- 21 Haziran 2017
- 183
- 113
- 33
- Konu Sahibi xfairytalex
Merhaba arkadaşlar. 1 senelik evliyim. Eşim çalışıyor ben ise ev hanımlığı yapıyorum yaşım henüz 20. Eşim kültürlü donanımlı kendini yetiştiren geliştiren bir insan. benden de öyle olmamı bekliyor. Eğitimdeki başarım ile bunu göstermemi bekliyor. 3 defadır ygs ye giriyorum ve istediğim puana henüz ulaşamadım. Bu sene de yine gireceğim. Eşimin baskıları yüzünden bu konuyu açmak istedim. Tüm evin yükü omuzlarımda. ders çalışmaya vakit bulsamda çalışamıyorum. Kafam sürekli başka yerlerde. (Evin şurası şöyle burası böyle. Bugün ne yemek yapacağim vs.) Eşim bu durumu anlamıyor ve beni motive etmek yerine sürekli "sen başaramazsın. Bu kadarcık çalışmayla nah kazanırsın. Tembelsin. Çalışmak istemediğin için çalışmıyorsun" diyor. Devamlı kafama vurmasından bunaldım ne yapacağımı bilmez haldeyim. Tamamıyla ev hanımlığımı yapsam diğeri eksik. Sürekli ders çalışsam ev aksayacak. İkisini bir yürütemiyorum. Ve gerçekten ümidimi yitirmiş vaziyetteyim. Sınavı kazanamazsam eşimin gözünde hiçbirşey olacağım. Çok kötü hissediyorum gerçekten. Aylar günler geçip sınav yaklaştıkça içim içimi yiyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sırf bu yüzden hamile kalmayı bile istemiyorum. Çocuğum olursa sorumluluğum artacak. Önerilerinizi yazar mısınız lütfen. Zira beni gecenin 4 ünde bu satırları yazmaya iten sıkıntıdan bir an önce kurtulmak istiyorum..