Merhabalar; ben de bu rahatsızlıktan çok çektim ama sanırım apse olmadan önlemenin yolunu buldum. İlk kistim 4 sene önce oldu, çok acılı ve sancılıydı ancak çok iyi bir doktora rastladım, apseyi boşalttı ve 2,5 sene kadar sorun yaşamadım. İkinci için özel hastaneye gittim komple bezi alalım dediler istemedim yine apseyi boşalttılar. Bundan 6 ay kadar sonra üçüncü kez oldu, devlet hastanesi biz almıyoruz dedi özele gitsem komple alacaklar bir hafta kadar acı çektikten sonra kendim patlattım. Dört gün kadar önce yine aynı yerde şişlik fark ettim, günde iki kere sıcak su tutma ve her fırsatta üstüne sıcak su torbası koyarak aynı zamanda da doksisiklin grubu antibiyotik alarak apse olmadan geçirmeyi başardım sanırım. Kist apseye çevirmeden fark ederseniz sıcak ve ilaç işe yarıyor; apse olduktan sonra yapacak bir şey yok maalesef. Aslında ikinci olduğumda apse olmadan fark etmiş doktora gitmiştim, doktorun dediği apse yapınca gel alalım olmu
Bende sürekli doktora gidiyorum psikolojik olarak atlatamıyorum bu olayıMerhabalar; ben de bu rahatsızlıktan çok çektim ama sanırım apse olmadan önlemenin yolunu buldum. İlk kistim 4 sene önce oldu, çok acılı ve sancılıydı ancak çok iyi bir doktora rastladım, apseyi boşalttı ve 2,5 sene kadar sorun yaşamadım. İkinci için özel hastaneye gittim komple bezi alalım dediler istemedim yine apseyi boşalttılar. Bundan 6 ay kadar sonra üçüncü kez oldu, devlet hastanesi biz almıyoruz dedi özele gitsem komple alacaklar bir hafta kadar acı çektikten sonra kendim patlattım. Dört gün kadar önce yine aynı yerde şişlik fark ettim, günde iki kere sıcak su tutma ve her fırsatta üstüne sıcak su torbası koyarak aynı zamanda da doksisiklin grubu antibiyotik alarak apse olmadan geçirmeyi başardım sanırım. Kist apseye çevirmeden fark ederseniz sıcak ve ilaç işe yarıyor; apse olduktan sonra yapacak bir şey yok maalesef. Aslında ikinci olduğumda apse olmadan fark etmiş doktora gitmiştim, doktorun dediği apse yapınca gel alalım olmuştu
Şişliği fark edince apse yapmadan dediğim yöntemi deneyinBende sürekli doktora gidiyorum psikolojik olarak atlatamıyorum bu olayı
Ben marsupializasyon oldum zaten ilk oldugumda inşallah daha yaşamam ama işte apseden sonra kaldı bazı atamadığım düşüncelerŞişliği fark edince apse yapmadan dediğim yöntemi deneyin
Hala buralardayımKayganlaşamayacaksınız ama tek bez çoğu kez yetmiyor
Bahsettiğiniz doktor adanada sanırım. Istanbulda yapan var mı acaba. Bide ağrınız çok oldumu. Dikişiniz çok oldumu kac günde ağrınız gecti bahsedermisinizKızlar merhaba. Size Bartholin ameliyat sürecimi anlatmak istiyorum. Umarım herkese faydam olur. Bartholin bezleri kayganlaştırma işini gören bir bez. Bu kanal tıkandığında zamanla birikip kist oluyor. Kist olunca şişlik olur ağrı olmaz ama bir zaman sonra bu kist apse olursa dayanılmaz bir ağrı şişlik olur, üstüne oturamazsınız. Bu acının tarifi yok. İlk ameliyatımda gümüş nitrat uygulandı tekrar etti. 2. Ameliyatımda agızlaştırma yapıldı 1 ay içinde dikiş kapandı. Dikişlerin kapanması kötü bir olay çünkü kapanırsa tekrardan içinde sıvı birikecektir. 2. Ameliyattan 1 ay sonra tekrardan şişlik hissettim ağrısızdı. Devlet hastanesine kontrole gidiyorum kiste bir şey yapmıyorlar apseyi de boşaltıyorlar ama bu geçici bir çözüm. Ben boşalttırdım 2 gün içinde daha beter oldum. Sonradan doktor araştırmasına girdim ve Altınkoza hastanesinde dr Hasan ipek’i buldum. Ve dün de ameliyatımı oldum . Çok şükür Allah’ıma şuan iyiyim. Bu illeti çeken arkadaşlarım antibiyotik ilaç , sıcak su oturması , dut kurusu kürü hepsini denedim. Ameliyat olsanız bile tekrar eden bir hastalık. İşini iyi yapan doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. O kistik yapıyı parça bırakmadan komple çıkarırlarsa bir daha kist oluşmuyor. Normal de bu ameliyat 5-10 dk sürüyor. Ama önerdiğim doktorun ameliyatı 45-50 dk sürdü. İşini titizlikle yapan , sizi esprileriyle rahatlatan bir doktor. İnşallah bu hastalıktan kurtulursunuz arkadaşlarım
Not: ( bez alınmadı )
Evet Adana’da. İstanbul’da yapan dr tanımıyorum. Ağrım dayanamayacağım kadar çok oldu. Dr 20 tane kıl gibi dikiş attım dedi. Ameliyat olduğum gün ağrılarım geçti. Ayaklandım. Çok şükür şuanda iyiyim. Dikişlerde 20-25 günde iyileşiyor. Çok şükür şuana kadar olmadı. Allahım da kimseye yaşatmasın Sizlerde en yakın zamanda iyileşirsiniz inşallah.Bahsettiğiniz doktor adanada sanırım. Istanbulda yapan var mı acaba. Bide ağrınız çok oldumu. Dikişiniz çok oldumu kac günde ağrınız gecti bahsedermisiniz
Ama bunlar geçişi çözüm. Sıvı birikince tekrarlayacaktır.Merhabalar; ben de bu rahatsızlıktan çok çektim ama sanırım apse olmadan önlemenin yolunu buldum. İlk kistim 4 sene önce oldu, çok acılı ve sancılıydı ancak çok iyi bir doktora rastladım, apseyi boşalttı ve 2,5 sene kadar sorun yaşamadım. İkinci için özel hastaneye gittim komple bezi alalım dediler istemedim yine apseyi boşalttılar. Bundan 6 ay kadar sonra üçüncü kez oldu, devlet hastanesi biz almıyoruz dedi özele gitsem komple alacaklar bir hafta kadar acı çektikten sonra kendim patlattım. Dört gün kadar önce yine aynı yerde şişlik fark ettim, günde iki kere sıcak su tutma ve her fırsatta üstüne sıcak su torbası koyarak aynı zamanda da doksisiklin grubu antibiyotik alarak apse olmadan geçirmeyi başardım sanırım. Kist apseye çevirmeden fark ederseniz sıcak ve ilaç işe yarıyor; apse olduktan sonra yapacak bir şey yok maalesef. Aslında ikinci olduğumda apse olmadan fark etmiş doktora gitmiştim, doktorun dediği apse yapınca gel alalım olmuştu
Neden eski cinsel hayatınız olmadı? Hangi işlemi oldunuz? Ben de özgür kartal düşünüyordum çünkü..Bende özgür kartal a oldum ama yalan söylemeyeceğim eski cinsel hayatım yok ama benim hiç kistim olmadı bir anda apse yaptı
Şu an nasılsınızBende özgür kartal a oldum ama yalan söylemeyeceğim eski cinsel hayatım yok ama benim hiç kistim olmadı bir anda apse yaptı
Marsupializasyon oldumNeden eski cinsel hayatınız olmadı? Hangi işlemi oldunuz? Ben de özgür kartal düşünüyordum çünkü..
4 gündür perişan oldum antibiyotik kullanıyorum 2. Günüm bitti bugün de acile gittim ama doktor bir şey yapamayacağını söyledi henüz bir şey yapması için yeterli büyüklükte değilmiş ama ağrıdan uyuyamıyor Yürüyemiyorum hiçbir şey yapamıyorum. Siz nasıl geçiriyorsunuz? Doktorunuz size bir ilaç verdi miEvet kapandı tekrar mı ağızlaştırma yapmam gerekiyor bilemiyorum. Çok fazla doktora gözüktüm gerçekten net bişey söyleyen yok
Acil doktoru bir şey yapmaz . Gönderiyorlar. Güzel bir doktor bulup ameliyat olmalısınız. İlaçla da belli bir büyüklüğü geçerse apse pek faydası olmuyor. Kanal tıkanırsa önce kist sonrasında apse oluyor. Git gide büyüyor. Geçmiş olsun4 gündür perişan oldum antibiyotik kullanıyorum 2. Günüm bitti bugün de acile gittim ama doktor bir şey yapamayacağını söyledi henüz bir şey yapması için yeterli büyüklükte değilmiş ama ağrıdan uyuyamıyor Yürüyemiyorum hiçbir şey yapamıyorum. Siz nasıl geçiriyorsunuz? Doktorunuz size bir ilaç verdi mi
4 gündür perişan oldum antibiyotik kullanıyorum 2. Günüm bitti bugün de acile gittim ama doktor bir şey yapamayacağını söyledi henüz bir şey yapması için yeterli büyüklükte değilmiş ama ağrıdan uyuyamıyor Yürüyemiyorum hiçbir şey yapamıyorum. Siz nasıl geçiriyorsunuz? Doktorunuz size bir ilaç verdi mi
Kendiliginden geçmeyen bir illet. Doktor alttan bir alet sokmuyor. Ama eliyle kontrol ediyor. Patlayınca çok igrenç bir koku oluyor. İltihap işte. Acil ameliyat olmalısın. Çeken bilir.Aynı konuda başka forumad yazdım buraya da yazayım çare arıyorum.
ben 2 hafta önce miyomlarım için özel bir hastaneye gitmiştim orada doktor hanıma sol genital bölgede elime bir sertlik geldiğini de söylemiştim pelvik muayene yapıldı ve smear testi alındı test sonucu negatif çıktı miyomlar da küçük,
Ancak sertlik için bişey yok ben fark etmedim dedi, ilaç da verilmedi eve geldim ve o sertlik her gün büyüdü, şuan oturup kalkamıyor ve aşırı sancı içinde dolaşıyorum, nette araştırdım ve bunun bartholin kisti olduğunu öğrendim, ve forumlarda başına gelenlerin yaptığını denemeye başladım;
oturma banyosu, ihtiyol krem, bitkisel kür gibi ama şuana kadar bir çözüm olmadı, gerçi bunlara henüz yeni başladım dut kurusu kürüne 2 gün önce başladım arada soğanda içiyorum enfeksiyonu atsın diye propolis damla aldım onu suyuna damlatıyorum, sarmısak çiğniyorum, çörek otu yağı içiyorum filan,
şuan sanıyorum bu kist apse yaptı enfekte oldu, tekrar doktora gitmek de istemiyorum çünkü alt muayene yapacak da o aleti tekrar sokacaklar diye aklım çıkıyor çünkü af edersiniz WC de bile dokunmaya korkuyorum gözümü kıstıra kıstıra yıkıyorum, ameliyat filan olanlar olmuş ancak ben istemiyorum, çare değil deniliyor çünkü.
Oturma banyosu biraz biraz iyi geliyor ama anlık rahatlatıyor, sabah akşam günde 2 defa yapıyorum, gece yatarken ihtiyol krem sürdüğüm pamuğu üstüne koyup yatıyorum, ped yerine n kadar doğru bilmiyorum ama emici külot alıp plastik kısımları kestim onu koydum sanki biraz daha rahat oldu gibi . ağrı kesici kullanıyorum sürekli çünkü durulmuyor ama ağrı kesici yanmayı geçirmiyor en son çaresiz kalıp rahmetli anneciğim tedavisinden kalan narkotik ağrı kesicilerden içtim ama hala yanıyor ki benim ağrı eşiğim yüksektir.
Kendi kendine patlamasını umuyorum bir iki gün daha sabredip bakmak istiyorum ama dayanabilirsem bilmiyorum drene ettitmek de sanırım farklı bişey değil zaten, korkuyorum da ben dokunmaya korkuyorum ama doktorlar çatır çatır acımadan bastırıyor.
merak ettiğim patladığında n oluyor çok kanama mı oluyor, ağrı acı oluyor mu, dışarda fln patlar dye korkudan eve hapsoldum.
Deneyimi kimsenin olmamasını ummakla beraber olanlar bilgi verebilirmi.
Şırınga en geçici yöntem ama şu an zaten bir şey yaptırma ilk kez oluyorsa belki daha olmaz ama tekrarlarsa marsupializasyonDayanamayıp bugün doktora gittim alt muayene istemedim, karından ultrason baktı, offff çok büyük çok iltihap toplamış nasıl dayandı in dedi, apseyi drene etti, ilk önce uyuşturmadan şırıngayı soktu, o esnada bağardım, 4 tane şırınga soktu hepsini dolu geri aldı, biraz canım yandıama evde beklemek de akıllıca mı bilemedim, 2 tane antibiyotik verdi ağrı kesici verdi, kontrole kadar Allah'ım nolur tekrar etmesin ya, hala şişlik ve elime gelen birşeyler var çok canım yandı diye hepsini boşaltmadı mı bilmiyorum, ameliyat konusu çok korkutucu ya o çok ağrı yapar, düzelmez de hemen bu nerden geldi başımıza böyle anlamıyorum ki. Keşke kesin bir çözümü olsa, küçükken fark edip boşalttırsak ameliyat olmasak ne olur ki acaba.
Ama çok zor durumda gttim iyi ki de gitmişim iltihap lenflere doğru yürümüş çok koyu iltihap vardı zaten şırıngaya çok zor geldi, hala şiş ama ondan tedirginim inmedi antibiyotiği başladım 2 tane verdi oturma banyosu devam dedi bir tanede eczaneye hazırlatmak üzere bir solüsyon verdi dut kurusuna da devam ediyorum bütün düğmelere bastımŞırınga en geçici yöntem ama şu an zaten bir şey yaptırma ilk kez oluyorsa belki daha olmaz ama tekrarlarsa marsupializasyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?