Merhaba, çok geçmiş olsun. Ah kıyamam ne acılar çekmişsiniz. Bende de bugün bi acı başladı pişik oldum sandım krem sürdüm. Duş aldım tekrar süreyim dedim dikkat ettim sol dudağın orda içten top gibi bir şey korktum acıyor hareketimi kısıtlıyor bu kadar hızlı bir anda çıkıp büyümesine şaşırdım. Hemen google’a yazdım Bartholin olabileceğini gördüm. Sizin yorumlarınızı okudum. İlk defa çıktı o bölgede. 6 yıldır evliyim doğum yapmadım ilk defa başıma geldiği için korktum. Sizce ne yapmalıyım? Yarın daha acıya katlanıp pazartesi kadın doğum doktoruna gitsem ne der acaba düşüncelere daldım

Bartholin dudak tarafında değil , vajina girişinin yan iç tarafında saat 4-8 yönlerinde saglı sollu bulunur

Herkese merhabalar ben de kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum. Bir gün duşta temizlenirken bir baktım sol taraf kocaman olmuş. Kendim de sağlıkçıyım insan dokularına ve anatomisine oldukça hakimim. Direk yokladım ve içi sıvı dolu, ağrısız, sınırları belli bir şişlik olduğunu farkettim. Hemen doktora gittim ağızlaştırma adı verilen marsupializasyon cerrahisini önerdi hekimim. Ben cerrahi kelimesini duyunca tedirgin oldum güvendiğim başka bir hekime daha gittim. Muayene sandalyesinde iken direk şırınga ile çekeceğini söyledi ama sıvı yoğun olduğu için şırıngaya gelmedi. Direne edip ağzını dikmeyeceğini böylece kendiliğinden kaybolabileceğini söyledi ve neşterle ufak kesi attı. İçinden normal salgı olan şeffaf ve kaygan bir sıvı aktı. Apse yoktu bende. Eve geldim ayna ile kendim tekrar bakmak istedim, kist kesesine kan dolmuştu kocaman olmuştu ve ben yoklarken bi anda kesiden sıvılar fışkırdı ve her yer kan oldu. En yakın arkadaşım da kadın doğum uzmanı ama başka şehirde olduğu için onu aradım bana kendim o şişliği (kesi ile açıklık olduğu için) sıkmamı söyledi ben de boşalttım. Bunu üç dört gün tekrarladım ve şişlik kayboldu yara da iyileşti. Bir ay sonra baktım yine şişlik var bu sefer marsupializasyon diyen ilk hekime gittim ve cerrahiyi oldum sedasyon ile. 4 dikişim vardı oranın açık kalacağı söylendi fakat ilginç bir şekilde bir ay sonunda yara kapandı. Ben tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyordum hekime söyledim şişmediği sürece sıkıntı yok dedi. Cerrahiden yaklaşık 2.5 ay sonra tekrar şişlik farkettim ve şişliği muayene ederken bi anda içeriden şeffaf sıvı gelmeye başladı. Ben de şişliğe bastırdım ve içini boşalttım. Hekimim kanalın kendiliğinden açıldığını çok rahatsız eder ya da şişlik biraz belli olursa sıkabileceğimi söyledi. 6 aydır böyle devam ediyor süreç. Kendi haline de bırakamadım ara ara kontrol ediyorum.

Valla ben marsupializasyon oldum kapanmadı da ama bende sanki apse yaşıyor gibi vajen bölgesine ağrı kaldı ben anlam veremiyorum resmen sanki bu olayı yaşayınca ne bilim cinsellik bitiyor gibi yaşadığım da oluyor ama çok az sayıda bu olaydan sonra eskisi gibi cinsellik yaşıyorum

Yaşamayan kimse anlamaz bu sıkıntıyı çok haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…