- 2 Aralık 2010
- 20.686
- 467
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
güzelmiş puanın arkadaşım ondan B planın yok senin![]()
Hayırlı olsun![]()
arkadaşlar bankalara başvuruyorum ama dönen olmadı gişeye girmek için uğraştım lisans mezunuyum şartlarım uyuyor.nerede yanlış yapıyorum ya da bende eksik olan nedir?
bu durum beni çok üzüyor belki ben kendimi göremem ama siz fikir verebilirsiniz.
not:özel bankalardan bahsediyorum
Sinav minav bahane...Torpil varsa girersin..Dayin olcak oyle yerlere...Cevremden dayisi olan girdi...
İstinalar vardir belki....
Ama buyuk cogunluk torpille girdi..
Uzulme canim ya Allah saglik versin.
Biyerden rizik kapin aciktir seninde :)
Allahin izniyle sende is bulursn inss.
Herseyin hayirlisi :)
Sinav minav bahane...Torpil varsa girersin..Dayin olcak oyle yerlere...Cevremden dayisi olan girdi...
İstinalar vardir belki....
Ama buyuk cogunluk torpille girdi..
torpil en büyük kul haklarındandır diye hissediyorum ben. oyüzden uzak dururum salak derler bana bazen ama ONURLU yaşarım ben seeverim şerefli olmayı.... dayımla degil Allahımla biryere gelmek isterim.
Bankadan kesinlikle uzak dur derim. 4kuzenim bankada calisiyor 4u de surekli sikayet ediyor ama baska secme sanslari yoktu atanamadilar baska turlu.
O kadar yogun tempoya hak edilen maasi verseler deger ama inan cok dusuk maas aliyorlar. Arkadasim ziraatte calisiyor servis gorevlisi. Ki maliye mezunu, onlisans lise falan da degil. 1200 lira aliyor. Saat 21den once ciktigimi da hic bilmem diyor. Deger mi? Bence asla degmez. Hos beni 5bin lirayla baslatmayi bile kabul etseler inancim geregi bankada calismayi dusunmuyorum orasi ayri..
Sen de senin gibi buraya dert yanan arkadaslar da uzulmesin ama. Benim bir arkadasim p3'ten ( b kadro memurluk puani) 75aldi.(Yanlis hatirlamiyorsam. Daha dusuk de olabilir. 73 falan.. ) Aslinda cok calismisti ama nasip olmadi iste. Ve inanilmaz zor durumdaydi.
Ailesi destek olmuyordu dini sebepler yuzunden. Burada bir arkadasiyla kaliyorlardi o kiz da gitti tek basina ev kirasi veremez oldu resmen ac kaldi. Basvurmadigi yer kalmadi cok caresizdi.
En son zabit katipligine girdi onda da klavyeyi gecemedi.
Ev sahibi kapiya dayanir kira ister hakli olarak. Cepte bes kurus para yok. Sagdan soldan borc alarak kiranin yarisini odemeye calisir..
Resmen dibe vurmustu yani.
Ama takdir ediyorum kendisini hic isyan etmedi hep umutla bekledi.
Birkac ay once Gumruk bakanligi baya fazla alim yapti. Neredeyse basvuran herkesi mulakata cagirdilar. Arkadasimi da cagirdilar. Girdi cikti mulakata. Ben olmayacagina emindim diyebilirim. Ve hep teskin ettim sonuc aciklanana kadar alistirmaya calistim yikilmasin diye. Sana yedirmezler orayi dedim vs..
Ayni mulakata giren baska bir arkadasim rica ettigi icin actim baktim bir sabah sonuca. Orda onun adini gorunce inanamadim. Ben verdim mujdeyi. Resmen ekmek parasina muhtacti degil internet bulmak.. Sabah uykulu uykulu mujdemi isterim memur hanim dedigimdeki o cigligi kulaklarimdan hala gitmez.
Kul sıkısmayınca Hızır yetismez derler ya. Cok inanirim ben. Vakti gelmemistir daha. Yada daha iyisi olacagi icin olmuyordur.
Ha boyle konusuyorum diye sanmayin ki benim tuzum kuru.
Ben iktisat mezunuyum, acikogretimden de iki yillik bankacilik okudum universitedeyken. sirf okul bitmeden bir kez de onlisanstan girebileyim kpssye diye. Ben hicbir isi kucumsemem ama zamaninda etrafimdaki herkes kucumsedigi halde zabit katipligine hazirlandim.8kez elendim. Iclerinde klavyede 1. Oldugum sinav bile vardi. Ki lise mezunlarini alip 2diplomamla elediler beni. Tek sebep torpilim olmayisiydi. Hic hak etmeyen, aramizda her bakimdan dunya kadar fark olan arkadasim acikca soyledi torpil buldugunu ve girdi. Bunalimin esigine de geldim. Aglamaktan yorgun dustugum de oldu. Ama Allaha havale ediyorum elbet soracaktir gozyaslarimin hesabini.
Simdi hayatimda biri var. Bir zamanlar tavan yapmis sonralarda yerlebir olmus ozguvenimi oyle yerine getirdi ki..
Oyle inandirdi ki istersem her seyi yapabilecegime.. Ben simdi kpssye girecegim ve nasipse Kasimda idari yargi hakimligi sinavina girecegim. Asil onceligim o. Ona hazirlaniyorum esasen. Olmazsa bir daha deneyecegim ve beni zabit katibi olarak kabul etmedikleri adliyeye hakim olarak girecegim. Ve inaniyorum ki zamaninda iyi ki almamislar zabit katipligine dedirtecek Allah.
Cok uzattim farkindayim ama cok hassas oldugum bir konuydu dayanamadim kizlar..
Ozetle; bazen daha iyisi olacagi icin olmuyordur olsun dediklerimiz.
Umudunuzu asla kaybetmeyin ve ne is olursa olsun yeterki para kazanayim sonra daha iyisini kazanirim mantigiyla girmeyin bir yerlere. Sonra kurtulamazsiniz, daha iyisini kazanmaniz icin onunuze engel olur vakit kaybi olur.
ben bankada çalışıyorum canım ama torpılle fılan gırmedım.nerde yasıyorsun bılmıyorum ama daha kucuk yerlerde,yani daha az kısının alınacağı yerlerde torpıl muhakkak donuyordur ama buyuk sehırler ıcın herkez torpıllı dıye bır durum soz konusu degıl cunku bırsuru kişi alınıyor.ıkı bankaya gırdım ıkısınınde de torpılım yoktu bu yüzden bıraz şans işi.fiziğe ve dıksıyona cok bakılıyor.eger ısrarla gırmek ıstıyorum dersen dıksıyon dersı alabılırsın.ha bana kalırsa sakın gırme kapısından bıle geçme.çok cazıp geliyor ama mılyonları sayıp evıne bımden yoğurt alıp donduğun bır iş işte.
deyın yerındeyse asgarı ucretın bıraz ustune neredeyse ruhunu satmadığın kalıyor
istifa edıp kurtulucam inş.