• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi baş çevresı!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi sadem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sadem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
74
0
36
İstanbul
merhaba oglum 4 aylık ve bas çevresı 39.5 cm.saglık ocagına asıya goturdugumuzde hemsıre bılngıldagında yarım cm lık acık kalmıs dedı.dr a sorduk herhangı bır sey olmaz yavas yavas kendı kapanır d vıtamınını bırakalım dedı ama genede benım ıcım rahat etmedı.acaba sızde boyle endıseler yasayan oldu mu?yanı herhalde kafası buyur daha dımı?

dogdugunda ne kadardi bas cevresi benim oglum bir hafta sonra 4 aylik olucak 41.2 bas cevresi arka bingildakta cok az bi aciklik kaldi tepesindeki dahada acik

merhaba arkadaşım ben belli bir zaman sonra dvit kullanmadım doktoru günde 15 dakka güneş görüyorsa gerek yok dedi sıkılma bence iki yaşına kadar zamanı var mutlaka kapanır ,,,

benımkı 38 haftalıkken dogdu suan 4 aylık 39.5 cm bas cevresı.saglık ocagındakı dr 0.5cm lık acık var daha dedı ama genede tedırgın oldum.kendı ozel cocuk dr.hıc bırsey solemedı

merhaba benımde bas cevresıyle basım dertte drlar ınsanı bazen mahvedıyor doktor doktor gezıyorum bıngıldagı 0,5 acıklık kalmıs bebegım su anda 7 ay 6 gunluk bas cevresı dogumda 34tu sımdı ıse 42.5 dr kucuk dedı çok korkuyorum bu kotu gunler bıtsın ıstıyorum çok yoruldum

merhaba oglum 4 aylık ve bas çevresı 39.5 cm.saglık ocagına asıya goturdugumuzde hemsıre bılngıldagında yarım cm lık acık kalmıs dedı.dr a sorduk herhangı bır sey olmaz yavas yavas kendı kapanır d vıtamınını bırakalım dedı ama genede benım ıcım rahat etmedı.acaba sızde boyle endıseler yasayan oldu mu?yanı herhalde kafası buyur daha dımı?

Merhaba bebeğinizde herhangi bir sıkıntı oldu mu? benimde bugün tam 4 aylık kızımın bıongıldağı kapanmak üzereymiş ve baş çevresi geçen ay ile aynı ve 39.5 cm dr 10 sonra gene gelin hiç büyüme yoksa beyin cerrahına yönlendiricem dedi çok korkuyorum :(

Baş çevresi doğduğunda ne kadardı? Ortalama ayda 1 cm genişliyorsa sorun yok demektir.Ayrıca bıngıldağın kapanmış olması bebekten bebeğe değişiyor kemik yapısıyla ilgili sanırım. benim kızıma da ebe 3 aylıkken bu çocuğun bıngıldağı kapanmış beyin gelişimi sorunlu olabilir dedi!!! nasıl evham ettim anlatamam ordan çıktığım gibi çocuk dr na gittik. Doktor bıngıldağın kapanmasının beyin gelişimiyle ilgisi olmadığını önemli olan şeyin baş çevresi olduğunu söyledi. Ayda 1 cm genişlemesi idealmiş.. Endişe etme bir şey olmaz inşl bebeğine..

.benim 7,5 aylık bir oğlum var.dün genel kontrol için çocuk dr.una götürdüm. kilosu7,2kg ,boyu68cm geldi.ayrıca başçevresi 44cm diye ölçüldü.kafasının bedenine göre büyük olduğunu söyledi.takip edelim dedi. ama ben tabiiki çok üzüldüm.internetten persentil değerlerine baktığımda %50-%85 arasında olduğunu gördüm.
bir de size danışmak istedim.bu durumu yorumlarmısınız,bundan sonrası için ne yapmam gerekir,beyin cerrahına götürmek için daha çok mu küçük oğlum.

merhaba benımde bas cevresıyle basım dertte drlar ınsanı bazen mahvedıyor doktor doktor gezıyorum bıngıldagı 0,5 acıklık kalmıs bebegım su anda 7 ay 6 gunluk bas cevresı dogumda 34tu sımdı ıse 42.5 dr kucuk dedı çok korkuyorum bu kotu gunler bıtsın ıstıyorum çok yoruldum
Şimdi nasıl bebeğiniz bende aynı dertten muzdaribim bu aralar :(((

benımkı 38 haftalıkken dogdu suan 4 aylık 39.5 cm bas cevresı.saglık ocagındakı dr 0.5cm lık acık var daha dedı ama genede tedırgın oldum.kendı ozel cocuk dr.hıc bırsey solemedı
Şimdi nasıl bebeğiniz bende aynı durumdayım çok korkuyorum

Back
X