• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bas sagligi dilemelimiyim

Kizlar dogru yere yaziyorum mu emin degilim.

Ben 8 ay önce dogum yaptim ve görümcem bana ne yazdi nede aradi bir hayirli olsun demedi. Bu arada uzagiz yani gidip gelme zaten yok. Ama aramizda bir tartisma falan gecmedi hic. Beni en basindan sevmedi nedenini bilmiyorum sanirim kardesini benden kiskaniyor. Bu arada benden yaklasik 15 yas büyük.

Zamanla haliyle bende gicik kaptim. En son cocugumun dogumundan sonra da bir hayirli olsun dahi demedigi icin sildim onu artik.

Dün kayinpederim vefat etti. Simdi ben bu görümceme bas sagligi dilemelimiyim? Acikcasi icimden gelmiyor. Evet bir insan öldü, ama 8 ay öncede benim cocugum dünyaya geldi. Aramayi gectim bi hayirli olsun diye mesaj dahi atmamasi beni cok soguttu ondan. Ne yapayim simdi bu durumda siz söyleyin
Bence dilemelisin büyüklük sende kalsın hem kayınpederin onun babası oluyor böyle durumlarda küslük gerekmez baş sağlığınızı dileyin ama sonra konuşmayın muhatap olmayım

Öncellikle sizinde başınız sağolsun Allah rahmet eylesin. Siz eşinize destek olun kayinvalidenizi arayıp sorun olurda eşinizle konuşursa ve esinizde baş sağlığı dilemenizi istiyorsa kısa ve öz bir şekilde baş sağlığı dileyin ve muhatabi kesin.

Bence baş sağlığı dileyip hiç yüz vermeyin görümcenize. Bu işler karşılıklı kimse kusura bakmasın. Sizin doğumunuzda hayırlı olsun demeyen insana baş sağlığı dilemenizin lüzumu yok. Kadın sizi yok saymış, siz onu adam yerine koymayın hiç. Sonra üzülen ve ezilen taraf siz olursunuz.

Ben 8 ay önce dogum yaptim ve görümcem bana ne yazdi nede aradi bir hayirli olsun demedi. Bu arada uzagiz yani gidip gelme zaten yok. Ama aramizda bir tartisma falan gecmedi hic. Beni en basindan sevmedi nedenini bilmiyorum sanirim kardesini benden kiskaniyor. Bu arada benden yaklasik 15 yas büyük.

Zamanla haliyle bende gicik kaptim. En son cocugumun dogumundan sonra da bir hayirli olsun dahi demedigi icin sildim onu artik.

Dün kayinpederim vefat etti. Simdi ben bu görümceme bas sagligi dilemelimiyim? Acikcasi icimden gelmiyor. Evet bir insan öldü, ama 8 ay öncede benim cocugum dünyaya geldi. Aramayi gectim bi hayirli olsun diye mesaj dahi atmamasi beni cok soguttu ondan. Ne yapayim simdi bu durumda siz söyleyin
Onun düştüğü hataya düşmeyin. Ayıbına ortak olmayın arayın siz.

Ölen eşimin babası, oda ablası ben arardım. Eşim mutlu olurdu en azından. Onun yaptığı kendi ayıbı.

Uzak biri değil senin de kayınbaban byüklük bizde kalsın diye diye küçüldük gittik bence arama bir araya gelince aradan fazla zaman geçmemişse başın sağolsun dersiniz yoksa sallayın gitsin ölüm büyük bir olay ama doğumda öyle ki yeğeni yani sizi sevmemiş olabilir ama kardeşi kendi canından kanından olan yeğenini gözü görmüyorsa bu kişiye iyilikle yaklaşılmaz artık

kayınbaban vefat etmiş seninde baban sayılır söylemesende olur yine de sen bilirsin söylesende bişey kaybetmezsin herkes kendi terbiyesine görgüsüne göre davranır.

Abartmayın ,aile buyugu olunce gelin gorumce vs birbirine bassagligi dilemez,zaten sizinde kb mys oda size mi mesaj atsin ,gerek yok

Kayinvalideye dileyin yeterli bence. Hem ona niye dileyeceksiniz ki, öyle mi yapiliyormus? Gereksiz geldi bana.

Biri ölümse digeri de dogum. 2 önemli sey. Beni aramayani ben hic aramam

Ölen kişi el değil ki , sizin de kayınpederiniz tabii ki başsağlığı dileyeceksiniz. Onun yeğenini görmek istememesi arayıp sormaması kendi duyarsızlığı , siz size yakışanı yapın.

Onda belki insanlık olmaya bilir ama sen insansın.. İnsanlık sende kalsın. Senin Kalbin büyük olsun Onun karakteri küçükse... 👍 Hem Allah için yap yapacağını denize at.... Mübarek Ramazan ayındayız kinini Baska aylara sakla...

ölen kişi eşinizin babası. ben olsam eşimin hatırı için nezaketen başsağlığı dilerdim. bu kendini ezdirmek değil eşe duyulan sevgi ve saygı olur bence.

Bence ARAMALISIN. bir atasözü var.”ittin hatırı yoksa sahibinin hatırı var “ eşin için ara başsaglıgı dilersin, sonrada tekrar mesafeni koyarsın .

Genel olarak ilişkinizde sizin bir hatanız saygisizliginiz yoksa durup dururken böyle davranıyorsa yani aramayin derim.
Çünkü zaten sizi sevmiyormuş ve umrunda degilsinizdir kendinizi düşürmeyin bence.

Hayır arayıp konuşmam. Cenazede yüz yüze gelirsek soğuk dururum eşimin ve kv yanında olurum. Herkese hak ettiği değeri vermek gerekir

Allah kpinize rahmet eylesin.
Yerinizde olsam görümcemi aramazdım.
Evet babası ölmüş bu çok önemli bir kayıp ama sizin de çocuğunuz olmuş,
yani kadının yeğeni.
Yeğenini umursamayan, kardeşini önemsemeyen bir kadın için bu çaba niye?
Tüm bunlar olurken eşiniz hiç tepki vermedi mi ablasına?
Ayrıca kayıp hepinizin kaybı
birbirinizi aramanıza gerek yok,
karşılaşırsanız o başka, o zaman başımız sağolsun denir, geçilir.

Düşünüyorum da Allah gecinden versin. Kayınpederim vefat etse çok üzülürdüm. Böyle bir soru aklıma bile gelmezdi.😏

Back
X