Banyo

( BCG ) Verem aşısı dışındaki aşılar Bebeğin banyo yapmasına engel değildir.
Bunu bilmek için dr olmaya gerek yok. Bebeği önceden aşı olan tüm tecrübeli anneler bunu bilir.

doktor olup olmadiginizi sordum neye tepkiymis onu anlayamadim?
doktorsaniz neden yikanmaz dediginizi sorucaktim
uzman degilseniz nasil kesin bilgi verebiliyorsujuz? hangi sifatla?
Dedim ya bilgi vermek icin bir seylerin uzmani olmak gerekmez. Kaldi ki bi doktorun dedigi otekini tutmayabilir.

Bunun disinda rahat edecekseniz cocuk servisinde calismis hemsireye sordum.

Verem aşısı hariç diğer asilarda banyo yapmakta bir sakınca olmadigini söylemişti doktorumuz sadece aşının vurulduğu yeri ovalamayin demişti.

İkinci ayda vurulan verem aşısı dışında bebeği yıkayabilirsiniz hele yaz mevsiminde aşıdan sonra duş aldırdığımda kızım çok rahatlardı banyo yapmayı sevdiği için keyfi yerine geliyordu aşı yerinde şişme olursa limon kolonyasıyla biraz ovabilirsiniz şişine ve yanmasına iyi geliyor bebek hemşiresi söylemişti

Saglik ocagindada bize igneyi vurdugu gun icin bugun banyo yaptirma der.ben 2 gun yaptirmam.yaptirma bekle bikac gun nolacak

benim kuzenim asidan sonra yüzmeye bile gitti. doktor sorun yok demisti... artik igneler eskiye göre farkliymis ama bende banyo yaptirmadim nolur nolmaz riske gerek yok islak sil kurula.

Sadece BCG'de 72 saat o bölgeye su değmemesi gerekiyor, diğer aşılarda banyo yaptırılabilir sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…