Çalışan kadınlar bakabilir misiniz?

H Hillad ; eviniz var anladığım kadarıyla kirada değilsiniz, arabanız var anladığım kadarıyla üst segment ki, ikinci araba alıp yatırım yapmaktan bahsetmiş eşiniz, olabilir, mantıklı.. üstüne kesin koyar.
Bunları yardım almadan yapabildiyseniz bence uykularınız kaçmasın. Kendini takdir et. Güzel bir maaşın ve işin var, bunlara sahip olmak da bir birikim. Tecrübe.
Birilerine bağımlı yaşamıyorsun neticede.
Yaşınız da 30 larsa bana sorarsan şu hayat şartlarında imkansızı başarmışsın denebilir..

Hepinize selamlar arkadaşlar,
Merak ettiğim şey şu ki: kazancınızla genel olarak neler yapıyorsunuz, y da benim kazancımı değerlendirme durumumu nasıl yorumlarsınız??
10 yıldır çalışıyorum, kazancım borcu olmayan bir aileyi rahat geçindirir. Ne var ki mesleğe başladığımdan beri borç ödüyorum.
Önceleri hadi bekar evindeydim, yeni ihtiyaçları vs. Onlara harcadım. Sonra nişan masrafları, düğün masrafları, evlendik, ev araba kredisi..derken 10 yıl geçti..
Şöyle bir maaşı rahat rahat harcayamadım.
Eşimle hesabımız ortak gibi bir şey. Ödenecekler ve geriye kalan bellidir. Kredi dönemlerinde sürekli hesabımız eksideydi..
Sonraları biraz rahatlar gibi olduk ama fazla sürmedi. Çocukların okul masrafıydı, o ay çıkan ekstra bir şey, hediyeler, tatilvs.. çok fazla birikim yapamadığımız gibi döngüyü de kıramıyorum. Her ayın 15inde gelen oranın 4/5 i gidiyor ödemelere ve geriye kalanla ay sonunu idare etme derdindeyiz.. zaten ortalık karışık.. daha müşkil duruma girdik. Sıkıştık, bunaldık, çok fazla bir yerlere de gidemiyoruz malum yakıt zamları..
Yakın zamanda eşim başladı bi araba daha alalım, yatırım amaçlı, biraz daha borçlanacaz, ama böyle olmazsa bir şey alamıyoruz, para harcanıp gidiyor diye.. inanır mısınız kriz geçirecek hale geldim..
Ben sürekli borç ödemek için okudum bir de çalışıyorum?!
Ekstra kazanç sağlayayım diye ek iş alıyorum arada, o bile bir yerlere gidiyor??
Sürekli kıyafet almakla da olmuyor, altına yatırım yapalım desek, yine yüksek..
Gece 1.00de uyandım ve bir daha uyuyamadım bunları düşünmekten..
Daha ne kadar yatırım yapmalı, ne kadar harcamalı, neyi biriktirmeli, tükendim bunları düşünmekten inanın..
Her vakit şükür ediyorum her namazımda zaten..
Sonra kimisine saçma gelse de kazanç olumlama sözcükleri söylüyorum..
Nihai amacım ne onu bile çözemedim.. ama sonuç olarak sürekli borç ödemek için çalışmaktan, her ay sonunu ümitle bekleyip, sonra neredeyse hepsini borca vermekten yoruldum.
Olumlu yorumlarınız için şimdiden teşekkürler 🙏
Arabayı yatırım amaçlı alacaksanız ve eşiniz yapabilirse araba al- sat işi yapabilirsiniz. Biraz uzun vadede de olsa kar getirir size. Ama şu an alalım elinizde dursun da diyebilirsiniz. Şu an ikisi de kâr. Biz 2. Bir araba almıştık. İlk araba biraz lükse kaçıyordu ve sürekli kullanmak istemedik. Şimdi ilk arabayı ev almak için satıyoruz. Zaten yatırım amaçlı almıştık. Bence 2. Araba almak mantıklı eğer durumunuz varsa

Maaşimla yatirim yapiyorum kalani kendime harciyorum canim istersede faturalari ödüyorum (cogu zaman ödemiyorum)

Aslinda bana sacma geliyordu arabayi yatirim gibi görmek ama şuan piyasa belli yapilcak en mantikli şeylerden biri.

Ama birazda kendinize harcayin ben parami kendime harciyamicaksam cok üzülürdüm sanirim. Eviniz arabanizda varmiş zaten kendinizi ihmal etmeyin.

Aylik 1000 liradan altın fonunda bes açtırın, sonra o parayı unutun...

Arabadan yatırım olmaz. Şuanda değersiz ama potansiyel bölgelerden ufak ufak sizi sıkıntıya sokmayacak arsalar toplayın. İlerde çocuklarınız için güzel yatırım.

arkadaşlar bizim neslin emekli maaşları çok düşük olacak bilmem farkında mısınız..emekli olunca ele asgari ücret bile kalmayınca o zaman gez toz tayfası ne yapacak acaba...yeni emeklilik sistemini araştırın isterseniz...
bence çoğumuz bu kafayla emekli olunca bile çalışıyor olacağız (maalesef). Bu arad ben de ev aldım tadilat yaptırdım vs derken eksideyim..ama oturacak evim yoktu almak zorundaydım arabam da yok.

Altına yatırıyorum suan.
Kendı arabamı alacağım. Eşimin 2 tane arabası var ama ben kendim almak istiyorum. Arabayı da nedense yatırım olarak sayamıyorum. Bir yandan da Evde tamamlamam gereken şeyler var onları tamamlıyorum. Yani yenilenmesini düşündüğüm şeyler.
Öyle çocuğa, mutfaga harcamıyorum keyfıme alıyorum kısacası.
Altın yüksek ama zaten alıp kenara atsanız hicbir şekilde zarar etmezsiniz.
Ama kendinizi kasmadan yapın. Biraz yatırım yapın kalanını da harcayın mesela .

arkadaşlar bizim neslin emekli maaşları çok düşük olacak bilmem farkında mısınız..emekli olunca ele asgari ücret bile kalmayınca o zaman gez toz tayfası ne yapacak acaba...yeni emeklilik sistemini araştırın isterseniz...
bence çoğumuz bu kafayla emekli olunca bile çalışıyor olacağız (maalesef). Bu arad ben de ev aldım tadilat yaptırdım vs derken eksideyim..ama oturacak evim yoktu almak zorundaydım arabam da yok.

55510 a tabi çalışanlar değil mi
Evet malesef öyle
normal sgk ya bağlı çalışanlardan bahsediyorum, bağkur sistemi belki farklıdır.2008 de yasa değişti. mesela babam şu an 4000 emekli maaşı alırken benim primlerim yüksekten ödense de 2500 falan alacağım (şimdiki parayla), prim günü fazlası çalıştıkça da emekli maaşım azalacak.(2008 de değişen yasayla).
Ek gelir yoksa, ev yoksa bu parayla hangimiz geçinebiliriz ki ? bi de çocuğu geç yaptıysak falan hala üniversite okuyor olacak ya da iş arıyor olacak. bu parayla geçinemeyeceğimiz için mecbur çalışacağız (tabii o yaşta bizi çalıştıracak işveren bulursak ).

normal sgk ya bağlı çalışanlardan bahsediyorum, bağkur sistemi belki farklıdır.2008 de yasa değişti. mesela babam şu an 4000 emekli maaşı alırken benim primlerim yüksekten ödense de 2500 falan alacağım (şimdiki parayla), prim günü fazlası çalıştıkça da emekli maaşım azalacak.(2008 de değişen yasayla).
Ek gelir yoksa, ev yoksa bu parayla hangimiz geçinebiliriz ki ? bi de çocuğu geç yaptıysak falan hala üniversite okuyor olacak ya da iş arıyor olacak. bu parayla geçinemeyeceğimiz için mecbur çalışacağız (tabii o yaşta bizi çalıştıracak işveren bulursak ).
Ben kamudayım kamuda da o 2008 de degısen yasayla hersey mahvoldu . Dediğiniz gibi emekli olunca ki o da 59 a tekabül ediyor , bağlanan maaş şimdiki asgarı ücret bile olmayacak

Çok güzel bir konuya degindiniz.
Maalesef bende yenilerde duydum 2008 de yasa değişmiş . 2008 sonrası ise girenler çok düşük emekli maaşı alacaklarmış ,fazla çalıştıkça da maaş azalacak şaka gibi ..

O yüzden hayatı kaçırmamak şartıyla birikim de yapacağız. Maaşı alıp hesabı yapıyoruz,kartlar borçlar,harçlıklar ayrılıyor. Gerisi birikime.
Dün gittim altin aldım.tlde bulundurmuyorum genelde

Evet aynı şeyden bahsediyoruz 2008 den sonra başlayanların durumu bu. Hepimiz SGK lıyız kamuda olsa özel de olsa .
Maalesef çoğu kişi bu durumun farkında değil çünkü henüz hiçbiri emekli olmadı

Çok güzel bir konuya degindiniz.
Maalesef bende yenilerde duydum 2008 de yasa değişmiş . 2008 sonrası ise girenler çok düşük emekli maaşı alacaklarmış ,fazla çalıştıkça da maaş azalacak şaka gibi ..

O yüzden hayatı kaçırmamak şartıyla birikim de yapacağız. Maaşı alıp hesabı yapıyoruz,kartlar borçlar,harçlıklar ayrılıyor. Gerisi birikime.
Dün gittim altin aldım.tlde bulundurmuyorum genelde
evet ben de herkese gezin tozun harcayın demek isterdim ama durumlar da böyleyken hayatı kaçırmadan birikim yapın demek lazım...

Evet aynı şeyden bahsediyoruz 2008 den sonra başlayanların durumu bu. Hepimiz SGK lıyız kamuda olsa özel de olsa .
Maalesef çoğu kişi bu durumun farkında değil çünkü henüz hiçbiri emekli olmadı
benim sgk girişim 2010 ..dediğiniz gibi henüz hiçbirimiz emekli olmadığımız için durumun vehametinin farkında değiliz...

Peki satığınız zaman aynı standarda 2 ev alabiliyormusunuz?
Birtek sizin mülkünüz 2 ye katlamiyor malum
Daha önce de aynı yanıta aynı cevabı verdim. Ev alacaksam hayır, TL kullanacaksam oldukça kârlı.

Şuan bir çok insanın hayali ve hedefi olan şeyi gerecklestirmissiniz . Eviniz ve arabanız var. Cocuklariniz huzurunuz sağlığını zda varsa e daha ne olsun
Ben yerinizde olsam yeni bir borca girmem bir müddet .
Onun yerine yapmak istediklerimi yaparım .
Bu sene 300bine araba alsak seneye 400e satsak 100bin karimiz vardı diye bakarsanız eksideymis gibi hissedeceksiniz .
Oysaki öyle değil. Bu sene gittiğiniz tatile seneye aynı fiyata gidemeyecek siniz. Zira yediğiniz yemekten içtiğiniz kahveye okuduğunuz kitaba kadar herşeyin fiyatı artacak. Bunu şimdi yaptginiz için aslında artidasiniz.
Ve ne belli ki seneye aynı sağlıkta olup aynı şeyleri yapabileceğinizi n garantisi var mı. Dünyada ölüm diye bir gerçek var
Geçenlerde onkolji servisinde çalışmış hemsirenin hastaların son günlerdeki sözlerini dinlemiştim.
Hiç kimse son günlerinde neden 2 evimiz 2 arabamız yok dememiş.
Huzurlu keyifli geçen hergun en büyük yatırım bence
Birazda kendi ruhunuza yatırım yapin

Back
X