Baş edemediğimiz kabızlık sorunu!

Tetikleyici bir cozum ama bu ilaci baslayin onada gerek kalmayack insallah devlet karsilamiyor ama 60 tl ustu degil
Yeter ki çözüm olsun. Hiç önemli değil ücreti. Probiyotik damlalara servet ödedim nerdeyse ama sonuç sıfır. Yarın ilk iş doktorumuzla görüşüp bir adım atmak olacak. Allah razı olsun sizden ❤️ nasıl çaresiz kaldığımı en iyi siz bilirsiniz..

Yeter ki çözüm olsun. Hiç önemli değil ücreti. Probiyotik damlalara servet ödedim nerdeyse ama sonuç sıfır. Yarın ilk iş doktorumuzla görüşüp bir adım atmak olacak. Allah razı olsun sizden ❤ nasıl çaresiz kaldığımı en iyi siz bilirsiniz..
Bilmezmiyim hele kizim aglamaya baslayinca esimle beraber oturur basinda bizde aglardik...Probiyotik devam bizde kagiytta oda var toz bi cesidi onuda kullandik baya bu ara kesti doktor eger ilaci verilebilirse insallah asacaksiniz

Hiç devam sütü almadı. Hem emiyor hem de ek gıda ile devam ediyoruz şu anda
Anne sütü alan bebek kabız olmaz, 2 aylıkken başladı demişsiniz. Uzun süre yapmaması anlaminda mi acaba? Sadece Anne sütü alan bebeklerin 10-15 güne kadar kaka yapmamasi normaldir.
Ek gıdaya geçmek için beklenen doğum tarihine göre 180 günün dolmasını beklediniz mi?
Ek gıdaya geçerken 3 gün kuralına uydunuz mu? Alerji olabilir mi? Kanda çıkmama ihtimali çok yüksek.
Sizinki kadar olmasa da benim oğlumda ek gıdaya geçince kabızlık yaşadı. 16 aylıkken içinde kabızlık için bakteri bulunan probiyotik kullandım. (Doktor bilgisi dahilinde) bir aydır hiç kullanmıyorum. Artık sorun yaşamıyor diyebilirim. Ama ben bu süreçte öncelikle şüphelendiğim besinler de sıkı takip ettim.
Bütüncül bakış açısına sahip bir hekimle görüşün

Anne sütü alan bebek kabız olmaz, 2 aylıkken başladı demişsiniz. Uzun süre yapmaması anlaminda mi acaba? Sadece Anne sütü alan bebeklerin 10-15 güne kadar kaka yapmamasi normaldir.
Ek gıdaya geçmek için beklenen doğum tarihine göre 180 günün dolmasını beklediniz mi?
Ek gıdaya geçerken 3 gün kuralına uydunuz mu? Alerji olabilir mi? Kanda çıkmama ihtimali çok yüksek.
Sizinki kadar olmasa da benim oğlumda ek gıdaya geçince kabızlık yaşadı. 16 aylıkken içinde kabızlık için bakteri bulunan probiyotik kullandım. (Doktor bilgisi dahilinde) bir aydır hiç kullanmıyorum. Artık sorun yaşamıyor diyebilirim. Ama ben bu süreçte öncelikle şüphelendiğim besinler de sıkı takip ettim.
Başlarda doktorum dahil herkes anne sütü alan bebek kabız olmaz diyordu ama oluyor. Eğer kabızlık kronikse, oluyor. 6 aya kadar sadece anne sütü aldı ve hatta doktorumuz mama önerdi ancak mamayı reddettiği için veremedim. Ek gıda sürecinde de tüm kurallara harfiyen uydum. Zaten iştahsız bir bebek. Yedikleri şeyler sınırlı. Besin alerjisi söz konusu değil dedi doktorumuz. Detaylı tetkikleri elbette yaptıracağım şu süreç biraz hafiflediğinde. Ancak gittiğim tüm çocuk doktorları kronik kabızlık teşhisi koydu.

Açıkçası bilemiyorum ama o kabızlık sorununu kendim de çok çektiğim için üzüldüm yavru için 😏 ama probiyotik ürünler denediniz mi acaba? Bende faydası oluyor az çok... Ve oğlumdan da gözlemlediğim kadarıyla probiyotik içerik iyi geliyor. Doğduğundan beri kullandığımız probiyotik içeren maması normal mama ile degistirdigimde kabızlık yasadi. Tekrar probiyotik içerikli mamaya geçince düzeldi. Bilemedim 😔 belki faydas olur. Umarım bir an önce düzelir... Sıvı alımı yeterli mi acaba

Açıkçası bilemiyorum ama o kabızlık sorununu kendim de çok çektiğim için üzüldüm yavru için 😏 ama probiyotik ürünler denediniz mi acaba? Bende faydası oluyor az çok... Ve oğlumdan da gözlemlediğim kadarıyla probiyotik içerik iyi geliyor. Doğduğundan beri kullandığımız probiyotik içeren maması normal mama ile degistirdigimde kabızlık yasadi. Tekrar probiyotik içerikli mamaya geçince düzeldi. Bilemedim 😔 belki faydas olur. Umarım bir an önce düzelir... Sıvı alımı yeterli mi acaba
Probiyotik damla kullanıyoruz. Çeşit çeşit denedik ancak pek verim alamadık. Yine de devam ediyorum kullanmaya. İnanın bebeğe kullandıklarımın çeyreğini kendim kullanmış olsam tuvaletten çıkamazdım. O derece etkili olduğu kanıtlanmış ürünler, gerek doğal gerekse ilaç olanlar. Ancak nasıl bir kabızlıksa bana mısın demiyor ☹️

Başlarda doktorum dahil herkes anne sütü alan bebek kabız olmaz diyordu ama oluyor. Eğer kabızlık kronikse, oluyor. 6 aya kadar sadece anne sütü aldı ve hatta doktorumuz mama önerdi ancak mamayı reddettiği için veremedim. Ek gıda sürecinde de tüm kurallara harfiyen uydum. Zaten iştahsız bir bebek. Yedikleri şeyler sınırlı. Besin alerjisi söz konusu değil dedi doktorumuz. Detaylı tetkikleri elbette yaptıracağım şu süreç biraz hafiflediğinde. Ancak gittiğim tüm çocuk doktorları kronik kabızlık teşhisi koydu.
Malesef anne sutude kabizlik yapabiliyor sahsen yasadim kzim yogun bakim sureci dolayisiyla uzun sure mama aldi o ana kadar hersey normaldi ne zaman anne sutu alimi basladi mamayi reddedi kabizlik kabusumuzda ozaman basladi

Umarım bir an önce asarsiniz bu durumu. Şimdilik telefonla görüşup probiyotik takviyesi kullanıp kullanamayacaginizi sorabilirsiniz belki? Yalnız içinde mutlaka kabızlık için olan bakteriler olsun. Çünkü genelde probiyotikler tam tersi ishali kesmek için

Karnına yağlar la masaj yapın ve doktorunuza danışın uygun görürse poposuna kantaron yağı sürün

Bebek de kullanılıyor mu bilmiyorum ama benim makat catlagimda kantaron yağı çok cok iyi geldi tamamen geçti hatta

En son gece yatarken bez bağlandığında poposuna sür kantaron yağının çatlak ve yaraları çok hızlı toparlaması sayesinde ben iyi olmuştum

En büyük oğlum 1-1.5 yaşında yaşamıştı bu durumu aylarca sürdü doktorun verdiği ilaclarla iyi oldu birde kabız yapan şeyleri az vermiştim (patates-muz-sut)

Diğerinde 5-6 ayda yaşandı onda surekli karnina masaj ılık duş ta bekleterek poposuna zeytinyağı sürerek yapıyordu

Şuan tam da o noktadayız. Hem çatlak hem hemoroid. Faydası olabilecek her şeyi denedim ve denemeye devam ediyorum. İnşallah üstesinden geliriz 🙏🏻

Ben bekarken uzun zaman bundan tedavi gördüm ilaçlar kremler Vs. En Son ameliyat dediler..ozaman alternatif tıp ile tanıştım korktuğum için . Inanirmisiniz o geçmeyen çatlağım 2 günde gitti .. o kadar ilaç kullan çare olmasın az kalsın ameliyat oluyordum birde..Ama kullandığım şeyi hatırlamıyorum üstünden çok zaman geçti. O gün bugündür hastahaneye gitmem en Son çare giderim cocuğumada esimede. .
Allahın izniyle geçer merak etmeyin gerçekten kendini gelistirmiş kişilerle irtibat kurun saracoğlu gibi.

Probiyotik damla kullanıyoruz. Çeşit çeşit denedik ancak pek verim alamadık. Yine de devam ediyorum kullanmaya. İnanın bebeğe kullandıklarımın çeyreğini kendim kullanmış olsam tuvaletten çıkamazdım. O derece etkili olduğu kanıtlanmış ürünler, gerek doğal gerekse ilaç olanlar. Ancak nasıl bir kabızlıksa bana mısın demiyor ☹
Üzüldüm gerçekten. Ben bu yaşta kabızlık yasadigimda zorluk yaşıyorsam küçücük çocuk ne yaşıyordur... Başka işe yarar tavsiye vermek isterdim ama maalesef 😔 umarım başka bir arkadaş derdinize derman olabilir..m minige sağlık diliyorum

Bizde de çatlak var, ayrıca hemoroid başlangıcı da söz konusu. Sizdeki ilaçların hepsinin ismini verirseniz doktorumuza sorarım. Peki sizde iştahsızlık var mı? Kabızlıkla alakalı mı bilmiyorum (doktorumuz tetikleyebilir demişti) ama kabızlık başladığından beri iştahsız bir bebek. İlk ay normalin üzerinde kilo alan bebeğin kabızlıkla birlikte iştahı da gitti. O kadar zorlanıyoruz ki yemek konusunda da..
Karnı boş olmadığı için açlık duymuyor. Kabizlik mutlaka tedavi edilmeli. Bağırsaklar ikinci beynimiz. Kabızlık hem gelişim gerilimleri hem de toksik birikim nedeniyle mental gerilimlere sebep olabiliyor.

Bu malesef çok yanlış bir yaklaşım. Hirschsprung gibi doğumsal rahatsızlıklar da olabiliyor bebeklerde(örneğin benim oğlum) sadece anne sütü alıyordu ve 10- 15 gün beklemek bağırsak delinmesi ne ve sepsise ve sonrasında Allah korusun ölüme bile yol açabilir. Siz 10 gün durun bakalım durabiliyor musunuz? Çocuk doktorları bazı hastalıkları bilmediği için malesef böyle talihssiz bir şey söyleyebiliyor. Kabızlığın uzmanı çocuk cerrahi ve çocuk gastroenterelojidir. Bebek yapmıyorsa anne sütü alıyorsa normal demek yerine gerekli tetkikler yapıldığı halde bı problem görülmesiyle beklenebilir. Gerekli tetkiklerin de kabızlıkta en önemli kısmı kontrast kolon grafi ve biyopsidir.

Bu malesef çok yanlış bir yaklaşım. Hirschsprung gibi doğumsal rahatsızlıklar da olabiliyor bebeklerde(örneğin benim oğlum) sadece anne sütü alıyordu ve 10- 15 gün beklemek bağırsak delinmesi ne ve sepsise ve sonrasında Allah korusun ölüme bile yol açabilir. Siz 10 gün durun bakalım durabiliyor musunuz? Çocuk doktorları bazı hastalıkları bilmediği için malesef böyle talihssiz bir şey söyleyebiliyor. Kabızlığın uzmanı çocuk cerrahi ve çocuk gastroenterelojidir. Bebek yapmıyorsa anne sütü alıyorsa normal demek yerine gerekli tetkikler yapıldığı halde bı problem görülmesiyle beklenebilir. Gerekli tetkiklerin de kabızlıkta en önemli kısmı kontrast kolon grafi ve biyopsidir.
Çok geçmiş olsun şuan oğlunuz ne durumda sağlığı sıhhati yerindedir imşallah.bu hastalığı nasıl anladı doktor hangi şikayetle ne zaman gitmiştiniz hastaneye?

Eğer sorunun tek sebebi gerçekten kronik kabızlıksa da bu kadar uzun süre kabızlık yaşadığınız içini bağırsağı genişlemiştir ve genişledikçe de bağırsak işlevini yitiriyor ve yeterince ittiremiyor. Bu sebeple hemen makat arkasında genişleme ve makat da dar olduğu için kum saati gibi düşünün çıkarmakta zorlanıyor ve bekledikçe hem kakanin suyu bağırsak tarafından daha da emildigi için kabızlık oluşuyor hem de ıkınma sonucu hemoroid ve çatlak.olusup kısır döngüye girebiliyor. Bunun çözümü de bir süre bağırsağın dolmasina fırsat vermeden düzenli boşaltılması ve kakanin sivilastirilmasindan geçiyor. Kendi başına kakasını yapsa da kendi haline birakmayip bağırsağı daraltmak gerekiyor. Aslında Elazığ bu konuda yeterince iyi değil ama yine de virüsten sonra en azından üniversite hastanesi daha iyi olacaktır. Ankara, İstanbul, İzmir, ızmit, konyada bu konuda çok çok iyi doktorlar var. Ben kendi çocuğun için 4 yıl bağırsak problemiyle ilgili mucadele ettik. Bu sebepten bu kadar detay yaziyorum

Üzüldüm gerçekten. Ben bu yaşta kabızlık yasadigimda zorluk yaşıyorsam küçücük çocuk ne yaşıyordur... Başka işe yarar tavsiye vermek isterdim ama maalesef 😔 umarım başka bir arkadaş derdinize derman olabilir..m minige sağlık diliyorum
Çok teşekkür ederim. Allah düşmanıma dahi vermesin dediğim bir dert. Yavrunuz kıvranırken siz sadece seyrediyorsunuz, elinizden bir şey gelmiyor.. o kadar zor bir durum ki çaresizlik.. bir üye sağolsun çok yardımcı oldu. İnşallah olumlu bir yol katederiz 🙏🏻

Back
X