• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banka İcra Avukatını Değiştirmek Mümkün mü??

elf07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
89
9
96
Merhabalar

Umarım bir cevap alabilirim. Kısaca konuyu özetleyeyim. Benim bir bankaya borcum var ve icralık durumda. 2009 yılında açılmış bir dosya. 2009 yılında bankanın avukatı beni resmen taciz etti telefonla parayı alabilmek için ama maddi durumum berbat ötesiydi ve tek kuruş dahi ödeyecek durumda değildim. Sonuçta aramızda kötü bir tartışma geçti ve bir daha da beni aramadı. Şimdi ben bu borcu ödemek istiyorum ama eminim avukat notunu almıştır ve bana hiçbir kolaylık tanımayacaktır.

Ben avukatla değil de bankayla görüşsem bu konuyu çözebilir miyim veya bankayı arayıp bu avukatla görüşmek istemiyorum desem bana bir çözüm üretirler mi acaba? Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

Selamlar,
Sorunuzu cevaplayayım. İcra avukatıyım. Sevimsiz bir meslek:)

Banka avukatını siz değiştiremezsiniz, banka ve avukat arasındaki sözleşme ile avukat, alacaklının vekili olarak görev alır. Ancak tabii ki banka ile görüşme imkânınız var, sonuç olarak asilin isteği üzerine vekil o doğrultuda hareket edecektir.

Şahsi kanaatime göre dosya eski tarihli olduğundan, alacağını almak adına gerek banka gerekse avukat kolaylık sağlar. Her hukuk bürosunun ve tabii ki müvekkilin alacağın tahsili konusunda tavrı farklı olsa da, bir banka avukatı olarak diyebilirim ki; sürüncemede kalan dosyanın kapanması için ciddi ve samimi bir çaba gösterirseniz kolaylık sağlanabilir.

Son düzenleme:
Selamlar,
Sorunuzu cevaplayayım. İcra avukatıyım. Sevimsiz bir meslek:)

Banka avukatını siz değiştiremezsiniz, banka ve avukat arasındaki sözleşme ile avukat, alacaklının vekili olarak görev alır. Ancak tabii ki banka ile görüşme imkânınız var, sonuç olarak asilin isteği üzerine vekil o doğrultuda hareket edecektir.

Şahsi kanaatime göre dosya eski tarihli olduğundan, alacağını almak adına gerek banka gerekse avukat kolaylık sağlar. Her hukuk bürosunun ve tabii ki müvekkilin alacağın tahsili konusunda tavrı farklı olsa da, bir banka avukatı olarak diyebilirim ki; sürüncemede kalan dosyanın kapanması için ciddi ve samimi bir çaba gösterirseniz kolaylık sağlanabilir.

cevabınız için teşekkür ederim.

benim sorunum soruyu sorduktan 2 gün sonra şans eseri halloldu. tabi ne kadar şans bunu zaman gösterecek. borcum varlık yönetim şirketine devrolmuş. hayırlısı bakalım. avukat devreden çıktı yani. beni geren borç değil avukattı çünkü. inşallah en kısa zamanda kapatır kurtulurum.

cevabınız için teşekkür ederim.

benim sorunum soruyu sorduktan 2 gün sonra şans eseri halloldu. tabi ne kadar şans bunu zaman gösterecek. borcum varlık yönetim şirketine devrolmuş. hayırlısı bakalım. avukat devreden çıktı yani. beni geren borç değil avukattı çünkü. inşallah en kısa zamanda kapatır kurtulurum.

Rica ederim. Sorununuzun çözülmesine sevindim.

Back
X