- 1 Eylül 2015
- 205
- 146
- 103
- Konu Sahibi Takimyildizi
-
Teşekkür ederim birde Nasıl bir yol izleyebiliriz sorarmısınız çünkü banka direkt bloke koyuyorHaciz olursa olurmuş eşim öyle söyledi daha iyi bilen arkadaşlarda vardır
Maaşı başka bir bankaya alamıyormusunuz? Hoş maaşa göre kredi verdilerse onuda yapamazsınız sanırımTeşekkür ederim birde Nasıl bir yol izleyebiliriz sorarmısınız çünkü banka direkt bloke koyuyor
Bankacılık terimleri ne zormuş birde öğretmen olacağım kafam karıştıMaaşına haciz konulması için kredinin tasfiye edilmesi gerekiyor. Benim kredimi tasfiye edin ve avukata verin haciz konulsun diye kendi isteği ile gelen duymadım ama şöyle bence bankaya eşinle gidip bunu söylerseniz yapabilirler. İkinci bir şık da maaşına temlik konulsun istediğiniz oranda banka tarafından, ama mesela senin adına olan büyük meblağ da senedi protesto ettir, ya da çek karnesi alın karşılıksız çeki olsun. KArşılıksız çeki ya da protesto edilmiş senedi olanlara da kredi çıkmaz.
Veya maaşı başka bankaya alıp ödemeyecekler otomatikman hacize düşecekBak şimdi bir canlı kredi vardır, bir de tasfiye edilen kredi: yani ödemeleri düzenli olmayan taksit ödemesi en az 90 gün geciken kredi tasfiye edilir. Bu kredi artık avukatlar ya da teminatların nakde dönüştürülmesi ile alınacağı varsayılır. Haciz işleri bu zaman devreye girer. Şimdi sizin kredinizin ödemesi zaten düzenli, hadi diyelim sizin isteğinizle onu tasfiye ettiler (bu bir muhasebe terimi, krediler ödeme düzenlerine göre gruplarına ayrılırlar) banka zaten kocanın maaşının 100%'üne el koymadı mı? neden 1/4 oranında hacze razı gelsin? Burada iki mantıksızlık var (1) ödemesi düzenli olan krediyi ödenmeyenler hesabına almak (2) maaşın 100%'ü bankanın elinde olduğu halde bankanın teminat oranını azaltması.
Siz önce bankayı maaşın 1/4 oranına azaltmaya ve kredinin vadesinin uzatılmasına ikna edeceksiniz. Bunu da iki yolla yapmanız mümkün (1) vakıfbank'ı ikna etmek (2) diğer bir bankadan toplam ödeme tutarında kredi çekip vakıfbanktakini kapatmak, bu yeni kredinin ödemelerinin 1/4 oranında olması. Sonra da bu ikinci durum için haciz olayını konuşacaksınız ki bu da tuhaf bir durum. Teorik olarak yapılabilir ama pratikte böyle bir teklif ben hiç duymadım, hele beni kara listeye sokun diyen kesin olmamıştır
Böyle gayet açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.Bak şimdi bir canlı kredi vardır, bir de tasfiye edilen kredi: yani ödemeleri düzenli olmayan taksit ödemesi en az 90 gün geciken kredi tasfiye edilir. Bu kredi artık avukatlar ya da teminatların nakde dönüştürülmesi ile alınacağı varsayılır. Haciz işleri bu zaman devreye girer. Şimdi sizin kredinizin ödemesi zaten düzenli, hadi diyelim sizin isteğinizle onu tasfiye ettiler (bu bir muhasebe terimi, krediler ödeme düzenlerine göre gruplarına ayrılırlar) banka zaten kocanın maaşının 100%'üne el koymadı mı? neden 1/4 oranında hacze razı gelsin? Burada iki mantıksızlık var (1) ödemesi düzenli olan krediyi ödenmeyenler hesabına almak (2) maaşın 100%'ü bankanın elinde olduğu halde bankanın teminat oranını azaltması.
Siz önce bankayı maaşın 1/4 oranına azaltmaya ve kredinin vadesinin uzatılmasına ikna edeceksiniz. Bunu da iki yolla yapmanız mümkün (1) vakıfbank'ı ikna etmek (2) diğer bir bankadan toplam ödeme tutarında kredi çekip vakıfbanktakini kapatmak, bu yeni kredinin ödemelerinin 1/4 oranında olması. Sonra da bu ikinci durum için haciz olayını konuşacaksınız ki bu da tuhaf bir durum. Teorik olarak yapılabilir ama pratikte böyle bir teklif ben hiç duymadım, hele beni kara listeye sokun diyen kesin olmamıştır
Veya maaşı başka bankaya alıp ödemeyecekler otomatikman hacize düşecek
Denemişliği var. İlk ay böyle yapsa ikinci ay banka bloke koyuyor yani maaş yatsa da biz çekemiyoruz. Banka krediyi kesiyor. Sonra Bizde kalan parayı çekebiliyoruz.Taksitleri odemeyin. 14 ünü 15 e bağlayan gece saat 2 de maaşı cekerseniz banka para kesemez
Denemişliği var. İlk ay böyle yapsa ikinci ay banka bloke koyuyor yani maaş yatsa da biz çekemiyoruz. Banka krediyi kesiyor. Sonra Bizde kalan parayı çekebiliyoruz.
Yetişmiyor ödemeler eşimin kafasızlığı yüzünden .kredi miktarını azaltmak istemiştik. Benimse ayrı ödemelerim var maalesefEvet mantıklı, ama bence sen ne yap biliyor musun? kocanın maaşı zaten rehin değil mi vakıfbank tarafından e bu adamın parası yok, üzerindeki kredi diğer bankalar tarafından görünüyordur zaten dolayısı ile oooo memursun gel sana kredi diyen banka olmaz. Sen kocana para vermeyeceksin, yemesini içmesini karşılayacaksın bu kadar. Nereden kredi çekecek hadi çekti o da batacak zaten, kredi veren banka düşünsün. Vakıfbank tüm alacağını alana kadar eğer kocanın üzerinde başka mal varlığı yoksa birşey olmaz, senin maaşına kimse el süremez.
Böyle birşeyin mümkün olduğunu bilmiyordum. En fazla 36 ay vade olur diye biliyordum. Bunu öğrenmem çok iyi olduKrediyi başka bankaya taşıyabilirsiniz, maaş bordrosunu götürür vakıfbankta bu kadar borcum var ama ben kredinin vadesinin uzatılmasını ve taksit tutarının maaşımın 1/4 oranına getirilmesini istiyorum der. Diğer banka da vakıfbanktaki borç kadar nakit kredi temin eder. Yeni kredi ile eskisini kapatırsınız. Bunu vakıfbankta yapabilir buna kredinin yeniden yapılandırılması deniyor, yani banka kendi içinde krediyi daha uzun vadeli hale getirebilir.
Böyle birşeyin mümkün olduğunu bilmiyordum. En fazla 36 ay vade olur diye biliyordum. Bunu öğrenmem çok iyi oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?