Başaramam korkusu.

xfairytalex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2017
183
113
33
Merhaba arkadaşlar. 1 senelik evliyim. Eşim çalışıyor ben ise ev hanımlığı yapıyorum yaşım henüz 20. Eşim kültürlü donanımlı kendini yetiştiren geliştiren bir insan. benden de öyle olmamı bekliyor. Eğitimdeki başarım ile bunu göstermemi bekliyor. 3 defadır ygs ye giriyorum ve istediğim puana henüz ulaşamadım. Bu sene de yine gireceğim. Eşimin baskıları yüzünden bu konuyu açmak istedim. Tüm evin yükü omuzlarımda. ders çalışmaya vakit bulsamda çalışamıyorum. Kafam sürekli başka yerlerde. (Evin şurası şöyle burası böyle. Bugün ne yemek yapacağim vs.) Eşim bu durumu anlamıyor ve beni motive etmek yerine sürekli "sen başaramazsın. Bu kadarcık çalışmayla nah kazanırsın. Tembelsin. Çalışmak istemediğin için çalışmıyorsun" diyor. Devamlı kafama vurmasından bunaldım ne yapacağımı bilmez haldeyim. Tamamıyla ev hanımlığımı yapsam diğeri eksik. Sürekli ders çalışsam ev aksayacak. İkisini bir yürütemiyorum. Ve gerçekten ümidimi yitirmiş vaziyetteyim. Sınavı kazanamazsam eşimin gözünde hiçbirşey olacağım. Çok kötü hissediyorum gerçekten. Aylar günler geçip sınav yaklaştıkça içim içimi yiyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sırf bu yüzden hamile kalmayı bile istemiyorum. Çocuğum olursa sorumluluğum artacak. Önerilerinizi yazar mısınız lütfen. Zira beni gecenin 4 ünde bu satırları yazmaya iten sıkıntıdan bir an önce kurtulmak istiyorum..

Eşin senden kötü birşey istemiyor ama konuşma şekli yanlış seni teşvik edeceği yerde inancını kırıyor. Rahatsız olduğun davranışını düzgün bi şekilde dile getir ben ders çalışmaya vakit bulamıyorum derse çalışmak isteyince ev işleri kafama takılıyor buna bi çözüm bul bende derslere vereyim kendimi de.

Aslında ikisini gayet de idare edebilirsin, burada çocukları olmasına rağmen kpssye filan çalışan ve kazanan anneler oluyor.. ygs de olur bence, hem de çocuk yoksa.. ev işlerini biraz azalt, ağır yemekler yapma, derslere ağırlık ver ama eşin istiyor diye değil, kendin için..

Teşekkür ederim. Tam da durum böyle. Beni hırslandırmak için yaptığını söylüyor üzmek niyetinde değil aslında bunu bende biliyorum

Haklısınız galiba. Ama yardıma ihtiyacım var sanırım. Ben beceremediğimi düşünüyorum. Bi yol gösterene ihtiyacım var.

Teşekkür ederim. Tam da durum böyle. Beni hırslandırmak için yaptığını söylüyor üzmek niyetinde değil aslında bunu bende biliyorum
Rica ederim. Sende bu davranışın beni hırslandırmıyor aksine inancımı kırıyor deyip dile getirmelisin canım. Yoksa o bunun farkında olmayacaktır. Aynı tepkiye devam eder o yüzden en güzeli bu konuyu önce sen aklında iyice derle topla düşün sonra da eşinle konuş karşılıklı sakin şekilde derim. Benim düşüncem böyle. Halkında hayırlısı olur inşallah.

İnşallah sağol canım. ❤

Esiniz size ters piskoloji uyguluyor farkinda degil. Belki kendisi o sekilde hirslanip calisan biridir... ama herkes ayni degil. Sizden kendinizi gelistirmenizi istemesi yanlis degil.. ama yanlis ifade ediyor. Konusmalari hos degil acik ve net konusun. Sinava girmeyi esiniz icin degil KENDINIZ ICIN YAPIN. Mesela yarin bir cocugunuz oldugunda daha bilgili kulturlu veya kendini daha gelistirmis bir annesiyle tanisicak diye dusunun.. ve yerinizde olsam ev islerine hergun 1 saat ayiririm mesela, geri kalanini diger gunku bir saate birakirim. Yani herseyin her isin o gun bitmesi gerekmiyor unutma ileride cocugun olursa en cok evini temizleyen annemi yoksa en cok kendisiyle ilgilenip yeni seyler ogreten annemi ister?? Sabah erkenden kalkin, hepsini yetistirebilirsiniz.. benimle beraber 5 cocuklu bir anne saglik bolumunu okudu ve bitirdi... :):) kendi ulkesinde okutmamis ailesi. ustelik kendisi bazen derslere katilamayip bazen erken gidip kocama yetismem lazim cocuklarimin su kursu var diye kosturuyordu hep.. sonuc MEZUN OLDU..bir seyi yapamam dedigimde hep aklima geliyor kendisi...

Mukadder .....bu sensin :)

Esinin soyleme sekli cok cok yanlis ancak 1 senelik evli olduguna gore artik bazi ev islerini pratige dokmus olmalisin.. gunluk yapacagin isleri planli sekilde yaparsan herseye vaktin kalabilir ama emin ol ertesi gun icin bi planin yoksa evin isi yap yap bitmez :) surekli bi is daha cikar..gune erken baslamayi ve planli sekilde ilerlemeyi dene.. ben 3 yillik evliyim ve suan ev hanimiyim.. gunluk yapacagim ev islerim planlidir.. sabah gune erken baslar ne isim varsa bitirir kafamda siraladigim sekilde yapar ve rutin olarak 1bucuk saat ingilizce calismaya vakit ayiririm.. her isi 1 gunde yapmaya calisma.. sadece esin istiyor diye kendini gelistiremezsin bunu gercekten sende istemelisin.. Sirf esin istiyor diye ders calisamaya kalkarsan calismamak icin surekli boyle bahaneler cikar.. sinavi kazanmayi sende istiyorsan gunluk planli olmayi dene..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…