ne büyük sorumlulukmuş ki anne olmak. daha olmadan olma olasılığına bile sevinmek ne kadar zormuş.annelik daha şimdiden başlamadı mı daha bebeğimiz olmadan onun için kaygılanıyoruz.acaba tutucakmı,acaba nasıl beslenmeliyim,ne kadar stresten uzak durmalıyımdır diye....bence biz burda yanlış yapıyoruz çok üzerine düşüyoruz.ben ameliyat oldum 2 ay önce biz devlet hastanesinde.ve inanın orda kaldığım sürece neler gördüm neler duydum inanın çok üzüldüm.biz bebek için yanıp tutuşurken insanlar bebeklerinin canına kıyıyolar.neymiş efendim daha hazır değilmiş anne olmaya,yok 1 tane var mış ikincisi kazayla olmuş.ben bunları duydukça böyle insanlarla tanıştıkça hepsine kan kustum yazıklar olsun dedim suratlarına karşı....ve hep ağladım hep ağladım....allahım dedim sen istemeyenlerin,bebeklerinin canına kıyanlara veriyosun ya yarabbim ne olursun bu isteyen kulunuda gör diye dua ettim.doktorlar hep ameliyattan korktuğum için ağlıyorum zannettiler ve ya annem veya eşim ama değil işte o kadar çok içim yanmıştı ki o duyduklarım karşısında... :( belkide biraz sakin olmalıyız.bu kadar istekli olmamalıyız..bilmiyorum nasıl olucak bu ama kural bu :((((

Son düzenleme:
7 senedir 2 kere rahim filmi artık göbekten iğneleri sölemiyorum bile hayatımın bir parçası oldu hangi çeşit arasan bio enerjiler ilaçlar biara 80 kilodan 66 indim sonra tekrar dan 90 kilo sonra 75 diyetisyenler neler de neler yani anlıcan eş te hiç problem yok ben de olan lar polikistik over polikistik over peki siz şuan hamilemisiniz kaç aylık

benim komsumda 3 bebege hamileymiş aldıracam diyo ve ben çok kızıyorum ona biz bulamazken onlar neler neler yapıyorlar

7 senedir 2 kere rahim filmi artık göbekten iğneleri sölemiyorum bile hayatımın bir parçası oldu hangi çeşit arasan bio enerjiler ilaçlar biara 80 kilodan 66 indim sonra tekrar dan 90 kilo sonra 75 diyetisyenler neler de neler yani anlıcan eş te hiç problem yok ben de olan lar polikistik over polikistik over peki siz şuan hamilemisiniz kaç aylık

Canim 11 senelik evliyim . 4 asilama 3 tup denemem oldu. Su an 4. Tedavimi oluyorum .
Kromozom sorunum var. Ilk ogrendigimde sok oldum . Ne demek dedim . Hic hayatimda duymamistim .
Simdi embryolar pgtye gidecek saglikli var mi yok mu ona bakilacak.
Yani dua et , sperm var yumurta var, rahim var. Her sey var. Olumlu dusun .

kazara oldu demeleri daha sinirime dokunuyo işte çeşit çeşit insan figurleri hep aynı buda bizim sınavımız diyorum bazen

Canim 11 senelik evliyim . 4 asilama 3 tup denemem oldu. Su an 4. Tedavimi oluyorum .
Kromozom sorunum var. Ilk ogrendigimde sok oldum . Ne demek dedim . Hic hayatimda duymamistim .
Simdi embryolar pgtye gidecek saglikli var mi yok mu ona bakilacak.
Yani dua et , sperm var yumurta var, rahim var. Her sey var. Olumlu dusun .

allah yardımcınız olsun mutlulukla taclandırsın inş.annelik duygusunu hepimize tatdırsın..

göbekten iğneleri kendinmi yapıyordun zor oluyormu yapması belli saatleri varmı sabahlarımı akşamlarımı oluyor merak ediyorum ...bende yeni başlıcam ilaçlara aklım karmakarışık nasıl yapıcam bilmiyorumda iğneleri kimsemde yok yanımda komşularada söyliyemiyorum Allahım yardımcımız olsun.

geçen ay gaziantepte bir doktora gittim bize tüp bebek dediler.3 ocakta da ege üniversiteine gidecem benim rahim filmim kan tahlillerim hepsi tamam ama çok korkuyorum bu doktorda hiç olmaz sizin derse diye... daha önce kuşadasındaki gittiğim doktorlar normal jinekolojik muayenelerimde bir sorun yok diyorlardı ama antepteki doktoryumurtalıklarımın çok iyi olmadığını ve bir an önce tüp bebek tedaviye başlayıp tüp bebek yaptırmamız gerektiğini söyledi.egeye gittiğimde tekrar rahim filmi çekerler mi?

3 negatif aşılamadan sonra tüp bebeğe karar verdik.

30 Kasımda regl oldum,

1 Aralıkta gonal f'e başladım,

Hergün ult.takibi yapıldı,hemen hemen gün aşırı kanda horman testi(e2,fsh,lh vb.)

12 Aralıkta yumurtalar toplandı.

17 Aralıkta transferimiz gerçekleşti.

Bir ay nasıl geçti hiç anlamadım.

Aman kaç yumurtam olmuş,yumurtalar gelişmişmi,e2 degerim nasıl acaba derken günler geçti gitti.Yumurtalar toplanınca merakla akibetlerine,embriyolarımızın durumuna konsantre olduk.Hemen sonrasında transfer ve beraberinde bambaşka duygular...

Bu süreçte doktor seçimi son derece önemli.Sürece dair bilgilendirmesi yeri geldiğinde moral vermesi vb.Güvenmeniz çok önemli

Hiç tedirgin olmayın,korkmayın.İğneler vs. herseyin bir yolu bulunur.İnanın bana Allah yardım ediyor.

Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

göbekten iğneleri kendinmi yapıyordun zor oluyormu yapması belli saatleri varmı sabahlarımı akşamlarımı oluyor merak ediyorum ...bende yeni başlıcam ilaçlara aklım karmakarışık nasıl yapıcam bilmiyorumda iğneleri kimsemde yok yanımda komşularada söyliyemiyorum Allahım yardımcımız olsun.
zorluk yaşıyosunuz a ama allahım bir kolılyka veriyor zor ama sabırla yapıyosunuz

arkadaşlar bende önümüzdeki ay tüp bebekk yaptırıcam şu anda iğnelerimi kullanıyorum.o kadar zor ki kadın olmak,anne olmak aile olmak...ne büyük sorumlulukmuş ki anne olmak. daha olmadan olma olasılığına bile sevinmek ne kadar zormuş.annelik daha şimdiden başlamadı mı daha bebeğimiz olmadan onun için kaygılanıyoruz.acaba tutucakmı,acaba nasıl beslenmeliyim,ne kadar stresten uzak durmalıyımdır diye....bence biz burda yanlış yapıyoruz çok üzerine düşüyoruz.ben ameliyat oldum 2 ay önce biz devlet hastanesinde.ve inanın orda kaldığım sürece neler gördüm neler duydum inanın çok üzüldüm.biz bebek için yanıp tutuşurken insanlar bebeklerinin canına kıyıyolar.neymiş efendim daha hazır değilmiş anne olmaya,yok 1 tane var mış ikincisi kazayla olmuş.ben bunları duydukça böyle insanlarla tanıştıkça hepsine kan kustum yazıklar olsun dedim suratlarına karşı....ve hep ağladım hep ağladım....allahım dedim sen istemeyenlerin,bebeklerinin canına kıyanlara veriyosun ya yarabbim ne olursun bu isteyen kulunuda gör diye dua ettim.doktorlar hep ameliyattan korktuğum için ağlıyorum zannettiler ve ya annem veya eşim ama değil işte o kadar çok içim yanmıştı ki o duyduklarım karşısında... :( belkide biraz sakin olmalıyız.bu kadar istekli olmamalıyız..bilmiyorum nasıl olucak bu ama kural bu :((((

ben de aynen senin gibi dusunuyorum canım ama bunu nasil yapacagiz ? iste asil sorun da bu...

2.5 yıllık evliyim antepte bir doktora gitmiştik tüp bebek dedi şimdide izmir ege üniversitesine gidiyorum tahliller ve rahim filmi tamam sadece eşimin kontrolleri kaldı ya kontolden önce yada kontrolden sonra ararız dediler bakalım ne olacak bende senin gibi karkuyorummm hemde çok kafamda aynen seningibi sorular tedavi zor olursa hadi tutmazsa sonra çok geç kalırsak ................ Allahım yardımcımız olsun bugün mevlüt kandili kendime ve isteyen herkese de dua edecem rabiim inşallah en kısa zamanda verir bebeğimizi...... bence buda bizim imtihanımız SABIR ve DUA

Son düzenleme:
Back
X