araştırdım birçok semptomları benziyor.Küme baş ağrısı / Cluster bir araştır bakalım, semptomların benziyor mu? Eğer benziyorsa beni haberdar et.
Hangileri mesela ? Bak şöyle anlatayım. Bu migren ağrısı gibi bir ağrı değil. Altta şiddetli ama stabil bir ağrı varken arada 3 dakika ile 3 saat arasında iniş çıkışlar gösteren ve tekrarlayan matkapla oyuyorlarmış gibi bir ağrı. İlk başkangıç zamanında haftalarca sürüyor ki benimki öyle olmuştu. Sonrasında o ilk atak yılları geçtiğinde periyodik olarak ayın belli günlerinde durup dururken tekrarlıyordu. Ama çok stresli bir dönemimde başladı bunu ekleyeyim. Sen kendi hissettiklerini, ağrı şeklini, başının hangi bölgeleri, tek taraflı mı mesela gözüne kulağına vuruyor mu bunları da yazarsan netleşelim. Sana bir kaç tavsiyem olacak çünkü.araştırdım birçok semptomları benziyor.
Hangileri mesela ? Bak şöyle anlatayım. Bu migren ağrısı gibi bir ağrı değil. Altta şiddetli ama stabil bir ağrı varken arada 3 dakika ile 3 saat arasında iniş çıkışlar gösteren ve tekrarlayan matkapla oyuyorlarmış gibi bir ağrı. İlk başkangıç zamanında haftalarca sürüyor ki benimki öyle olmuştu. Sonrasında o ilk atak yılları geçtiğinde periyodik olarak ayın belli günlerinde durup dururken tekrarlıyordu. Ama çok stresli bir dönemimde başladı bunu ekleyeyim. Sen kendi hissettiklerini, ağrı şeklini, başının hangi bölgeleri, tek taraflı mı mesela gözüne kulağına vuruyor mu bunları da yazarsan netleşelim. Sana bir kaç tavsiyem olacak çünkü.
Renkli mr çektiniz mi?
Renkli mr çekti
buna ek olarak gözümden başlamıyor ağrım direkt kafamın tepesinden ya da arkasından şiddetli ağrı giriyortek taraflı ağrım oluyor-ağrı yerleri bazen değişiyor- ve saatler sürüyor, gözlerimde kızarıklık oluyor, yüzümde ağrı ,burun akıntısı, huzursuzluk hissi, baş boyun ve omzumda şiddetli ağrı oluyor. ve gün içerisinde çok defa oluyor.
Peki. Şimdi bu ilaçların hiç biri bize çözüm değil. Ben sana bir kaç seçenek sunayım. Tedavi için neler yaptıklarına dair sonra da ben ne yapıyorum bunu yazacağım.meloksikam, arveles denemiştim. son olarak nöroloji doktoru ketavel verdi. atak geçirdiğim zamanlar için ise migreout verdi. ilaçlar ağrıyı asla bitirmiyor sadece hafifletiyor. iğne vurdurunca haplara oranla daha etkili oluyor. regl dönemine dikkat etmedim ama sanırım daha yoğun olmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?