Başaramam korkusu.

Eşinin tavrı çirkin de çoluk çocuk da yok bitmeyen ev işi Ne

Yani çoluğumuz çocuğumuz var dışarıda çalışıyoruz yemek vs yapıyoruz yine de Zaman kalıyor ki yaşım iki katınıza yakın sizdeki enerji bende olsa neler yaparım

Bence evde bunalmışsınız ve çalışamıyorsunuz

Eşinize söyleyin kursa yazdırsın sizi

Bu sene sistem de değişti

Ona maddi durum elvermiyorsa da denemelere girin kütüphanede çalışın rakipleri görün

Bu arada eşiniz ne mezunu onu da merak ettim

Para için değil canım. Zaten haftada iki gün çocuk bakıyorum. İlk evlendiğimde kreşte çalıştım 5 ay kadar. Oradakilerle tartışma yapıp ayrıldım. Eşim de sen diplomanı al öyle çık karşılarına diyor.

Eşim edebiyat öğretmeni. Ayrıca açıktan da farklı bölüm bitirdi ön lisans olarak. hala daha okumaya devam ediyor

Birde bu türü var erkelerrin :) kimisi çalışma der baskı yapar kimisi çalış der.
Sen ne istiyorsun onu düşün ve isteğini eşine söyle. herkes okuyacak çalışcak diye birşey yok.
Ev hanımı kazanamaz diye hiç yok, evli 3 çoocuklu yengem güzel bir üniversite kazandı :)
Sizde isteseniz kazanırsınız ama istemiyorsunuz demekki, zorundada değilsiniz.

Çevreniz söylüyor diye bebek mi yapacaksınız yani. Mecburen hamile kalmayı da ilk defa duydum

Yani arkadaşlar şimdi bu kız üniversite kazandı varsayalım yaşadığı şehirden mi tutacak o üniversite tercihi? ?
Hadi diyelim arkadaş çok ultra çalışıp kendi şehrinden tutturdu diyelim..
Eşi gönderecek diyelim malum üniversite 4 sen..
Adam bazı şeyleri bahane edip çocuk yapalım diyecek kesin..(üniversite arkadaşları yok bugün niye geç geldinler şu saatte neredeydinler kıskançlıklar. .)

Ee ne yapacak bu arkadaş?
Kazandığı üniversiteyi bırakacak mi kocasi icin çocuk yapmak için ?
Bırakmayacaksa da kazanmak için kendini boşa parçalamış olmayacakmı ?

Yani evlendikten sonra üniversiteye gitmek bana çok ütopik geliyor madem gitmenizi istiyor esiniz universiteye niye evlendiniz? Eşiniz sizi bekleyemezmiydi yaşinizda küçük nereden tutarsan mantıklı değil zaten sizde istekli değilsiniz hem eşinizde kendini geliştiren üniversite mezunu eş istiyorsa niye sizi seçmiş ve nah yaparsın gibi muamele ne hakla yapabiliyor sizede cevabını verin bidahakine tepenize çıkarmayın ..Bu şekilde devam ederse sizi de beğenmez ilerde söyleyeyim. .

Eşim edebiyat öğretmeni. Ayrıca açıktan da farklı bölüm bitirdi ön lisans olarak. hala daha okumaya devam ediyor

O zaman hoca da evde

Edebiyat Türkçe iyi puan getirir

Her akşam çalıştırsın seni

Kitap kaynak vs bulması da Kolay

Gel bak şu ev işi dediklerini ev hanımı olmak için yapmak zorunda hissettiklerini yaz

Biz burada sana o listeyi kısaltalım

Yani yemek yaparsın hasi yeniden çok zamanın gitsin iki saat eder

Her gün silinip süpürülmez de o da bir saat olsun

Geriye kalan saatlerde bolca çalış

Eşin okuldan çıkınca hep evde mi

Gün içinde senin evde yalnız kaldığın zaman kısıtlı mı

Bir çok kişi çocuk ike KPSS falan çalışıyor sen neden yapamayasın ki

İşe gidiyormuş gibi ders çalışın. Nasıl biz çalışan insanlar işten gelince elimizden geldiği kadar, yorgunluk el verdiği ölçüde yapıyorsak ev işlerini de öyle yapın. Tüm hayatınızı etkileyecek bir olaydan bahsediyorsunuz. :) Tamam ailemiz, sevdiklerimiz, eşimiz vs önemli ancak insana kendinden başkasının da faydası yok unutmayın :)

En kötü ihtimalle açık öğretim okursunuz. Maalesef bir çok işte o üniversite diplomasını istiyorlar...

Seninle aynı yaşta evlenmişiz.Eşimle bunu en başta konuşmuştuk, tamamlamak istediğimi biliyordu destek oldu sağolsun , baskı görmedim arada “yapmazsın” gibi takılmaları dışında.. Ama senin eşinin yaptığını yapsa bana, sırf o istiyor diye kılımı kıpırdatmazdım.Bunu önce kendin için yapmalısın, hayatta hiç birşey garanti altında değil, yarın hayatta yanlız kalacakmışsın gibi hazır olmalısın , bu da önce meslek sahibi olmaktan geçiyor..
Ben hemen hamile kaldığımdan başka nedenlerden ikinci çocuktan sonraya kısmet oldu.Zor bir süreçti ama şuan çok güzel bir bölümde okuyorum ,bana çok şey katıyor,inan kendimle gurur duyorum bu çok güzel bir his..
Birşeyler başardığında eşinin da sana saygısının artacağını düşünüyorum..
Sana (ders konusunda)tembelsin dediği için kızma belki de haklı..
Evin,eşyaların kölesi olma bırak kalsın.Önü arkası olmayan işler ..
Silkelen ve bize güzel haberlerini ver

Teşekkür ederim güzel yazmışsınız.

arkadasaaa katılıyorummm!

Yok çok fazla yanlız kalıyorum aslında. Eşim genelde okulda. Haftasonu özel ders veriyor ve kursa gidiyor

Allah kolaylık versin eşinizle de konuşun hepsi yürümüyor diye bide o köstek olmasın bi zahmey

üniversite kazanıp mezun olmanı bekleseymiş madem seninle evlenmek için.
bilmiyor muydu lise mezunu olduğunu hayret bir şey.

Bunu yazmaya geldim, siz yazmışsınız zaten.
Bütün gün bitmeyen ne işi yapıyorsunuz ki? Düzenli yapılsa zaten vakit almaz fazla.
Siz başarısız olmaktan korktuğunuz için bahane arıyorsunuz.
Kendinize bir program hazırlayın, dershaneye de kaydolun.
Eşiniz istediği için değil, kendiniz için okuyun, mesleğinizi elinize alın.
Çocuk fikrini de mezun olup işe girene kadar erteleyin. Daha çok gençsiniz, önce kendinize yatırım yapın ki özgüveniniz olsun.

• Zaten bulunduğum şehirde istediğim için fazla puan almam gerekiyor. Çocuk konusu benimde kafamı kurcalıyor fakat ablam evlendikten sonra açıktan üniversite bitirdi. Ve yeni doğum yapmıştı. Sınava 1 aylık bebeği ile hep birlikte gittik. Yani çevremizde çok fazla buna benzer örnek var. İsteyince olacagını düşünüyorum.

Iyide eşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor. Yapamazsın,başaramazsın diye diye sizi sindirip,yapamayacağınıza inandırmış bile.
Susturun yani bu ne?
Sizinle evlenirken,elini gözünü bağlayıp,kafasına silahmı dayamışlar kafasına. Yeni mi tanıştınız?
Sizin eğitim durumunuzu,yaşınızı,hedeflerinizi bilmiyor muydu da şimdi size bu muameleyi yapıyor.
Gidip kendi gibi birini bulup evlenseymiş.
Asla kendinizi ezdirmeyin. İdealleriniz içinde yapabilirim deyin ve kendiniz için yapın.

Bazı erkekler ezebilecekleri eğitimde, yaşta, sosyal statüde vb kadınlar seçiyor. Burdaki durum da bu kadar. Kızcağız genç, 20 yaşında, adamı da ilah görmüş resmen burda yazdıklarına bakarak.

Son düzenleme:
Bazı erkekler ezebilecekleri eğitimde, yaşta, sosyal statüde vb kadınlar seçiyor. Burdaki durum da bu kadar.
Aslında ilk aklıma gelen oydu ama amiyane olmasın diye söylememiştim.
Haklısın,bazıları kendine denk yada üstün kadını taşıyamıyor.
Burdada sindiriyor konu sahibini yapamasın diye adeta. Hatta yapamayacağına inandırmış bile yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…