kart ücreti normal değilmi??
sonuça o bankanin bize verdiği karti kullaniyoruz bundan onlarinda kazanci olmali herhalde. Bankalar hayır kurumları değilki. Zaten bu tür ücretler karta başvururken sözleşmede hepsi tek tek yaziyor, altina imzayi atimiza göre bunlarida kabul ediyoruz anlamina geliyor. Böyle bişeyi kabul etmiyorsak ozaman o bankanin kartinida kullanmamiz gerekir diye düşünüyorum. Bankalar o kartları bize babaların hayrına vermiyorlar
kart ücreti normal değilmi??
sonuça o bankanin bize verdiği karti kullaniyoruz bundan onlarinda kazanci olmali herhalde. Bankalar hayır kurumları değilki. Zaten bu tür ücretler karta başvururken sözleşmede hepsi tek tek yaziyor, altina imzayi atimiza göre bunlarida kabul ediyoruz anlamina geliyor. Böyle bişeyi kabul etmiyorsak ozaman o bankanin kartinida kullanmamiz gerekir diye düşünüyorum. Bankalar o kartları bize babaların hayrına vermiyorlar
kredi kartimin tutarı dişinda bankaya ek kartmiş, kart ücretiymiş falan adi altında 1 kuruş vermedim vermem de :mymeka:
ellerinden gelse iliğimizi kurutcaklar
hakkınızı arayın şikayet edin blöf yapın iptal ettirmek istiyorum gerekçem şu şu şu diye Kötü Kazen
siz sesinizi çıkarmazsanız onlar yolabildikleri kadar yolarlar benneyaptımki
sizin paranız çok galiba yada çok kolay para kazanıyorsunuz
evet gayet normal.Malesef
bunun adıda Ticaret
Dediğim gibi bankalar hayır kurumları değiler, çoğu zaman kendilerini böyle gösteriyor olabilirler ama değiller.
kimse kimseye zorlan kart veremez. Ben istemezem banka bana nasil kart verebiliyor ya? istemeden yolasalar bile geri yolarim. Kullanmak istemedikten sonra kimse kart kulanmak mecbur değil. Stand kurmalarida gayet normal. İsteyen standın önünden durmadan geçebilir kimse kolumuzdan tutup gel bizi dinle şu kartımız al kullan demiyor.
Maaşi düşük insanlara yüksek limit vermeleride gayet normal. Bankalar ticari kurumlardır, ve para kazanmak zorundalar. Normal bi şirket nasil ciro peşindeyse bankalarda öyle. Kimse kimseye durup dururken para vermez helede kredi karti hiç vermez.
Eğer kartı almayi kabul etmisem ozaman kart ücretinide ödemeyide kabul etmek zorundayım bukadar basıt.Bu hoşuma gider gitmez o ayri
bunun çok para kazanmak ile yada kolay para kazanmak ile hiç bir ilgisi yok
Bunu bir arkadaşıma uyguladım,akıl verdim kızcağıza iptal ettiririm de diye,zavallının kaç yıldır kullandığı 7-8 milyarlık limiti olan Bonus Premium kartını iptal ettiler:roflol::roflol::roflol: Ama ben bugün Finansbanka aynı blöfü çekicem,etmezlerse harbiden iptal ettiricem!!! O kadar faiz kazandılar üstümden benim herifin bonus ve maximumu kadar puan toplayamadım ne anlamı var bu kartı kullanmanın?
evet haklisin bilmiyorum
Boşuna yıllar boyu İşletme okudum Ekonomi masteri yaptım
sen ödeme canım, ne güzel işte
iyi günler dilerim a.s.
ayrıntılı bi şekilde yazacaktım ama şu satirlarinizdan sonra bankaların kredi karti satiş, komisyon ve kar marjları hakkında bilgi sahibi olmadiginizi düşünmem sebebiyle yorulmayı göze alamıyacağım
siz ödemeye devam edin sengözlerimebaksanab
ama benim bankalara dedigim adlar altında verilecek tek kurşum yok, olamaz da :içelim:
eğitim sisteminin kalitesi beni hep düşündürmüştür zati
şaşirmadımsengözlerimebaksanab
saygı ve hörmetle ellerinizden öperim şakkıdı
Bu ülkede sakız dağıtır gibi kredi kartı verilebiliyorsa ve bu insanların üzerinden faiz geliri elde ediliyorsa(çünkü bankaların en sevdiği müşteriler asgari tutarı ödeyerek gerisini faize bırakan müşterilerdir),borcundan dolayı sıkıntıda olan insanlara temerrüt faizi işletiliyor,idari takip,yasal takip başlatılıp birde avukatlarına gelir elde edebiliyorsa bu bankalar kusura bakmayın ama kart ücreti diye bir ücret talep etmeleri açgözlülük ve dolandırıcılıktır...Bankacılık yaptığım dönemlerde yasal takibe giren yüzlerce müşteriye ödeme planı yapmak ve senet imzalatmak zorunda kaldım düşünün bir kere bir taraftan kart kullanmaktan haberi olmayan insanlara şeker verir gibi kart verip bir taraftan da borcunu taksitlendirdi bankalar...Bu çarpıklığı düzeltmek yerine şimdi de insanları nasıl daha çok soyarız onun peşindeler... Bir sürü mahkeme kararı varken tüketici lehine hala "ne koparsak kardır" mantığıyla hareket ederken bankalar bu uygulamayı savunmanız bana çok garip geldi:uhm: Şaşırrrdddııııımmmmmmmsengözlerimebaksanab
işte ben bu yazının altına imzamı çakarım,nazıl güzel dile getirmişsin neftarim canım...
herkez hakkını arasa,herkez sessiz kalıp haksız kazanca giren bu kart aidatlarını ödemese bu haksızlığı ortadan kaldırabiliriz...
daha 2 gün evvel başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum
bankada kredi kartı borcumu ödüyorum,diğer kasada da orta yaşlı bir teyze kredi kartı ekstresini almış kasadaki görevliye soru soruyor,aynen konuşulanları yazıyorum..
-- yaşlı teyze: oğlum ben bu son 4 aydır kredi kartımdan harcama yapmadım..ama benim adıma bir borç yapılmış,bir bakarmısın,bir yanlışlık olmasın
---kasadaki görevli : teyze bu kart aidatı her sene kesilir..
yaşlı teyze : oğlum bana bu kartı verirken hiç bir açıklama yapılmadı ama
---kasadaki görevli : teyze sözleşme yapıldı ama dimi
yaşlı teyze : hatırlamıyorum oğlum o zaman çarşıda gezinirken zorla satmaya çalıştılar,bir kimlik fotokopisi birde kağıt imzalattılar bu adrese yolluyacağız dediler...
kasadaki görevli: teyza içte o imzalattıkları kağıtta kart aidatını kabul ettiğinize daire ek bir şık vardı,okumadınızmı
yaşlı teyze : hiç okumadım evladım...
şimdi soruyorum sizlere,bir kart satmak için peynir ekmek gibi ,sokak ortasında stand kurup,olur olmadık yerlerde ,kimseyi bilgilendirilmeden dağıtılan kredi kartını verenmi,yoksa onu alanmı suçlu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?