- 20 Temmuz 2007
- 4.230
- 670
- 723
- Konu Sahibi siskelebegidefne
-
eşinizin gittigi uzmana sizde gidin
gidişat hakkında bilgi alın devam edilebilir mi diye fikir alın bence
insan bazen kendini kaybedip yapmak istemeyeceği şeyleri yapabiliyor
gerçekten pişman ve çaba sarfediyor gibi sanki eşiniz
bence herkes pişmansa ikinci bir şansı hak eder
anlattıklarınıza göre eşiniz son bir şansı daha hakediyor. . ama evinize dönmeden şartlarınızı söyleyin. . ailelerle görüşme günlerini ilk baştan koyun. . Çocuğunuzun yanında kesinlikle ses tonunu yükseltmeyeceğini ve tedaviye devam etmesini söyleyin. . . İnşallah herşey yoluna girer. .
Sevgiyle kalın
Dedigim gibi eger esinizle birlikte güzel bir gelecek düsünebiliryorsaniz, bir sans daha verebilirsiniz.
Sonucta esiniz sadece lafda degil gercekten pisman oldugunu her hareketiyle göstermis.
Bitirmek mi devam etmek mi? Iste bu önemli.
Insan, hele ki bir kadin hisseder bazi seyleri, esinizin samimiyetine inaniyorsaniz, sizin güveninizi tekrar kazanmasi icin bir sans verebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar,
ben 7 aydır eşimden ayrıyım. Malesef şiddet gördüm... Darp raporu alıp şikayetci oldum, önümüzde ki ay davamız var.
Eşim ilk günden itibaren barışmak için dil döküyor, her fırsatta karşıma çıkıp ağlıyor son bir şans istiyor...
2 yaşında çocuğumuz var... Bütün korkularım,endişelerim onunla ilgili. İlk zamanlar çok net olmama rağmen her gün biraz daha acabalarım oluşuyor.
Emin olamıyorum bir türlü. İnanın ne istediğimi bile bilemiyorum artık. Tekrar güvenmek ne kadar doğru, yeniden yapar mı endişesi !
Bu baba evine 2. gelişim =( Yaklaşık 3 yıldır evliyiz...
Biz malesef birazda ailesi yüzünden bu hale geldik ama en büyük suç tabi ki eşimde.. Ayrı bir aile olduğumuzu bir türlü idrak edemedi... Tabi ki benim de hatalarım oldu bunu inkar etmiyorum. Ama tabi ki şiddet uygulamasını gerektirmiyordu... Şu an bütün hatalarını anladığını ve bir daha tekrarlanmayacağını söylüyor. Bir de onun ailesi ile alt üst otuyoruz ve benim ailemde çok yakın oturuyor bize... Evi taşıyacağını iki tarafada uzak olucağımızı söylüyor.
Bir ay önce psikiyatriste gitti, öfke kontrolü için ilaç kullanıyor... Geçtiğimiz hafta psikiyatrist benimde bulunmamı istediği için gittim. Sorunları benden de duymak istemiş... Eşimi psikolojik test yaptırması için ayrı bir yere gönderdi. Bende psikatriste görüşlerini sordum. Tekrar deneyebileceğinizi düşünüyorum dedi. Buraya gelmesi, sorununu kabul etmesi ve çözüm aramasının büyük bir adım olduğunu söyledi.. Çok uzatmıyayım kısaca böyle konuştu.
Bense emin olamıyorum, pişman olmaktan çok korkuyorum.. ve hele aynı şeyleri yaşamaktan......
Çocuğum için tekrar denemeli miyim? Bu yaşadıklarımı unutabilir miyim =(
Eşini en iyi sen tanırsın, gerçekten hatasını tekrarlamayacağına inanıyorsan dönebilirsin. Pişman olsan bile arkana bakmadan dönebilme ihtimalin hep var o kapıyı sakın kapatma.
Ben aldatılmış ve boşanmış olmama rağmen dokuz ay sonra yeniden döndüm, döndüğümden beri de pişman değilim, Allah utandırmasın elbette ama aynı hatayı tekrarlarsa da hic umrumda olmaz, kapıyı ceker cıkarım. İcimde de "acaba" kalmaz.
bence şans vermelisin!
neden?
çünkü pişman olduğu çok açık belli çözüme odaklı davranışlarda bulunması büyük önem taşıyor bence. yani bir erkeğin yaptığı hatanın farkına varması, kendisinde bir öfke problemi olduğunu anlaması ve bir de kalkıp bunun için tedavi olmayı kabullenmesi bence çok çok önemli. eğer eşini seviyorsan ona bir şans daha vermelisin.
bu noktada hissettiklerin çok önemli duygu karmaşası yaşarken olumsuz bir karar verip sonradan pişman olman çok üzücü olur. Allah bağışlasın 1 evladın varmış eğer sadece onun için dönersen sen çok yıpranırsın annelik motivasyonunda düşer bana göre. iyi düşün taşın eşinle karşılıklı oturup birkaç defa açıkça konuş isteklerinizi bilin öğrenin. ve arada bir sevgi varsa hala ona şans ver mutlaka derim. hakkında hayırlısını dilerim canım.
psikiyatriste gitmesi size değer verdiğini gösteriyor.belki başka biri olsa banane der geçer..bişeyleri düzeltmek için çaba sarf edior belliki..kuzenimim var 3 yasında dünyalar tatlısı bi kızı vardı.onlarda 6 yıllık evliydi.aynı dediğin gibi eşi bi türlü aile olduklarının farkına varamadı.kuzenimin kayınpederi sürekli adamı dolduruyordu adam da eve gelip kuzenimi dövüyordu..hatta bi defasında öyle bi dövmüştü ki hastanelik olmustu kızo olay üstüne kuzenim cıkdı geldi babasının evine.1.5 sene kadar kaldı babasının evinde..ama bu 1.5 yılda adam o kadar pişman olduki sürekli yalvarıordu..söz verdi bundan sonra ailemin bize karısmasına asla izin vermicem dedi.sözündede durdu ailesinden uzak bi şehre tasındılar.kuzenimde cocugun hatrı için barıstı.şimdi çok şükür iyiler belki bi kez daha denemeye değer..
Çok teşekkürler. Demek ki düzelebiliyor, vediğiniz örnek inanın çok iyi geldi. Allah mutluluklarını daim etsin, bir daha kötü gün yaşatmasın. Maşallah.
Merhaba arkadaşlar,
ben 7 aydır eşimden ayrıyım. Malesef şiddet gördüm... Darp raporu alıp şikayetci oldum, önümüzde ki ay davamız var.
Eşim ilk günden itibaren barışmak için dil döküyor, her fırsatta karşıma çıkıp ağlıyor son bir şans istiyor...
2 yaşında çocuğumuz var... Bütün korkularım,endişelerim onunla ilgili. İlk zamanlar çok net olmama rağmen her gün biraz daha acabalarım oluşuyor.
Emin olamıyorum bir türlü. İnanın ne istediğimi bile bilemiyorum artık. Tekrar güvenmek ne kadar doğru, yeniden yapar mı endişesi !
Biz malesef birazda ailesi yüzünden bu hale geldik ama en büyük suç tabi ki eşimde.. Ayrı bir aile olduğumuzu bir türlü idrak edemedi... Tabi ki benim de hatalarım oldu bunu inkar etmiyorum. Ama tabi ki şiddet uygulamasını gerektirmiyordu... Şu an bütün hatalarını anladığını ve bir daha tekrarlanmayacağını söylüyor. Bir de onun ailesi ile alt üst otuyoruz ve benim ailemde çok yakın oturuyor bize... Evi taşıyacağını iki tarafada uzak olucağımızı söylüyor.
Bir ay önce psikiyatriste gitti, öfke kontrolü için ilaç kullanıyor... Geçtiğimiz hafta psikiyatrist benimde bulunmamı istediği için gittim. Sorunları benden de duymak istemiş... Eşimi psikolojik test yaptırması için ayrı bir yere gönderdi. Bende psikatriste görüşlerini sordum. Tekrar deneyebileceğinizi düşünüyorum dedi. Buraya gelmesi, sorununu kabul etmesi ve çözüm aramasının büyük bir adım olduğunu söyledi.. Çok uzatmıyayım kısaca böyle konuştu.
Bense emin olamıyorum, pişman olmaktan çok korkuyorum.. ve hele aynı şeyleri yaşamaktan......
Çok teşekkür ederim. Hislerimi o kadar güzel ifade etmişsin ki. Gerçekten duygu karmaşası yaşıyorum. Boşanıp pişman olmaktansa bir kez daha denemek en doğrusu sanırım. Yine olmazsa artık kendi bilir daha da geri dönüşüm olmaz..
Bir sorun da aileme karşı kendimi mahçup hissediyorum. Annem bir daha mı denesen diyor ama babam kesinlikle barışmamı istemiyor. Doktora gittiğini dahi söyleyemedim =( Duygularımdan emin olup karşılarına öyle çıkmak, onlarında onayını almak istiyorum... 2. defadır benimle perişan oluyorlar, düzenlerini bozuyorum. Allah onları başımdan eksik etmesin...
Yalnız sen bu süreci ikinci kez yasıyormuşsun, simdi eski konularına baktım da. O zaman da tedavi olmuş, doktora gidilmiş vs vs.
Emin misin gerçekten?
baba evine ikinci gelişinizmiş. bence eğer şansını kullanacak olsa ilk seferde kullanırdı ve şu an bu durumda olmazdınız. ilk seferde tedaviyi yarım bırakmış, geri dönseniz aynı şeyi tekrarlar gibi geliyor bana. fazlaca gözünüzü boyamaya çalışıyor gibi geldi bana, dr olayıyla. asabiyete de her zaman dr çare olamaz bence. isterseniz deneyin bu size kalmış. inşşallah aynı şeyleri tekrarlamaz.
döndükten sonra değişebilir bu olacak gibi ama sen yaşadıklarının etkisinde tepkiler vereceksin olaylara o yüzden yeniden denemek istiyorsan sende git doktora şiddet basit birşey değil ama değiştiğine inandığın gün iyileşmeye sende başla çünkü sendede istenmeyen tepkiler olabilir sonrasında ne dediğimi anladığını umudediyorum tecrübe diyelim......
Merhaba arkadaşlar,
Evet burdada belirttim az önce... Aile terapistine gittik bundan önce. 4. senasdan sonra terapist eve dönün değiştiğini dönmeden anlayamazsınız dedi. Ama bana gelmeye devam edin dedi. Bende o tavsiye ile döndüm. Ben dönünce eşim düzeldim daha gitmeyelim çok da pahalı dedi. Ne yaptım ne ettimsede fikrini değiştiremedim. O zamanda burdan taşınırız dedi. Ama işte dönünce hiçbirini yapmadı... Benim endişemde yine böyle olması...
O yüzden tedavinin ilerlemesini, psikiyatriste bizzat bende giderek takip edeceğim. Ve kesinlikle evi değiştirmeden dönmeyeceğim. Bunları sağlarsa ne ala yoksa ben yokum...
Bir de psikiyatriste daha önce aile terapisine gittik ve yarım bıraktı o yüzdn güvenemiyorum dedi. Bana dedi ki, paranıza yazık olmuş öfke kontrolü aile terapistinin alanı değil...
Bilmiyorum canım dua ediyorum hayırlısını diliyorum... Başka ne gelir elden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?