• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

banyo temizliği

mabel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013
954
1.498
158
Muğla
Kizlar merhaba,benim deneyimli bayanlara bir sorum olacak.banyomdaki fayanslarinn uzerinde beyaz dalga seklinde leke oldu.nedenini bilemiyorum belki kirec yuzunden olabilir.sorun su ben simdi su ile yikamak istiyorum ama kuvetin altina su kacmazmi camasir makinasinin altina da?su cikmazsa bocek olmazmi?suyu zaten cikaramam kendi kendine mi kurur?bu beyaz dalgalar icin ne yapmali?sizler nasil yikiyorsunuz.
Dert degil benimki bilgisizlik,yardimlarinizi beklerim..

Banyoda gider deligine dogru bir egim vardir.sular zaten oraya dogru akar.eger insatta bir sorun hyoksa alt kata su gitmez.bocek mocek olmaz..
Eger yine de emin degilsen sprey deterjanlarin banyo icin olanlarindan sikip islak bezle sileceksin.kolay gelsin

banyoyu yıkamazsak ne ile temizlicez?Vala canım ben herhafta 1defa muakkak yıkıorum hemde çamaşır suyu ve fırça ile..Çamaşır makinesinin altıda ıslak falan kalıcağını sanmıyorum .Böcek falanda olmaz.Silmekle olmaz sen bi güzel yıkıyıver banyonu.

beyaz lekeler oluyo evet banyo fanyaslarında sprey temizleyiciler krem temizleyiciler dene he yok çıkmıyo azcık kireç sökücü felan koy mutlaka çıkıcaktık not: kireç sökücüyü birden dökme azcık sür bekle gözlerine dikkat et kaçmasın eldiven kullanmayı unutma sevgiler :D

valla ben de bi fırça bi çamaşır suyu alıyorum her yeri fırçalıyorum klozeti temizliyorum önce sonra klozetin dışını duşakabinin klozete yakın kısmını yerleri foştur foştur fırçalayıp yıykıyorum. sonra da bol su ile duruluyorum. çekçekle fazla suyu çektirip kalan su varsa yer silme bezleriyle aldırıyorum. paspasları seriyorum ohh misss... ben kireç sökücü sevmiyorum :19:

valla ben de bi fırça bi çamaşır suyu alıyorum her yeri fırçalıyorum klozeti temizliyorum önce sonra klozetin dışını duşakabinin klozete yakın kısmını yerleri foştur foştur fırçalayıp yıykıyorum. sonra da bol su ile duruluyorum. çekçekle fazla suyu çektirip kalan su varsa yer silme bezleriyle aldırıyorum. paspasları seriyorum ohh misss... ben kireç sökücü sevmiyorum :19:

aynen çekçekle çekip bırakıorum hatta kurulamıorum bıle 1 saat içinde kuruo mis gibi paspaslarıda seriyorum.Öle silmekle temiz olmaz ki çünkü

Arkadaşın dediği gibi gidere doğru bir eğim vardır alt kata falan gitmez su .
Banyoyu yıkamadan önce bir paket karbonatı suyla karıştırıp banyonda bekletirsen pırıl pırıl olduğunu göreceksin mutlaka :)

banyoda fayanslarda ve duşakabin camlarında siyah mermerde lavaboda kireç lekelerin için sirkeyi tavsiye ederim.
fısfıslı şişeye koy sirkeyi gereken yerlere sık 10 dakika sonra durula hiç kireç kalmıyor
ben duşakabin camları için her hafta bi şişe yeni çıkan köpük cillit banglerden bitiyordum
sonra sirke denedim hiç deterjansız fırçasız süper oluyor
sadece çok keskin bi koku oluyo insanın genizlerini yakan :2:

teşekkürler arkadaşlar dökücem suyu,fırçayla devam:)forumda bir arkadaş küvetinin altından siyah kurtlar geldiğini gördüğünü yazmıştı.bende ıslaklıktan olabılır dıye dusunup onu aklıma kazımışım sanırım.hatta bende nasıl bir fobi oluştuysa o konudan dolayı ıslak yer bırakmamaya çalışıyorum:ssz:
teşekkür ederim cevap veren herkese:21::16:

teşekkürler arkadaşlar dökücem suyu,fırçayla devam:)forumda bir arkadaş küvetinin altından siyah kurtlar geldiğini gördüğünü yazmıştı.bende ıslaklıktan olabılır dıye dusunup onu aklıma kazımışım sanırım.hatta bende nasıl bir fobi oluştuysa o konudan dolayı ıslak yer bırakmamaya çalışıyorum:ssz:
teşekkür ederim cevap veren herkese:21::16:

Ben öncelikle banyonda özellikle küvet kenarları vs gibi yerleri silikonla kapatmanı ya da yeni derz sürmeni tavsiye ederim ki aşağıya su gider mi düşüncesi senin aklından çıkıp gitmiş olur hem de daha uzun ömürlü olur banyon. küveti kırdırıp altına baktırmaktan iyidir. ondan sonra yıkarsın.

bi de ben arada eve sinek ilacı sıkıyorum ki böcek vs üremesin. olanlarda ölsün ki temizlik yaparken süpürgeyle çekeyim. canlı görünce beni korkutmaması için. :27::27::27:

Back
X