banada bir el attın

istanbulolsun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2015
33
1
37
Sorun ve derim kumar
eşim kumar bağımlısı internetten sürekli idda oynuyo evlenmeden öncede oynuyordu ama bağımlı olduğunu anlayamadım geçmişte çok çok büyük kayıpları olmuş o yüzden ailesi de onunla çok görüşmüyo bi süre el altında tutabildim gibi ama bugünlerde yine aşırıya kaçtı eşimi değiştiremiceğim farkındayım evliliğimizinde yürüyemediğinin ama boşanmak istemiyorum korkuyorum evimi seviyorum onuda öyle
sormak istediğim evlilik yada boşamak değilde şu yanlızlıktan yanlız kalmaktan annemin evine dönmekten eşimden ayrılmaktan çok korkuyorum bu korkumu nasıl yenebilirim
ne zaman yalnız kalıcam desem iki gözüm iki çeşme ağlamaya başlıyorum yalnız kalmak istemiyorum hele ki evliliğimin bitmesini hiç istemiyorum ama böylede yürümeyecek doktora gitmeye çalıştık fakat konu ile ilgili psikologlar şuan bütçemizi çok aşıyor ailelerden destekte yok kendi başımıza borç ödüyoruz borç ödemeye razıyım fakat hep yenileri çıkıyor...
Yazacak konuşacak başka yer yok benim ailem boşan diyorlar
Onun ailesiyle de görüşmüyorum

bence aynı bu konuşmayı eşinizle yapın...borcunuz olduğu için doktora bile gidemediğinizi ama kendisinin kumar oynamaktan vazgeçmediğini söyleyin...kumara verdiği parayla yemek yiyebileceğinizi borç kapatabileceğinizi söyleyin...

Seni anlıyorum benim de ex eşim iddaa oynuyodu. hep yeni borçlar çıkıyodu ve sonu yoktu. tabi bizde tek ayrılma sebebi bu değildi.
yanlız kalmaktan korkma ailen de destekse kendini kurtarmaya bak. bu işin sonu yok. çocukta sakın düşünme. evinin rızkını kumara veren adamdan hayır gelmez. nice adamlar var tek başına kira ödüyo ev geçindiriyo. onlar bilmiyo mu stresini kumar oynayarak atmayı. kumar oynayanlar tamamen bencillikten oynuyo. eşin seni sevse değer verse zaten yapmaz.
al karşına konuş öncelikle. bu böyle gitmez de. evliliğimin bitmesini istemem ama buna mecbur bırakırsan başka çarem kalmaz de. benim ailem arkamda, senin arkanda olan bi ailen de yok de. bu şekilde ömür boyu yanlız kalmaya mahkum kalırsın de. bütün para yönetimini sen ele al. ona harçlık ver bi süre zaman tanı. gözüm üzerinde tek bi hatanda beni bu evde bulamazsın de. Allah yardımcın olsun

çok söyledim çok konuştuk sigara gibi alışkanlık diyo
beyin oyna dediğnde hiç bir dürtü önüne geçmiyor dedi neler denedim falan durumun farkında ama o dürtünden kurtulamıyor

Sorun ve derim kumar
eşim kumar bağımlısı internetten sürekli idda oynuyo evlenmeden öncede oynuyordu ama bağımlı olduğunu anlayamadım geçmişte çok çok büyük kayıpları olmuş o yüzden ailesi de onunla çok görüşmüyo bi süre el altında tutabildim gibi ama bugünlerde yine aşırıya kaçtı eşimi değiştiremiceğim farkındayım evliliğimizinde yürüyemediğinin ama boşanmak istemiyorum korkuyorum evimi seviyorum onuda öyle
sormak istediğim evlilik yada boşamak değilde şu yanlızlıktan yanlız kalmaktan annemin evine dönmekten eşimden ayrılmaktan çok korkuyorum bu korkumu nasıl yenebilirim
ne zaman yalnız kalıcam desem iki gözüm iki çeşme ağlamaya başlıyorum yalnız kalmak istemiyorum hele ki evliliğimin bitmesini hiç istemiyorum ama böylede yürümeyecek doktora gitmeye çalıştık fakat konu ile ilgili psikologlar şuan bütçemizi çok aşıyor ailelerden destekte yok kendi başımıza borç ödüyoruz borç ödemeye razıyım fakat hep yenileri çıkıyor...

psikologa gitmeye para yok ama kumara var?

Seni anlıyorum benim de ex eşim iddaa oynuyodu. hep yeni borçlar çıkıyodu ve sonu yoktu. tabi bizde tek ayrılma sebebi bu değildi.
yanlız kalmaktan korkma ailen de destekse kendini kurtarmaya bak. bu işin sonu yok. çocukta sakın düşünme. evinin rızkını kumara veren adamdan hayır gelmez. nice adamlar var tek başına kira ödüyo ev geçindiriyo. onlar bilmiyo mu stresini kumar oynayarak atmayı. kumar oynayanlar tamamen bencillikten oynuyo. eşin seni sevse değer verse zaten yapmaz.
al karşına konuş öncelikle. bu böyle gitmez de. evliliğimin bitmesini istemem ama buna mecbur bırakırsan başka çarem kalmaz de. benim ailem arkamda, senin arkanda olan bi ailen de yok de. bu şekilde ömür boyu yanlız kalmaya mahkum kalırsın de. bütün para yönetimini sen ele al. ona harçlık ver bi süre zaman tanı. gözüm üzerinde tek bi hatanda beni bu evde bulamazsın de. Allah yardımcın olsun
boşanabildiniz mi? bizdeki tek sorun bu bela :KK43: nasılsınız nasıl atlattınız

bırakmaya gönüllüyse asla para verme eline. maaş kartı kredi kartı hepsi sende dursun, sakla, şifresini değiştir.
ama yine gider borç alır oynar
bütün akrabalarına arkadaşlarına borç vermemelerini tembihle istersen.
yine de kendi bırakmak istemezse zor bence.

boşanabildiniz mi? bizdeki tek sorun bu bela :KK43: nasılsınız nasıl atlattınız
ayrıldık mahkemeye başvurulmadı henüz. nasıl atlattık derken atlatamadık. 10 aylık evli kaldık 10 kere söz verdi bi daha yapmıcam bu son diye. ama hep yakaladım. yine hata yaptım elimde değil napıyım bi daha olmıcak diye her seferinde söz verdi. ama bıraktıramadım. kredi kartımdan para çekti bankadan kredi çekti bütün bileziklerimi aldı. hiçbişey bırakmadı yani. sonu yok canım. bırakmak istemeyeni takipte etsen elinden parayı da alsan bıraktıramıyosun. burda neler okudum eşinin kredi kartını alıyomuş kadın, eşi gidip başka kart çıkartıp gene oynuyomuş. sorumsuz erkek çekilmiyo ömrün borç içinde geçecek huzurun olmayacak. yeri gelcek çocuğuna istediği bişeyi alamıcak hale gelceksin. kim ister böyle hayatı.

çok söyledim çok konuştuk sigara gibi alışkanlık diyo
beyin oyna dediğnde hiç bir dürtü önüne geçmiyor dedi neler denedim falan durumun farkında ama o dürtünden kurtulamıyor

eşin doğru söylüyor, aynı sigara gibi bağımlılıktır. Ama seninle bunu konuşabiliyorsa, demek ki bağımlı olduğunun farkında (birçok bağımlı inkar halindedir) Bu çok olumlu bir durum. Öncelikle eşinle konuş, evin parasal idaresini sen ele al. Eşine de her ay kumar oynayabilmesi için bir bütçe ayıracağını söyle. Kumardan kazanacağı parayla yine kumar oynayabilmesi için izin ver. (böylece bağımlılığından olmadan para idaresini sana vermeye ikna et)

Bunu yaptıktan sonra psikolojik destek almasını öner. Kabul etmezse internetten sen araştır, neler yapılabilir vs. diye. Allah yar ve yardımcın olsun. Evlilik iyi günde kötü günde destek olmaktır biliyorsun. Eşine yardımcı ol, kurtulsun bu beladan... Ama ömür boyu takipte olman gerekecek maalesef. Ha SAKIN HA ÇOCUK YAPMA...

sınırlama koy ya da haftada bir ikimiz 1 kupon yapıcaz de istersen
yani bunu hırs yapmaması gerektiğini anlamalı. sadece keyif için haftada bi kere 5-10 tl verse tamam ama böyle batana kadar oynamak sana da haksızlık. borç mu ödeyeceksiniz durduk yere?

ben de şans oyunlarına çok düşkünüm aslında. özellikle kazı kazanlara. paramın son kuruşuna kadar kazıyasım geliyordu. eşim ay başında maaşını alınca bana 20 tane alıyor onları kazıyarak 1 aylık kotamı dolduruyorum.

iddaa'yı da 3 tl olduğundan beri oynamıyorum. zaten şimdiye kadar yıllarca para verdim 1 kere bile kazanamadım iddaayı.

tabi benim dediklerim az mebleğlar ise belki işe yarayabilir.
eğer büyük paralar yatırıyorsa sanmam kurtulacağını.

sigara gibi bir alışkanlık evet ama sigara bırakılabiliyor. kumar bu, nefes almak değil.

eğer sigortanız varsa ya da eşinizden faydalanıyorsanız sgk ile anlaşmalı klinikler var. uygun fiyata gidebilirsiniz. o kumar oynarken sizi düşünmüyor, siz de buna karşılık kendinize yaptığınız bir harcama gibi düşünün.

eşiniz sizi seviyorsa bırakacaktır.

şunada o durumdayız maaş bende kredi kartı falan da bende ama arkadaslarından borç alıyo işte onun önüne geçemiyorum
Allaha şükür rakamlar çok küçük (max 750) ama durum ciddi elimizde o kadar para kalmıyo onu ödicez diye başka yapamıyoruz yaşamak denmez pek bizimkine

eşin doğru söylüyor, aynı sigara gibi bağımlılıktır. Ama seninle bunu konuşabiliyorsa, demek ki bağımlı olduğunun farkında (birçok bağımlı inkar halindedir) Bu çok olumlu bir durum. Öncelikle eşinle konuş, evin parasal idaresini sen ele al. Eşine de her ay kumar oynayabilmesi için bir bütçe ayıracağını söyle. Kumardan kazanacağı parayla yine kumar oynayabilmesi için izin ver. (böylece bağımlılığından olmadan para idaresini sana vermeye ikna et)

Bunu yaptıktan sonra psikolojik destek almasını öner. Kabul etmezse internetten sen araştır, neler yapılabilir vs. diye. Allah yar ve yardımcın olsun. Evlilik iyi günde kötü günde destek olmaktır biliyorsun. Eşine yardımcı ol, kurtulsun bu beladan... Ama ömür boyu takipte olman gerekecek maalesef. Ha SAKIN HA ÇOCUK YAPMA...
işte bi evlilikte çocuk yapmadan nereye kadar gidecek. herkes ister çocuğum olsun. gerek çevre baskısı gerek kendi istekleri. evli kalalım ama çocuk yapmayalım fikri de evlilikten soğutan bi fikir.

şunada o durumdayız maaş bende kredi kartı falan da bende ama arkadaslarından borç alıyo işte onun önüne geçemiyorum
Allaha şükür rakamlar çok küçük (max 750) ama durum ciddi elimizde o kadar para kalmıyo onu ödicez diye başka yapamıyoruz yaşamak denmez pek bizimkine

peki ben hep merak etmişitimdir 750 tl yi bi kupon yapıp ona mı basıyor?
ne cesaret ya, kaybedince napıyor sinirleniyor mu, üzülüyor mu?

Sorun ve derim kumar
sen mozoşist misin acı çekmekten zevk mi alıyorsun ki:KK57:

işte bi evlilikte çocuk yapmadan nereye kadar gidecek. herkes ister çocuğum olsun. gerek çevre baskısı gerek kendi istekleri. evli kalalım ama çocuk yapmayalım fikri de evlilikten soğutan bi fikir.

Yok yok öyle düşünme... Çocuğu olmayanlar ne yapsın :) Hem ben asla çocuk yapmayın demiyorum. Kumar meselesi biraz düzelene kadar diyorum. Çocuğun masrafı, doktor hastane vs. geçtim, sen yıpranırsın hem hamilelik, hem kocan... Çok zor olur yani...

peki ben hep merak etmişitimdir 750 tl yi bi kupon yapıp ona mı basıyor?
ne cesaret ya, kaybedince napıyor sinirleniyor mu, üzülüyor mu?
aynen şoyle oluyor cebindeki rakam ne kadar diyelim ki 750 önce 450 ile birebir mi ikiyebir mi denir onu bilmiyorum onunla bir kupon yapıyor kayıp mı etti sonra kalanı ile parça parça bölüp daha yüksek mevlalar kazanacak şekilde oynuyor (bire yirmi) tabbi onlarda kayıp
sonuç sıfır

1 yıl bitti çoçuk konusunda hem korunuyorum da hemde tam zamanı ne zaman ise o zamn nasip olsun diye dua ediyorum.
çoçuğu kocama güvenip yapmak istemiyorum zamanı ne zamn ise o zamn rabbimin nasip etmesini istiyorum

X