• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banada yardım edermisiniz arkadaşlar...

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Ev meselemizi bilenler bilirler. Herşey yoluna girdi. Alınacak ev, eşim ve annesiyle ortak olacak. Ailece hepimiz elimizi taşın altına koyuyoruz.

şimdiki derdim para felan değil aslında. Öncedende değildi. Sadece bana güvenmemeleri... ve ilerisi için korkularım...

Şimdi ise danışmak istediğim birşey var. Evin parasının bir kısmını yatırmak için bankaya gittik. (Benimde aynı bankadaki hesabımdan para çekmem gerekiyordu. o nedenle birlikte gittik) Bankada hesap defterleri ortaya çıktı. bir baktım eşimin hesabıda varmış. onunda hesabından para çekilecekmiş. eşimin eski işyeriydi orası. haberim olmadığını ve eşime kızdığımı belli ettim galiba. k.valide yanıma geldi, o eşimin eski hesabı olduğunu, çok para olmadığını, söyledi. paraya bakmadım. aslında içindeki para önemli değil. sadece eşimin hesabını benden gizlemesine bozuldum. sonuçta ortak alıyoruz. yine bizim sayılacak ev. yanlış anlaşılmasın. eşime sordum. neden gizledin. benim haberim yoktu diyor başka birşey demiyor. şaşırdım kaldım. o hesap eski hesabı diyen k.validem. hesaptan haberi olmayan eşim var.

şimdi sadece susuyorum. ama içimde kaldı bu. kendimi tatmin edemedim. arkadaşlar, eşimin adına eşimden habersiz hesap açılabilinir mi? hadi habersiz hesap açtılar. neden eski hesap dediki bana k.valide.

ben eşinin adına bir başkasının hesap açabileceğine ihtimal vermiyorum

bir sürü prosüdürü var bu işin..

imzası falan....

evet bende öyle düşünüyorum. ama eşim eski işyerim, belki arkadaşlar halledivermişlerdir. haberim yok diyor. ama buradaki şubede değilde ilçelerdeki şubede çalışmış. birtürlü anlamadım gitti.

ya sıkı sıkı tembih ettiler. k.valide evi kendi üstüne istiyordu baştan. hani eşimin parasının olduğunu duyarsam, belki eşimin üstüne olsun diye direteceğim diye korkmuşlardır. anlam veremedim.

evet bende öyle düşünüyorum. ama eşim eski işyerim, belki arkadaşlar halledivermişlerdir. haberim yok diyor. ama buradaki şubede değilde ilçelerdeki şubede çalışmış. birtürlü anlamadım gitti.

ya sıkı sıkı tembih ettiler. k.valide evi kendi üstüne istiyordu baştan. hani eşimin parasının olduğunu duyarsam, belki eşimin üstüne olsun diye direteceğim diye korkmuşlardır. anlam veremedim.

eşin bankada mı çalışıyordu?

evet bankada çalışmış bir dönem ama k.validenin hesap açtırdığı şubede değilde, ilçelerdeki şubelerden birinde çalışmış. eşim, ben hesap açtırmadım. belki annemler iş arkaşlarına açtırmışlardır diyor. halbuki k.valide o hesap oğlumun eski hesabıydı, çalıştığı dönemde açtırdı dedi.

var birşeyler ama ne...

para benim için önemli olmadı hiç. önemsemedikçe enayi yerine konulmak hiç hoş olmuyor.

susmakla bişey elde edemezsin. neden sustunu anlamadım . adam kandırmaya çalışmış ap açık belli. habersiz hesap açılması mümkn değil. senden saklamış belli. kayınvalide biliyo ama

susmakla bişey elde edemezsin. neden sustunu anlamadım . adam kandırmaya çalışmış ap açık belli. habersiz hesap açılması mümkn değil. senden saklamış belli. kayınvalide biliyo ama

benim ısrarlarımla ev ortak oldu. birazda onun için susuyorum. sonuçta evlendikten sonra edinilmiş mallar ortak. yarısı onların olsada benimde hakkım olacak. sakladı farkındayım. eğer ev ortak olmazsa yapacağımı biliyorum. bağırsam elime birşey geçmiyecek. nasıl tepki vereceğimi şaşırdım zaten.

peki siz bu durumda olsanız ne yapardınız.

yaşı 18den küçükken yapıldıysa olabilir bbabamda bizim adımıza hesap açtırmış üniversiteye giderken öğrendik oooo o zaman hesaptan paraları çektik ve yedik :1: ..dedikleri gibi eski hesaptır yani bilmeme olasılığı var... ... eğer sizde birikiminizden yatıracasanız ev için belki içinizin rahatlaması için eşinize evin eşi ve annesinin üstüne değilde sizin ve annesinin üstüne yapılmasını isteyebilirsiniz...ama bunları çokta takıp kendinizi üzmeyin biliyorsunuz her taktığımız durum bizi işin içinden çıkılmaz durumlara sürükleyerek hasta ediyor...

18 den önce ailesi açtırmış olsa bu şekilde açıklanabilirdi.
senden gizlemek istemiş nedense. sen de mi ödeyeceksin eve para.

18 den önce ailesi açtırmış olsa bu şekilde açıklanabilirdi.
senden gizlemek istemiş nedense. sen de mi ödeyeceksin eve para.

kusura bakma geç cevap yazdım. malum bayram.

herkezin bayramı kutlu olsun ayrıca..

eşimin küçük değil, yani 18den önce açmışsa hatırlamaz. ayrıca tabi bende ödeyeceğim, altın ve birikmiş paramın hepsini verdim. kalan borç için maaşımı da ayıracağım. evin benim üstüne yada eşimin üstüne olması önemli değil. kızdığım şey eşimin hesabının olması ve bundan benim haberimin olmaması. içindeki paranın nekadar olduğunu bile sormadım eşime. zaten evin ortak olmasını ben istediğim için para canlısı gibi görünmek istemedim. ilk duyduğumda zaten yeterince kızdım.. tavırda yaptım.. bankada da a bu nne benim adıma da mı var dı diye şaşırdı. gördüm.

k.validemin dediği çalıştığın zamanki eski hesabı, bir miktar para vardı, ayrıca bende içine para koydum dedi. çok kızgın duruyordum da açıklama yapma ihtiyacı duydu galiba.

bence ortak tapudan vazgeçin ev sadece sizinn üzerinize olsun madem eşin ve sen para koyuyorsun kayınvaliden niye ortak..

ben sana diyim eşin senden habersiz para biriktirmiş annesiyle..

ayrıca ortak tapu sorun demektir..yarın öbürgün kayınvalidene bişe olsa evin yarısı mirasa düşer ve uğraşır durursunuz çetrefelli işler bunlar..

bence ortak tapudan vazgeçin ev sadece sizinn üzerinize olsun madem eşin ve sen para koyuyorsun kayınvaliden niye ortak..

ben sana diyim eşin senden habersiz para biriktirmiş annesiyle..

ayrıca ortak tapu sorun demektir..yarın öbürgün kayınvalidene bişe olsa evin yarısı mirasa düşer ve uğraşır durursunuz çetrefelli işler bunlar..

ortak çünkü onlarda para katıyor. daha k.validenin üstüne olacaktı da anca ikna ettim. yarı parasını onlar, yarı parasını biz katıyoruz. ancak k.valide oğluma ev alıyoruz diyor, oda ayrı bir hikaye:1:.

Back
X