Bende yaşadım çok az insanda şırınga işe yarıyor bana bir iki gün etkisi olmuştu şırınganın olgunlaşıp patlamasını beklemek belki de daha mantıklıydı bir hafta içinde patlar ama sanırımAma çok zor durumda gttim iyi ki de gitmişim iltihap lenflere doğru yürümüş çok koyu iltihap vardı zaten şırıngaya çok zor geldi, hala şiş ama ondan tedirginim inmedi antibiyotiği başladım 2 tane verdi oturma banyosu devam dedi bir tanede eczaneye hazırlatmak üzere bir solüsyon verdi dut kurusuna da devam ediyorum bütün düğmelere bastım
Hemen bezi aldırmayı düşünme ilk kez olan bir durumda hiç düşünmeHem bezi aldıran hem Ameliyat olanlara soruyorum ameliyat gerekirse neler bekliyor anlamak için, ameliyat sonrası WC ye gidebilme durumu nedir, ben klozet kullanamıyorum mesela, alaturka tuvalet e oturabildiniz mi, zaten bağırsakları çalışmayan bir insanım daha beter olmaktan korkuyorum nedir bu sıkıntı böyle ya nerden geldi bu böyle Allah şifalar versin inşallah.
Ablanın bir tarafının bezini aldılar.simdi diğer tarafta ciktiKızlar merhaba. Size Bartholin ameliyat sürecimi anlatmak istiyorum. Umarım herkese faydam olur. Bartholin bezleri kayganlaştırma işini gören bir bez. Bu kanal tıkandığında zamanla birikip kist oluyor. Kist olunca şişlik olur ağrı olmaz ama bir zaman sonra bu kist apse olursa dayanılmaz bir ağrı şişlik olur, üstüne oturamazsınız. Bu acının tarifi yok. İlk ameliyatımda gümüş nitrat uygulandı tekrar etti. 2. Ameliyatımda agızlaştırma yapıldı 1 ay içinde dikiş kapandı. Dikişlerin kapanması kötü bir olay çünkü kapanırsa tekrardan içinde sıvı birikecektir. 2. Ameliyattan 1 ay sonra tekrardan şişlik hissettim ağrısızdı. Devlet hastanesine kontrole gidiyorum kiste bir şey yapmıyorlar apseyi de boşaltıyorlar ama bu geçici bir çözüm. Ben boşalttırdım 2 gün içinde daha beter oldum. Sonradan doktor araştırmasına girdim ve Altınkoza hastanesinde dr Hasan ipek’i buldum. Ve dün de ameliyatımı oldum . Çok şükür Allah’ıma şuan iyiyim. Bu illeti çeken arkadaşlarım antibiyotik ilaç , sıcak su oturması , dut kurusu kürü hepsini denedim. Ameliyat olsanız bile tekrar eden bir hastalık. İşini iyi yapan doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. O kistik yapıyı parça bırakmadan komple çıkarırlarsa bir daha kist oluşmuyor. Normal de bu ameliyat 5-10 dk sürüyor. Ama önerdiğim doktorun ameliyatı 45-50 dk sürdü. İşini titizlikle yapan , sizi esprileriyle rahatlatan bir doktor. İnşallah bu hastalıktan kurtulursunuz arkadaşlarım
Not: ( bez alınmadı )
Şırınga bir kaç günlük dönem açıkçası ama ilkinde bir deneniyor belki faydası olur diye inşallah daha yaşamazsınız doğum sancısından daha kötü derlerşırınga sonrası rahatlama oldu lakin akşam yine bir şişlik başladı, heralde iğne şişliğidir geçer dedim, sabah yine acı çekerken buldum kendimi, o gün akşama kadar yine büyüdü ağrı acı oldu, öbür gün yine feryat figan, antibiyotiğe, oturma banyosuna ve dut kurusu kürüne devam ediyorum bu arada ağrım çok şiddetli olunca gece narkotik ağrı bandı yapıştırdım koluma ama hiç kesmedi böyle bir şey yok, bu iltihaplı ağrı hiç bir ağrı kesiciye cevap vermiyor, bu sabah zor kalktım kahvaltıyı zor bela yaptıktan sonra antibiyotiği içtim, oturma banyosu yaptım, yavaş yavaş masaj eşliğinde, sonra bir pamuğa hint yağı ve çay ağacı yağı damlattım şişliğin üstüne koydum, şişlik baya fıtık gibi olmuştu ve patlayacak kıvama yakındı bir türlü patlamıyoırdu, 1 saat sonra temiz bir bezi ketılda kaynattığım suyun içinde ısıttım baya kaynar şekilde oldu dayanacak duruma gelince şişliğin üstüne koydum 10 dk sonra zaten iyice şişmiş olan kist patladı heryer kan, revan ama öyle bir rahatlama ki.
şuan kanama devam ediyor ama iltihap gidiyor sanıyorum baya kanama var emici külot alıp giydim o derece, allah bir daha göstermesin ne yaşadım ben.
Adet olmadan bir kaç gün önce bana da ağrı giriyor hormonlarla alakalı sanırım bu durum tabi kanal darlığı da var bir çok sebep var kurtulmanın yolu keşke olsa bende mesela marsupializasyon yapıldı ama sanki çıkan sıvı klitorise gidiyor vajina içine değil deArkadaşlar bende 2 yıldır yaşıyorum bistüriyle kesip boşalttılar kaç kere word katater taktırdım en son marsupialiZasyon oldum 8 kere falan tekrar etti sosyal hayatım bitti resmen ağrısız acısız günüm çok az bunun sebebibi nedir acaba önlemek için ne yapılmalı hiç vajinal kültür yaptıran var mı ben sağlı sollu tekrar tekrar oluyorum kafayı yiycem. Birde bende adet öncesi dönemde şişlik oluyor sizin nasıl lütfen burda paylaşmaya devam edelim belki biri çözüm bulur
Adet olmadan bir kaç gün önce bana da ağrı giriyor hormonlarla alakalı sanırım bu durum tabi kanal darlığı da var bir çok sebep var kurtulmanın yolu keşke olsa bende mesela marsupializasyon yapıldı ama sanki çıkan sıvı klitorise gidiyor vajina içine değil
Benimde adet olunca şişmişti yapılan delik kapandı mı marsupializasyon daher zaman adetimin başlangıcından önce şişmesi heralde tesadüf olamaz bunlar benim yorumlarım dr lar asla bi sebep açıklayamıyorlar marsupialiZasyon yaptıralı 2 ay bile olmadı bugün yine kocaman oldu acıdan duramıyorum moralim çok bozuk keşke bi çare bulan olsa
Benimki en son evde ki patlamasından sonra şuan ortada yok, pusuda bekliyor korkusu hep var, şişlik indi ama elime minik de olsa bişey geliyor, günlük ped kullanıyordum onun yerine beije marka buldum bambu onu aldım, alt tarafı sabunla yıkamaktan vaz geçtim, Dr un önerdiği bir fıs fıs var bunu hijyen için sık demişti ondan aldım, dut kurusu dün bitti yarın test yaptıracağım crp düştü mü diye, birde ekşi sözlük de bir kadın kav mantarı kremi önerdi almadım ama yine çıkarsa ki inşaallah çıkmaz onu alacağım, ara ara oturma banyosu yapıyorum tıkanıklık açılsın varsa diye, birde cranbery desteği aldım enfeksiyon olmasın diye, kendimce çözümüm bunlar bana en iyi gelense, kist iyice şiştiğinde ketılda kaynattığım suya temiz bez batırıp sıcak sıcak kistin üzerine koymak oldu kist sıcağın etkisiyle hemen patladı önerim bunu yapacaksanız WC de yapın patladıktan sonra
İnşallah çıkmaz tekrar dut kürünü belki de devamlı kullanmak gerek ilişki yaşadınız mı kuruluk var mı kist olabilir küçük kalan şey bir doktora görünün ama belki de geçerBenimki en son evde ki patlamasından sonra şuan ortada yok, pusuda bekliyor korkusu hep var, şişlik indi ama elime minik de olsa bişey geliyor, günlük ped kullanıyordum onun yerine beije marka buldum bambu onu aldım, alt tarafı sabunla yıkamaktan vaz geçtim, Dr un önerdiği bir fıs fıs var bunu hijyen için sık demişti ondan aldım, dut kurusu dün bitti yarın test yaptıracağım crp düştü mü diye, birde ekşi sözlük de bir kadın kav mantarı kremi önerdi almadım ama yine çıkarsa ki inşaallah çıkmaz onu alacağım, ara ara oturma banyosu yapıyorum tıkanıklık açılsın varsa diye, birde cranbery desteği aldım enfeksiyon olmasın diye, kendimce çözümüm bunlar bana en iyi gelense, kist iyice şiştiğinde ketılda kaynattığım suya temiz bez batırıp sıcak sıcak kistin üzerine koymak oldu kist sıcağın etkisiyle hemen patladı önerim bunu yapacaksanız WC de yapın patladıktan sonra dezenfekte edin.
Evet delik kapandı benim hemen bugün başka bi dr a gittim yapamamış dedi tekrar ameliyat dedi psikoloji falan kalmadı ağlamaktan içim dışıma çıktı artık yürüyemiyorum oturamıyorum bi taraftan çalışmaya devam kafayı yiycemBenimde adet olunca şişmişti yapılan delik kapandı mı marsupializasyon da
Açık olması lazım az ya da çok iyi bir doktora ol kapanmaz inşallah zor neden böyle bir rahatsızlık var bilmiyorumEvet delik kapandı benim hemen bugün başka bi dr a gittim yapamamış dedi tekrar ameliyat dedi psikoloji falan kalmadı ağlamaktan içim dışıma çıktı artık yürüyemiyorum oturamıyorum bi taraftan çalışmaya devam kafayı yiycem
Kesin çözüm bir çaresi olsa keşke doğumdan sonra tekrarlamıyor diyorlar doğru mudur acabaAçık olması lazım az ya da çok iyi bir doktora ol kapanmaz inşallah zor neden böyle bir rahatsızlık var bilmiyorum
Var tekrarlayan bildiğim insanlardan sadece doğum yapanlarda daha az risk varKesin çözüm bir çaresi olsa keşke doğumdan sonra tekrarlamıyor diyorlar doğru mudur acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?