Bartholin Bezinin Alınması

coriyolis01

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2022
12
2
16
27
Arkadaşlar merhaba. Bu illeti çeken arkadaşlar için bilgilendirme yapmak için yazıyorum çünkü bu süreçte bende çok araştırdım bu sayfada bir şeyler öğrenebilir miyim diye. 2 gün önce bartholin bezini komple aldırdım. Kist bende uzun zamandır vardı ancak apseleşmediği için rahatsız etmiyordu. Son bir sene içinde neredeyse 6 ay boyunca her ay tekrarladı.Daha önce marsüpilizasyon ve gümüş nitrat uygulaması yaptırdım ancak 1 ay içinde kapandı ve her ay neredeyse apseleşiyordu. Doktor 5-6 kez tekrarlayan apseli bezin alınması gerektiğini artık bana fayda değil zarar verdiğini söyledi. Ki gerçektende öyle oluyordu. Sıcak suya oturma,dut kürü,karabaş otu,lokum gibi bir sürü yöntemi denedim ancak fayda etmedi.Ve artık yaşam kalitem çok düşmüştü. Bende karar vererek bartholin kistini tamamen aldırdım. Amaliyatım çok rahat geçti 4 saat içinde ayaktaydım. Ağrım çok az oluyordu ama yanma hissi biraz vardı oda soğuk uygulama ile hafifliyordu. Bugün 3.günüm ve iyi ki olmuşum sadece otururken dikişler biraz rahatsız ediyor o kadar. Cinsel hayata gelince doktor sıvı salgılayan tek bezin bartholin bezi olmadığını ve diğer bezinde yeterli olacağını söyledi. Ki zaten olmasa bile bez alınmadan öncede kuruluk sorunu yaşadığım için kayganlaştırıcı jel kullanıyordum çünkü bartholin bezi işlevini yapmıyordu. Velhasıl kelam bu derdi çeken arkadaşlarıma umarım sürecim yol gösterici olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…