Bankacı arkadaşlar yardımcı olabilirmi ??lütfennnn

WomenLove

bir Aşk Krallığı
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2007
24.020
122
413
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;

doğru yeremi açıyorum bilmiyorum, benim derdim babam....

55 yaşında bir adam ama ,safmı desem ? ne desem bilemiyorum...

bundan 2 yıl önce , bir arkadaşına boş senete imaza atmış...o adamda başka birine borcuna karşılık vermiş...adamda 300 bin yazmış..

bizde evimiz elden gitmesin diye......babama ihtiyaç kredisi çektirdik...evin kredisini kaldırıp evin tapusunu halamın üzerine yaptık...

ama huylu huyundan vazgeçmez, son 6 senedir sürekli kredi kartlarına borç yapıp sürekli,bi yerlerden kredi çekip ödüyor...

yada kardeşime dadanıyor...o birkere ödedi....2 sene geçmediki annem emekli oldu ona kredi çektirdi....

her borç bitiminde bu son atıyorum kartları diyor.....ama sil baştan oluyoruz...

kardeşim ,annem ben bıktık vallaa.....

şimdi kardeşim tekrardan borcunu ödeyecek babamın.......ama güvenmediği için çocuk kredi çekip bana verecek parayı ben gidip tek tek yatıracağım...

emekli kartınıda elinden alıp kardeşimin çektiği krediyi yatıracağım.........

sizlere sormak istediğim, acaba bankalara bu adama kart vermeyin ??? diyebilirmiyiz....????çünki 6 senede bu 3.cümü 4 .cümü bilmiyorum borcu kapanıyor......bıktık valla nasıl engel oluruz bu duruma .....bilgi almak istiyorum...

Canim bunu sistemsel olarak engellemek imkansiz gorunuyor benim bankamda boyle diger bankalardada sanirim aynidir.istedigin subeye girip bunu danışabilirsin yanit verirler.cunku kisinin bankacılık islemleri kendi tasarrufundadir ve baska kisi o kisi adina karar vermeye yetkili degildir cocugu, esi dahi olsa.zor bir durum.ama siz onun borcunu kapattikca borc yapmaya devam edecektir.baska bir yol bulmaniz lazim..

Canim bunu sistemsel olarak engellemek imkansiz gorunuyor benim bankamda boyle diger bankalardada sanirim aynidir.istedigin subeye girip bunu danışabilirsin yanit verirler.cunku kisinin bankacılık islemleri kendi tasarrufundadir ve baska kisi o kisi adina karar vermeye yetkili degildir cocugu, esi dahi olsa.zor bir durum.ama siz onun borcunu kapattikca borc yapmaya devam edecektir.baska bir yol bulmaniz lazim..

çok teşekkür ederim cnm ..çok sağol....valla bıktık atsan atamaz ,satsan satamazsın ya bu durum için işte..

bu son diyor , devamlı devamlııı bizde kaçıncı diyoruz.... 40 bin borç olurmu yaaa....temize çıkması için....

kardeşim evlenecek çocuk ...ev almak istiyor ama baba borcu ödeniyor.....

astım var , şeker var,,öle böyle değil... ileri derece ama dinlemiyorrrrrrrrrrrr.................annem boşasa yine gelir oturur evde o derece işte...

Ancak kredi karti kanuni takibe duser ve babaniz avukatlik olur.ondan sonra banka takibe düşmüş adama en azından 3-5 sene kredi vermez..ama emekli maasinin rehni karşılığında bu durumda genede kredi verir mi bilmiyorum. Ayrica banka avukata verdiginde birde gecikme faizi, avukatlik masrafı falan eklenir.komplike isler yani

babanız hakkında kısıtlılık kararı çıkartabilirsiniz.bu şekilde babanız istediği gibi harcama yapamaz.
mesela hülya avşar annesinin çok kumar oynayıp para kaybetmesini engellemek için böyle bir karar çıkartmıştı.hukukçu arkadaşlara sorabilirsin.

Kısıtlılık ve sebepleri

Aaa evet hukuk kitabindan hatirliyorum .kısıtlılik nedenlerinde savurganlik diye bir madde var .bunun ustune git, arkadasin dedigi gibi hukukcu arkadaslara danis sonrada şartlar olusuyorsa gerekeni yaparsiniz

Back
X