Bankacı arkadaşlar yada kredi ile bilgisi olanlar bir bakabilir misiniz?

Takimyildizi

Sivriuçlukalem
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2015
205
146
103
Merhaba arkadaşlar,
Eşimle borçlar nedeniyle yoğun problemlerimiz var önceki konumda yazmıştım.
Eşimin 60 bin liralık 2500 lira ödemeli benden habersiz çektiği Vakıfbank'tan kredisi var bu ödeme bize çok fazla geliyor. Eşim maaşını Vakıfbank'tan aldığı için banka maaşa bloke koyup krediyi kesiyor.
Bende şöyle düşündüm banka eşimin maaşının 1/4 üne haciz koysa hem ödemeler azalır( tabi borcu ömür boyu ödeyecek olsada kabulüm.) hemde eşim kara listeye girer ve benden habersiz kredi çekmesi gibi bir durum olamaz kafam bu konuda rahat olur.
Böyle bir şey mümkünmü mümkünse bunu Nasıl yapabiliriz.hem kredi hemde maaş aynı bankada

Maaşına haciz konulması için kredinin tasfiye edilmesi gerekiyor. Benim kredimi tasfiye edin ve avukata verin haciz konulsun diye kendi isteği ile gelen duymadım ama şöyle bence bankaya eşinle gidip bunu söylerseniz yapabilirler. İkinci bir şık da maaşına temlik konulsun istediğiniz oranda banka tarafından, ama mesela senin adına olan büyük meblağ da senedi protesto ettir, ya da çek karnesi alın karşılıksız çeki olsun. KArşılıksız çeki ya da protesto edilmiş senedi olanlara da kredi çıkmaz.

Yalnız bir dakika sizin olayınızda banka zaten maaşa el koymuş, o zaman daha azına razı olmazlar. O krediyi uzatmanız ancak bankanın rızası dahilinde olabilir, ve bu haciz koyma olayı falan tuahf gelebilir onlara. O zaman vakıfbankla krediyi uzatma taksidi azaltmayı konuşun. Ve kendi adına senet yazdır ve senedi protesto ettir.

Bankacılık terimleri ne zormuş birde öğretmen olacağım kafam karıştı

Bak şimdi bir canlı kredi vardır, bir de tasfiye edilen kredi: yani ödemeleri düzenli olmayan taksit ödemesi en az 90 gün geciken kredi tasfiye edilir. Bu kredi artık avukatlar ya da teminatların nakde dönüştürülmesi ile alınacağı varsayılır. Haciz işleri bu zaman devreye girer. Şimdi sizin kredinizin ödemesi zaten düzenli, hadi diyelim sizin isteğinizle onu tasfiye ettiler (bu bir muhasebe terimi, krediler ödeme düzenlerine göre gruplarına ayrılırlar) banka zaten kocanın maaşının 100%'üne el koymadı mı? neden 1/4 oranında hacze razı gelsin? Burada iki mantıksızlık var (1) ödemesi düzenli olan krediyi ödenmeyenler hesabına almak (2) maaşın 100%'ü bankanın elinde olduğu halde bankanın teminat oranını azaltması.

Siz önce bankayı maaşın 1/4 oranına azaltmaya ve kredinin vadesinin uzatılmasına ikna edeceksiniz. Bunu da iki yolla yapmanız mümkün (1) vakıfbank'ı ikna etmek (2) diğer bir bankadan toplam ödeme tutarında kredi çekip vakıfbanktakini kapatmak, bu yeni kredinin ödemelerinin 1/4 oranında olması. Sonra da bu ikinci durum için haciz olayını konuşacaksınız ki bu da tuhaf bir durum. Teorik olarak yapılabilir ama pratikte böyle bir teklif ben hiç duymadım, hele beni kara listeye sokun diyen kesin olmamıştır

Veya maaşı başka bankaya alıp ödemeyecekler otomatikman hacize düşecek

Taksitleri odemeyin. 14 ünü 15 e bağlayan gece saat 2 de maaşı cekerseniz banka para kesemez

Böyle gayet açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.
Bazı yerlerdeki yorumunuzada hakkaten güldüm Eşim böyle olsun istemiyor zaten ben böyle bir teklif sundum ona.mantıklımı diye de kk ye danışmak istedim.
Belliki mantıksız... Krediyi başka bankaya taşıyamaz heralde.

Veya maaşı başka bankaya alıp ödemeyecekler otomatikman hacize düşecek

Evet mantıklı, ama bence sen ne yap biliyor musun? kocanın maaşı zaten rehin değil mi vakıfbank tarafından e bu adamın parası yok, üzerindeki kredi diğer bankalar tarafından görünüyordur zaten dolayısı ile oooo memursun gel sana kredi diyen banka olmaz. Sen kocana para vermeyeceksin, yemesini içmesini karşılayacaksın bu kadar. Nereden kredi çekecek hadi çekti o da batacak zaten, kredi veren banka düşünsün. Vakıfbank tüm alacağını alana kadar eğer kocanın üzerinde başka mal varlığı yoksa birşey olmaz, senin maaşına kimse el süremez.

Direkt gidin banka müdürüyle konuşun. Kredinizin yeniden yapılandırılmasını isteyin. O kredinin

icra takibine girmesi için 3 ay ödemeyi durdurmanız lazım. Ona da farklı bir faiz

uygulanıyor.Astarı yüzünü geçer.

Denemişliği var. İlk ay böyle yapsa ikinci ay banka bloke koyuyor yani maaş yatsa da biz çekemiyoruz. Banka krediyi kesiyor. Sonra Bizde kalan parayı çekebiliyoruz.

O zaman krediyi krediyle kapatıp yeni kredinin düşük taksitle olmasını saglayin

Yetişmiyor ödemeler eşimin kafasızlığı yüzünden .kredi miktarını azaltmak istemiştik. Benimse ayrı ödemelerim var maalesef

Krediyi başka bankaya taşıyabilirsiniz, maaş bordrosunu götürür vakıfbankta bu kadar borcum var ama ben kredinin vadesinin uzatılmasını ve taksit tutarının maaşımın 1/4 oranına getirilmesini istiyorum der. Diğer banka da vakıfbanktaki borç kadar nakit kredi temin eder. Yeni kredi ile eskisini kapatırsınız. Bunu vakıfbankta yapabilir buna kredinin yeniden yapılandırılması deniyor, yani banka kendi içinde krediyi daha uzun vadeli hale getirebilir.

Siz hem vakıfbankla hem de diğer bankalarla görüşün hele orta ölçekli bankalar yani teb, denizbank, finansbank, odea falan sizi havada kapar. Şu krizde kim kredi kullanıyor allah aşkına.

Böyle birşeyin mümkün olduğunu bilmiyordum. En fazla 36 ay vade olur diye biliyordum. Bunu öğrenmem çok iyi oldu

Böyle birşeyin mümkün olduğunu bilmiyordum. En fazla 36 ay vade olur diye biliyordum. Bunu öğrenmem çok iyi oldu

Bir dakika, nakit kredilerde vade sınırlaması var 36 ay. Zaten limittesiniz diye anlıyorum, taşıt ya da konut kredilerinde 36 ay sınırı yok. Şu an nasıl aşılabilir bu durum bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…