Basak'ın Sonunda Başlayan Diyet Macerası...

basakb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2010
1
0
36
İstanbul
Öncelikle merhaba arkadaşlar..

Aranızda yeniyim,foruma üyeliğim yeni olmasa da ilk konum ve ilk mesajım :) 21 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim..Üniversiteye başladığım sene 48 kiloydum ve gayet memnundum halimden (boyum 157 bu arada :5: ) Fakat okul yoğunluğu artınca ve maalesef kullanmak zorunda olduğum doğum kontrol hapları sayesinde yavaş yavaş kilo almaya başladm... PKO hastası olduğum için 3 yıl boyunca doğum kontrol haplarını sürekli kullandım ve bir anda kontrol edemediğim bir kilo artışına sebep oldular :14: :14: önceleri çok farkedemedim ama yavaş yavaş kıyafetlerim olmamaya başladıkça,giydiğim hiçbişeyin yakışmadığını farkedince artık bu gidişe bir dur demenin zamanının geldiğini farkettim..Geçen sene haftada 2 gün yüzmeye giderek kilomu 55te sabitlemeyi başarmıştım fakat şuan 59 kiloyum :2: Yazın bol diye belimden düşen pantolonlara şuan giremiyorum..Sürekli başlamak isteyip bir türlü dayanamadığım diyete artık başlıyorum sizlerin desteğiyle :3: :3: Eski kiloma tekrar kavuşmak tek hedefim yani tam 10 kilo vermek en büyük hayalim..Hadi kızlar hep beraber kilolarımızdan kurtulalım :8:

Reçete gibi olan diyet listelerine uyamadığım için kendime birkaç kural koydum ve bunlara uyarak yoluma devam edicem..

1.Kahvaltı hariç ekmek yok :20: Kahvaltıda ise kızarmış ekmek veya yoksa kepek ekmek tabiki abartmamak şartıyla!!
2.En büyük zaafım olan patates'in kızartması mecbur olmadığım sürece yasak veya çok küçük porsiyonlarla sadece motive amaçlı yenebilir (ödül gibi :17: )
3.Fast-food kesinlikle yasak :20: (en büyük kuralım bu çünkü okulda fast-food yemekten bu hallere geldik :5: )
4.Akşam 7'den sonra yemek yok ama tabiki meyve vs. serbest :17:

-Tatlıya çok düşkün olmadığım için tatlıyla ilgili bir kuralım yok :16:
-Kilo vermeye başlayınca kendimi ödüllendirmek için arada bir kendimi ödüllendirecem :8:
-Öğlenleri ve akşamları yağsız ızgara veya sulu yemek yemeye özen göstericem.
-Su içmeyi sevmediğim için çok sık bağırsak problemi yaşıyorum.Buyüzden sürekli yanımda su şişesi taşıcam ve böylece hazmımı da kolaylaştırıcam :12:

İlk günün menüsü ile başlıyım hemen..

Sabah: Kahvaltı yapamadım (Derse geç kaldığım için :17: )
Öğlen : Ezogelin çorba,sulu köfte,salata
Akşam : Mercimek çorba,2 kabak dolması

İkinci günün menüsü..

Sabah: Klasik ev kahvaltısı :15: mümkün olduğunca az kızarmış ekmek,peynir,zeytin,vs.
Öğlen : Izgara tavuk,salata
Akşam : Mercimek çorba (Akşam yemeği 7'den sonra evde olduğumdan dolayı çorba ile geçiştirdim)
Aç olduğumu hissettiğim için çorbadan bi saat sonra gibi biraz ananas ve kivi yedim ve bugünüde bitirdimm :8:

Daha sonraki günleride gün gün ekleyeceğim kızlar,desteklerinizi bekliyorumm :16:

Back