Bankada ortak hesap olması konusunda.

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.824
4.471
123
32
Mune'nin burada yorumuna dayanarak konu açıyorum.Şimdi karı koca veya çocuk eve gelen para ortak mıdır? Tabiki de ev geçimi için ortak harcama yapılmalı.Esim bana kredi kartını kapattir.Ek hesap açalım.Sen onu kullan hesap kitabımız belli olsun dedi.Sormak istediğim şu bir erkek ortak hesaba güvenerek çok fazla harcama yapıp kadına ödetebilir mi ?

Mune'nin burada yorumuna dayanarak konu açıyorum.Şimdi karı koca veya çocuk eve gelen para ortak mıdır? Tabiki de ev geçimi için ortak harcama yapılmalı.Esim bana kredi kartını kapattir.Ek hesap açalım.Sen onu kullan hesap kitabımız belli olsun dedi.Sormak istediğim şu bir erkek ortak hesaba güvenerek çok fazla harcama yapıp kadına ödetebilir mi ?
Yani burda bahsettiğiniz kişi eşiniz ya bence normalde yapmaz böyle bir şey ama eşinizi de en iyi siz tanırsınız

Bu durum insanın karakterine bağlı.

Tutumlu insan ortak ya da bireysel hesap diye düşünmez parasını biriktir.
Yani şöyle söyleyeyim para biriktirdim hatta kendine kıyafet ayakkabı alsın sorun değil tek korkum eşim ailesine benim kazandığım parayı ikimizin ortak parası diye vermesini istemiyorum.

Yani şöyle söyleyeyim para biriktirdim hatta kendine kıyafet ayakkabı alsın sorun değil tek korkum eşim ailesine benim kazandığım parayı ikimizin ortak parası diye vermesini istemiyorum.
İyi de bu konuyu konuşmazsan nasıl ortak hesap olacak?

Ortak hesapta eşler gelirlerini giderlerini oturup konuşurlar,bütçeyi beraber planlarlar.

Evlilikte bu para konusunu gözetmek çok zor değil mi? Belki çok uç bir örnek ama karı koca olup beraber tatile gitmeyen tanıdığım var, birinin tatili karşılayanilecek birikimi yok diye. BEnim de çalıştığım dönem oldu. Hiç eşimden beklentim olmadı. Marketi de aldım, kasabı da, canımın her istediğini de. onu ben alayım, bunu o alsın hesabı ruhen çok yorucu gelir bana.

Kk da acılan ortak hesap konularında gördüğüm kadarıyla hep kadınların çok harcadigindan yakınıyordu kocaları. Siz eşinizde ailesine verme potansiyeli görüyorsanız yüzde doksan düşündüğünüz gibi olur. Ortak hesaptan ziyade kredi çekip borca girin. Para krediye gider geriyede ortak hesap açıp koymaya değecek bir para kalmaz zaten 🤣🙈

Bizim evlendigimizden beri paramiz ortak . Ortak hesabımız yok ama eşim kendisine yetecek kadarini ayirir gerisini bana gönderir. Bende aynı şekilde az bir nakit bırakırım kendime benim ve eşimin maaşıyla yatırım yapmaya çalışırız. Genelde kredi kartı kullanıyoruz o da 1 tane ve benim adıma . Kredi kartı eşimde durur ben genelde internet alışverişi yaptığım için o karttan yaparım. Birbirimizin harcamalarına çok karışmayız zaten öyle yüklü harcamalarda yapmayız. Bu konuda güven duymak önemli . Eşinize güvenmiyorsaniz ortak hesap işine girmeyin

Annem babamın durumundan yanıtlayayım: bütçeleri ortaktır. parayı annem de çeker babam da kart kimdeyse artık. genelde babam uğraşır bu tip angarya işlerle ama. babam da annem de büyük bir şey almak istediklerinde birbirlerine sorar ya da en azından haber verir, taraflardan biri uygun bulmazsa almazlar. ama genelde bu konuda hiç tartışma yaşamadılar. televizyon mu istediler; gidip alırlar, ama araba vs için bir süre düşünüp ortak karar verirler.
annemin de babamın da ek kartı vardır. birbirlerinin ek kartlarını kullanırlar. ikisi de memur ve mühendis emeklisi.

teyzemlerin durum daha tuhaf: teyzem calısan bir kadın annem gibi, eşi de askeri personel. Bütçeleri ayrı. herkes farklı bir seyi karsılıyor ve birbirlerinden para saklıyorlar. şahsen ben böyle bir evlilik istemezdim. almanların evlilikleri bile böyle değil.

eşinize güveniyorsanız sorun olmaz ama bdvde bu konuda çok sorun yaşayanları okudum. her aile bizimki gibi değil. yeni nesil bir tuhaf…

SIz kartınızı kapatmayın. Bir ayrı bir ortak kartınız olsun. Ama eşinizin ek kartı değil yeni ortak bir kredi kartı olsun. Ev giderleri ortak karttan harcansın. Kişisel giderler ise şahsi kartlarınızla yapılsın. Ay sonunda da giderleri ortak ödeyin. Ben şahsen öyle yapıyorum. Bir sorun olmadı şimdiye kadar. Tabi çocuk falan olunca iş değişebilir.

Esim demissiniz ama sanirim nisanlisiniz daha,ayni evde yasamadan bilinmez boyle durumlar.Ben olsam kabul etmem ,giderler paylasilir kalani herkes ne istiyorsa yapar bizim evde.
Bizim Turk erkegnde maas karti isteme sorunu var genelde,ben ilk yillar cok direndim vermedim.Ne munasebet.
Ek hesabin kredi kartindan ne farki var?İkisi de faiz aliyor.
Sanki ortak hesabi sizin harcamalari kontrol etmek istiyor gibi algiladim.
Annesini zaten hic ilgilendirmez,onun dediklerini mevzu bile etmem.

Bizim evde her şey ortak hesapta. Bir sorun da yaşamadık bu zamana kadar. İkimizde kendini bilen insanlarız çünkü. Ufak tefek, kılık kıyafet harcamalarına kimse karışmaz, büyük bir şey alınacaksa da söylemeden yapmayız.
Siz niye takıldınız ki mune’nin söylediklerine bu kadar?

Eşiniz ailesine maddi anlamda çok yardim ediyormu? Eğer annesi sürekli para beklentisi içerisindeyse asla ortak para söz konusu olamaz.

Evi eşiniz geçindirsin siz birikim yapin güvenmiyorsanız. Ev araba arsa VS. Bir borca girin siz maaşinizla onu ödeyin.

Bizim ortak hesabımız var. İkimiz maaşlarımızı direkt ona aktarırız. Her harcamamızı her birikimimizi o hesaptan yaparız. Kartlarımız da o hesaba bağlı. Eşimin fazla harcama yapıp bana ödetme gibi bir karakteri yok ne harcayacaksak birbirimizin bilgisi dahilinde olur. Sadece yüklü bir alışveriş olacaksa diğerinin onayını da alırız.
Bizde aileye para gönderme olayı da hiçbir zaman olmadı o yüzden hiç sorun yaşamadık.

Senin paran benim param meseleleri bana çok garip geliyor. Tamam bütçe ortaktır ama ev arkadaşı gibi aldığınız her şeyin yarı parası sizden,diğer yarısı eşinizden gibi de bir durum değil evlilik. Herkes kazancını ortaya koyar,içinden masraflar karşılanır,herkes kendisine bir miktar ayırır. Bununla da ister anasına verir,ister kendine harcar. Kimi ilgilendirir ki yani şimdi ben maaşımdan anneme versem nolacak,kendime harcasam nolacak?

Her şeyin elbette bir dozu var,eve giren maaş 20binken eşiniz annesine 5 bin veriyorsa evet geçinemezsiniz zaten,eşiniz de aptal değilse bunu görür ve vereceği mimtarı da buna göre ayarlar. Ama evinize giren para 100binse annesine verilecek 10bin lira da olsa size zarar vermez. Dolayısıyla miktarları bilmeden kesin bir yorum yapamam. Ben eşime sürekli babana para ver yardım et derim yapmaz,öyle inattır ki. Anneye babaya belli limitlerde yardım yapılması gerektiğini düşünüyorum şahsen. Sizde eşinizin annesinin gelir durumu nasıl? Maaşı var mı,varsa ne kadar? Evi kira mı,başka çocuğu var mı,kiminle yaşıyor,sizin maaşlarınız ne kadar,giderleriniz ne durumda bunları açıkça yazmanız lazım ki yorumlar daha düzgün gelsin.

Back
X