bankacı arkadaşlar bakabilir mi ?

Caulfield-

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
8.769
1.121
373
Merhaba arkadaşlar .
Kızlar benim iki banka da hesabım var . Ancak hesaplarımdan birini uzun süredir kullanmıyorum . Geçenlerde bir mağazadan aldığım ürünün iadesi için , uzun süredir kullanmadığım banka hesap numaramı verdim . Neyse mağaza hesabıma ürünün parasını yatırdı . Hesabıma yatan para 220tl iken , bakiyemde görünen miktar 150tl idi .Sorduğumda ise bana söyledikleri şey ; " hesap işlem masrafları olarak banka hesabınızdan düştü "dediler . İyi dedim çıktım , kalan parayı daha sonra çekerim dedim . Neyse 1 hafta sonra yani bugün kalan bakiyemi çekmeye gittigimde kalan bakiye 100tl idi bir hafta içinde 50 tl daha düşmüşler , şok oldum .yine hesap işlem masraflarıymış .

Arkadaşlar ben aktif olarak kullandığım diğer hesabımda böyle bir sorun yaşamadım başıma hic boyle bir şey gelmedi . Ama uzun süredir kullanmadığım hesabımda 1 hafta içinde iki kere bakiyemden düştüler , çok şaşırdım . Neden böyle oldu acaba ? Ürünü iade ettiğime resmen bin pişman oldum ya .

Son düzenleme:
benim hesabımdan da senede 2 kere mı ne 50 TL kesıyorlar
uzun süre kullanmadığın ıçın öncekı hesap ışlem ücretlerını bır anda kesmışlerdır
benımde başıma gelmıştı
Çok pıs bı durum, bende senın yerınde olsam sınır olurdum aldığın ürünü ıade etmene yazık olmuş resmen

Baktılar kı sashamıanın hesabında para var saldırdılar bu bankalar çok kötü ya

Bankanın müşteri hizmetlerini arayın ve sert yapın, hesabınızı kapatmakla filan tehdit edin, genelde işe yarıyor, aldıklarının bir kısmını geri yatırıyorlar.

Ay sorma yaa nasıl sinir oldum anlatamam .hadi dedim fuzuli yere masraf olmasın aldığım ürünü iade edeyim dedim ,ama bin pişman oldum yaa .hiç yoktan yere bankaya gitti para .ayy ne şanssız insanım ben böyle yaa .masraf olmasın dedım ,ama elimde ürün de yok para da olaya bak :) ama en çok mağazaya sinirlendim .sanki paramı elden iade etseler ölürlerdi ,uyuz oluyorum bankayla çalışan mağazalara

Son düzenleme:
Sırf bu sepeplerden dolayı anlaşmalı maaş bankarımızın kartı haricinde asla kart kullanmıyoruz.

Bizimde başımıza bir kere geldi ve banka geri iade etmedi. Bizde kartı kapattırdık.

Bankanın müşteri hizmetlerini arayın ve sert yapın, hesabınızı kapatmakla filan tehdit edin, genelde işe yarıyor, aldıklarının bir kısmını geri yatırıyorlar.

böyle bir şey mümkün mü ? siz denediniz mi ? normalde zaten hesap işlem ücreti alıyorlar ,ama böyle birden almaları 1 hafta içinde iki kere almalarına inanılmaz sinirlendim

Arkadaşım bankanın web sitesine gireceksin ordan şikayet mektubu yazıcaksın hesabını kullanmadığını kestikleri paranın yasal olmadığını iade edilmesini istiyceksin iade edilmezse bankalar birliğine şikayet mektubu var onu doldurup faxlıycaksın.müşteri hizmetlerinden de deneyebilirsin.

böyle bir şey mümkün mü ? siz denediniz mi ? normalde zaten hesap işlem ücreti alıyorlar ,ama böyle birden almaları 1 hafta içinde iki kere almalarına inanılmaz sinirlendim

Eşimin başına gelmişti, aradı ve baya bağırdı çağırdı, tehdit etti hesabını kapatmakla baktık ertesi günü geri yatırmışlar, ona istinaden söyledim.

Merhabalar ,
Bankadan bankaya ve şubeden şubeyede değişmekle birlikte genel olarak iade edilmez Ama karşınızdaki temsilci insaflı biri olursa iade de edebilir. O yüzden bir şansınızı deneyin Olmadı şikayetvar diye bi site var oraya şikayetinizi yazın mutlaka mutlaka geri dönüyolar Eğer kredi kartınız yada vadeli hesabınız varsa iptal etmekle tehdit edin İade ederseniz otomatik ödemeye fatura getirebilirim diye teklifde edebilirsiniz.
Hangi bankada hesabınız?

Kullanılmayan süre içinde tahsil edilmesi gerekip de bakiye yeterli olmadığı için tahsil edilemeyen birikmiş hesap ücretini parayı bulmuşken topluca çekmişler senden.

Ben de bu yüzden hesabımı kapattırdım. Eğer hesabın aktif olması gerekiyor ise, ve de böyle kesintiler istemiyorsan, hesabından otomatik ödeme talimatı vermelisin. Örneğin telefon faturan olur, elektrik faturası olur, su faturası olur. Herhangi bir fatura için hesabında otomatik ödeme talimatı var ise hesap ücretini almıyorlar. Çok saçma..

Elden iade edememelerinin sebebi büyük ihtimalle prensipli çalışıyor olmalarındandır. Nerden ne gelmiş ne gitmiş onların bu verileri takip edebilmesi için resmi kayıtlar şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…