Barışmak isteyen eş!

Aynen sizin gibi bende önce kendime baktım, ben mi hatalıyım neden böyle oluyoruz diye. Ben ona hep söylemişimdir birbirimizin rahatsız olduğu davranışlarımız olursa mutlaka açık açık konuşup çözmeye çalışalım. Benim sorun çözme yöntemim bu, normal olanda bu zaten. Ama eşimde bu yok, biriktirip biriktirip patlama yaşıyor =(

Umarım bizim sonumuzda sizinki gibi olur... Yani hayırlı değilse rabbime dua ediyorum bir daha denemek istemiyorum, inanın çok yıprandım...

Bende işte bundan korkuyorum =( Ya daha beterini yaşarsam =(
Allahım bu erkekler neden böyle anlamıyorum, pişman olmak özür dilemek sadece lafta mı!
Yuva yıkma vebalini nasıl alabiliyorlar böyle...

Bende işte bundan korkuyorum =( Ya daha beterini yaşarsam =(
Allahım bu erkekler neden böyle anlamıyorum, pişman olmak özür dilemek sadece lafta mı!
Yuva yıkma vebalini nasıl alabiliyorlar böyle...

Alabiliyorlar işte.
Daha beteri olmaz umarım.
Ama en azından denedim demenin rahatlığını yaşayacaksınız.
Daha kolay daha huzurlu yolunuza devam edeceksiniz.
Soru işaretleriyle yaşamak daha zor olurdu sanki.
Hem bilemiyoruz ki belki de gerçekten düzeldi.
Çok umutlu olmayın sadece çok beklentilere girmeyin.
Olmazsa denedim olmadı dersiniz.
Olursa da zaten denecek bişey yok. Mutluluklar..
Ama mutlaka vaatlerle geri dönmeyin.
Önce şartları yerine getirsen ondan sonra.
Sakın taviz vermeyin.
Vermeyin ki nasılsa düzeliyor yine düzelir fikriyle hareket etmesin..

Çok teşekkürler. Dediğiniz gibi en azından 'ben denedim' diyebileceğim. Umarım pişman olmam ama yaşamadan bilemeyeceğim malesef...

Çok teşekkürler. Dediğiniz gibi en azından 'ben denedim' diyebileceğim. Umarım pişman olmam ama yaşamadan bilemeyeceğim malesef...

Zaten denemek istiyorsunuz. Bu çok açık.
Ben de öyleydim.
Bizim çok daha kötü sorunlarımız olmasına rağmen değişmiştir diye kendimi kandırıyordum.
Ve kendimi kandırdığımı da biliyordum.
Ustaca öyle çok şey yaptı ki inandırmak adına.
Yine de bile bile döndüm tekrar.
Sevgim de saygım da bitti sonraki süreçte.
Başlarda evliliğim bitiyor diye çok üzülürken,
sonraki yaşadıklarımla çok daha kolay çok daha istekli verdim boşanma kararımı.
Aklımda beynimde kalbimde zerre kadar bişey kalmadan boşandım ki bu çok büyük bir lükstü aslında.
Denemesem hem sevgim bitmemişti.
Hem düzelir miydi acaba kaygısı yaşayacaktım.
Hem de pırıl pırıl iki evladım olmayacaktı...

Uzman desteği alıyorsa, sorununun farkındaysa, çaba gösteriyorsa, çok da yüz vermeden, bir kez daha deneyebilirsiniz çocuğunuz için.

Fakat çok da güvenmeden, yelkenleri suya indirmeden.

Temkinli olmakta fayda var.

Tekrar denemeyi çok istediğimi söyleyemem. Korkularım çok fazla. Bir daha bu muameleye maruz kalmak istemiyorum, kimse kalmasın...
Doktora gitmesi, çabalıyor gözükmesi, pişmanlığı.. İşte bunlar beni düşündürüyor, aklım karışıyor.
İlerde tekrar deneseydim belkide olurdu der miyim diye düşünüyorum.
İnanın karar veremedim en iyisi zamana bırakmak ve gözlemlemek...

Haklısınız temkini elden bırakmamalı..
Bazen diyorum ki yürü git yoluna zaten 7 aydır ayrısın, bazende acaba olur mu.......
Of o kadar karışığım ki....

anlıyorum sizi..ama ben çok sabrettim.vazgeçmedim.uğraştım ve sonunda ben kazandım.11 yıllık evliyiz.şimdi liseli aşıklar gibiyiz.ama bende çok çektim.tabi bu insanın karakteriylede ilgili onun düzelmiceği varsa 20 sene de geçse olmaz.ne diyim allah doğru yolu göstersin.karar senin..

Canım bence de tekrar deneyebilirsin. Mümkünse boşanma davasını ertele, ama hemen yanına dönme.

Önce o evinizi ailelerden uzağa taşısın hemen, sonra da bir 6 ay daha öfke tedavisi için psikolojik destek alsın.

.

Şiddet hoş görülecek bir davranış asla değil. Yaşanmışa bişey yapamayız ama yaşanacak olanlar birazda bizim elimizde. Bi tane çocuğum var ve eşim kendini toparlamaya çalışıyor diyorsunuz. Duygularınızdan emin olmadan ve eşinizi karşınıza alıp etraflıca konuşmadan (bu sana verebileceğim son şans, ben geçmişte yaşananları tekrar yaşamaktan korkuyorum ve bu şansı vermemdeki en büyük neden çocuğumuz tekrar aynı şeyler yaşanacak olursa gitmekte tereddüt etmem bu defa çocuğumu da beni de göremezsin gibi) tavrını net bir şekilde belirten konuşma yapabilirsin. Tabi ki söz veripte tutmayan yeminler edipte dönen insanlar oluyor ama bunu şans vermeden bilemezsin. Çocuğun şuan küçük peşinden ağlar en fazla bir saat sonra susar ama büyüdüğünde bişeyleri ona anlatmak daha güç olabilir. Hakkında hayırlısı olur inşallah güzel bir hayatınız olur.. :26:

Son düzenleme:

Merhaba,

yorumunuzu yeni görüyorum kusura bakmayın... Öncelikle teşekkür ederim.

Eşimle henüz birleşmedim, neredeyse 8 ay olucak ayrılığımız... Psikiyatriste gidiyoruz hala, ikimizde ilaç kullanıyoruz...
Her gün eve dönmem için yalvarıyor... Bense tekrar yaşamaktan ölesiye korkuyorum, herşeyden emin olarak tabi tedavinin gidişatına görede kararımı vereceğim... Herşeyin hayırlısı..

Inşallah her şey güzel olur canım. Bence de bir şans ver bir erkeğin psikiyatriye gitmesi başlı başına büyük bir adım. En azından o minik yavrunuz için denemeye değer. Dönmek için bir şart koşun tabi önce evi tasisin öyle dönün. Aileyle oturmak gerçekten sıkıntılı.

Çok teşekkürler, inşallah güzel olur.. Psikiyatriste bana her erkek buraya gelmez bunu bilin dedi...

Bize şu an önerdiğ 5-6 ay daha ilaç kullanıp aile terapistine yönlendirmek... Eşimin tolerans seviyesi düşükmüş, öfke kontrolu ilaçları bu seviyeyi yükseltecekmiş ama iş tabi kendisinde bitiyor sırf ilaçla olmuyor bu işler dedi.. Şiddet eğilimi sorunu çözüldüğünde aile terapistine giderek, evliliğin nasıl olması gerektiği-eşlerin birbirlerine nasıl davranması gerektiği-erkeğin ve kadının rolleri vs. bunları öğrenecekmişiz... Ayda bir psikiyatristimizi görmeye devam edeceğiz...

Hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…